Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
-
Jegerrr
#19801 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ljudi nije ni Ft35 Hz kod mene nešto posebno barem kod mene ja sam naložio vatru u alfu 75 sad je super. 
-
Ermin ZM
#19802 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Mitsubishi FT35HZ je izvrsna klima sa jako dobrim kompresorom, medju najjacim 12kama na nasem trzistu. Ja sa puno slabijom grijem 50 kvadrata bez muke.
Skandinavci sa FT35 griju po 100 kvadta na ozbiljnijim zimama. Ali i ozbiljnijom izolacijom. Ako prostor ima ogromne toplotne gubitke tu onda klima nije rjesenje...
Skandinavci sa FT35 griju po 100 kvadta na ozbiljnijim zimama. Ali i ozbiljnijom izolacijom. Ako prostor ima ogromne toplotne gubitke tu onda klima nije rjesenje...
-
Peugeot2008
#19803 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Mozes li mi sa tehnicke strane objasniti zasto bi Mitsubishi AY35 koji sa montazom dodje 2500 km bila bolja od Vivax Y 12ke(prepakovani Oasis plus) koji je 2000 sa montazom Osim super tihe vanjske jedinice kod Mitsubishija za iole vecu kvadraturu.Ermin ZM wrote: ↑11/01/2024 18:32Ja bih prije uzeo Mitsubishi AY 35 (nasljednik AP), ista cijena ali je sigurno bolja klima od ove na eKupi.Peugeot2008 wrote: ↑11/01/2024 17:46 Ne valja ni jedna od te dvije. Ako se mozes pruzit
Pogledaj proizvod na eKupi:
https://www.ekupi.ba/p/EK000571825
-Max kapacitet Vivax 12ke Y designa je 7.2 kwH, max kapacitet Mitsu AY35 je 4.6kwH
-AY35 ima jednoredi izmjenjivac u vanjskoj, Vivax Y12 design dvoredi,
-Vivax Y12 design ima grijac tacne
-Vivax Y12 design ima 10 centi siru unutrasnju jedinicu, koja je 3 kg teza i troredi izmjenjivac u njoj
-Vivax Y12 na -15 izbacuje 4 kwH, mitsubishi AY35 2.2 kwh
-Vivax Y design 12ka ima 9.8cm3 kompresor, Mitsubishi AY35 ako se sjecam 7 2 cm3.
Vivax ne proizvodi klime, rebrendiraju. Y design je ustvari rebrand Midea Oasis Plusa.
Uz to dodajem, za Vivax Y vec licno znam 2 iakustva i oba su pozitivna. Brutalna klima za vece kvadrature
Da si rekao FT35VgHz od Mitsubishi to bi bila vec druga prica, ali AY35 nije nikakav snagator niti sigurica za grijanje
[/quote]
Ništa ne osporavam što si napisao, ali ja ne vjerujem tim Vivaxima, držaču se ja Fujitsu podno parapetne, ona ubija, sada pogotovo na ovim minusima. Pozdrav mom Hasi, majstor čini.
-
Ermin ZM
#19804 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Znam ja tvoju mantru, japanac, japanac i samo japanac. Generalno si u pravu, uredjeniji softver preciznije odrzavanjebtemperature itd.
Medjutim nije svaki japanac bolji od svakog kineza. Ay35 je igracka za Vivax Y design, aplsolutno neopravdano je 500 km skuplji.
Ako vec nesto tvrdis de malo tehnicki potkrijepi.
Eno i na onom drugom forumu gdje si aktivan, imas upis clana sa tim modelom, 3 komada u razlicitim prostorijama, klima je stvarno dobra za grijanja.
Ja licno znam 2 slucaja. Meni joj je jedina mana nekako kabasta unutrasnja, ogromna i isto kakav ormaric izgleda uzivo.
Medjutim nije svaki japanac bolji od svakog kineza. Ay35 je igracka za Vivax Y design, aplsolutno neopravdano je 500 km skuplji.
Eno i na onom drugom forumu gdje si aktivan, imas upis clana sa tim modelom, 3 komada u razlicitim prostorijama, klima je stvarno dobra za grijanja.
Ja licno znam 2 slucaja. Meni joj je jedina mana nekako kabasta unutrasnja, ogromna i isto kakav ormaric izgleda uzivo.
-
samoTEgledam
#19805 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ako kome bude od pomoći pri odabiru, prelasku, odluci, ...
Kuća, prizemlje i sprat, stiropor 8 cm, plastična stolarija, hejbet nekih staklenih površina, samo dnevni oko 18m2 u staklu, ranije se grijao na plin, prošle sezone za plin zveknuo oko 3.600 KM a ni prethodne nisu bile nešto bolje, uglavnom se trošilo 2.500-3.500 m3 po sezoni pa ovisno o cijeni plaćao nekada manje nekada više, ove godine experimentalno i na nagovor poznanika prešao na klime, pri odabiru gledao SCOP, C-brandove zbog cijene i jako mi bio bitan smjer puhanja.
