Zato sam i stavio spojler na video koji nema veze sa ovim što ja pričam, već se nadovezujem na riječ partizani.sumirprimus wrote: ↑10/01/2024 12:09 druze to jemjesto njihovih vecih fabrika tenkova, na granici sa azijom daleko od ukrajine![]()
u drugim vijestimaSpoilerShow"">![]()
Ukrajina
- drug_profi
#191851 Re: Ukrajina
-
zigzag
#191852 Re: Ukrajina
Ljudski rečeno, ovo je mučno za gledati. Al et, nek mu matera gleda.
- drug_profi
-
sumirprimus
#191854 Re: Ukrajina
fakat mi nije jasno, koja jajara moas biti u 2024oj vidis i ti ovo na klipovima kako crkavaju ko zadnji peseci po bespucima ukrajine i opet se prijavi radi love, ko isplatice ga

-
sumirprimus
#191855 Re: Ukrajina
"">
cluster fu ovaj bub
cluster fu ovaj bub
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#191856 Re: Ukrajina
Jedan vic vezan za temu.
Zašto srbi ne vole Ukrajinu?
Ne sviđa im se "U" ispred krajine.
Zašto srbi ne vole Ukrajinu?
Ne sviđa im se "U" ispred krajine.
- Dope_Man
#191857 Re: Ukrajina
Zato sto ne vidis to. Koliko god mi danas imali otvoren pristup informacijama, uveliko sami sebe zatvaramo u balon informacija koje nam pasu, plus i oni koji imaju interese se trude da maksimalno blokiraju ono sto im ne odgovara. Evo ja na ovoj temi biram da gledam samo s ukrajinske strane a ove forumske ruse na foe iako time sebi uskracujem dosta informacija, ne vidim stradanja i greske Ukrajine, al necu smece ni da citam, kamoli gledam.sumirprimus wrote: ↑10/01/2024 12:13 fakat mi nije jasno, koja jajara moas biti u 2024oj vidis i ti ovo na klipovima kako crkavaju ko zadnji peseci po bespucima ukrajine i opet se prijavi radi love, ko isplatice ga![]()
![]()
Dakle - da sam ja proruski manijak koji hoce da se prijavi - gledao bih vjerovatno samo klipove koji pokazuju kako rusi ubijaju, pricao bih sa ljudima koji imaju iste poglede, jedni druge bi furali i dijelili taj sadrzaj. Plus ako sam u rusiji il prijateljskim zemljama i vlada, kao i dobar dio drustva, forsira da vidis samo ono sto je pozitivno za rusku stvar. Vidio bih nove Lade i wc solje, orgazmirao na pricu da neki momak u selu pored ima ves masinu u kuci.
I tako nafuran krenem jer "znam" da cu imati najbolju opremu da od sale unistavam nekakve hrdzave himarse i bose i promrzle ukrajince koji nemaju ni hljeba ni metaka.
- Čitalac
#191858 Re: Ukrajina
Idemo li ka „zamrzavanju konflikta“ i da li nas zapadni mediji pripremaju na to, pita ukrajinski New Voice.
Nova ukrajinska mreža rovova na granici s Bjelorusijom u zoni Černobila
Kraj 2023. godine bio je najgore i najteže razdoblje za Ukrajinu u pogledu podrške Zapada, što je već utjecalo na tijek rata. U prosincu je Institut za svjetsku ekonomiju iz Kiela, koji prati ovu temu, naveo smanjenje pomoći ukrajinskih partnera za gotovo 90% i zabilježio najmanju količinu pomoći od početka sveobuhvatne ruske invazije. EU krajem godine nije uspjela dogovoriti paket pomoći od 50 milijardi eura za Ukrajinu zbog stava Mađarske, koja sada zahtijeva da se sredstva dodjeljuju na godišnjoj razini. A u Sjedinjenim Državama daljnje financiranje programa potpore za Ukrajinu, uključujući pakete oružja, i dalje je blokirano: američki zastupnici ne mogu pronaći kompromis u unutarnjem sporu oko ograničenja migracijskih tokova s južne granice Sjedinjenih Država.
