BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ZuzuTop

#18076 Re: BHTelecom

Post by ZuzuTop »

Dr_Help wrote: 09/01/2024 21:16
ZuzuTop wrote: 09/01/2024 14:10 Imal ovde da ko radi u Telekomu.
Zanima me kakvi su sad modemi u ponudi, stara ima neki od prije cirka 10 g.
Ako ima sta novije da joj zamjenim dok sam u TZ.
Pošalji mi username da vidimo šta ima i šta bi moglo
Poslacu ti private
zippoo87

#18077 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

starboy018 wrote: 09/01/2024 21:14
zippoo87 wrote: 09/01/2024 21:03 Optika je infrastruktura...kakve veze ima koji ce se paket koristiti na optici ?
Cuj nije Net S paket za optiku :lol: :lol:
A na bakru je 50 Mbps misaona imenica...dakle nedostizno 95% korisnika.
Na bakru imam 80/10 Mbps bez problema. U attainable kategoriji u modemu mi piše da može do 140/50 Mbps :-D
Ti si u ovih 5% :D
cicagorio

#18078 Re: BHTelecom

Post by cicagorio »

zippoo87 wrote: 09/01/2024 21:20
starboy018 wrote: 09/01/2024 21:14
zippoo87 wrote: 09/01/2024 21:03 Optika je infrastruktura...kakve veze ima koji ce se paket koristiti na optici ?
Cuj nije Net S paket za optiku :lol: :lol:
A na bakru je 50 Mbps misaona imenica...dakle nedostizno 95% korisnika.
Na bakru imam 80/10 Mbps bez problema. U attainable kategoriji u modemu mi piše da može do 140/50 Mbps :-D
Ti si u ovih 5% :D
Image

Ima nas dosta u tih 5% na bakru 😁😁
zippoo87

#18079 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

Pa ima a ima i 9 puta vise ovih sto ne mogu imati te brzine a rado bi imali,jer placaju isto kao da imaju 50/8 Mbps a dobiju 10-15/2 :D
cicagorio

#18080 Re: BHTelecom

Post by cicagorio »

zippoo87 wrote: 09/01/2024 21:40 Pa ima a ima i 9 puta vise ovih sto ne mogu imati te brzine a rado bi imali,jer placaju isto kao da imaju 50/8 Mbps a dobiju 10-15/2 :D
Iskreno, dosta ljudi ne zna, i ne treba im više. Ko želi više mora se malo namučiti, neće doći neko sam i reći pa dobra je linija, daj da prebacimo, nažalost.

Skoro sam rodjaku "pomogao" da riješi problem sporog interneta gdje sam prijavio na 1444 smetnju da čovjek ima neupotrebljiv internet a da ima kvalitetnu liniju. Nakon rasprave da 10/1 nije limit na bakru sam odustao od tog pristupa i pomogli su mi ljudi ovdje sa foruma koji rade u BH telecomu da ga prebace na vdsl i od tada ima 50/10, linija mu je predobra (attainable preko 120mbps). Ja mogu misliti koliko je takvih slučajeva gdje ljudi ne uspiju doći do nekoga i proći taj inicijalni kontakt sa 1444 i ostanu na ADSL-u nekom umjesto da ih prebace na VDSL.

Što se tiče ovih ljudi koji rade na tehničkom dijelu, monteri, njihovi nadređeni itd, po mom iskustvu ljudi stvarno rade i žele pomoći i žele da su korisnici zadovoljni, samo nije uvijek lako doći do njih. E sad, svugdje ima izuzetaka, i ovo je moje iskustvo do sada.
suspect_zero

#18081 Re: BHTelecom

Post by suspect_zero »

E vala mi se više i Telemach popeo na vrh glave.....ali opet bolji i brži net imam za manje para nego da pređem na BHTelecom....što ne uradite nešto da vratite raju koja vam je otkazala usluge?....i fiksne su prebacili na Telemach.
zippoo87

#18082 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

cicagorio wrote: 09/01/2024 21:48
zippoo87 wrote: 09/01/2024 21:40 Pa ima a ima i 9 puta vise ovih sto ne mogu imati te brzine a rado bi imali,jer placaju isto kao da imaju 50/8 Mbps a dobiju 10-15/2 :D
Iskreno, dosta ljudi ne zna, i ne treba im više. Ko želi više mora se malo namučiti, neće doći neko sam i reći pa dobra je linija, daj da prebacimo, nažalost.

