Ko je odgovoran, šta učiniti da Veliki Park bude preko cijele godine ugodno mjesto za šetnju, za boravak. Može li se ispuniti nekim sadržajima da to bude pristojno mjesto, a ne nekakva ruralna ledina, kako sada izgleda

Mos ti sjest dze hos, samo hos li ograjsat to je vec druga stvar....jal pasje jal ljusko govno.....
mali_balon wrote: ↑11/01/2024 04:21Mos ti sjest dze hos, samo hos li ograjsat to je vec druga stvar....jal pasje jal ljusko govno.....
problemnatravunu wrote: ↑11/01/2024 06:18 A šta , u Turskoj parkovi "sterilni" ?
Ne znam jeste ikad bili u Stambolu , ako jeste , mogli ste vidjeti da i tamo ima gomila pasa "lutalica" , i to sve koje sam ja vidio , veliki su ko tele![]()
A vala i oni neđe moraju kakati i piškiti .....![]()
Poseri im se pred vrata i ostavimuha_sa wrote: ↑11/01/2024 06:25problemnatravunu wrote: ↑11/01/2024 06:18 A šta , u Turskoj parkovi "sterilni" ?
Ne znam jeste ikad bili u Stambolu , ako jeste , mogli ste vidjeti da i tamo ima gomila pasa "lutalica" , i to sve koje sam ja vidio , veliki su ko tele![]()
![]()
Ne znam za Tursku al znam za ŠveCku--tamo gdje sam ja hodio (nisam nešto mnogo al meni dosta) mogo sam puzat po parku![]()
Ovdje pred zgradom imam park gdje se djecurlija igraju i vidim pojedine komšije sa cukom kako serbez izvedu da im se cukica istovari u park i lagano odšetaju--opominjo al ne jebu ni 1 postojedino da se marišem sa njima al nema smisla--mogu im po godinama otac bit
Prije 10g otvori se nov novcat park iza zgrade, sve novo i pred mrak, u aksam, gospoja izvede cukicu i u park, ona jednu zadimila sjedi na klupi, a cukica okolo piski i kaki, i ja cekam, ustaje baca opusak, i krene prema izlazu, a ja sa 7og sprata na sav glas, ko seljacina, gospodjo ostalo vam pasje govno, sutra ce bit park pun djece, i vrati se i pokupi ga, reko i opusak bacite u smece eto tu odma pored...dok to ona radi cijela mahala na prozorimamuha_sa wrote: ↑11/01/2024 06:25problemnatravunu wrote: ↑11/01/2024 06:18 A šta , u Turskoj parkovi "sterilni" ?
![]()
Ne znam za Tursku al znam za ŠveCku--tamo gdje sam ja hodio (nisam nešto mnogo al meni dosta) mogo sam puzat po parku![]()
Ovdje pred zgradom imam park gdje se djecurlija igraju i vidim pojedine komšije sa cukom kako serbez izvedu da im se cukica istovari u park i lagano odšetaju--opominjo al ne jebu ni 1 postojedino da se marišem sa njima al nema smisla--mogu im po godinama otac bit
A upala bubrega? Mjehura?mali_balon wrote: ↑11/01/2024 04:21Mos ti sjest dze hos, samo hos li ograjsat to je vec druga stvar....jal pasje jal ljusko govno.....
Prvo slamonela i ostale bakterije onda cemo o tim zajebancijamamoimoi wrote: ↑11/01/2024 12:25A upala bubrega? Mjehura?mali_balon wrote: ↑11/01/2024 04:21Mos ti sjest dze hos, samo hos li ograjsat to je vec druga stvar....jal pasje jal ljusko govno.....
na toj gore slici , 3-4 visoka drveta su visak.jasib wrote: ↑18/02/2022 11:02 Uz Vilsonovo šetalište, u gradskom dijelu najljepša zelena površina, i to još u centru grada, i godinama izgleda zapušteno, prepuštena sebi. Komunalci PARK.a održavaju ga, ali to je nedovoljno profesionalno i nestručno, i sve se radi stihijski. Na proljeće je neko uređenje, u jesen grabljenje lišća, i to je to... Prepušteno sebi i kućnim ljubimcima, koji iza sebe ostavljaju ogoljenu zemlju. Takođe, rasvjeta je vrlo slaba, skoro pa je u mraku![]()
Ko je odgovoran, šta učiniti da Veliki Park bude preko cijele godine ugodno mjesto za šetnju, za boravak. Može li se ispuniti nekim sadržajima da to bude pristojno mjesto, a ne nekakva ruralna ledina, kako sada izgleda
![]()
to je socioloski problem izazvan losim prostornim planiranjemmuha_sa wrote: ↑11/01/2024 06:25problemnatravunu wrote: ↑11/01/2024 06:18 A šta , u Turskoj parkovi "sterilni" ?
![]()
Sjediti i uživati u sred GROBLJA baš bi onda bili narod tj.država idiota bez premca u svijetu.
Pa i nema bas prostora nesta za izlezavati se po Vilsonovom.problemnatravunu wrote: ↑11/01/2024 17:56 Mislim da im u Vilsonovom niko ne bi zamjerio , ali šta ja znam , ako pazite ono baš na higijenu , ja ne bi..
Imamo parkove na koševu iznad 2. Gimnazije. Turci bi te parkove zaposjeli dekama i kolektivnim sjedenjima. Nisu ni Amerikanci daleko od takve vrste uživanja u prirodiHaris.ba wrote: ↑11/01/2024 22:58Pa i nema bas prostora nesta za izlezavati se po Vilsonovom.problemnatravunu wrote: ↑11/01/2024 17:56 Mislim da im u Vilsonovom niko ne bi zamjerio , ali šta ja znam , ako pazite ono baš na higijenu , ja ne bi..
Nema prostora za to do Ilidze. Barem meni ne pada na pamet. Stojcevac je ljeti pun.
A, Sarajevu su blizu planine, mozes se po njima izlezavati do mile volje. Jest da ti treba uglavnom auto.
Ali, zbog vrste mikroklime, to je uglavnom i pozeljno.
Jedino ako nesta naprave na Betaniji. Mada, gore je sve nesta postrmo.