Ne radim uvijek i sve skolski, uostalom nisam siguran ni koja je tacno skolska putanja jer sma davno isao u "skolu" ali zato kad god mogu idem najlogicnijom putanjom kojom necu nikog drugog ometati i kojom cu omoguciti da sto vise auta prodje iza mene ako skrecem lijevo. Nekad zbog drugih moram mijenjati putanju, ako njihova nije dobra ili preci preko pune zbog idiota koji peglaju, ali kad god mogu drzim se normalne putanje. Na magistrali ponekad presijecem krivinu ali kad sam siguran da nema nikog iz suprotnog da ga ometam.Naslovnica wrote: ↑10/01/2024 10:56 Svi koji nikada nisu presijekli punu liniju ili oni koji uvijek školski uzimaju putanju u raskrsnici (i nikada nisu uradili drugačije), neka se identifikuju.
![]()
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ateista
#46001 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Ateista
#46002 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Par zanimljivih situacija od juce: idem niz Dzidzikovac (konacno je vecina izgleda naucila ko ima prednost na onoj raskrsnici i nema vise svadjanja oko toga
) i taksista staje na sred ceste da primi musteriju iako bukvalno 10m iza ima skretanje za neku malu ulicicu u koju je mogao stati da ne ometa nikog. Ne znam ko je gori, ta zena koja ne zna gdje zaustaviti taksi ili taksista koji je mogao stati malo iza nje i sacekati je da tu udje.
Na magistrali preticem vozilo, ide kolona iz suprotnog smjera ali sasvim dovoljno prostora da se mogu vratiti i da ne moraju kociti te da ne moram nikog izgurati sa ceste.
U pola mog preticanja iz suprotnog smjera debil isto pocinje da pretice, s obzirom na to da sam ja vec bio u pola preticanja to njegovo je bilo i vise nego opasno, vec nema vise toliko prostora plus sto je logicno da ja idem malo brze jer preticem pa i to smanjuje prostor i vrijeme za vracanje, morao sam nakon sto sam se vratio dobro usporiti da bi se on mogao vratiti. Sviram mu i blicam a on nesto mase, ne konta uopste sta je problem, ono u stilu pa i ti pretices ne konta debil razliku. Bilo ih je jos ali se ne mogu sjetiti...
Na magistrali preticem vozilo, ide kolona iz suprotnog smjera ali sasvim dovoljno prostora da se mogu vratiti i da ne moraju kociti te da ne moram nikog izgurati sa ceste.
U pola mog preticanja iz suprotnog smjera debil isto pocinje da pretice, s obzirom na to da sam ja vec bio u pola preticanja to njegovo je bilo i vise nego opasno, vec nema vise toliko prostora plus sto je logicno da ja idem malo brze jer preticem pa i to smanjuje prostor i vrijeme za vracanje, morao sam nakon sto sam se vratio dobro usporiti da bi se on mogao vratiti. Sviram mu i blicam a on nesto mase, ne konta uopste sta je problem, ono u stilu pa i ti pretices ne konta debil razliku. Bilo ih je jos ali se ne mogu sjetiti...
- Ateista
#46003 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jos jedna situacija - juce me plavusa u Mercedesu pustila da se ukljucim, sudnji dan je definitivno blizu... 
-
Throttle
#46004 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta si to poceo gurat s ceste i one iz suprotnog smjeraAteista wrote: ↑11/01/2024 09:04 Na magistrali preticem vozilo, ide kolona iz suprotnog smjera ali sasvim dovoljno prostora da se mogu vratiti i da ne moraju kociti te da ne moram nikog izgurati sa ceste.![]()
- Ateista
#46005 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moram kad mi ne ni oni ne daju da preticem.Throttle wrote: ↑11/01/2024 09:53Sta si to poceo gurat s ceste i one iz suprotnog smjeraAteista wrote: ↑11/01/2024 09:04 Na magistrali preticem vozilo, ide kolona iz suprotnog smjera ali sasvim dovoljno prostora da se mogu vratiti i da ne moraju kociti te da ne moram nikog izgurati sa ceste.![]()
U pola mog preticanja iz suprotnog smjera debil isto pocinje da pretice, s obzirom na to da sam ja vec bio u pola preticanja to njegovo je bilo i vise nego opasno, vec nema vise toliko prostora plus sto je logicno da ja idem malo brze jer preticem pa i to smanjuje prostor i vrijeme za vracanje, morao sam nakon sto sam se vratio dobro usporiti da bi se on mogao vratiti. Sviram mu i blicam a on nesto mase, ne konta uopste sta je problem, ono u stilu pa i ti pretices ne konta debil razliku. Bilo ih je jos ali se ne mogu sjetiti...![]()
Sta cu, ide kolona a isprekidana, jedino mi ostaje da ih izguram da mogu ja proci.