Istodobno se u zapadnim medijima pojavio val objava oko navodnog potencijalnog sazrijevanja uvjeta za “zamrzavanje rata”. Časopis TIME u izdanju od 8. siječnja objavio je da podjela Ukrajine kao rezultat ruskog zauzimanja dijela teritorija ostaje jedna od glavnih globalnih prijetnji u 2024. "Ove godine Ukrajina će biti de facto podijeljena, a Rusija sada ima inicijativu na bojnom polju i materijalnu prednost. 2024.godina je prekretnica u ratu: ako Ukrajina ne riješi problem ljudstva, ne poveća proizvodnju oružja i ne razvije realnu vojnu strategiju u bliskoj budućnosti, njezini teritorijalni gubici mogu postati trajni i mogu se još više povećati", napominje TIME. Publikacija priznaje da je Ukrajina "teško pogođena padom političke i materijalne potpore SAD-a, a izgledi za europsku pomoć samo su marginalno bolji".
„Teze o zamrzavanju rata iznimno se aktivno ubacuju u informacijski prostor“, kaže ukrajinski politolog Petro Oleščuk.
- Zamislimo situaciju u kojoj se iz nekog razloga rat zamrznuo, čak i da Ukrajina pristane na to, ignorirajući prava i interese vlastitih građana na okupiranom teritoriju. U svakom slučaju, to će značiti da je ukrajinska državnost sačuvana, da je sačuvan ukrajinski identitet i da će Ukrajinci biti izuzetno antiruski nastrojeni...No, Rusi ne žele ništa "zamrznuti", jer svako zamrzavanje jeste gubitak onoga što su započeli, a cilj je veći dio Ukrajine. Dakle, kod „smrzavanja” se može raditi samo o mjesecima, godine ne dolaze u obzir, jer su Putinovi dani ograničeni, a on očito želi osobno postati obnovitelj imperija. Rusi od 1945. godine nisu imali takav razmjer mobilizacije. I bacaju kolosalne resurse očito ne radi "zamrzavanja". Nakon što su započeli mobilizaciju na razini cijelog društva, nemaju alternativu „pobjedi”, jer alternativa može biti samo katastrofalan poraz. Ako Rusija, nakon mobilizacije, ne može poraziti Ukrajinu, onda je to, prije svega za same Ruse, pokazatelj slabosti Rusije. A svako carstvo se temelji na strahu – kaže Oleščuk...
...Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba ističe da "oni koji predlažu zamrznuti sukob tvrde da djeluju u interesu Ukrajine i mira, a zapravo pomažu Putinu i ignoriraju što je današnja Rusija". "Između 2014. i 2022. održali smo gotovo 200 rundi pregovora s Rusijom, to je već bio de facto zamrznuti sukob. Objavili smo i uspostavili 20 sporazuma o prekidu vatre, sve je prekršila Rusija, a beskrajni pregovori završili su Putinovom agresijom", kazao je Kuleba, ističući nedopustivost novih takvih sporazuma s Ruskom Federacijom.
- arman1
#191859 Re: Ukrajina
Gledam i jedne i druge i nečeš vjerovati naletim na isti klip i s jedne i druge strane, a ove identifikacione trake na dva klipa različite boje. Pitam prijatelja koji je u video produkciji kako? Gledao me kao neandertalca. Kaže dijete koje zna osnove video editinga to u sekundi odradi. Malo je teže s ovim oznakam na vozilima ali mi je na primjeru pokazao kako se ono "V" s ruskih pretvara u "+" na ukrajinskim i obratno.Dope_Man wrote: ↑10/01/2024 13:14Zato sto ne vidis to. Koliko god mi danas imali otvoren pristup informacijama, uveliko sami sebe zatvaramo u balon informacija koje nam pasu, plus i oni koji imaju interese se trude da maksimalno blokiraju ono sto im ne odgovara. Evo ja na ovoj temi biram da gledam samo s ukrajinske strane a ove forumske ruse na foe iako time sebi uskracujem dosta informacija, ne vidim stradanja i greske Ukrajine, al necu smece ni da citam, kamoli gledam.sumirprimus wrote: ↑10/01/2024 12:13 fakat mi nije jasno, koja jajara moas biti u 2024oj vidis i ti ovo na klipovima kako crkavaju ko zadnji peseci po bespucima ukrajine i opet se prijavi radi love, ko isplatice ga![]()
![]()
Dakle - da sam ja proruski manijak koji hoce da se prijavi - gledao bih vjerovatno samo klipove koji pokazuju kako rusi ubijaju, pricao bih sa ljudima koji imaju iste poglede, jedni druge bi furali i dijelili taj sadrzaj. Plus ako sam u rusiji il prijateljskim zemljama i vlada, kao i dobar dio drustva, forsira da vidis samo ono sto je pozitivno za rusku stvar. Vidio bih nove Lade i wc solje, orgazmirao na pricu da neki momak u selu pored ima ves masinu u kuci.