Odluka pala na Vivax AEHI+, kao što sam ranije pisao, 1 18ka grije oko 70m2 prizemlja i 3 12ke oko 90m2 sprata plus stepenište, moram dodati da u prizemlju još uvijek na plin (radijatori) grijem 1 manju sobu i kupatilo, i topla voda je na plin.
Potrošnja za decembar:
- 18ka - 423 kWh, temp na 23,5°C, od 7-23h
- 12ke, 124, 128 i 138 kWh temp na 22-22,5°C uglavnom od 8 do 21-22h, dok sam bio na plinu temp je bila 22 digitalni termostat, sva vrata otvorena.
Račun za decembar 197,60 KM ukupno struje + 89 KM za plin, struje u zimskim mjesecima obično dolazi oko 85 KM, što znači 4 klime za grijanje oko 115 KM. Da je bio samo plin, račun za plin bi bio 500+ KM. Moja računica jasna, u decembru ušparao oko 300 KM.
Za ovih 10 dana januara:
18ka - 152 kWh
12ke - 39, 46 i 53 kWh.
Potrošnju pratim preko smart utičnica za svaku klimu.
Teški laik i skeptik do prije mjesec sam bio vezano za klime i grijanje. Prva potreba za nadogradnjom će biti dodavanje još jedne 12ke u dnevni da rasteretim 18ku, a kasnije kako koja bude crkavala, mijenjati ih nekim naprednijim japancem ako se ove Vivax AEHI pokažu kao smeće, međutim ako se pokažu da mogu 7-8 godina, nema šanse da ću bacati pare na japance tamam da su zlatni. Garancija im je 5 godina, WiFi modul odvojeno se kupuje. Spreman podijeliti i ostala iskustva, da 18ka pri održavanju temp troši oko 720W (minimum potrošnje), 12ke padaju do 230W doduše vrlo rijetko, već im je neki minimum oko 310-320W za održavanje trenutne temp.
Kuća, prizemlje i sprat, stiropor 8 cm, plastična stolarija, hejbet nekih staklenih površina, samo dnevni oko 18m2 u staklu, ranije se grijao na plin, prošle sezone za plin zveknuo oko 3.600 KM a ni prethodne nisu bile nešto bolje, uglavnom se trošilo 2.500-3.500 m3 po sezoni pa ovisno o cijeni plaćao nekada manje nekada više, ove godine experimentalno i na nagovor poznanika prešao na klime, pri odabiru gledao SCOP, C-brandove zbog cijene i jako mi bio bitan smjer puhanja.
Odluka pala na Vivax AEHI+, kao što sam ranije pisao, 1 18ka grije oko 70m2 prizemlja i 3 12ke oko 90m2 sprata plus stepenište, moram dodati da u prizemlju još uvijek na plin (radijatori) grijem 1 manju sobu i kupatilo, i topla voda je na plin.
Potrošnja za decembar:
- 18ka - 423 kWh, temp na 23,5°C, od 7-23h
- 12ke, 124, 128 i 138 kWh temp na 22-22,5°C uglavnom od 8 do 21-22h, dok sam bio na plinu temp je bila 22 digitalni termostat, sva vrata otvorena.
Račun za decembar 197,60 KM ukupno struje + 89 KM za plin, struje u zimskim mjesecima obično dolazi oko 85 KM, što znači 4 klime za grijanje oko 115 KM. Da je bio samo plin, račun za plin bi bio 500+ KM. Moja računica jasna, u decembru ušparao oko 300 KM.
Za ovih 10 dana januara:
18ka - 152 kWh
12ke - 39, 46 i 53 kWh.
Potrošnju pratim preko smart utičnica za svaku klimu.
Teški laik i skeptik do prije mjesec sam bio vezano za klime i grijanje. Prva potreba za nadogradnjom će biti dodavanje još jedne 12ke u dnevni da rasteretim 18ku, a kasnije kako koja bude crkavala, mijenjati ih nekim naprednijim japancem ako se ove Vivax AEHI pokažu kao smeće, međutim ako se pokažu da mogu 7-8 godina, nema šanse da ću bacati pare na japance tamam da su zlatni. Garancija im je 5 godina, WiFi modul odvojeno se kupuje. Spreman podijeliti i ostala iskustva, da 18ka pri održavanju temp troši oko 720W (minimum potrošnje), 12ke padaju do 230W doduše vrlo rijetko, već im je neki minimum oko 310-320W za održavanje trenutne temp.
-
Peugeot2008
#19806 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Koliko ja znam AY košta 1980 KM, tako da su cijenovno isti koliko se sjećam. A ovo za tehnički potkrijepiti bi rado ali ne smijem. Znaš i sam da ja slabo pratim te uređaje iz prve jakosne skupine što bi rekli. Napiši mi u PM šta bi s onim Panasonicom, jel se šta radilo ?Ermin ZM wrote: ↑11/01/2024 21:02 Znam ja tvoju mantru, japanac, japanac i samo japanac. Generalno si u pravu, uredjeniji softver preciznije odrzavanjebtemperature itd.