Skoro sam rodjaku "pomogao" da riješi problem sporog interneta gdje sam prijavio na 1444 smetnju da čovjek ima neupotrebljiv internet a da ima kvalitetnu liniju. Nakon rasprave da 10/1 nije limit na bakru sam odustao od tog pristupa i pomogli su mi ljudi ovdje sa foruma koji rade u BH telecomu da ga prebace na vdsl i od tada ima 50/10, linija mu je predobra (attainable preko 120mbps). Ja mogu misliti koliko je takvih slučajeva gdje ljudi ne uspiju doći do nekoga i proći taj inicijalni kontakt sa 1444 i ostanu na ADSL-u nekom umjesto da ih prebace na VDSL.

Što se tiče ovih ljudi koji rade na tehničkom dijelu, monteri, njihovi nadređeni itd, po mom iskustvu ljudi stvarno rade i žele pomoći i žele da su korisnici zadovoljni, samo nije uvijek lako doći do njih. E sad, svugdje ima izuzetaka, i ovo je moje iskustvo do sada.
Sve stoji sto si napisao ali evo,zasto uhljebi iz BHTa ne bi po sluzbenoj duznosti usli u svaciji profil i postavke i kome mogu pustiti vecu brzini u prebaciti na vdsl ili vdsl2,da to i urade...bukvalno cijeli posao bi mogli uraditi u toku jednog mjeseca i to ono laganica,da dnevno prebace po par korisnika,svaki od uposlenih u tim sluzbama.
Nego u call centre se ubacuju najnesposobniji...i ja svaki puta kada nazovem,isprdam se sa njima i onda trazim da me prebace na nekoga ko se malo razumije :D
Jednostavno,previse je tu neznanja i javasluka za tehnolosku kompaniju...zato i jeste sve oronulo i nefunkcionalno a ono malo sposobnih radnika sto imaju,na njihovim ledjima je sve i njih bas satrase...a to i jesu upravo ovi koje si ti spomenuo...monteri,ljudi na terenu .Njima treba dati 100% vecu platu a ovim nesposobnim u call centru,skinuti 50%.
To je kao da IT firma koja stvara software i codira,zaposli ljude koji veze nemaju sa codiranjem a ocekuje projekte i profit svake godine...ne ide brate.Neznanje nikada nece voditi do napretka.
studiorum_tuzlaensis

#18083 Re: BHTelecom

Post by studiorum_tuzlaensis »

MOJATV NET S 50/8 - OPTIKA DO HAUSTORA a 50tak metara bakra do stana ima - 10 sprat. Rekli su mi da vjerovano može do 100Mb/s, attainable rate na ovom profilu je oko 120Mb/s i sad čekam bolju akciju za prelazak na veći paket. :D

Nešto su radili jer sam do prije godinu imao max 30-33Mb, uglavnom like od mene evo drugu godinu.Kod konkurencije jeste veća brzina, ali i cijena je zato paprena.

Image
cicagorio

#18084 Re: BHTelecom

Post by cicagorio »

zippoo87 wrote: 09/01/2024 22:00 Sve stoji sto si napisao ali evo,zasto uhljebi iz BHTa ne bi po sluzbenoj duznosti usli u svaciji profil i postavke i kome mogu pustiti vecu brzini u prebaciti na vdsl ili vdsl2,da to i urade...bukvalno cijeli posao bi mogli uraditi u toku jednog mjeseca i to ono laganica,da dnevno prebace po par korisnika,svaki od uposlenih u tim sluzbama.
Nego u call centre se ubacuju najnesposobniji...i ja svaki puta kada nazovem,isprdam se sa njima i onda trazim da me prebace na nekoga ko se malo razumije :D
Jednostavno,previse je tu neznanja i javasluka za tehnolosku kompaniju...zato i jeste sve oronulo i nefunkcionalno a ono malo sposobnih radnika sto imaju,na njihovim ledjima je sve i njih bas satrase...a to i jesu upravo ovi koje si ti spomenuo...monteri,ljudi na terenu .Njima treba dati 100% vecu platu a ovim kuravama nesposobnim u call centru,skinuti 50%.
To je kao da IT firma koja stvara software i codira,zaposli ljude koji veze nemaju sa codiranjem a ocekuje projekte i profit svake godine...ne ide brate.Neznanje nikada nece voditi do napretka.
A joj, u državnom vlasništvu je firma i to je kočnica. Dok politika bude imala glavnu riječ pri zapošljavanju teško tu može biti pravog napretka. Imaš ljude koji ništa ne rade, a imaš s druge strane one koji vuku i za sebe i za njih. Ali vjeruj mi, da odeš na neki njemački forum gdje se piše o njihovim providerima, slično je stanje - jedni hvale drugi kude...

