Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
sumirprimus

#14926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 08/01/2024 15:20
sumirprimus wrote: 08/01/2024 15:10
jest jest isto k kd kuce, nema govora, tako je vikala i prva minhenska, a kad zagudi kud ces tacno proci da dodjes do rodne grude? preko mrske hrvatske komponente tacno? pazi ja cak ne mislim ni da je to lose, bravo druze, tak i treba, al nemoj tita ti mrtvog onda nama ovde solit pamet sta je patriotski i kako bi trebalo branit bosnu, cuj vpn :lol: :-) nismo mi etnicki nit politicki jednaki, jer onaj hrvat u zapadnom mostaru je u istoj gabuli ko i ja u tuzli za razliku od tebe u norveskoj ili onog u njemackoj, austriji ,danskoj americi i slicno. ja zato i navijam da se dogovorimo sa hrvatima , jer dogovr kucu gradi. i samo zjaedno mozemo naprijed i u eu, doduse oni sa putovnicama mogu i bez nas... :lol: :bih:
Gledaj meni se trenutno moze da sam malo u domovini, a malo vani, sto ne znaci da moze jos dugo, skola se blizi moram odluciti. Ali sam makar iskren o tome. Ti nisi domovine vidio godinama, zivis u nekom paralelnom svemiru i ogorcen si na Bosnu i Bosnjake jer si morao da odes - razumijem, ali ni to mjesto nije bila Tuzla. Ogorcen sam i ja na SDA zbog toga 80% moje generacija sa fakulteta vise nije u Bosni - krivi su. Ogorcen sam jer nema Bosnjaka u Zvorniku gdje su bili vecina jer Alija nije vratio narod - krivi su.

Kako cemo se "MI" dogovoriti sa Hrvatima kada si ti Hrvat. Nemamo se mi sta dogovarati, potpisali smo nepravedni Dayton i dogovoreno je. Sada neko hoce veci dio kolaca od onog sta je potpisao jel tako, pa dobro, ja sam za. Ali dvosmjerna ulica - prvo pokazi da si za Bosnu i Hercegovinu, suverenu i nedjeljivu. Ne moze Neum biti opstinski, a u Hrvatskoj da obala bude drzavna - ili ipak igramo sa figom u dzepu da iznesemo obalu iz BiH.
aaa produzeni bozicni i novogodisni praznici? cestitam :) :thumbup:
legendo ne znam ko vas info snadbijeva ali ja jesam u tz... i nism hrvat. ja sam tuzlak, bosanac. :kiss:
dr_Evil

#14927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 08/01/2024 15:21
Produzeni, ti znas najbolje. Pogledaj kroz prozor svoje kucice u svedskoj i javi ima li Pakistanaca, i napisi im da si podrzavao Al kaidu citav rat u Siriji i da ste ko braca rodjena.
sumirprimus

#14928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 08/01/2024 15:23
sumirprimus wrote: 08/01/2024 15:21
Produzeni, ti znas najbolje. Pogledaj kroz prozor svoje kucice u svedskoj i javi ima li Pakistanaca, i napisi im da si podrzavao Al kaidu citav rat u Siriji i da ste ko braca rodjena.
kakva bolan ne bio svedska, tuzla, evo bjelan zavaljuto i valjuta i dalje... nema pakistanaca nece ni oni ovde za mizeriju da rade :lol:
dr_Evil

#14929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 08/01/2024 15:30

kakva bolan ne bio svedska, tuzla, evo bjelan zavaljuto i valjuta i dalje... nema pakistanaca nece ni oni ovde za mizeriju da rade :lol:
Naravno :) nego reci mi jesil uzeo crveni pasos ili si patriotski ostavio putovnicu?

Hajde necu te vise, interesantna mi je ta opsesija desnicara sa Tuzlom. Nego da se vratimo na izborni zakon, mislis da poglavnik ce odmah da nogira Dodika i bude azuran oko eu puta cim rijesimo slucaj Komsic?
sumirprimus

#14930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 08/01/2024 15:32

Naravno :) nego reci mi jesil uzeo crveni pasos ili si patriotski ostavio putovnicu?

