Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Hajvan
#14901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
problem je samo postojanje zlocinacke tzv SPC, autokefalne crkve susjedne i k tomu agresorske i u genocidu ogrezle drzave.
samim tim je i svaki pripadniok SPC ovdje problem
samo BOHC
svim pripadnicima Bosanadske Ortodoksne-Hriscanske Crkve zelim sretne blagdane!
samim tim je i svaki pripadniok SPC ovdje problem
samo BOHC
svim pripadnicima Bosanadske Ortodoksne-Hriscanske Crkve zelim sretne blagdane!
-
DonieBrasco
#14902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jucer sam napisao da ce bosnjacki politicari i takozvane pro-BiH snage vec 10-og januara da spuste loptu sa Dodikom i Covicm, da se dogovore sa njima radi ovakvih stvari.Porodica Isak dobila još jedan državni posao. Porodična firma Rame Isaka dobila posao fizičke i tehničke zaštite u Rudniku mrkog uglja (RMU) „Kakanj“ u avgustu prošle godine vrijedan 610 hiljada maraka.
Avaz.
Samo fotelja, tenderi, pare i jos para, a sirotinja moze samo u grob.
-
splinter
-
PM72
#14904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne treba biti sitničav...ovo je srpska zastava napravljena i razvijena u Rusiji kao znak podrške bratskom srpskom narodu na Jahorini a pare za istu lično dao Putin.
- House
#14905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jahorina u sočiju 
-
frngla
#14906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Goebbels je smiješan naspram srpske propagande 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ne treba biti ništa čudno što ljudi vole svoja nacionalna obilježja
čudno je što našu lete gore na jahorinu
e na taj se segment treba usmjeriti i na naše iz sarajeva i splita i zagreba koje god nacije ili vjere
fino je kad srbi mašu tim zastavama to su sveslavenske boje super
al nema love od skijanja
čudno je što našu lete gore na jahorinu
e na taj se segment treba usmjeriti i na naše iz sarajeva i splita i zagreba koje god nacije ili vjere
fino je kad srbi mašu tim zastavama to su sveslavenske boje super
al nema love od skijanja
- Quaresma
#14908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sta je s Tuzlacima. Nisam znao da oni zele da se odspoje od BiH.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/detalji ... /240108069
Trebaju dodati jos Sarajevo i Bihac, za gradove koje treba preletiti.
- Ozimician
#14909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Imaju onu Karton revoluciju.Quaresma wrote: ↑08/01/2024 12:38 Sta je s Tuzlacima. Nisam znao da oni zele da se odspoje od BiH.
- dr_Evil
#14910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa pratis li ti forum, tuzlaci su najgoriQuaresma wrote: ↑08/01/2024 12:38 Sta je s Tuzlacima. Nisam znao da oni zele da se odspoje od BiH.
- BHCluster
#14911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A ondaBHCluster wrote: ↑08/01/2024 01:09 Hristos se rodi braco i sestre. Prestanite sa progonom Srba!Ispred policijske stanice u Srebrenici u nedjelju navečer okupio se određen broj lokalnih Srba sa zahtjevom da se na slobodu puste dvojica uhapšenih koji su osumnjičeni da su pucali iz vatrenog oružja dok su prolazili pored kuće bošnjačkog povratnika u Potoćarima uoči pravoslavnog Božića.
A to su te 3 osobe ispred policije?- Ja sam bio preksinoć u Srebrenici kada se to desilo. Jedna grupa nas je bila tu, ako treba nekome pružiti pomoć, bili smo mi iz SDP-a i Naroda i pravde. Nikakve probleme nismo vidjeli. Propratili smo kolonu do ulaza u grad. Nisam bio u Potočarima. Pridružio nam se jedan od inspektora, Bošnjak, koji nam je rekao da nije bilo incidenata. Sad se pojavljuje priča da je neko pucao. Ja to ne znam. Jučer sam dobio poziv sa srpske strane da Bošnjaci, da mi, nešto organizujemo, da se napravi incident. Neko širi dezinformacije. Bio sam u Srebrenici nakon toga. Ovdje nema velikih tenzija - istakao je Tursunović.
