Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li je netko imao situciju da mu vrata automobila zalede, pa se ne mogu otvoriti? Sto je u toj situaciji najsigurnije uciniti? Imam utisak da je do kedera ili nesto tako. Kada pritisnem na kljuc, automatski se otkljucaju vrata, ali kada povucem za steku, ne mogu vrata otvoriti. Mislim da je snijeg zapadao u vratima i zaledio. Mehanizam radi, i gepek mogu otvoriti, ali vrata ne mogu.
Sto bi to bilo najsigurnije uzeti i mozda naspricati ili posuti na vrata kako bi se eventualno otvorila?
Progooglaj malo prodaju privatnim kupcima, ne ukupne brojke. Mani mi se firmi i flota.
Gdje je tu tek Lexus? Ne znaju Švabe šta valja, aha ?
Ondje gdje je su i premijumi tipa S klasa i BMW serije 7.
Odakle sad odjednom s Golfa na premium poslovne limuzine koje se prodaju k'o i dijamanti, jednom u nikad.
Pa koliko znam Lexus proizvodi sve klase, ne samo LS600h
Eto ti na tabeli i A6, i BMW 5 i E-klasa.
Gdje su SUV-ovi?
Ja ne sporim pouzdanost Lexusu (što se kvarova tiče), ali jednostavno sa cijenama koje fura ne može na crtu nikome. Zato se i prodaju skoro pa nikad, misliš da ne bi bila prodaja veća da su cijene prikladne brendu?
Pa prodaju se u AmeriKi i Aziji više nego švabe. Nije svijet samo Europa. A vrijeme će pokazati kakav je Europa šupak svijeta, ako nastavi sa ovom zelenom agendom, na kraju ćete u mraku živjeti.
EFD22 wrote: ↑10/01/2024 00:09
Pa prodaju se u AmeriKi i Aziji više nego švabe. Nije svijet samo Europa. A vrijeme će pokazati kakav je Europa šupak svijeta, ako nastavi sa ovom zelenom agendom, na kraju ćete u mraku živjeti.
Evolution_IV wrote: ↑09/01/2024 23:54
o tome ti pricam, saka u oci, mi smo glavni, mi smo ovo, mi smo ono, mi smo 2god garancije ...
sjedi u oba pa se sam uvjeri na sta je lecus potrosio pare, a nasta taj audi....lijepe korice ne cine knjigu, vec ono sto je unutra
vecina amerikanaca nabije nogom taj trojac pred istek garancije i lizinga, lexusa dosta zadrze jer ne postane rupa bez dna, i opet prica o kvalitetu
Nemoj bogati ti objasnjavati sta je rupa bez dna i sta amerikanci rade
“Prijateljica” ima leksusa rx350. 10-tak godina star. Preso 200k km. Nema sta mu nije radjeno. Bukvalno sve. Od motora pa
Na dalje. Tabla se rascvijetala, Ja radio dosta toga. Sad lafete i sve gumice ispod treba mjenjati. Motor propišo. Dihtung na deklu radjen. Uljni hladnjak pušta.
Solenoid vvti na izduvnoj strani bregaste otiso. Mora se skidati intake komplet doci do njeg zbog konfiguracije motora dodje ispod sofersajbe. Prosle godine sam na mrazu mjenjo alternator vani. Nikad u zivotu se vise napatio nisam. Jer ne mozes doci do njeg. Moras radijator vaditi.
Poserem se ja na leksus i kvalitetu istog
o tome ti pricam, saka u oci, mi smo glavni, mi smo ovo, mi smo ono, mi smo 2god garancije ...
sjedi u oba pa se sam uvjeri na sta je lecus potrosio pare, a nasta taj audi....lijepe korice ne cine knjigu, vec ono sto je unutra
vecina amerikanaca nabije nogom taj trojac pred istek garancije i lizinga, lexusa dosta zadrze jer ne postane rupa bez dna, i opet prica o kvalitetu
“Prijateljica” ima leksusa rx350. 10-tak godina star. Preso 200k km. Nema sta mu nije radjeno. Bukvalno sve. Od motora pa
Na dalje. Tabla se rascvijetala, Ja radio dosta toga. Sad lafete i sve gumice ispod treba mjenjati. Motor propišo. Dihtung na deklu radjen. Uljni hladnjak pušta.
Solenoid vvti na izduvnoj strani bregaste otiso. Mora se skidati intake komplet doci do njeg zbog konfiguracije motora dodje ispod sofersajbe. Prosle godine sam na mrazu mjenjo alternator vani. Nikad u zivotu se vise napatio nisam. Jer ne mozes doci do njeg. Moras radijator vaditi.
Ojjjj ... pa to je onda horor.
Meni je S-Tronic bio najveći horor iskreno. To me ogulilo, ostalih problema jedino zadnji ležajevi 2x i jednom akumulator standard, prešao skoro 350k km, dizel. Moj je star 9 godina.
Ma ti s-tronici. Dsg i cvt su osjetljivi na ulje. Znaci moras redovno mjenjati inace belaji. I odgovarajuce specifikacije. Mnogi zanemare i kontaju ko obicni automatici. I ja imam jedno auto s s-tronicom(dsg250 mokro kvacilo) i mjenjac je vrh. fino kompenzuje nedostatke ili turbo lag motora.. nikakvih problema. Jos sam neki dan preko obd11 restartovo ga. Konto sam da cu sjebat nesto. Ali nista. Prede…
B6Redhell wrote: ↑10/01/2024 00:26
Ma ti s-tronici. Dsg i cvt su osjetljivi na ulje. Znaci moras redovno mjenjati inace belaji. I odgovarajuce specifikacije. Mnogi zanemare i kontaju ko obicni automatici. I ja imam jedno auto s s-tronicom(dsg250 mokro kvacilo) i mjenjac je vrh. fino kompenzuje nedostatke ili turbo lag motora.. nikakvih problema. Jos sam neki dan preko obd11 restartovo ga. Konto sam da cu sjebat nesto. Ali nista. Prede…
Sad znam, meni rekli Lifetime Ja povjerovao.
Moje iskustvo s S-Tronicom - odličan dok je ispravan. Na koliko km je po tebi OK mijenjati ulje u mjenjaču ?
B6Redhell wrote: ↑10/01/2024 00:26
Sad znam, meni rekli Lifetime Ja povjerovao.
Moje iskustvo s S-Tronicom - odličan dok je ispravan. Na koliko km je po tebi OK mijenjati ulje u mjenjaču ?
Zavisi od verzija. I auta. Ne bi trebalo duže od 60-ak hiljada km ili svako 5 godina ako se ne predje ta kilometraza.
Za ove cvt. Cak i manje..