-
bumerangss
#19807 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Možeš li molim te detaljnije objasniti nedostatke sensire pa je smatraš slabijom klimom? Ja je imam 8 mjeseci i hladio se i evo grijem se njom i do sad prezadovoljan. Govorim kao laik ali ne primjetim ništa negativno i zadovoljan i sa potrošnjom struje...
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#19808 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Zato sto su sad zime kao slabije jeseni.. Bude 10 dana neki "ozbiljniji" minus (manje od -5 npr.) ostalo je za tanke jaknebumerangss wrote: ↑12/01/2024 04:17 Možeš li molim te detaljnije objasniti nedostatke sensire pa je smatraš slabijom klimom
S druge strane Ermin zimu gleda kao nekad kad je bila (prije 30+ godina).. Snijeg do pasa i temperature od -12 do -18 redovno.
-
Ermin ZM
#19809 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Daikin Sensira je ulazni model Daikina. 18ka je dobra ali 12ka je realno slabasna 12ka. Mal izmjenjivac u unutrasnjoj i vanjskoj, mali kompresor, pola kg radnog medija.bumerangss wrote: ↑12/01/2024 04:17Možeš li molim te detaljnije objasniti nedostatke sensire pa je smatraš slabijom klimom? Ja je imam 8 mjeseci i hladio se i evo grijem se njom i do sad prezadovoljan. Govorim kao laik ali ne primjetim ništa negativno i zadovoljan i sa potrošnjom struje...
Sam pogled na vrijednosti koje daje(mozes naci ukoliko zelis servisni maual pa provjeriti) govore sve.
Ali to nije ni bitno na kraju krajeva, ukoliko si je dimenzionirao da ti moze pratiti toplotne gubitke, sasvim svejedno jel ona jaka ili slaba. Eno gore clan se zali na Mitsubishi FT35 da mu ne moze zagrijat, koja je otprilike duplo jaca od Sensire.
-
Peugeot2008
#19810 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Sve si mu lijepo objasnio, a ovo za FT da ne može da mu odradi posao mi je čudno, možda je izolacija slaba. FT ima vanjsku jedinicu od LN čini mi se kako mi reče jedan velika ljudina kojeg i ti znaš.Ermin ZM wrote: ↑12/01/2024 08:43Daikin Sensira je ulazni model Daikina. 18ka je dobra ali 12ka je realno slabasna 12ka. Mal izmjenjivac u unutrasnjoj i vanjskoj, mali kompresor, pola kg radnog medija.bumerangss wrote: ↑12/01/2024 04:17Možeš li molim te detaljnije objasniti nedostatke sensire pa je smatraš slabijom klimom? Ja je imam 8 mjeseci i hladio se i evo grijem se njom i do sad prezadovoljan. Govorim kao laik ali ne primjetim ništa negativno i zadovoljan i sa potrošnjom struje...
Sam pogled na vrijednosti koje daje(mozes naci ukoliko zelis servisni maual pa provjeriti) govore sve.
Ali to nije ni bitno na kraju krajeva, ukoliko si je dimenzionirao da ti moze pratiti toplotne gubitke, sasvim svejedno jel ona jaka ili slaba. Eno gore clan se zali na Mitsubishi FT35 da mu ne moze zagrijat, koja je otprilike duplo jaca od Sensire.
- Haris033
#19811 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Moji u naselju Kvadrant u stanu imaju FT MSZ-FT35VGK i FT35VGHZ (Zubadan)
Griju 60 m2 (spavaca soba uglavnom zatvorena).
Na minusima je ne gase i temperatura konstantno bude 23-24.
Oni prezadovoljni, što potrošnjom, što temperaturom.
Griju 60 m2 (spavaca soba uglavnom zatvorena).
Na minusima je ne gase i temperatura konstantno bude 23-24.
Oni prezadovoljni, što potrošnjom, što temperaturom.
-
Jegerrr
#19812 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Pa i meni je ćudno jer sam stvarno ćuo da je zvjer medzu 12 ali šta znam nemam sad neko iskustvo niti drugu klimu da je poredim znam da izolacija nije loša te da jedna vatra u alfi 75 zagrije prostoriju evo npr sinoć sam naložio u 17h i to samo jedno vatru i klima je promjenila i rad može se vidjeti iz sljedećih slika 

