Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Moderator: Benq
-
Sakazulu
#1101 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
E šteta što nisi dobro pročitao, ovako si frustraciju dobio, a do tebe je. Kratki brojevi su kratki 
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#1102 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
ma kad je covjek glup bolje tvrditi da su drugi krivi. Citati, citati i samo citati.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
-
NecuVise
#1104 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
- Sanjarko
#1106 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Baš tako,
Ti se brojevi van mreže naplaćuju.
-
NecuVise
#1107 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Sad bi obični korist ik trebao znati svaku vrstu broja kao da radi u RAKu? Ako je broj kojeg poziva za razgovor to je onda jedno od to dvoje gore pa nek se oni dogovaraju
Također, što se tog broja tiče najveća krivica ide na Telemach jer ako imaš neki problem. na eonu izbaci ti sa nazoveš upravo taj broj. Taj jeftini se nigdje i ne spominje. 90% ljudi nikad nije ni otvorilo stranicu telemacha ili slično pa da više da ima neko besplatno broj.
- kokikol
#1108 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
-
Sakazulu
#1109 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Da jeste glupo to da ako nisi negdje pročitao ispaštaš kao sad on sa specijalnim brojem. Recimo u zakonu bilo koje oblasti pište nepoznavanje nekog zakona/propisa, tebi kao osobi koja je narušila taj zakon, ne umanjuje tvoju odgovornost. E tako i ovo, glupo, ali eto platiš što si naletio. Druga stvar je da prema zakonu operateri mogu nagdje naglasiti besplatni broj, a po defaultu guraju onaj koji se plaća. I to je dozvoljeno. U suštini, jednom se zezneš i nećeš više... osim ako si smotan!
-
zippoo87
#1110 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ako ima neko ko je sa TK a htio bi iskoristiti ove akcije i potpisati ugovor ili prenijeti broj,neka mi se javi u PM.
-
NecuVise
#1111 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Paket mi ističe u februaru, mreže imam ali interneta nemam. Je li neko imao ovakav problem?
-
NecuVise
#1112 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ako neko bude i ao ovaj problem, evo rješenja.
U podešavanjima telefona otići na mreže, na pristupne tačke i tu dodati novu pristupnu tačku gdje se u prva dva polja upisuje "novotel", bez navodnika sve malim slovima. Nakon toga odabrati tu pristupnu tačku i restartovati telefon.
-
Sakazulu
#1113 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Eto ga internet rikno... Da vidimo koliko su brzi u otklanjanju smetnje/kvara ili gremlina!?!
- kokuz_sa
#1114 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Radi internet
-
Sakazulu
#1115 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Imaš sreće
nama još ne!
-
Dzontra_Volta
#1116 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Na Bjelašnici (Babin Do) onako, nije loše kako je bilo

- bubobih
- Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
- Vozim: NCC-1701-D
- Horoskop: Elf
#1117 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Upravo su fransize dobile depesu da nikoga iz republike srpske ne primaju. Znaci ko ima LK iz RS ne moze preci na novotel. Znaci samo iz svog kantona mozes preci u novotel. Zvali smo RAK i dobili smo informaciju da ne mogu to ograniciti. Tako da ako budete imali problema samo RAK nazvati i oni ce onda rijesiti problem. Jer nema ni logike da nekome das nekome nedas. Ocigledno su masovno poceli s mtela prelaziti u novotel.
- fusion_ba
#1118 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Jbt dokle to ide 
- MTV
#1119 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Po tom ispade da je Novotel mtel za Federaciju. 
-
bogata_sirotinja
#1120 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Mogu sa ličnom kartom iz RS ali ne mogu ako dolaze sa m:tel mreže da prenesu broj u novotel.bubobih wrote: ↑26/01/2024 11:06 Upravo su fransize dobile depesu da nikoga iz republike srpske ne primaju. Znaci ko ima LK iz RS ne moze preci na novotel. Znaci samo iz svog kantona mozes preci u novotel. Zvali smo RAK i dobili smo informaciju da ne mogu to ograniciti. Tako da ako budete imali problema samo RAK nazvati i oni ce onda rijesiti problem. Jer nema ni logike da nekome das nekome nedas. Ocigledno su masovno poceli s mtela prelaziti u novotel.
Franšizni partner iz Tešnja mi je ovim riječima rekao...
Takodje, ko podnese online zahtjev za prenos broja a dolazi sa m:tel mreže i iz RS je, ovi iz Novotela ignoriraju zahtjev.
Podneseš online zahtjev za prenos broja a iz RS si, i dolaziš sa bilo koje druge mreže koja nije m:tel, Novotel šalje dokumente.
Davnih dana smo utvrdili da je novotel zapravo m:tel za fbih a to se vidi i po ponudi TO.