Na pitanje kako komentira to što načelnik Grujičić saziva proteste, Tursunović je odgovorio da je on dobio informaciju da su samo trojica bila ispred policije, nikakvi masovniji protesti.
- Da je bilo tu 20, 30, 50 ljudi, to bi bio napad na policijsku stanicu. Policija neka odradi svoj posao. Ako su to uradili, zna se šta ide. Ako nisu, neka ih puste. U svakom slučaju nije lijepo, pucano iz pravog ili gasnog pištolja, ali ne možeš kontrolisati kolonu. Ljudi su bili u pripitom stanju. A u svakom žitu ima kukolja. Ako to jeste neko uradio, nije iz Srebrenice. Možda iz Srbije da se priključio koloni. Mi nemamo u Srebrenici međunacionalnih problema - tvrdi Tursunović.
- SmokingMan
#14912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nego, Glas Srpske širi već određeno vrijeme neku priču o tome da Sbima x,y,z osobe (bošnjačke nacionalosti) prijete na Ozrenu? Zna li tko šta o tome?
-
100k
#14913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
E pa nista onda, sve OK. I ja budala se brinem.BHCluster wrote: ↑08/01/2024 12:41
A onda
- Da je bilo tu 20, 30, 50 ljudi, to bi bio napad na policijsku stanicu. Policija neka odradi svoj posao. Ako su to uradili, zna se šta ide. Ako nisu, neka ih puste. U svakom slučaju nije lijepo, pucano iz pravog ili gasnog pištolja, ali ne možeš kontrolisati kolonu. Ljudi su bili u pripitom stanju. A u svakom žitu ima kukolja. Ako to jeste neko uradio, nije iz Srebrenice. Možda iz Srbije da se priključio koloni. Mi nemamo u Srebrenici međunacionalnih problema - tvrdi Tursunović.
-
HD_2015
#14914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Proši put, koliko se sjećam, US bombarderi nadlijetali samo gradove sa bošnjačkom većinom.
I ovaj put f-16 ne nadlijeće gradove sa srpskom većinom.
Genocidna je američki projekat. BiH je postojala i prije Dejtona. Genocidna je pravno napravljena u Dejtonu.
Samo da se ne iznenadimo, kao 92-e. Mi smo narod kojeg i snijeg u decembru iznenadi.
Genocidna je američki projekat. BiH je postojala i prije Dejtona. Genocidna je pravno napravljena u Dejtonu.
Samo da se ne iznenadimo, kao 92-e. Mi smo narod kojeg i snijeg u decembru iznenadi.
-
DonieBrasco
#14915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i ... /240108098
Čović i Nikšić dogovorili hitni sastanak o Izbornom zakonu i prioritetima za evropski put
-
sumirprimus
#14916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
odlicno potpiusujte sve sto treba za evropski put. dosta zajebancije. isrpsku stranu natjerat da potpisu ako nece, onda vidjet mozemo li kao kipar ui okrnjeni, ak ne moze ni to nek kazu kako moze.al da idemo odavde.DonieBrasco wrote: ↑08/01/2024 14:37https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i ... /240108098
Čović i Nikšić dogovorili hitni sastanak o Izbornom zakonu i prioritetima za evropski put
- dr_Evil
#14917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Izborni zakon za europski put. To ti je kao kada rat nazoves specijalnom vojnom operacijom 
Od svih drzavnih problema e bas taj ce nas odvesti u EU i srusiti osovinu Covic Dodik.
Veca loza od americkih bombardera.
Od svih drzavnih problema e bas taj ce nas odvesti u EU i srusiti osovinu Covic Dodik.
Veca loza od americkih bombardera.
-
sumirprimus
#14918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ako to traze za eu ok samo potpisujte sta god. il da idemo svi na zapad, ja ne bi na sjever prehladno je, evile jel hladno na sjeveru?