-
romim
#19813 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
@Jegerrr
Sta se tebi desava sa klimom na ovom gornjem dijagramu pa u 1:00 u 2:00 u 10:00 u 18:00 klima nije nikako radila?
A recimo imas 4 sata gdje je klima radila kao konstantno sa potrosnjom preko 1500w.
Da li aplikacija dobro prati potrosnju, jesi upratio da li je klima u tim satima radila ili je mirovala?
Ako aplikacija dobro prati onda je malo cudan rad.
Na osnovu dijagrama ispada ili da ti mijenjas podesavanja na klimi ili postoji neki drugi uzrok koji utice na rad.
Sta se tebi desava sa klimom na ovom gornjem dijagramu pa u 1:00 u 2:00 u 10:00 u 18:00 klima nije nikako radila?
A recimo imas 4 sata gdje je klima radila kao konstantno sa potrosnjom preko 1500w.
Da li aplikacija dobro prati potrosnju, jesi upratio da li je klima u tim satima radila ili je mirovala?
Ako aplikacija dobro prati onda je malo cudan rad.
Na osnovu dijagrama ispada ili da ti mijenjas podesavanja na klimi ili postoji neki drugi uzrok koji utice na rad.
-
Jegerrr
#19814 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Pa klima nije radila od 00:00 pa do 2 poslje toga sam je upalio jer djete nešta poćelo da se budi uglavnom nije bio to razlog već djete je dobilo gripu pa nije bilo više spavanja i tako klima je radila stim da od 10 do 12 bila malo smanjena tem. Niko nije bio kući a u 16 ja sam naložio vatru a klimu sam skroz iskopćao iz struje na 5 min da se resetuje .Od tad ima drugačiji rad kao što vidiš na drugoj slici. Zada na temperatura je 25c
-
Ermin ZM
#19815 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Klima treba da radi 24 H. Upali nastimaj temperaturu koja ti odgovara i ne diraj daljinski do aprila.Jegerrr wrote: ↑12/01/2024 13:28 Pa klima nije radila od 00:00 pa do 2 poslje toga sam je upalio jer djete nešta poćelo da se budi uglavnom nije bio to razlog već djete je dobilo gripu pa nije bilo više spavanja i tako klima je radila stim da od 10 do 12 bila malo smanjena tem. Niko nije bio kući a u 16 ja sam naložio vatru a klimu sam skroz iskopćao iz struje na 5 min da se resetuje .Od tad ima drugačiji rad kao što vidiš na drugoj slici. Zada na temperatura je 25c
- haso hasic
- Grijem se na: Fujitsu waterstage
#19816 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Danas sam bio na intervenciji,neko je montirao,pa premjestao mideu.Evo par fotki, pa
kad iduci put vam neko bude montirao klimu, da imate uvid ako treba/ne treba raditi.