Nema ovde pomoći od RAK-a jer m:tel nebi radio ovo da zna da ne može.
- bubobih
- Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
- Vozim: NCC-1701-D
- Horoskop: Elf
#1121 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Naravno da ima pomoci. Ko god ima problem nek zove rak i resice u toku tog dana. Nije ovo prvi slucaj i vrse silu jer ljudi ne zovu.bogata_sirotinja wrote: ↑26/01/2024 12:38Mogu sa ličnom kartom iz RS ali ne mogu ako dolaze sa m:tel mreže da prenesu broj u novotel.bubobih wrote: ↑26/01/2024 11:06 Upravo su fransize dobile depesu da nikoga iz republike srpske ne primaju. Znaci ko ima LK iz RS ne moze preci na novotel. Znaci samo iz svog kantona mozes preci u novotel. Zvali smo RAK i dobili smo informaciju da ne mogu to ograniciti. Tako da ako budete imali problema samo RAK nazvati i oni ce onda rijesiti problem. Jer nema ni logike da nekome das nekome nedas. Ocigledno su masovno poceli s mtela prelaziti u novotel.
Franšizni partner iz Tešnja mi je ovim riječima rekao...
Takodje, ko podnese online zahtjev za prenos broja a dolazi sa m:tel mreže i iz RS je, ovi iz Novotela ignoriraju zahtjev.
Podneseš online zahtjev za prenos broja a iz RS si, i dolaziš sa bilo koje druge mreže koja nije m:tel, Novotel šalje dokumente.
Davnih dana smo utvrdili da je novotel zapravo m:tel za fbih a to se vidi i po ponudi TO.
Nema ovde pomoći od RAK-a jer m:tel nebi radio ovo da zna da ne može.
Tako jednom nisu htjeli dati potvrdu korisniku da predje u drugu mrezu i pozivom u rak isti dan zovu da dodjes. I kazu pa dobro niste bas trebali rak zvati. Eto trebao je ostati u mtelu protiv svoje volje.
- fusion_ba
#1122 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
A na čelu RAK-a je mtelov čovjek 
-
bogata_sirotinja
#1123 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ja ću se sad baš poigrati sa njima...
Kaže meni djevojčica iz tehničke podrške Novotel-a (m:tel-a) da nema razloga da korisnici m:tel mreže ne mogu podnijeti zahtjev za prenos broja u novotel i spoji me sa kolegicom koja baš radi posao vezan za zahtjeve, i kaže mi ta druga djevojčica... Ne može! Pitam zašto? Kaže, znate takvo je pravilo. Nekad je mogao zahtjev da se realizuje i online putem sajta i putem mejla a sada ne može i to nije samo za korisnike m:tel mreže nego za sve, nebitno odakle dolaze. Zahtjev se prenos broja se može podnijeti samo u poslovnici i to je pravilo. Pitam ju, čime je to pravilo regulisano? Ona odgovara da svaki operater može imati neko svoje pravilo koje ne mora biti regulisano nikakvim aktom... Bože sačuvaj!
Samo sam joj rekao da ću se obratiti RAK-u pa da vidim šta i kako?
Inače, već sam korisnik Novotel mreže i znam za ova ograničenja od samog početka ali sad ću se baš malo poigrati sa njima...
Kaže meni djevojčica iz tehničke podrške Novotel-a (m:tel-a) da nema razloga da korisnici m:tel mreže ne mogu podnijeti zahtjev za prenos broja u novotel i spoji me sa kolegicom koja baš radi posao vezan za zahtjeve, i kaže mi ta druga djevojčica... Ne može! Pitam zašto? Kaže, znate takvo je pravilo. Nekad je mogao zahtjev da se realizuje i online putem sajta i putem mejla a sada ne može i to nije samo za korisnike m:tel mreže nego za sve, nebitno odakle dolaze. Zahtjev se prenos broja se može podnijeti samo u poslovnici i to je pravilo. Pitam ju, čime je to pravilo regulisano? Ona odgovara da svaki operater može imati neko svoje pravilo koje ne mora biti regulisano nikakvim aktom... Bože sačuvaj!
Samo sam joj rekao da ću se obratiti RAK-u pa da vidim šta i kako?
Inače, već sam korisnik Novotel mreže i znam za ova ograničenja od samog početka ali sad ću se baš malo poigrati sa njima...
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#1124 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Obrati se pa nam javi. Ja sam presao s mtela, zvao ih, dosli kod mene u firmu, potpisao ugovor, nakon toga mi isto tako u firmu dostavili sim karticu i aktivirali.
Sarajevo.
Sarajevo.
-
bogata_sirotinja
#1125 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ja sam iz RS tako da će biti problema...