-
zigson
- Ateista
#46007 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sjetih se jos jedne situacije - juce na pumpi EP stup, standarndo guzva i kolona. Fazon je sto je neki sleper stao tu da toci gorivo, a zbog polozaja pumpe i objekta on nije u mogucnosti da samo produzi i izadje vec mora ici prvo malo u rikverc pa tek onda da moze smotati. Ja razumijem i oni hoce da sipaju jeftinije gorivo, ali mi nije OK da idu na pumpe na kojima ce napraviti haos da bi mogli izaci, trebala bi biti i neka zabrana za odredjene kategorije vozila na odredjenim pumpama ako ne mogu normalno uci i izaci, jbg ako ne mozes uci i izaci idi na neku drugu na kojoj mozes. Osim toga mi nisu jasni ni vozaci auta u koloni, oni radnici idu i govore da se malo vrate nazad da kamion moze izaci, mnogi nece da se pomjere, on jos objasnjava da ce tako osloboditi jedan pistolj i da ce ici brze, ne kontam da je to neophodno uopste objasnjavati, vrati se malo unazad. Jedva se izvukao sleper. Ne kontam ni jedne ni druge, a nije prvi put da to vidim.
- Laplace
#46008 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema vozačke solidarnosti, tj. sve je rjeđa. U stvari, bilo kakva solidarnost u bilo kojoj oblasti života je sve rjeđa.Ateista wrote: ↑11/01/2024 10:22 Sjetih se jos jedne situacije - juce na pumpi EP stup, standarndo guzva i kolona. Fazon je sto je neki sleper stao tu da toci gorivo, a zbog polozaja pumpe i objekta on nije u mogucnosti da samo produzi i izadje vec mora ici prvo malo u rikverc pa tek onda da moze smotati. Ja razumijem i oni hoce da sipaju jeftinije gorivo, ali mi nije OK da idu na pumpe na kojima ce napraviti haos da bi mogli izaci, trebala bi biti i neka zabrana za odredjene kategorije vozila na odredjenim pumpama ako ne mogu normalno uci i izaci, jbg ako ne mozes uci i izaci idi na neku drugu na kojoj mozes. Osim toga mi nisu jasni ni vozaci auta u koloni, oni radnici idu i govore da se malo vrate nazad da kamion moze izaci, mnogi nece da se pomjere, on jos objasnjava da ce tako osloboditi jedan pistolj i da ce ici brze, ne kontam da je to neophodno uopste objasnjavati, vrati se malo unazad. Jedva se izvukao sleper. Ne kontam ni jedne ni druge, a nije prvi put da to vidim.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#46009 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
za koga druze???
ja nemam vise tolerancije, nek idu u 3 pm i vozaci i pjesaci i biciklisti i romobilisti i oni na rolama i skatovima
ja nemam vise tolerancije, nek idu u 3 pm i vozaci i pjesaci i biciklisti i romobilisti i oni na rolama i skatovima
- Better Man
-
Naslovnica
#46011 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
NikadBetter Man wrote: ↑11/01/2024 11:05Žene su daleko tolerantnije kad je u pitanju puštanje drugog vozača da se uključi u saobraćaj.
- Ateista
#46012 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moj utisak je suprotan, pogotovo kad su u pitanju napucane trebe u skupim autima. Zato me i jeste iznenadilo.Better Man wrote: ↑11/01/2024 11:05Žene su daleko tolerantnije kad je u pitanju puštanje drugog vozača da se uključi u saobraćaj.
- drug_profi
#46013 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A gdje su te žene?Better Man wrote: ↑11/01/2024 11:05Žene su daleko tolerantnije kad je u pitanju puštanje drugog vozača da se uključi u saobraćaj.
Redovno mi se nacali da se ne mogu ni uključiti na cestu iako njena traka stoji. A ja hoću u suprotan smjer. I vidi žmigavac i sve, ali jok. Lagano se dokotrlja i stane da ja ne mogu proći.
Bilo raskršće, bilo kružni...
To je nešto u mentalitetu.
- Ateista
#46014 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Podsjeti me sa ovim na jos jedan slucaj juce, bio je bas veseo dan... Kruzni tok Pofalici kod Energoinvesta, standardno guzva prema naseljima sa druge strane pruge i standardno se zauzimaju obje trake da se cijeli KT zablokira. Pokusavam da se prestrojim u unutrasnju traku jer hocu prema Mercatoru i tamo nema guzve, lik koji je bio u srednjoj mi ne dozvoljava da se prestrojim i naravno staje u guzvi jer i on hoce ispod pruge gdje je kolona, mene ko jebe sto sam mogao proci. Nisam obratio paznju gdje je usao, vjerovatno je ranije pa je zato isao unutrasnjom, ali ako vidis da neko tu hoce da se prestroji logicno je da hoce dalje, sta ga kosta da me pusti, bolikurci.drug_profi wrote: ↑11/01/2024 11:57A gdje su te žene?Better Man wrote: ↑11/01/2024 11:05Žene su daleko tolerantnije kad je u pitanju puštanje drugog vozača da se uključi u saobraćaj.
