Narod i Pravda (Konakovic)

drug_profi

#30451 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Realno hajmo zamisliti da li bi za vrijeme Bakira Dodo dosao pred neki sud u Fedeaciji?
Da li ji uopste i doslo fo toga?

Eto samo to.
ultima_palabra

#30452 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

Prpa.ba wrote: 05/01/2024 06:09 Prica na nivou mantri iz srpsko-americke ambasade da ce od nezavisne RS najvecu stetu imati "gradjani RS".

Skuhane zabe onda logicno zakljuce, Pa sto ih ne pustiti da se "pate".
Naravno da ce imati najvecu stetu, jer se do nezavisnosti na ovim prostorima ne stize potezom pera.
drug_profi

#30453 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Drzava se krvlju zasluzuje.
RS nezavisna ce trebati svoj danak da to postane.
Prpa.ba

#30454 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Samo se odlucite je li sudstvo i tuzilastvo "SDA rezimsko", ili je sad "prehrabro i preposteno"?
ultima_palabra wrote: 05/01/2024 22:39 Naravno da ce imati najvecu stetu, jer se do nezavisnosti na ovim prostorima ne stize potezom pera.
Svjedocimo da se stize potezom pera. Ne ona "priznat u UN-u" nezavisnost, ali sustinska nezavisnost gdje drzavni zakoni jedan po jedan prestaju da se provode, svakako. Jos su oni tu na papiru, jos postoje neki sudovi koji se po njima ravnaju, ali odluke sudova su nevazece, sankcije su nesprovodive, pa ko zakuka, taj se igra sa krhkim mirom.. :mrgreen:
relativno84

#30455 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by relativno84 »

Jel ziv decko ?
Opet hibernacija dok prodju ova narodna veselja.
:-?
Hakiz

#30456 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Šta mislite, da li je tačno ono šta se može pročitati na portalu čije ime se ne smje spomenuti da ministrica obrazovanja KS, a to znači NiP, preko tog nekog procesa SAFER radi na religizaciji, a u KS to praktično znači islamizaciji, javnog obrazovanja?

Borba za građansku BiH? Ili su i oni skontali RS je već srpsski, dat ćemo Čoviću njegovo, pa islamizirati šta ostane? Po principu, ako ne možeš da ih pobijediš, prdruži im se.
HelaS

#30457 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

Hakiz wrote: 07/01/2024 15:07 Šta mislite, da li je tačno ono šta se može pročitati na portalu čije ime se ne smje spomenuti da ministrica obrazovanja KS, a to znači NiP, preko tog nekog procesa SAFER radi na religizaciji, a u KS to praktično znači islamizaciji, javnog obrazovanja?

Borba za građansku BiH? Ili su i oni skontali RS je već srpsski, dat ćemo Čoviću njegovo, pa islamizirati šta ostane? Po principu, ako ne možeš da ih pobijediš, prdruži im se.
Zar misliš da religiozno-obrazovni zakon može proći Vladu na čijem je čelu neko iz NS :?

Drugo, kojim je djelima, aktom, bilo čime, kantonalna ministrica osnovnog obrazovanja pokazala svoju religioznu prisnost radom u njenoj nadležnosti
Hakiz

#30458 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

HelaS wrote: 07/01/2024 15:21
Hakiz wrote: 07/01/2024 15:07 Šta mislite, da li je tačno ono šta se može pročitati na portalu čije ime se ne smje spomenuti da ministrica obrazovanja KS, a to znači NiP, preko tog nekog procesa SAFER radi na religizaciji, a u KS to praktično znači islamizaciji, javnog obrazovanja?

Zar misliš da religiozno-obrazovni zakon može proći Vladu na čijem je čelu neko iz NS :?

Drugo, kojim je djelima, aktom, bilo čime, kantonalna ministrica osnovnog obrazovanja pokazala svoju religioznu prisnost radom u njenoj nadležnosti
Pročitao sam članak pa pitam.

Religiozna pristrasnost je već odavno, prije ministrice, postala norma kroz vjeronauk. Imamo vjeronauk, a nemamo predmet koji uči djecu osnovnim vrijednostima i/ili obracima ponašanja u civilizovanom društvu. Pogotovo u mjestima velike koncentracije ljudi, dakle gradovima.

I ne, ako je škola vaspitno obrazovna ustanova, i ako već vrši indoktrinaciju kroz vjeronauk, ne može se reći da je vaspitavanje isključivo posao prodice. Posao je i škole.

Kada bi škola bila institucija koja djeci samo prenosi znanje, bez učenja o vrijednostima, onda bi vaspitavanje bilo isključvo problem porodice. Kako škola djecu uči nekim vrijednostima, opravdano je problematizirati kojim vrijednostima i zašto većinom religijskim, a ne građanskim.

