Evo sad nadjoh da je lafo ispod 35 sati sedmicno part time. Hajd dobro.
who d fak cares. ide i plata i bonusi i beneficije.
Evo sad nadjoh da je lafo ispod 35 sati sedmicno part time. Hajd dobro.
Sta nevalja? Dobro funkcinise, team se nije udaljio.Tango556 wrote: ↑11/01/2024 17:04To su mi najgore firme, izbjegavam takve u sirokom luku iskreno.elcaliente wrote: ↑11/01/2024 16:50 50 svake sedmice najmanje. Uglavnom izmedju 55-60 sati.
Imam mogucnosti HO, da mi ne bi bilo odletili smo u Ameriku a ti nisi znao, nalozio sam svake srijede obavezan dan, svaka treca citava sedica full office.
U slucaju da krene prica ne radi VPN ili ne otvara se taj program u roku sat i pol moraju biti u firmi.
Funcinose super vec par godina.
Ne svidja mi se moras biti srijedom i svaka treca sedmica, ako vam je okej da ljudi rade HO onda neka bude HO pa ko zeli neka dodje, ne volim ta nametanja. Ako ne vjerujes ljudima onda nemoj ni imati HO i zdravo. To su mi ove Njemacke firme klasicne, vidjeli da je HO in i moze ali samo pod tim i tim uslovima jer vas zelimo upoznati u prevodu ne vjerujemo vam.elcaliente wrote: ↑11/01/2024 17:15Sta nevalja? Dobro funkcinise, team se nije udaljio.Tango556 wrote: ↑11/01/2024 17:04To su mi najgore firme, izbjegavam takve u sirokom luku iskreno.elcaliente wrote: ↑11/01/2024 16:50 50 svake sedmice najmanje. Uglavnom izmedju 55-60 sati.
Imam mogucnosti HO, da mi ne bi bilo odletili smo u Ameriku a ti nisi znao, nalozio sam svake srijede obavezan dan, svaka treca citava sedica full office.
U slucaju da krene prica ne radi VPN ili ne otvara se taj program u roku sat i pol moraju biti u firmi.
Poneki radnici sto imaju djecu oni sami ne zele nikako HO, oni su non stop tu.
Povjernje je dobro, kontrola je bolja.Tango556 wrote: ↑11/01/2024 17:21Ne svidja mi se moras biti srijedom i svaka treca sedmica, ako vam je okej da ljudi rade HO onda neka bude HO pa ko zeli neka dodje, ne volim ta nametanja. Ako ne vjerujes ljudima onda nemoj ni imati HO i zdravo. To su mi ove Njemacke firme klasicne, vidjeli da je HO in i moze ali samo pod tim i tim uslovima jer vas zelimo upoznati u prevodu ne vjerujemo vam.elcaliente wrote: ↑11/01/2024 17:15Sta nevalja? Dobro funkcinise, team se nije udaljio.
Samo kad ih treba rusit.
Pitanje je za njemackog direktora el kalijente
Idemo mi poslovodje._BataZiv_0809 wrote: ↑11/01/2024 17:41Pitanje je za njemackog direktora el kalijente
Meni u firmi (u DE) daju 40 dana iz inostranstva da radim, moram samo u sistemu poslati zahtjev koji bude odobren u roku od par sati. Iskreno nikakvi obrasci ne trebaju a nije neka zlj firma nego bas poznata. Ne znam tacno zakon, ali cini mi se da mi neko od kolega rekao da mozes raditi do 6 mjeseci a da ne izgubis poresku rezidentnost.elcaliente wrote: ↑11/01/2024 17:34Povjernje je dobro, kontrola je bolja.Tango556 wrote: ↑11/01/2024 17:21Ne svidja mi se moras biti srijedom i svaka treca sedmica, ako vam je okej da ljudi rade HO onda neka bude HO pa ko zeli neka dodje, ne volim ta nametanja. Ako ne vjerujes ljudima onda nemoj ni imati HO i zdravo. To su mi ove Njemacke firme klasicne, vidjeli da je HO in i moze ali samo pod tim i tim uslovima jer vas zelimo upoznati u prevodu ne vjerujemo vam.elcaliente wrote: ↑11/01/2024 17:15
Sta nevalja? Dobro funkcinise, team se nije udaljio.