I tako nafuran krenem jer "znam" da cu imati najbolju opremu da od sale unistavam nekakve hrdzave himarse i bose i promrzle ukrajince koji nemaju ni hljeba ni metaka.
Po njemu rusi imaju zafrkanu ekipu što se tiće tih fazona ali neće da plaćaju nego angažuju neke debile čijim "uradcima" se ovdje smijemo.
- Dope_Man
#191860 Re: Ukrajina
Ima sigurno i toga koliko hoces. Bar sto se tice boja, to je tacno, sekund posla zamijeniti boju trake tek toliko da prodje klip i mislis da su "tvoji" ubili "njihove" na kojoj god da si strani.arman1 wrote: ↑10/01/2024 13:25Gledam i jedne i druge i nečeš vjerovati naletim na isti klip i s jedne i druge strane, a ove identifikacione trake na dva klipa različite boje. Pitam prijatelja koji je u video produkciji kako? Gledao me kao neandertalca. Kaže dijete koje zna osnove video editinga to u sekundi odradi. Malo je teže s ovim oznakam na vozilima ali mi je na primjeru pokazao kako se ono "V" s ruskih pretvara u "+" na ukrajinskim i obratno.Dope_Man wrote: ↑10/01/2024 13:14Zato sto ne vidis to. Koliko god mi danas imali otvoren pristup informacijama, uveliko sami sebe zatvaramo u balon informacija koje nam pasu, plus i oni koji imaju interese se trude da maksimalno blokiraju ono sto im ne odgovara. Evo ja na ovoj temi biram da gledam samo s ukrajinske strane a ove forumske ruse na foe iako time sebi uskracujem dosta informacija, ne vidim stradanja i greske Ukrajine, al necu smece ni da citam, kamoli gledam.sumirprimus wrote: ↑10/01/2024 12:13 fakat mi nije jasno, koja jajara moas biti u 2024oj vidis i ti ovo na klipovima kako crkavaju ko zadnji peseci po bespucima ukrajine i opet se prijavi radi love, ko isplatice ga![]()
![]()
Po njemu rusi imaju zafrkanu ekipu što se tiće tih fazona ali neće da plaćaju nego angažuju neke debile čijim "uradcima" se ovdje smijemo.
-
BlackRiver
#191861 Re: Ukrajina
Nekima se dize k***c na ove klipove, pa ih zato i stavljaju. Samo zato sto podrzavaju Ukrajinu, ne znaci da nisu psihopate 
-
zigzag
#191862 Re: Ukrajina
Da salonci ne ne kažu da neko laže kad se spomene 350.000 mrtvih velikočetnika.
Eto ih, snimljeni kako se koprcaju jedan po jedan.
Eto ih, snimljeni kako se koprcaju jedan po jedan.
- drug_profi
#191863 Re: Ukrajina
Ukrajinci uglavnom označavaju i šljemove, a rusi samo ruke i noge.
A mimo toga se može uglavnom na opremi primjetiti razlika.
Ukrajinci svi imaju patcheve na rukavima.
Nedavno je bio video gdje se definitvno rus sakriva ispod onesposobljenog tenka sa ukrajinskom oznakom, pa ga dron posprema.
Nedavno je bio video gdje se definitvno rus sakriva ispod onesposobljenog tenka sa ukrajinskom oznakom, pa ga dron posprema.