A što se tiče prebacivanja, to ne mora se ni ući ručno. Može se napisati neka skriptica/programčić koji će ići redom korisnik po korisnik, uđe u modem sa ssh ili šta već koriste da mu pristupe remote, pročita SNR, attainable rate, CRC greške i onda neka logika se implementira gdje sa određenim parametrima može dobiti određenu brzinu, skripta pusti veću brzinu, ponovo uđe i provjeri stanje, vrati ili ostavi kako jeste. Ne poznajem sistem dovoljno, možda ima nešto što se ručno radi, tj da mora neko izaći i prespojiti nešto/prebaciti u centrali, onda skripta samo može naći korisnike koji bi mogli imati nešto više.
ing-ecc

#18085 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

suspect_zero wrote: 09/01/2024 21:57 E vala mi se više i Telemach popeo na vrh glave.....ali opet bolji i brži net imam za manje para nego da pređem na BHTelecom....što ne uradite nešto da vratite raju koja vam je otkazala usluge?....i fiksne su prebacili na Telemach.
Takvih je sve manje, onih koji su prvobitno otkazali usluge.
Peacean

#18086 Re: BHTelecom

Post by Peacean »

Ja sad kad sam se prebacio na Logosoft imam preko telefonskog kabla bez problema i internet 80/20 i dva tv-a i fiksni. Ne mislim da su sami kablovi razlog malih brzina, već ostala oprema koju imaju. Stara gradnja je u pitanju.
biggy001

#18087 Re: BHTelecom

Post by biggy001 »

Pozz raja vec par dana imam problema sa netom.
Stvar je u tome da nemogu gledati dvije stvari odjednom.
Preciznije receno nemogu gledat youtube u 4k i iptv u isto vrijeme, sto mi nije jasno zasto, jer po mom misljenju imam dovoljno brzine i da ostane viska cak za te dvije stvari.
Iptv mi uzima nekih 10-15 megabita, znaci malo vise nego sto uzima moja tv recimo, gdje nemam nikakvih problema.
Uredno mi radi moja tv,dok gledam youtube u 4k.
Znaci na bakru sam, imam nekih 65 megabita, plus minus koji megabit gore dole.

P.S Doskora sam mogao uredno gledat oboje.
Cisto sumnjam da je do laptopa imam dobar gejmerski laptop, i instaliro sam sistem nanovo neki dan.
Isti vrag je i kad je laptop na wifiju i kad je kablom spojen na net.
Poiskljucivo sam ja u postavkama neta sve one power saveove koji smanjuju brzinu neta, tako da izvlacim maksimum jbg.
Razlika je u megabitu izmedju wifija i kad je kablom spojen na net haha
Kad sam vec kreno objasnjavat nadugo i nasiroko da kazem da mi je ruter iz 2022 godine onaj kinez h267n il kako vec haha
U postavkama browsera sam iskljucio hardversko ubrzavanje,jer sam imao mimo ovog problema sa gledanjem 1080p klipova u 60fps, tako da sam to rijesio kad sam hardversko ubrzanje iskljucio.
Neznam u cemu bi mogao bit problem, i restartovo sam ruter i uzeo novi dsl kabal isti vrag haha
cicagorio

#18088 Re: BHTelecom

Post by cicagorio »

biggy001 wrote: 10/01/2024 21:46 Pozz raja vec par dana imam problema sa netom.
Stvar je u tome da nemogu gledati dvije stvari odjednom.
Preciznije receno nemogu gledat youtube u 4k i iptv u isto vrijeme, sto mi nije jasno zasto, jer po mom misljenju imam dovoljno brzine i da ostane viska cak za te dvije stvari.
Iptv mi uzima nekih 10-15 megabita, znaci malo vise nego sto uzima moja tv recimo, gdje nemam nikakvih problema.
Uredno mi radi moja tv,dok gledam youtube u 4k.
Znaci na bakru sam, imam nekih 65 megabita, plus minus koji megabit gore dole.

P.S Doskora sam mogao uredno gledat oboje.
Cisto sumnjam da je do laptopa imam dobar gejmerski laptop, i instaliro sam sistem nanovo neki dan.
Isti vrag je i kad je laptop na wifiju i kad je kablom spojen na net.
Poiskljucivo sam ja u postavkama neta sve one power saveove koji smanjuju brzinu neta, tako da izvlacim maksimum jbg.
Razlika je u megabitu izmedju wifija i kad je kablom spojen na net haha
Kad sam vec kreno objasnjavat nadugo i nasiroko da kazem da mi je ruter iz 2022 godine onaj kinez h267n il kako vec haha
U postavkama browsera sam iskljucio hardversko ubrzavanje,jer sam imao mimo ovog problema sa gledanjem 1080p klipova u 60fps, tako da sam to rijesio kad sam hardversko ubrzanje iskljucio.
Neznam u cemu bi mogao bit problem, i restartovo sam ruter i uzeo novi dsl kabal isti vrag haha
Jesi siguran da je net? Pusti npr 4k video na mobitelu a IPTV na laptopu pa vidi... Ja sa 50Mbita na bakru nisam imao takvih problema do sada.
bitkovac

