bmw zaljubljenici smatraju taj model smecem sto se kvalitete tice.Pandakonda wrote: ↑06/01/2024 23:11 Pozdrav BMW bratijo. Prije par sedmica sam imao priliku probat i voziti BMW seriju 1 i iskustvo je stvarno bilo fenomenalno da mi je licno to auto ostavilo bolji utisak nego mnoga druga novija auta drugih brendova. Oprema nije bila nesto ali sama voznja je stvarno bila predobra i zabavna a i velicinom mi to auto odgovara. Nekako mi je auto odma leglo na prvu i vise mi se sviđa taj dobar osjecaj voznje nego bilo kakav nivo opreme. Godiste tog modela je bilo cca između 2006-2011 po mojoj procjeni. Obzirom da sam mislio mjenjati auto, ova serija mi je stvarno zapala za oko jer vidim da cijene nisu velike (valjda nije popularan model kao serija 3 i 5) i potrosnja je također ok obzirom da je bmw.
Zanima me da li je neko imao jos iskustva od vas sa ovom serijom, koliki su bili troskovi odrzavanja, tolerise li "nase" mehanicare ili mora Tomić gdje je skuplje, i guglanjem sam uspio upratiti da samo treba izbjeci neki N54 motor pa u kojim godistima se on nalazi i da li je stvarno toliko problematican ? Sve ostale informacije su dobrodosle jer sam laik za ovo auto![]()
Probleme su ti imali oni noviji dizelski motori sa lancem i to je igranka oko 1500 KM. (N47)
Benzinci se nisu nesto mnogo proslavili, pogledaj samo cijene injektora.
Ma mozes servisirat van ovlastenog.
Dizelski motori do 2007 su pokazani dokazani, mozes se igrat i sa snagom ( M47) bukvalno da uduplas ks 120d-a.
one 118d su imale problema sa zadnjim diferencijalom.
Na dizelu kao i svakom ocekuj probleme sa dpf, egr, taj lanac na novijim sto se treba redovno servisirat, zadnji diferencijal.
Bukvalno sto se trapova tice do je mala trica
Odrzavanje logicno da je skuplje nasram vag grupacije, japanaca itd.