A da ih ne uči građanskim vrijednostima može se vidjeti kroz ponašanje djece koja, u suštini, nisu problematična, nisu namjerno nasilna, nepažljiva, nevaspitana, djece koju smatramo pristojnom. Djeca naprosto ne znaju kako se ponašati na javnom mjestu, u sredstvima javnog prevoza itd. Niko ih nije naučio. I to jeste krivica i školskog sistema. Pa i ove ministrice. Ako je prije nje sistem postavljen pogrešno, neka ga mijenja. Školstvo je nadležnost kantona, dakle nema "tehničkih" prepreka i razloga da se to ne uradi. Osim ideološko-političkih.
HelaS

#30459 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

Hakiz wrote: 07/01/2024 16:08

Religiozna pristrasnost je već odavno, prije ministrice, postala norma kroz vjeronauk. Imamo vjeronauk a nemamao predmet koji uči djecu nekim osnovnim vrijednostima života u civilizovanom društvu.

I ne, ako je škola vaspitno obrazovna ustanova, i ako već vrši idoktrinaciju kroz vjeronauk, ne može se reći da je vaspitavanje posao prodice. Posao je i škole.

Kada bi pkola bila institucija koja djeci samo prenosi znanje, bez učenja u vrijednostima, onda bi vaspitavanje bilo isključvo problem porodice. Kako škola djecu uči nekim vrijednostima, opravdanu je problematizirati kojim vrijednostima i zašto religijskim, a ne građanskim.

A da ih ne uči građanskim vrijednostima može se vidjeti kroz ponašanje djece koja, u suštini, nisu problematična, nisu namjerno nasilna, nepažljiva, nevaspitana, djece koju smatramo pristojnom. Djeca naprosto ne znaju kako se ponašati na javnom mjestu, u sredstvima javnog prevoza itd. Niko ih nije naučio. I to jeste krivica i školskog sistema. Pa i ove ministrice. Ako je prije nje sisem postavljen pogrešno, neka ga mijenja. Školstvo je nadležnost kantona, dakle nema "tehničkih" prepreka i razloga da se to ne uradi. Osim ideološko-političkih.
Tvoj post je za drugu temu, tamo o obrazovanju, odličan je, i treba ga tamo prenijeti da se otvori rasprava. Tema o SAFER učenju jeste tema za široku raspravu. Nažalost, ja nisam spreman za ovakve teme
Hakiz

#30460 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

HelaS wrote: 07/01/2024 16:11
Hakiz wrote: 07/01/2024 16:08

Religiozna pristrasnost je već odavno, prije ministrice, postala norma kroz vjeronauk. Imamo vjeronauk a nemamao predmet koji uči djecu nekim osnovnim vrijednostima života u civilizovanom društvu.

I ne, ako je škola vaspitno obrazovna ustanova, i ako već vrši idoktrinaciju kroz vjeronauk, ne može se reći da je vaspitavanje posao prodice. Posao je i škole.

Kada bi pkola bila institucija koja djeci samo prenosi znanje, bez učenja u vrijednostima, onda bi vaspitavanje bilo isključvo problem porodice. Kako škola djecu uči nekim vrijednostima, opravdanu je problematizirati kojim vrijednostima i zašto religijskim, a ne građanskim.

A da ih ne uči građanskim vrijednostima može se vidjeti kroz ponašanje djece koja, u suštini, nisu problematična, nisu namjerno nasilna, nepažljiva, nevaspitana, djece koju smatramo pristojnom. Djeca naprosto ne znaju kako se ponašati na javnom mjestu, u sredstvima javnog prevoza itd. Niko ih nije naučio. I to jeste krivica i školskog sistema. Pa i ove ministrice. Ako je prije nje sisem postavljen pogrešno, neka ga mijenja. Školstvo je nadležnost kantona, dakle nema "tehničkih" prepreka i razloga da se to ne uradi. Osim ideološko-političkih.
Tvoj post je za drugu temu, tamo o obrazovanju, odličan je, i treba ga tamo prenijeti da se otvori rasprava. Tema o SAFER učenju jeste tema za široku raspravu. Nažalost, ja nisam spreman za ovakve teme
Moje pitanje nije o stručnim problemima, nego ideološkim. I kako je obrazovanje pripalo NiP-u, pa je NiP odgovoran za vrijednosti koje preko ministrice injektira u školstvo, to jeste u djecu, zbog toga je na temi o NiP-u.
HelaS