Mora team interagirati, socijalni kontakti puno bolje funcionisu u kancelariji nego digitalno.
Al eto sve vise firmi smanjuje taj HO,mada meni se svidja.
Uostalom neralno je da zakonski mozes jednostavno otici i kao biti negdje na plazi.
Njemacki porezni zakon to tako lako uopste ne dozvoljava bez predhodnog ispunjavanja obrazaca.
I ja sam tako zivio i onda promijenio posaojeza u ledja wrote: ↑11/01/2024 15:24 Jednom sam bukvalno otisao na put 7 dana, radio od tamo, 6 vremenskih zona udaljen, vratio se, sef nije ni znao.Mislim rekao sam mu ja to prije puta, on to zaboravio. Letio preko okeana usred radnog vremena, tuspasio se. On nije ni skonto.
Cuda moderne tehnologije.
![]()
Mala smo firma, tako da mozemo radit sta hocemo. Pretpostavljam cim je malo vise ljudi da bi tu nastajali problemi i zloupotrebljavanje.
Part time jeboga ga google translatejeza u ledja wrote: ↑11/01/2024 16:58Sta je to?512MB wrote: ↑11/01/2024 16:57Dakle radite svi Teilzeitjeza u ledja wrote: ↑11/01/2024 15:07 Mi radimo 32-satnu sedmicu vec godinama.Cujem da sad sve vise firmi to uvode.
Onda ako kad zatreba radis malo vise sati.
Nema potrebe da sjedim 40+ sati ako nisam produktivan.![]()
![]()
Dao bih otkaz sutra da mi neko ovo naredielcaliente wrote: ↑11/01/2024 16:50 50 svake sedmice najmanje. Uglavnom izmedju 55-60 sati.
Pa i nije bas takvo sranje koliko se prica. Ja sam preko dvaest u USA i ni dana bez zdravstvenog.DaysleepeR wrote: ↑11/01/2024 16:07 Ja bih davno otišao u USA da im healthcare nije tako sranje, a ne smijem priuštiti da se zajebavam sa zdravljem.
Zašto bi neko poželio da radi u takvoj firmi ?elcaliente wrote: ↑11/01/2024 16:50 50 svake sedmice najmanje. Uglavnom izmedju 55-60 sati.
Mozda BiH ima vece standarde sto se tice HO.Athlon64 wrote: ↑11/01/2024 18:50Zašto bi neko poželio da radi u takvoj firmi ?elcaliente wrote: ↑11/01/2024 16:50 50 svake sedmice najmanje. Uglavnom izmedju 55-60 sati.
Mene bi u BiH prozvali robovlasnikom da tako uradim.
Pa i kod nas ima mogucnost da se radi iz inostranstva ordredjen broj dana u godini. Moraju se popuniti obrasci u centralnom sistemu, do sedam dana traje provjera i naravno ne mogu u sve zemlje ici, jer vladaju razlicite regulative. Tako da imaju zemlje u koje se smje ici.Tango556 wrote: ↑11/01/2024 17:45Meni u firmi (u DE) daju 40 dana iz inostranstva da radim, moram samo u sistemu poslati zahtjev koji bude odobren u roku od par sati. Iskreno nikakvi obrasci ne trebaju a nije neka zlj firma nego bas poznata. Ne znam tacno zakon, ali cini mi se da mi neko od kolega rekao da mozes raditi do 6 mjeseci a da ne izgubis poresku rezidentnost.elcaliente wrote: ↑11/01/2024 17:34Povjernje je dobro, kontrola je bolja.Tango556 wrote: ↑11/01/2024 17:21
Ne svidja mi se moras biti srijedom i svaka treca sedmica, ako vam je okej da ljudi rade HO onda neka bude HO pa ko zeli neka dodje, ne volim ta nametanja. Ako ne vjerujes ljudima onda nemoj ni imati HO i zdravo. To su mi ove Njemacke firme klasicne, vidjeli da je HO in i moze ali samo pod tim i tim uslovima jer vas zelimo upoznati u prevodu ne vjerujemo vam.
