n+1 wrote: ↑11/01/2024 23:52
Thorgerson wrote: ↑11/01/2024 23:44
Da, ispred smo jedne zemlje u ratu. Dvije da kazem poluzemlje. I sa dvije smo bara bara.
Pa daj ba budi realan. Jbt ko da s Fadilom pricam.
Lijepo je vidjeti da reteriraš nad glupošću koju si ranije izjavio. Napredak!
Dobro Adam Smith, ti si jedini upravu.
Uhvatio si se tabela i statistika, a veoma dobro znas kako se kod nas friziraju podaci.
Drugo, kad ti se postavi argument, pa barem odgovori na isti, a ne ga ismijavati.
Ja sam napisao da bi dostigli ekonomije zapada i postali razvijena zemlja, moramo ici iznad 8% BDP godisnje. Ti mi napises da je 3% sasvim dovoljno te da sam ja ovaj podatak izvukao iz guzice. I ti si kao lafo neko ekonomista.
Irska je cca 30 godina imala rast GDP od preko 5%. Devedesetih je to bilo preko 10%.
Znas ti to veoma dobro. Njihov slucaj se izucava na ekonomiji. Ako si uopste to i studirao. Obzirom da se ovdje razbacujes neazuriranim wikipedija tabelama i rpovaljujes iz posta u post.
I dodjes ovdje i napises glupost da je nama sasvim dovoljno 3% rasta. I bice sve ok.
A sad hajd opet napisi neku nezanimljivu doskocicu i pravi se najpametniji jer znas sta je uskladjivanje gdp sa kupovnom moci, iako nemas blage veze kako se kupovna moc kod nas racuna, kako kod ostalih, sta spada u tu kupovnu moc kod nas, sta kod ostalih. Vidilo tabelu na wikipediji i dosao ovdje da se pravis pametan.