#30461 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

Hakiz wrote: 07/01/2024 16:15
HelaS wrote: 07/01/2024 16:11 Tvoj post je za drugu temu, tamo o obrazovanju, odličan je, i treba ga tamo prenijeti da se otvori rasprava. Tema o SAFER učenju jeste tema za široku raspravu. Nažalost, ja nisam spreman za ovakve teme
Moje pitanje nije o stručnim problemima, nego ideološkim. I kako je obrazovanje pripalo NiP-u, pa je NiP odgovoran za vrijednosti koje preko ministrice injektira u školstvo, to jeste u djecu, zbog toga je na temi o NiP-u.
Onda sam ti odgovorio na pitanje - Vlada KS - NS - Nihad Uk.
Skijaš

#30462 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

Sjednica Predsjedništva stranke Naroda i Pravde održana je danas u Zvorniku, a rukovodstvo stranke ujedno je usvojilo nekoliko zaključaka koji se odnose na aktuelna zbivanja na bh. političkoj sceni.
Na sjednici je usvojeno ukupno osam zaključaka u kojima se Predsjedništvo Naroda i Pravde kao najviši izvršni organ stranke odredilo o nizu aktuelnih političkih tema. Između ostalog, jasno je poručeno da su pitanja u vezi sa Ustavnim sudom BiH i državna imovina vitalna za opstanak države te da se i Ustavni sud BiH i državna imovina moraju očuvati po svaku cijenu.

Svaka cast za Zvornik :thumbup: Ovo bi trebalo biti standardna praksa, odrzavati sastanke po manjem entitetu ali ici i korak dalje pa bar na papiru prebaciti sjedista stranackih centrala u Lukavicu.
Hakiz

#30463 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

HelaS wrote: 07/01/2024 16:18
Hakiz wrote: 07/01/2024 16:15
HelaS wrote: 07/01/2024 16:11 Tvoj post je za drugu temu, tamo o obrazovanju, odličan je, i treba ga tamo prenijeti da se otvori rasprava. Tema o SAFER učenju jeste tema za široku raspravu. Nažalost, ja nisam spreman za ovakve teme
Onda sam ti odgovorio na pitanje - Vlada KS - NS - Nihad Uk.
Ministar (ministrica) obrazovanja - NiP.

Nije baš da Uk ima moć da ministrici nešta naredi ili nešta zabranii. Šta bi se desilo sa trojkom kada bi se premijer iz jedne stranke miješao u posao ministra iz druge?
suspect_zero

#30464 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by suspect_zero »

O ovom prijedlogu ministrice Hota baš bi se dalo raspravljati.
@Hakiz prebaci fakat post na temu o obrazovanju, da vidimo šta kažu roditelji kojih se ovo najviše tiče a i prosvjetni radnici kojih ima na forumu.
Bloo
Globalna šefica

#30465 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

https://skolegijum.ba/tekst/index/3285/ ... stnormalan

Misliš na ovo?
Hakiz

#30466 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

suspect_zero wrote: 07/01/2024 16:33 O ovom prijedlogu ministrice Hota baš bi se dalo raspravljati.
@Hakiz prebaci fakat post na temu o obrazovanju, da vidimo šta kažu roditelji kojih se ovo najviše tiče a i prosvjetni radnici kojih ima na forumu.
Već sam rekao, kako je moje pitanje o ideologiji, vrijednostima, ne o stručnim pitanjima obrazovanja, na temi je o stranci iz koje je ministrica.

Slobodno ga citiraj na temi o obrazovanju ako treba tamo da bude nastavljena diskusija.
Hakiz

#30467 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Bloo wrote: 07/01/2024 16:34

Misliš na ovo?
Da, samo sam ja pročitao članak na zabranjenom za spominjanje portalu kojem ime počinje sa D, pa nije isti pristup temi.

Članak koji sam ja pročitao je:

https://d..o.ba/clanak/253017/utjerivanje-u-saf-er-sta-se-krije-iza-novog-nacina-ucenja-koji-se-priprema-u-sarajevskim-skolama
suspect_zero

#30468 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by suspect_zero »

Hakiz wrote: 07/01/2024 16:36
suspect_zero wrote: 07/01/2024 16:33 O ovom prijedlogu ministrice Hota baš bi se dalo raspravljati.
Već sam rekao, kako je moje pitanje o ideologiji, vrijednostima, ne o stručnim pitanjima obrazovanja, na temi je o stranci iz koje je ministrica.

Slobodno ga citiraj na temi o obrazovanju ako treba tamo da bude nastavljena diskusija.