#18089 Re: BHTelecom

Post by bitkovac »

Diskriminacija korisnika,

Zbog tehničkih ograničenja mogu imati 10/1 Mbps maksimum,
imam MojaTV Net paket pa korisnici koji imaju tehničku mogućnost
za isti novac imaju 50Mbps.
Ako već ne mogu imati 50Mbps onda bih trebao plaćati manju cijenu usluge.
Postoji li neki pravni lijek, da pravimo peticiju, jer meni ovo nije ok, a
vjerujem da vas ima još mnogo ovdje kojima je učinjena nepravda.
crnivrag

#18090 Re: BHTelecom

Post by crnivrag »

bitkovac wrote: 11/01/2024 10:01 Diskriminacija korisnika,

Nema ti tu nikakve nepravde, na svim paketima su navedene brzine koje mogu biti dostupne u zavisnosti od tehničkih mogućnosti.

Pristankom na priključenje nekog od paketa pristaješ i na te uslove.
bitkovac

#18091 Re: BHTelecom

Post by bitkovac »

Ipak je nepravda jer sam uvjetovan, jer nemam alternativu.
Ako ti imaš pogodnost, to je dobro za tebe, ali ne i za mene.
crnivrag

#18092 Re: BHTelecom

Post by crnivrag »

bitkovac wrote: 11/01/2024 11:23 Ipak je nepravda jer sam uvjetovan, jer nemam alternativu.
Da prostiš ja koristim usluge drugog operatera.
PlusSA

#18093 Re: BHTelecom

Post by PlusSA »

cicagorio wrote: 09/01/2024 21:48

Klasika odgovor "ne treba im više"
Nek ukinu sve pakete preko 10MB/1 i to je to zadovoljni svi 8-)
crnivrag

#18094 Re: BHTelecom

Post by crnivrag »

Počeo se emitovati Shoptel TV:

Image
ferratilis

#18095 Re: BHTelecom

Post by ferratilis »

bitkovac wrote: 11/01/2024 10:01 Diskriminacija korisnika,

Jeste nepravda, i ja sam u istoj situaciji, ali nije nezakonito, to je poenta. Kad si potpisao ugovor, pristao si na tih 10/1, nije ti niko obecao vecu brzinu pa te prevario. Oni to jako dobro znaju i koriste. Jeste nepravedno, nemoralno, nazovi kako god, ali kad bi ovo zavrsilo na bilo kojem sudu, gubitnik bi bio korisnik.

A sto se tice peticije, mali broj ljudi bi se potpisao vjerovatno, ali vecina bi se tome samo nasmijala jer ljude to ne zanima ili ne razumiju. To ti je realna slika. Ja licno cekam Starlink, ali kod nas ni to izgleda nece nikad doci.
crnivrag

#18096 Re: BHTelecom

Post by crnivrag »

Zna li neko šta se dešava sa BH Telecom uslugama?

Moj BH Telecom portal ne radi, niti Moja Web TV.

Call Centar nije moguće dobiti ni na jedan od brojeva.

Da nije BHT1 postupio po prijetnji od neki dan :roll:

Edit: Proradilo nakon nekih 20 minuta.
123bih123

#18097 Re: BHTelecom

Post by 123bih123 »

crnivrag wrote: 11/01/2024 13:39 Zna li neko šta se dešava sa BH Telecom uslugama?

Moj BH Telecom portal ne radi, niti Moja Web TV.

Call Centar nije moguće dobiti ni na jedan od brojeva.

Da nije BHT1 postupio po prijetnji od neki dan :roll:

Edit: Proradilo nakon nekih 20 minuta.

Ne vidim kako je moguće da ovaj jad od javnog rtv emitera “ugasi” Bh telekom.
sencobih

#18098 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

bitkovac wrote: 11/01/2024 11:23 Ipak je nepravda jer sam uvjetovan, jer nemam alternativu.
moja tv uz internet oko 10/1 je ipak bolja opcija od riblje kosti i interneta od 0/0
Hyperthalamus

#18099 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

Radi li kod vas BHT stranica ?
mokebih

#18100 Re: BHTelecom

Post by mokebih »

Radi.
Post Reply