Hajde necu te vise, interesantna mi je ta opsesija desnicara sa Tuzlom. Nego da se vratimo na izborni zakon, mislis da poglavnik ce odmah da nogira Dodika i bude azuran oko eu puta cim rijesimo slucaj Komsic?
Nema potrebe, dodika ce pregaziti vrijeme ili srposka opozicija..
dr_Evil

#14931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 08/01/2024 15:35
dr_Evil wrote: 08/01/2024 15:32

Nema potrebe, dodika ce pregaziti vrijeme ili srposka opozicija..
Opozicija koja je gora od njega po pitanju drzave? Aman, blago nama. Imal kakve komunisticke partije u tom RS-u, makar neki blagi SDP ili verzija istog?
sumirprimus

#14932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

evo u ovom tenutku zuje iznad tuzle americki ratni zrakoplovi... kao nekada :)
dr_Evil

#14933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Kako bi bilo fora da su umjesto zujanja blokirali sredstva za proslavu, ko sto nekad blokirase Hercegovacku banku. ALi qurko, lazna utjeha naivnim
kakabanja213

#14934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

sumirprimus wrote: 08/01/2024 15:38 evo u ovom tenutku zuje iznad tuzle americki ratni zrakoplovi... kao nekada :)
Hoce li vas to Nato opet bombardovati???
BHCluster

#14935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Zujali su i jula 1995 iznad Srebrenice pa znamo sta se desilo nakon tog zujanja.
NediM17

#14936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by NediM17 »

Puno zuje malo "meda" daju.
RtrnOfSalisbury

#14937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by RtrnOfSalisbury »

eee da se more pa da him braca postave balvane priko neba gorijek. al nemere, znaju natovci pa obletaju bez straha :skoljka:
DonieBrasco

#14938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Da nije vjezba u pitanju ne bi ne letjeli, samo se poklopio datum vjezbe sa ovim desavanjima.

Kakva poruka prijateljstva kad ce mu sad popustiti kao i uvijek da se malo smiri.
megaman4

#14939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by megaman4 »

Ambasador Marfi je glavni krivac što je Dodik postao previše bahat, i sve dok je ovdje, bit će tako. Polako to shvataju i njegovi šefovi u Americi.
General War

#14940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

Ima li ko da javi u USA ambasadi da Tuzla nije u PC...dreka ovih F16 stoji iznad glave :D
100k

#14941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 100k »

megaman4 wrote: 08/01/2024 16:19 Ambasador Marfi je glavni krivac što je Dodik postao previše bahat, i sve dok je ovdje, bit će tako. Polako to shvataju i njegovi šefovi u Americi.
Jel mu to nabacuje na volej?
last mohicans

#14942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by last mohicans »

megaman4 wrote: 08/01/2024 16:19 Ambasador Marfi je glavni krivac što je Dodik postao previše bahat, i sve dok je ovdje, bit će tako. Polako to shvataju i njegovi šefovi u Americi.
Ima i tu istine, jednostavno se kurči Marfi preko naših leđa. I da nije tako, krmak bi opet svoje prosipao, možda u manjoj mjeri.
BHCluster

#14943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Image
Robin: Holy Bouncy Boiler Plate!
Batman: Yes, you are correct. We are flying over Bosnia, Robin.
Nano22

#14944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Nano22 »

General War wrote: 08/01/2024 16:22 Ima li ko da javi u USA ambasadi da Tuzla nije u PC...dreka ovih F16 stoji iznad glave :D
Imal ko snimak da se čuje koji nisu dole. :lol: :izet:
Herr Flick

#14945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Herr Flick »

...
Last edited by Herr Flick on 08/01/2024 16:46, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#14946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Ozimician wrote: 07/01/2024 15:56 Sve jasno, samo mi nije jasno sta neko ocekuje da ce dobiti time sto ce mu "proslijediti ime i prezime u Njemacku".

Jel mislite da je u Njemackoj bilo koga briga za ovakve stvari na brdovitom Balkanu ? :-)
Pa prati malo.

Jedan od rezultata Emira Suljagića na mjestu direktora MC Srebrenica je da će se negatori genocida i sličnih kriminalnih radnji biti procesuirani u Njemačkoj.