Covjek je dovezao ovu mideu iz Austrije,tamo radi.

Ovo sam nasao kad sam skinuo poklopac,masna deblja cijev,slomljena,protok skoro nikakav.
Naravno sav plin izisao.Evo fotke prijasnjeg pertla (lijevo) i novog koji sam ja napravio (desno)

Da bi bili sigurni da ce pertl biti ok,potrebno je sa specijanim nozem skinuti unutarnji svrh cijevi.
Prije nego se pertl zavrne na klimu,na konus se stavlja specijalna masa nylog,a na navoj leack lock.

Nakon toga se radi vakum

I zadnja fotka je nakon sto sam napunio sa 1250gr R32.

Pojacao sam je na 30 C da radi na max snazi.
Vidite da je pritisak preko 30 bara a temperatura plina preko 50C.
Kad se smanji zadata temperatura,u kuci postigne temperaturu,pritisak pada na oko 25 bara.
Jegerrr ako imas kakav termometar da ga nakacis na deblju cijev od klime,izmjeri temperaturu na toj cijevi.Prije toga pojacaj klimu na 30c i ostavi da radi bar 10min.
kad iduci put vam neko bude montirao klimu, da imate uvid ako treba/ne treba raditi.

Covjek je dovezao ovu mideu iz Austrije,tamo radi.

Ovo sam nasao kad sam skinuo poklopac,masna deblja cijev,slomljena,protok skoro nikakav.
Naravno sav plin izisao.Evo fotke prijasnjeg pertla (lijevo) i novog koji sam ja napravio (desno)

Da bi bili sigurni da ce pertl biti ok,potrebno je sa specijanim nozem skinuti unutarnji svrh cijevi.
Prije nego se pertl zavrne na klimu,na konus se stavlja specijalna masa nylog,a na navoj leack lock.

Nakon toga se radi vakum

I zadnja fotka je nakon sto sam napunio sa 1250gr R32.

Pojacao sam je na 30 C da radi na max snazi.
Vidite da je pritisak preko 30 bara a temperatura plina preko 50C.
Kad se smanji zadata temperatura,u kuci postigne temperaturu,pritisak pada na oko 25 bara.
Jegerrr ako imas kakav termometar da ga nakacis na deblju cijev od klime,izmjeri temperaturu na toj cijevi.Prije toga pojacaj klimu na 30c i ostavi da radi bar 10min.
-
Jegerrr
#19817 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ok Hvala na slikovitom prikazu. Dobar si čovjek a još bolji majstor 
-
romim
#19818 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Kao sto sam vec rekao, ti nju izdrndas da ona pobudali.Jegerrr wrote: ↑12/01/2024 13:28 Pa klima nije radila od 00:00 pa do 2 poslje toga sam je upalio jer djete nešta poćelo da se budi uglavnom nije bio to razlog već djete je dobilo gripu pa nije bilo više spavanja i tako klima je radila stim da od 10 do 12 bila malo smanjena tem. Niko nije bio kući a u 16 ja sam naložio vatru a klimu sam skroz iskopćao iz struje na 5 min da se resetuje .Od tad ima drugačiji rad kao što vidiš na drugoj slici. Zada na temperatura je 25c
Malo je ugasis pa se prostor ohladi, pa onda ona to ganja da nadoknadi, i kad nadoknadi, ti je onda malo smanjis, pa je opet pojacas.
Nedas joj da ugrije prostor kako treba i da normalno radi.
To sto ti prethodno dijagram skace vjerovatno si ili prozracivao prostor ili ostavis otvorena vrata.
Vidis da se tacno vidi na dijagramu kad si nesto radio sto ima uticaj na rad klime.
Koji je razlog grijanja na 25c?
Imas li termometar u prostoru, koliko on pokazuje?
Ne mozes grijati na 25c i ocekivati da ti potrosi kao onom ko grije na 23c.
Velika je to razlika u potrosnji.
-
Jegerrr
#19819 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Pa koliko ja znam kod ove klime je termometar u unutrašnjoj jedinici,pa ako uzmemo u obzir da je gore toplije 2 stepena dodzemo na 23c. Nisam ja nju zezao toliko već sam je samo jednom ugasio i to u 00:00 h i za dva sata upalio .Ali kako sam je jednom iskljćio iz struje i ponovo upalio nekako bolje radi .