- dr_Evil
#14919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne znam duso, trenutno sam ja na jugu, a ti vjerovatno jos uvijek na sjeveru gdje si i uvijek. Upalim VPN, prikopcam se na kompjuter, i isto mi bio kuci ili u kancelariji. Dodam i remote desktop pa mi lakse pisat, svi pass-ovi mi spaseni u kancelariji.sumirprimus wrote: ↑08/01/2024 14:52 ako to traze za eu ok samo potpisujte sta god. il da idemo svi na zapad, ja ne bi na sjever prehladno je, evile jel hladno na sjeveru?
Ne treba nista potpisivat jer u EU necemo nikad. Ja nemam iskreno nista protiv toga da Hrvate postavimo i ostavimo kao vladajucu kastu u BIH, jel to ono sta EU kaze. Zakon kakav hoce, vrijedi od datuma ulaska u Schengen.
A apsolutno sam protiv toga da zakon bude takav da se starosjedioci BiH, katolici, osjecaju ugrozeno, to moramo da rijesimo jer je ova i njihova kuca. Ali to je dvosmjerna ulica, ne samo daj. Ako smo etnicki politicki jednaki, neka smo, nije secer pao u vodu, ali prvo dosta separatizma, pokazi da je ovo i tvoja kuca, a ne cuvajte RS.
Da se mene pita bilo bi vracaj Jugu, nikom nista nije falilo.
-
HelaS
#14920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jako lijepo napisanodr_Evil wrote: ↑08/01/2024 14:59Ne znam duso, trenutno sam ja na jugu, a ti vjerovatno jos uvijek na sjeveru gdje si i uvijek. Upalim VPN, prikopcam se na kompjuter, i isto mi bio kuci ili u kancelariji. Dodam i remote desktop pa mi lakse pisat, svi pass-ovi mi spaseni u kancelariji.sumirprimus wrote: ↑08/01/2024 14:52 ako to traze za eu ok samo potpisujte sta god. il da idemo svi na zapad, ja ne bi na sjever prehladno je, evile jel hladno na sjeveru?
Ne treba nista potpisivat jer u EU necemo nikad. Ja nemam iskreno nista protiv toga da Hrvate postavimo i ostavimo kao vladajucu kastu u BIH, jel to ono sta EU kaze. Zakon kakav hoce, vrijedi od datuma ulaska u Schengen.
A apsolutno sam protiv toga da zakon bude takav da se starosjedioci BiH, katolici, osjecaju ugrozeno, to moramo da rijesimo jer je ova i njihova kuca. Ali to je dvosmjerna ulica, ne samo daj. Ako smo etnicki politicki jednaki, neka smo, nije secer pao u vodu, ali prvo dosta separatizma, pokazi da je ovo i tvoja kuca, a ne cuvajte RS.
-
sumirprimus
#14921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jest jest isto k kd kuce, nema govora, tako je vikala i prva minhenska, a kad zagudi kud ces tacno proci da dodjes do rodne grude? preko mrske hrvatske komponente tacno? pazi ja cak ne mislim ni da je to lose, bravo druze, tak i treba, al nemoj tita ti mrtvog onda nama ovde solit pamet sta je patriotski i kako bi trebalo branit bosnu, cuj vpndr_Evil wrote: ↑08/01/2024 14:59Ne znam duso, trenutno sam ja na jugu, a ti vjerovatno jos uvijek na sjeveru gdje si i uvijek. Upalim VPN, prikopcam se na kompjuter, i isto mi bio kuci ili u kancelariji. Dodam i remote desktop pa mi lakse pisat, svi pass-ovi mi spaseni u kancelariji.sumirprimus wrote: ↑08/01/2024 14:52 ako to traze za eu ok samo potpisujte sta god. il da idemo svi na zapad, ja ne bi na sjever prehladno je, evile jel hladno na sjeveru?