Bila je tema o kojoj smo raspravljali o odlukama ministrice Hota a bila je na pf obrazovanje....ne mogu da nađem :-?
Bloo
Globalna šefica

#30469 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Hakiz wrote: 07/01/2024 16:39

Misliš na ovo?
Da, samo sam ja pročitao članak na zabranjenom za spominjanje portalu kojem ime počinje sa D, pa nije isti pristup temi.

https://d..o.ba/clanak/253017/utjerivanje-u-saf-er-sta-se-krije-iza-novog-nacina-ucenja-koji-se-priprema-u-sarajevskim-skolama
Ne klikam na taj portal...gadenje. :D
Hakiz

#30470 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

suspect_zero wrote: 07/01/2024 16:46

Bila je tema o kojoj smo raspravljali o odlukama ministrice Hota a bila je na pf obrazovanje....ne mogu da nađem :-?
Ja sam se razočarao u ministarstvo i, logično po komandnoj odgovornosti, u ministricu, nakon nečega šta se desilo jednom djetetu iz moje porodice.

Ali, kako njegovi roditelji to riješiše na drugi način, a i život ide dalje, ne treba dozvoliti da budale utiču na život, neću pisati o čemu se radilo.

Uglavnom, vjerovatno sam pristrasan u negativnom gledanju i na ministricu i na ministarstvo, a na NiP je sigurno, mimo ovoga.
Hakiz

#30471 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Bloo wrote: 07/01/2024 16:50
Hakiz wrote: 07/01/2024 16:39

Misliš na ovo?

Ne klikam na taj portal...gadenje. :D
OK, nadam se da ti se ne gadi da klikneš na original: https://nomad.ba/ibrahimovic-utjerivanje-u-safer
suspect_zero

#30472 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by suspect_zero »

Hakiz wrote: 07/01/2024 16:51
suspect_zero wrote: 07/01/2024 16:46

Ja sam se razočarao u ministarstvo i, logično po komandnoj odgovornosti, u ministricu, nakon nečega šta se desilo jednom djetetu iz moje porodice.

Ali, kako njegovi roditelji to riješiše na drugi način, a i život ide dalje, ne treba dozvoliti da budale utiču na život, neću pisati o čemu se radilo.

Uglavnom, vjerovatno sam pristrasan u negativnom gledanju i na ministricu i na ministarstvo, a na NiP je sigurno, mimo ovoga.
Nažalost imam slična iskustva i od tada mi je postala baš odbojna, argumenti koji su bili za nju od strane bliskih osoba (jako školovana, dva doktorata ili fakulteta, parla nekoliko jezika, nema mrlje ni oraha u džepovima....što opet primam sa rezervom, jer baviti se politikom u BiH i ne biti nečiji igrač i biti pošten mi ne ide zajedno)....mi nisu igrali nikakvu ulogu, mislim da sam tada ovdje negdje napisala da NiP od mene više neće dobiti glasa samo radi dotične.
A sada da se vratimo na NiP, sada svakako nema glasa od mene sa Hotom ili bez nje nakon onih slika sa narkobosovima po Dubaiju, priča (novinarskih) da mu je Šmrk finansirao kampanju, da je Čampara u direktnoj saradnji sa Titom ( ne mislim sina svih naroda :mrgreen: ) nego onoga kojeg je čuvao Miladin u gradu Sodome i Gomore.

Dobra stvar, sredio je Izetbegovića....a i to je upitno da li je do njega, prije da su stranci odlučili srušiti zelene bitange.
Hakiz

#30473 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

suspect_zero wrote: 07/01/2024 18:13

A sada da se vratimo na NiP, sada svakako nema glasa od mene sa Hotom ili bez nje nakon onih slika sa narkobosovima po Dubaiju, priča (novinarskih) da mu je Šmrk finansirao kampanju, da je Čampara u direktnoj saradnji sa Titom ( ne mislim sina svih naroda :mrgreen: ) nego onoga kojeg je čuvao Miladin u gradu Sodome i Gomore.

Dobra stvar, sredio je Izetbegovića....a i to je upitno da li je do njega, prije da su stranci odlučili srušiti zelene bitange.
Od mene NiP nema glas zbog nekoliko razloga: Nisam Bošnjak. Nisam konzervativan. Nsam pristalica ni SDA, niti onih koji su političku školu u SDA učili. I tako dalje.
HelaS

#30474 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

Hakiz wrote: 07/01/2024 20:09
suspect_zero wrote: 07/01/2024 18:13

Od mene NiP nema glas zbog nekoliko razloga: Nisam Bošnjak. Nisam konzervativan. Nsam pristalica ni SDA, niti onih koji su političku školu u SDA učili. I tako dalje.
Pa zar su ti ovo razlozi za glas nekoj stranci :?
Post Reply