Mora team interagirati, socijalni kontakti puno bolje funcionisu u kancelariji nego digitalno.
Al eto sve vise firmi smanjuje taj HO,mada meni se svidja.
Uostalom neralno je da zakonski mozes jednostavno otici i kao biti negdje na plazi.
Njemacki porezni zakon to tako lako uopste ne dozvoljava bez predhodnog ispunjavanja obrazaca.
Apropo integracije tima i socijalnih kontakata to mi je ubleha, da se ne naljutis. Prvo nisu svi ljudi ekstroverti i ne vole f2f kontakt, drugo, moje iskustvo da sam se jako dobro uklopio sa ljudima koji su radili na drugim lokacijama bez da smo se ikada uzivo vidjeli sa nekima sam i dan danas u kontaktu iako sam napustio firmu. I danas u kompanijama koji posluju sirom svijeta realno radis sa ljiudima remote, IT ti je u Indiji , HR u Rumunji, kupci su ti u drugim gradovima itd, znaci posao je generalno remote (u nekim industrijama)
Mi ne drzimo radnike vezane,slobodna zemlja.Bodkin wrote: ↑11/01/2024 17:57Dao bih otkaz sutra da mi neko ovo naredielcaliente wrote: ↑11/01/2024 16:50 50 svake sedmice najmanje. Uglavnom izmedju 55-60 sati.
Funcinose super vec par godina.![]()
Pa 40 sati radno vrijeme, od 12-12:45h pauza, eto te vec na poslu 42,25h.
Dala mogućnost i garant na oglasima se hvali time, ali možeš ga koristiti tako da ti se ne mili da ga ikad koristiš.elcaliente wrote: ↑11/01/2024 19:37Mozda BiH ima vece standarde sto se tice HO.Athlon64 wrote: ↑11/01/2024 18:50Zašto bi neko poželio da radi u takvoj firmi ?elcaliente wrote: ↑11/01/2024 16:50 50 svake sedmice najmanje. Uglavnom izmedju 55-60 sati.
Mene bi u BiH prozvali robovlasnikom da tako uradim.
Nemam pojma zasto je to tako lose po tebi? Firma dala mogucnost za HO u nekim granicama i ljudi sretni.
Imamo 8000 radnika, u zgradi gdje ja radim 3000 ljudi i svi zadovoljni sa tim.
elcaliente wrote: ↑11/01/2024 19:52Pa 40 sati radno vrijeme, od 12-12:45h pauza, eto te vec na poslu 42,25h.
Al ja licno na mom radnom mjestu nikada nisam izasao sa posla da nisam odradio sat-sat i pol prekovremenih.
Zadnjih 6 mjeseci sam zbog obima posla radio svaku subotu.
U Hrvatskoj
Naravno, sve zavisi od posla koji radis i kolika je firma. Ako moras biti za svoje clanove telefonski dostupan u ordredjeno vrijeme, nemozes bas se ponasati svakako.jeza u ledja wrote: ↑11/01/2024 20:19elcaliente wrote: ↑11/01/2024 19:52Pa 40 sati radno vrijeme, od 12-12:45h pauza, eto te vec na poslu 42,25h.
Al ja licno na mom radnom mjestu nikada nisam izasao sa posla da nisam odradio sat-sat i pol prekovremenih.
Zadnjih 6 mjeseci sam zbog obima posla radio svaku subotu.![]()
Meni je to toliko stran pojam. Ne racunam bas vala ni koliko radim, ali sumnjam da je prekovremeno. Ja znam sjesti u 11 navece ako se neceg sjetim, a znam i izac pa me nema po cijeli dan.![]()
Al drukcije je to fakat u bilo kojoj vecoj firmi.