-
Jordan1961
#14922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tek po zakonu kakav predlaze HNS/HDZ ne bi mogli u EU.HelaS wrote: ↑08/01/2024 15:02dr_Evil wrote: ↑08/01/2024 14:59Ne znam duso, trenutno sam ja na jugu, a ti vjerovatno jos uvijek na sjeveru gdje si i uvijek. Upalim VPN, prikopcam se na kompjuter, i isto mi bio kuci ili u kancelariji. Dodam i remote desktop pa mi lakse pisat, svi pass-ovi mi spaseni u kancelariji.sumirprimus wrote: ↑08/01/2024 14:52 ako to traze za eu ok samo potpisujte sta god. il da idemo svi na zapad, ja ne bi na sjever prehladno je, evile jel hladno na sjeveru?
Jako lijepo napisano![]()
Ono sto EU trazi da se IZ rijesi (etnicka diskriminacija) bi se njihovim prijedlogom jos vise pojacalo.
I to sto Covic tvrdi da EU trazi nije istina - pokazite ijedan dokument EK na tu temu. Mahao bi on njime k'o zastavom da takav postoji.
A sto se separatizma tice, cuo si ga sta govori kada misli da ga niko ne snima: krajnji cilj je "njihova jedinica" sa sudskom, zakonodavnom i izvrsnom vlascu (citaj drzava u nekakvoj uniji). Znaci zbogom BiH kao drzavi. No zboga Daytonskog ustroja, nikakva promjena nije moguca bez saglasnosti tri strane. Pa ako neko i radi na palestinizaciji Bosnjaka isti imaju instrument da se tom pokusaju odupru.
-
sumirprimus
#14923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nista onda braco bosnjaci, vi u klin a oni u plocu, pa ko izdura. 
- dr_Evil
#14924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Gledaj meni se trenutno moze da sam malo u domovini, a malo vani, sto ne znaci da moze jos dugo, skola se blizi moram odluciti. Ali sam makar iskren o tome. Ti nisi domovine vidio godinama, zivis u nekom paralelnom svemiru i ogorcen si na Bosnu i Bosnjake jer si morao da odes - razumijem, ali ni to mjesto nije bila Tuzla. Ogorcen sam i ja na SDA zbog toga 80% moje generacija sa fakulteta vise nije u Bosni - krivi su. Ogorcen sam jer nema Bosnjaka u Zvorniku gdje su bili vecina jer Alija nije vratio narod - krivi su.sumirprimus wrote: ↑08/01/2024 15:10
jest jest isto k kd kuce, nema govora, tako je vikala i prva minhenska, a kad zagudi kud ces tacno proci da dodjes do rodne grude? preko mrske hrvatske komponente tacno? pazi ja cak ne mislim ni da je to lose, bravo druze, tak i treba, al nemoj tita ti mrtvog onda nama ovde solit pamet sta je patriotski i kako bi trebalo branit bosnu, cuj vpn![]()
nismo mi etnicki nit politicki jednaki, jer onaj hrvat u zapadnom mostaru je u istoj gabuli ko i ja u tuzli za razliku od tebe u norveskoj ili onog u njemackoj, austriji ,danskoj americi i slicno. ja zato i navijam da se dogovorimo sa hrvatima , jer dogovr kucu gradi. i samo zjaedno mozemo naprijed i u eu, doduse oni sa putovnicama mogu i bez nas...
![]()
![]()
Kako cemo se "MI" dogovoriti sa Hrvatima kada si ti Hrvat. Nemamo se mi sta dogovarati, potpisali smo nepravedni Dayton i dogovoreno je. Sada neko hoce veci dio kolaca od onog sta je potpisao jel tako, pa dobro, ja sam za. Ali dvosmjerna ulica - prvo pokazi da si za Bosnu i Hercegovinu, suverenu i nedjeljivu. Ne moze Neum biti opstinski, a u Hrvatskoj da obala bude drzavna - ili ipak igramo sa figom u dzepu da iznesemo obalu iz BiH.
-
Nisamsdaali
#14925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ti amerikanci kukavice, siguran sam da ne organizuju nato vježbe na manjačiHD_2015 wrote: ↑08/01/2024 14:34 Proši put, koliko se sjećam, US bombarderi nadlijetali samo gradove sa bošnjačkom većinom.