-
player_
#19820 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
@romim Pomagaj ima li gdje univerzalna lula za kondenz za hansol ili da ovu lijepim trakom kapa ko ludo po fasadi i dole roditeljima na hitachija 
- -Chesterfield-
#19821 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Vidi kod Kineza...
Ich habe gerade diesen erstaunlichen Artikel auf AliExpress gefunden. Probiere ihn aus! 2,33€ 20%OFF | 2 stücke Klimaanlage Ablauf Outlet Stecker Abflussrohr Ellenbogen Werkzeug ACPipe Teile Dropship
https://a.aliexpress.com/_EwAUabF
Ich habe gerade diesen erstaunlichen Artikel auf AliExpress gefunden. Probiere ihn aus! 2,87€ 6%OFF | Reinigungs set für Klimaanlagen Auslaufs ichere Abdeckung Komplett set mit wasser leitenden Klimaanlagen reinigung Demontage freie Reinigungs werkzeuge
https://a.aliexpress.com/_EHtP7rr
-
romim
#19822 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Da li ima bas za Hansol ne znam.
Cini mi se da je bilo u Mb frigo nekih.
Je li pukla ili?
Ako nije pukla mozes li ubaciti kakvu gumicu?
Ja na, Hansolima nisam imao problema, ali jeste buraz sa U Crown.
Na, njemu je lula nekako uža pa mu je znalo lediti i pocelo je pustati pored.
Kupi Mitsubishi i nemas problema, ne, dobijes lulu nikako
Ja od plastike napravio posudu i zalijepio izlaz za, crijevo i spojio i evo dvije zime radi na, dvije klime i nemam problema.
Investicija 5km
Ne znam da neko prodaje posebno lule za Gree.
I ako negdje nadjes neku, pitanje je da li ce odgovarati.
@Jegerrr
Savjetujem ti da malo procitas forum.
Ocito da zakljucke donosis na pamet bez nekog znanja.
Je li mislis da su inzinjeri koji su je napravili bili toliko glupi da nisu znali da podese da kad na, daljinskom, izaberes 23c da klima i zagrije prostor na 23c.
To,o cemu, ti, pricas vec je fabricki podeseno i kad izaberes 23c treba da bude 23c.
Ko nije tako, mala je brzina, ventilatora
a veliki prostor ili su toplotni gubitci preveliki
@-Chesterfield-
Dok to vidi i dok mu stigne bice sezona hladjenja
-
Jegerrr
#19823 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ma brzina ventilatora je na automatskom modu .A forum sam proćitao od početka još prije kupovine klime uglavnom negdje sam i proćitao tu informaciju da na metar od poda kad je 23 kod klime je 25 et neznam šta kažu iskusniji 
- rovac13
#19824 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ne treba slusat sta ljudi pricaju za temperature u sobi pored klime.
Nego treba procitat termometar.
Auto fan je meni najgori izbor.
Nego treba procitat termometar.
Auto fan je meni najgori izbor.
Last edited by rovac13 on 12/01/2024 22:21, edited 1 time in total.
-
romim
#19825 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
U pravu si, jebo ti mene, vidi sta kazu iskusniji...
Pa ti pomozi nekom na ovom forumu..
Pa ti pomozi nekom na ovom forumu..