Ovo je savršena prilika da se to uradi i po ušima udari fukara koja živi ko miš u Njemačkoj pa dođe ovde da se opusti i malo veliča genocid, psuje balijama majku i slično.
A_A_AKCIJA

#14947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

last mohicans wrote: 08/01/2024 01:56 Smiju li Forto, Dinček i Helez jednom Bošnjake pozvati na povlačanje iz institucija ili izraziti neki vid protesta, da brlog još finansijski poklopimo nekim potezom, pitam se? Ili će i dalje biti glas razuma i kompromisa, a četnici provociraju kao 90tih.
Genijalno

Da bosanska strana napušta bosanske institucije.

Šta misliš kome bi to valjalo?
Nama ili onima koji kažu da BiH ne može da funkcionira?

E nećeš ti Dodikče sam da razvaljuješ, saćemo i mi da razvaljivamo!
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#14948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

A_A_AKCIJA wrote: 08/01/2024 16:35
last mohicans wrote: 08/01/2024 01:56 Smiju li Forto, Dinček i Helez jednom Bošnjake pozvati na povlačanje iz institucija ili izraziti neki vid protesta, da brlog još finansijski poklopimo nekim potezom, pitam se? Ili će i dalje biti glas razuma i kompromisa, a četnici provociraju kao 90tih.
Genijalno

Da bosanska strana napušta bosanske institucije.

Šta misliš kome bi to valjalo?
Nama ili onima koji kažu da BiH ne može da funkcionira?

E nećeš ti Dodikče sam da razvaljuješ, saćemo i mi da razvaljivamo!
Pa treba pokazat da dodik nije jedini koji blokira institucije drzave. Kako je to sda lijepo radila! Ocuvali su drzavu tako sto zajedno s dodikom nisu nista radili
Rejhana

#14949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Rejhana »

Mostar: Kamenovana kuća srpske povratnice na Božić

''U ovoj kući sam 60 godina i nikada nisam imala lošu riječ sa nekim. Bez razloga napadaju'', navela je.

U nedjelju u 23.05 sati Policijska stanica Sjever dobila prijavu da je kamenovana kuća u vlasništvu B.Š., potvrdio je agenciji Srna glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić. ''Policija je izašla na lice mjesta i utvrđeno je da je jednim kamenom razbijeno prozorsko staklo. Obavljen je razgovor i policija nastavlja s operativnim radom i pronalaskom izvršitelja'', rekao je Marić. -

Čuli pucnjeve

Agencija Srna objavila je da je vlasnica kuće Sofija Šantić te da živi sama u mostarskom naselju Bijelo Polje a te da su joj na Božić u gostima bili kćerka i sin. Sofija je u izjavi Srni istakla da sa susjedima ima dobre odnose i da ni sa kim nije u svađi. Navela je kako noćas nije spavala i da stalno razmišlja o tome da li će se ponoviti slično. ''U ovoj kući sam 60 godina i nikada nisam imala lošu riječ sa nekim. Bez razloga napadaju'', navela je. Njena kćerka Biljana kaže da je sjedila s majkom i bratom u kući i da su u 22.45 sati čuli pucnjeve, te da su mislili da je riječ o petardama jer je Božić.

Kakve su ovo poruke…

''Odjednom je nešto strahovito puklo. Izašli smo napolje, ali nije bilo nikoga. Vidjeli smo da je razbijeno staklo... Ne znam kakve su ovo poruke. Vratili smo se prije 18 godina. Ovdje smo rođeni i sa svima smo u dobrim odnosima. Šta se desilo ne znamo. Uznemireni smo jer se ovo dogodilo na Božić'', kaže Biljana

Prema njenim riječima, policija je obećala da će pojačati patrole oko kuće. ''Uznemirena sam, odnosno više smo tužni nego uznemireni'', rekla je Biljana, opisujući da je ''strašan osjećaj da se Božić ne može proslaviti u svojoj kući mirno''. Susjeda Vera Šantić kaže da su uznemireni i da ne želi uopće da priča o tome kakve su ovo poruke povratnicima. Ona je istakla da je veoma teško jer je ovo napad na pet žena koje same žive u kućama koje nikome ništa loše nisu učinile. Šantiće je danas posjetio paroh bjelopoljski Nebojša Radić.

https://bljesak.info/vijesti/crna-kroni ... OGn3yLWAxA
oldtajmer

#14950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by oldtajmer »

u slucaju belaja ocito je sad da ce izgleda samo nas raketirati :lol:
Locked