Redovno mi se nacali da se ne mogu ni uključiti na cestu iako njena traka stoji. A ja hoću u suprotan smjer. I vidi žmigavac i sve, ali jok. Lagano se dokotrlja i stane da ja ne mogu proći.
Bilo raskršće, bilo kružni...
To je nešto u mentalitetu.
- drug_profi
#46015 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ja stalno to govorim. Seljadija iz Pofavelića.
Zablokiraju kružni tok i napravi se gužva do Kranjčevićeve, a svi u lijevoj traci Puta života idu ili na drugi ili na treći izlaz sa KT Pofalići.
Ovdje se nekakvi likovi obrušavali na mene da je to nešto na nacionalnoj osnovi, pominjali ratne zasluge... halo ba?
Zaboli me q. Ponašaj se civilizovano i neću te zvati seljadijom.
Zablokiraju kružni tok i napravi se gužva do Kranjčevićeve, a svi u lijevoj traci Puta života idu ili na drugi ili na treći izlaz sa KT Pofalići.
Ovdje se nekakvi likovi obrušavali na mene da je to nešto na nacionalnoj osnovi, pominjali ratne zasluge... halo ba?
- Ateista
#46016 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jebale ih ratne zasluge, ne moze se pravdati seljakluk na racun ratnih zasluga... To je stvarno cest problem tamo, napravili su jos veci problem sa KT, dok je bio semafor tih problema uglavnom nije bilo.drug_profi wrote: ↑11/01/2024 12:37 Pa ja stalno to govorim. Seljadija iz Pofavelića.
- insaneinthebrain
#46017 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Problem rijesen, bandera spasena

-
noviclan
#46018 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bili prije oni cunjevi i u ovo ce se neko zabiti, kada bude motao prema gradu nego trebali su ovo metar i pol stuba ofarbati u zuto.
-
Labirint
#46019 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisu tolerantnije nego ako si bezobrazniji pa se "uvalis" jednostavno se prepadnu...Better Man wrote: ↑11/01/2024 11:05Žene su daleko tolerantnije kad je u pitanju puštanje drugog vozača da se uključi u saobraćaj.
- drug_profi
#46020 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam što ne ofarbaju asfalt oko stuba u zeleno npr. Bilo bi dovoljno za vizualni orijentir ovim vozačima sa specijalnim potrebama.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#46021 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dazaba je njima sve 
to isto ko kad udare glavom od ulazna vrata na bbi, a veliki papir zalijepljen gdje pise da su zatvorena zimi zbog stednje energije

to isto ko kad udare glavom od ulazna vrata na bbi, a veliki papir zalijepljen gdje pise da su zatvorena zimi zbog stednje energije
- nepass1
#46022 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Onda bi neko tu parkirao na zelenu povrsinudrug_profi wrote: ↑11/01/2024 20:26 Ne znam što ne ofarbaju asfalt oko stuba u zeleno npr. Bilo bi dovoljno za vizualni orijentir ovim vozačima sa specijalnim potrebama.
- Laplace
#46024 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najbolje bi bilo da na taj stub poredaju stare auto gume, nešto kao na slici ispod.

- nagibSA
#46025 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas naka guzva bila od Stupa prrma Ilidzi. Ono mic po mic (prva brzina samo) frajer mi trubi 2x iza ako ne krenem odmah, ako sam ostavio 5m prostora ispred, vidim zena nesto mase, pokazuje. Ne kontam sta im znaci to, ne znam sta uzima narod u ovom gradu. Vidim prodje me, nesto gleda i stade ispred mene, nastavi voziti. Mozda sam glup, ali ne kontam sta je dobio. Sve i da se uvali neko sa strane, svejedno sve trake su zakrcene.
Nisam iz Sarajeva, ne vozim cesto ovde, mozda ja ne kontam neka p
ravila.
Mada bih prije rekao frustriranost, nervoza, nekultura...iz zivota van ulice se prenosi i ovde.
Nisam iz Sarajeva, ne vozim cesto ovde, mozda ja ne kontam neka p
Mada bih prije rekao frustriranost, nervoza, nekultura...iz zivota van ulice se prenosi i ovde.