-
Labirint
#191864 Re: Ukrajina
Apropo ove postavljene slike fortifikacije prema Bjeloruskoj granici pade mi na pamet da Lukašenka gotovo pa i nema u zadnjih par mjeseci ni sa najavama niti sa pojavljivanjem u medijima na način na koji je to činio prvu godinu i po dana rata. Šta se uopšte dešava sa tom ruskom gubernijom, da li se napadi i dan danas vrše sa teritorije Bjelorusije , kakav je status rata na tom dijelu "fronta"?
-
sumirprimus
#191865 Re: Ukrajina
mozes ti pratit samo agresorsku stranu i vjerovat njihovoj propagandi, ali onda kad te ponese i odes tamo i lagano dobijes kundakom po njusci za jedsan lagani topovsko meso napad, mojne kukat po tiktoku i drustvenim mrezama hehe da mi s druge strane spektra s razlogom zajebavamo.Dope_Man wrote: ↑10/01/2024 13:14Zato sto ne vidis to. Koliko god mi danas imali otvoren pristup informacijama, uveliko sami sebe zatvaramo u balon informacija koje nam pasu, plus i oni koji imaju interese se trude da maksimalno blokiraju ono sto im ne odgovara. Evo ja na ovoj temi biram da gledam samo s ukrajinske strane a ove forumske ruse na foe iako time sebi uskracujem dosta informacija, ne vidim stradanja i greske Ukrajine, al necu smece ni da citam, kamoli gledam.sumirprimus wrote: ↑10/01/2024 12:13 fakat mi nije jasno, koja jajara moas biti u 2024oj vidis i ti ovo na klipovima kako crkavaju ko zadnji peseci po bespucima ukrajine i opet se prijavi radi love, ko isplatice ga![]()
![]()
ne ti licno naravno. nego ork simpatizetri.
-
sumirprimus
#191866 Re: Ukrajina
iako pod foe, ove necivilizacijske ispade , psovke i vrijedjanja ne zelim propustiti prijavit. Prijava.BlackRiver wrote: ↑10/01/2024 13:58SpoilerShowNekima se dize k***c na ove klipove, pa ih zato i stavljaju. Samo zato sto podrzavaju Ukrajinu, ne znaci da nisu psihopate
-
sumirprimus
#191867 Re: Ukrajina
ukr oprema kvalitetnija.drug_profi wrote: ↑10/01/2024 14:11 Ukrajinci uglavnom označavaju i šljemove, a rusi samo ruke i noge.
osim ovo sto rujani kupuju privatno pa se desi da nose i oni dijelove zapadne opreme. ili cak skidaju sa ukra.stoka sitnog zuba, bijeda i goli bijednik. fuj nedo bog nikom ,tacno su grdni do zla boga.
-
BlackRiver
#191868 Re: Ukrajina
Zivot mi vise nema smislasumirprimus wrote: ↑10/01/2024 14:28iako pod foe, ove necivilizacijske ispade , psovke i vrijedjanja ne zelim propustiti prijavit. Prijava.BlackRiver wrote: ↑10/01/2024 13:58SpoilerShowNekima se dize k***c na ove klipove, pa ih zato i stavljaju. Samo zato sto podrzavaju Ukrajinu, ne znaci da nisu psihopate
- arman1
#191869 Re: Ukrajina
Mislim da su i ovdje neki od tih klipova prezentirani. Što neko reče može se prepoznati po opremi ali nije 100% pouzdano. Ukri koriste dosta zapadne tehnike ali i dosta ruske. S druge strane i rusi imaju nešto zarobljene zapadne, a i brdo modifikacija na običnim traktorima i kombi vozilima pa nadalje, a ima tu i kineskih i inih verzija. Iranci imaju par vozila koja su bar optički slična nekim nato vozilima, ili su rezultat reverzibilnog inžinjeringa(in špijunaže) ili su nesretan pokušaj da se glumi sila.Dope_Man wrote: ↑10/01/2024 13:27Ima sigurno i toga koliko hoces. Bar sto se tice boja, to je tacno, sekund posla zamijeniti boju trake tek toliko da prodje klip i mislis da su "tvoji" ubili "njihove" na kojoj god da si strani.SpoilerShowarman1 wrote: ↑10/01/2024 13:25Gledam i jedne i druge i nečeš vjerovati naletim na isti klip i s jedne i druge strane, a ove identifikacione trake na dva klipa različite boje. Pitam prijatelja koji je u video produkciji kako? Gledao me kao neandertalca. Kaže dijete koje zna osnove video editinga to u sekundi odradi. Malo je teže s ovim oznakam na vozilima ali mi je na primjeru pokazao kako se ono "V" s ruskih pretvara u "+" na ukrajinskim i obratno.Dope_Man wrote: ↑10/01/2024 13:14
Zato sto ne vidis to. Koliko god mi danas imali otvoren pristup informacijama, uveliko sami sebe zatvaramo u balon informacija koje nam pasu, plus i oni koji imaju interese se trude da maksimalno blokiraju ono sto im ne odgovara. Evo ja na ovoj temi biram da gledam samo s ukrajinske strane a ove forumske ruse na foe iako time sebi uskracujem dosta informacija, ne vidim stradanja i greske Ukrajine, al necu smece ni da citam, kamoli gledam.
