Ima li neko da mi malo ovo pojasni. Sad sam bio kod čovjeka koji je udaljen oko kilometar od mene, toliko je bliže gradu i centrali nego ja i internet mu je užasan, krene na trenutke extra i onda odjednom prekine, neće ništa da otvori, ne mogu ni da pristupim postavkama modema a konektovan sa punim signalom. Kaže već su tri puta dolazili i mijenjali modem i da bi možda trebalo zamijeniti kablove ako opet ne bude uredu.
Nešto su kaže i pojačavali na stupu ali opet isto.
Ušao u postavke i uslikao ove signale da uporedim sa svojim da vidim kakva je razlika.
Ove fotografije su napravljene u razmaku od 39 minuta, od 20:14h do 20:53h
Na speedtestu često izmjerim manju download brzinu nego upload, bude 5/7, a više ne radi internet kako treba nego što radi.

Jest mjereno preko Wifi-a jer nema mogućnost da priključi računar preko LAN kabla zato što ga dijeli zid, (moralo bi se bušiti što nije neka opcija) ali opet treba da izbaci više, ja donio računar svojoj kući i izmjerio preko 30 Mbita download i nije ništa prekidalo, mislim da je isti modem, isto je Cisco kao kod mene samo nisam obraćao pažnju koji je model.
Donio sam i drugi router koji je spojen lan kablom na modem i ništa, nema razlike, signal 3/4 ali opet loše što znači da je loš internet i preko LAN kabla jer sam s tim routerom izmjerio preko 40Mbita kod kuće tako da ima potencijal da izbaci više od 7-8 Mbita koliko sam izmjerio kod tog čovjeka.
I kada sam stigao kući pogledao svoje signale da uporedim
Moji signali za downstream su u minusu ali je signal to noise veći i također su upstream signali veći. U mene nema nikakvih problema, pretpostavljam da i u njeg trebaju biti u minusu da bude uredu. Ne razumijem se u ove signale, zato sam sve uslikao pa da vidite.
Govorio ja da donesem svoj modem da spojim da vidimo kakva će biti brzina, nije čovjek htio kaže šta ćeš se zamarati s tim, mijenjali su ga više puta. Ako su mu ovi signali loši onda bi i sa mojim modemom bilo loše.