Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Došao je meni 24.12og na XIAOMI 13. Samo drugo ime i drugi razmještaj. U biti je ovo MIUI.
Izbacili su neke stvari sa Settings liste i ugurali medju ostale kao npr "Always on display" nema vise kao pod grupa. Samo AOD lockscreen opcije koje su sada pod wallpapers iz nekog razloga itd. Za neke stare funkcije moram koristiti search jer veze nemam gdje se nalaze. Recimo display sleep je nekada bio pod "always on settings" ali kako ga vise nema, sada je pod lock screen. Nidje veze al hajd. I tako jos nekoliko stvari su razbacali.
Sto se stablinosti tice, sve ok ali opet. Samo su stavili drugo ime. I dalje je to MIUI.
Quaresma wrote: ↑04/01/2024 22:21
Ko ono rece da xiaomi sprema novi os i odvaja se od gugla.
ma oni rade istu stvar kao Huawei, miui ovdje u evropi i u Kini dva različita svijeta u Kini ima smisla ovaj hyper os gdje sve vise ga koriste za kontrolu iot stvari nego za obican telefon , al da su zeznuli sefa i stanicu sa ovim najavama i krajnjim rezultatom jesu vala
Meni je glupost sto su uopste i mijenjali to ali eto...to je ta neka nova filozofija,gdje ce bukvalno svi uredjaji da budu na istom sistemu a to je Hyper OS.
Za sada je to kao sto kolega kaze,obicni MIUI,samo eto malo zamaskiran,da zbuni neprijatelje
Meni je MIUI top skin i ja tu nista ne bi mijenjao a ovaj moj trenutni telefon nece ni dobiti Hyper OS tako da me nece ni pogoditi za sada,mada gledam nesto novije da pazarim ali nista me ne odusevljava...ovaj moj 11T leti i u svemu je odlican...bas cu se tesko rastati od njega.
Iako mi necemo imati neke plahe koristi od "novog" sistema barem ne kako je namjenjen nije lose. Dosta su pespotrebnih stvari izbacili i optimizovali,
neke su promjenili, neke dodali... Sve u svemu i nema potrebe za nekim velikim promjenama, barem ako se ja pitam.
zippoo87 wrote: ↑04/01/2024 22:34
Meni je glupost sto su uopste i mijenjali to ali eto...to je ta neka nova filozofija,gdje ce bukvalno svi uredjaji da budu na istom sistemu a to je Hyper OS.
Za sada je to kao sto kolega kaze,obicni MIUI,samo eto malo zamaskiran,da zbuni neprijatelje
Meni je MIUI top skin i ja tu nista ne bi mijenjao a ovaj moj trenutni telefon nece ni dobiti Hyper OS tako da me nece ni pogoditi za sada,mada gledam nesto novije da pazarim ali nista me ne odusevljava...ovaj moj 11T leti i u svemu je odlican...bas cu se tesko rastati od njega.
i 11 T ce dobiti ovaj hiper os , vidio sam ga na spisku negdje
Još čekam da dođe za POCO F5. EEA verzija je krenula, global još nije.
Najviše me zanima hoće li riješiti ovaj BT problem koji imam sa galaxy watch trenutno.
Ima li ko dobad u Sarajevu za servis xiaomi mobitela? Oko Dobrinje jos bolje
Sinu se 9T samo ugasio iako je imao min jos 30% baterije. I sad nece da se upali, ni na jedan punjac ne reaguje.
van Basten wrote: ↑07/01/2024 20:51
Sinu se 9T samo ugasio iako je imao min jos 30% baterije. I sad nece da se upali, ni na jedan punjac ne reaguje.
Ne znam za servis ali probaj na telefonu drzati istovremeno tipke "power+volume up" i vidi da li ce telefon ozivjeti.
Znaju tako telefoni zablokirati ali se neki daju i vratiti pomocu hard reseta
Stigao Hyper OS na Poco F5 global. Konekcija između sata i telefona više ne puca, napokon.
Ostalo, neke vizualne izmjene, drugačiji raspored opcija u settings i u kontrol centru. Ostalo manje više isto, bar ovo što se vidi.
Šta je "ispod haube" to samo oni znaju. Vidjet ću kako se baterija ponaša, ali za ova dva dana čini mi se da je sve isto što se toga tiče.
I zauzima 2-3 gige manje prostora u odnosu na MIUI.
Može li link za neki aktuelni Xiaomi PC suite koji radi posao?
Skinuo sam sa interneta (3.2.1.3111), neće da se poveže sa RN10Pro.
Možda zato što nije originalni Xiaomi kabal? Probao na poslu preko nekog čungalunga kabla, puni ali ne povezuje PC i mobitel.
Imam kući originalni, možda se preko njega poveže?
van Basten wrote: ↑07/01/2024 20:51
Mobis na Marijin dvoru tj. u zgradi gdje je Eronet a ulaz je od glavne ceste.
Naslovnica wrote: ↑08/01/2024 13:31
Možda zato što nije originalni Xiaomi kabal? Probao na poslu preko nekog čungalunga kabla, puni ali ne povezuje PC i mobitel.
za sta ce ti softver?
kad prikopcas telefon za pc dobijes li notifikaciju ikakvu na telefonu? trebalo bi da ti ponudi MTP opciju preko koje onda imas pristup fajlovima na telefonu.
Naslovnica wrote: ↑08/01/2024 13:31
Moras na telefonu kada ustekas usb,da odaberes hoces li usb mass storage ili punjenje ili nesto trece.
Koristi originalni punjac ako imas,sa njim ce raditi...barem ce se povezati sa kompom a sa Suitom ne znam.
Ljudi, dobio sam na poklon neki sat, piše xiaomi s1 active i povezao sam ga na telefon. Super stvar, ali mi puno sad trosi bateriju na mobitelu. Ima li neka fora da manje trosi. Vjerovatno zato sto je stalno povezan pa ne znam moze li raditi ako nije stalno povezan, recimo samo da uskladi vrijeme i da se poveze kad dođu obavijesti a u ostalim trenucima da nije povezan?
Ukljucen bluetooth i povezan sa satom tj.sinhronizovan prijenos podataka i samim tim trosi vise.
Mozes ga ukljucivati po potrebi ili koristi "zasebno".