- arman1
- drndalo
#191871 Re: Ukrajina
Bio je zabavljen ozakonjenjenjem svoje dozivotne amnestije za krivicna djela...Labirint wrote: ↑10/01/2024 14:15 Apropo ove postavljene slike fortifikacije prema Bjeloruskoj granici pade mi na pamet da Lukašenka gotovo pa i nema u zadnjih par mjeseci ni sa najavama niti sa pojavljivanjem u medijima na način na koji je to činio prvu godinu i po dana rata. Šta se uopšte dešava sa tom ruskom gubernijom, da li se napadi i dan danas vrše sa teritorije Bjelorusije , kakav je status rata na tom dijelu "fronta"?
-
mishic
#191872 Re: Ukrajina
"Inače, BBC na ruskom je u listopadu prošle godine izvijestio da Rusija aktivno vrbuje građane Srbije i drugih balkanskih zemalja za rat u Ukrajini. Regrutaciju dobrovoljaca u Srbiji potvrdili su i Davor Savičić i Dejan Berić, koji se bore na strani samoproglašene Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike."
Jedini izlaz i put do nezaustavljiva napretka ove sile je postavljanje Dodika na čelo. Pod njegovom komandom bi to išlo munjevito poput njegova bogatstva. A možda bi i Stevandićevo iskustvo bilo dragocjeno, kod njega se broj pobijenih da pratiti kroz količinu zlata i novca u njegovim rukama.
Još bi Mile opskrbljivao Ronhillom i gorivom...
Jedini izlaz i put do nezaustavljiva napretka ove sile je postavljanje Dodika na čelo. Pod njegovom komandom bi to išlo munjevito poput njegova bogatstva. A možda bi i Stevandićevo iskustvo bilo dragocjeno, kod njega se broj pobijenih da pratiti kroz količinu zlata i novca u njegovim rukama.
Još bi Mile opskrbljivao Ronhillom i gorivom...
- JMGuti
#191873 Re: Ukrajina
Mozete li nam ovdje ostaviti spisak medija kojima bubić ekipa vjeruje, kako bismo ubuduće prenosili samo te provjerene informacije. Evo NY Times ćemo izbaciti kako bi drndalo iz zaseoka kod Tešnja bio zadovoljan što ne širimo te neprovjerene informacije iz zlog Timesa.
-
sumirprimus
#191874 Re: Ukrajina
samo ti na al dzaziru kurir i slicne ovisno kome vise vjerujes, posto se i ne izjasnjavas o izvoru svog antiukrizma. ista mraka kako god okrenes i obrnes.
- JMGuti
#191875 Re: Ukrajina
Ja sam medijski izuzetno pismen, a kad to kažem, onda mislim da lako prepoznajem kako vjerodostojnu informaciju, tako i vjerodostojan medij. To znači da Kurir ne čitam.sumirprimus wrote: ↑10/01/2024 15:38 samo ti na al dzaziru kurir i slicne ovisno kome vise vjerujes, posto se i ne izjasnjavas o izvoru svog antiukrizma. ista mraka kako god okrenes i obrnes.