Viza za Njemacku
-
zippoo87
- sefket_ramadani
#6129 Re: Viza za Njemacku
evo kazu nestasica goriva, lijekova, hrane
i ono prati tristo hiljada ljudi, svico draga..
i ono prati tristo hiljada ljudi, svico draga..
- escobar__
#6130 Re: Viza za Njemacku
Bez brige, promijenit će objavu za sat-dva dok mu neko (opet) ne kaže da lupa gluposti.
Meni su za klasu gori oni što prate i čitaju/dijele ta sranja koja redovno piše. Od relativno korisne grupe uspio je napravit privatni profil koji mu služi da dijeli svoja razmišljanja i poglede na svijet, širi paniku i općenito lupa gluposti. Između tih nebuloza malo ubaci "lepa Juga" sentimenta (ono svi smo isti, ovdje se ne gleda ko je koje vjere i te budalaštine) i Bog te veselio.
Meni su za klasu gori oni što prate i čitaju/dijele ta sranja koja redovno piše. Od relativno korisne grupe uspio je napravit privatni profil koji mu služi da dijeli svoja razmišljanja i poglede na svijet, širi paniku i općenito lupa gluposti. Između tih nebuloza malo ubaci "lepa Juga" sentimenta (ono svi smo isti, ovdje se ne gleda ko je koje vjere i te budalaštine) i Bog te veselio.
- sefket_ramadani
#6131 Re: Viza za Njemacku
ne znam je li vrijeme da se zavalim u ditkre i odem kod pepica po jedan benve 250.000 na satu i tries milja, rata samo tri ipo stoje.
zapratite me za vise finansijskih savjeta
zapratite me za vise finansijskih savjeta
- irac300
#6132 Re: Viza za Njemacku
Majke mi, prije me je nervirao, ali sada mi lik redovno uljepsa dan.escobar__ wrote: ↑06/01/2024 14:42 Bez brige, promijenit će objavu za sat-dva dok mu neko (opet) ne kaže da lupa gluposti.
Meni su za klasu gori oni što prate i čitaju/dijele ta sranja koja redovno piše. Od relativno korisne grupe uspio je napravit privatni profil koji mu služi da dijeli svoja razmišljanja i poglede na svijet, širi paniku i općenito lupa gluposti. Između tih nebuloza malo ubaci "lepa Juga" sentimenta (ono svi smo isti, ovdje se ne gleda ko je koje vjere i te budalaštine) i Bog te veselio.![]()

- escobar__
#6133 Re: Viza za Njemacku
Idiot.irac300 wrote: ↑06/01/2024 18:10Majke mi, prije me je nervirao, ali sada mi lik redovno uljepsa dan.escobar__ wrote: ↑06/01/2024 14:42 Bez brige, promijenit će objavu za sat-dva dok mu neko (opet) ne kaže da lupa gluposti.
Meni su za klasu gori oni što prate i čitaju/dijele ta sranja koja redovno piše. Od relativno korisne grupe uspio je napravit privatni profil koji mu služi da dijeli svoja razmišljanja i poglede na svijet, širi paniku i općenito lupa gluposti. Između tih nebuloza malo ubaci "lepa Juga" sentimenta (ono svi smo isti, ovdje se ne gleda ko je koje vjere i te budalaštine) i Bog te veselio.![]()
![]()
![]()
Je li se kasnije pohvalio kako je još nekome pomogao da dođe u Njemačku + komentar kako smo svi isti i kako se u njegovoj grupi ne gleda ko je koje nacionalnosti?
- irac300
#6134 Re: Viza za Njemacku
To ce kada prodje ovo vanredno stanje, trenutno je u fazonu kao da dolazi sudnji dan. 
- sefket_ramadani
#6135 Re: Viza za Njemacku
napisi "da" ako sam ti pomogaoescobar__ wrote: ↑06/01/2024 18:13Idiot.irac300 wrote: ↑06/01/2024 18:10Majke mi, prije me je nervirao, ali sada mi lik redovno uljepsa dan.escobar__ wrote: ↑06/01/2024 14:42 Bez brige, promijenit će objavu za sat-dva dok mu neko (opet) ne kaže da lupa gluposti.
![]()
![]()
Je li se kasnije pohvalio kako je još nekome pomogao da dođe u Njemačku + komentar kako smo svi isti i kako se u njegovoj grupi ne gleda ko je koje nacionalnosti?![]()
- skafiskafsnjak
#6136 Re: Viza za Njemacku
Ja napunio sve flase od 2 litra naftom.
Brasna kupio. Vode imam ..... ja spreman
Brasna kupio. Vode imam ..... ja spreman
-
proama
#6137 Re: Viza za Njemacku
Pozdrav, ima li neko iskustva oko dobijanja vize za Njemačku bez ponude za posao, sa osnovnim znanjem njemačkog jezika i fakultetskom diplomom.
Ima li neko da je dobio vizu i kakva je procedura, koja viza ide i da li uopšte postoji mogućnost odlaska bez ponude poslodavca ? Hvala
Ima li neko da je dobio vizu i kakva je procedura, koja viza ide i da li uopšte postoji mogućnost odlaska bez ponude poslodavca ? Hvala
- Ozimician
#6138 Re: Viza za Njemacku
Sad trenutno uvode tkz. "Chancen-Karte" za to sto ti zelis; mislim da je od Novembra 2023 stupilo na snagu, ali svakako treba jos jednom provjeriti.proama wrote: ↑08/01/2024 23:19 Pozdrav, ima li neko iskustva oko dobijanja vize za Njemačku bez ponude za posao, sa osnovnim znanjem njemačkog jezika i fakultetskom diplomom.
Samo ja ne vidim nikakvu svrhu u tome? Tj. mi iz BiH mozemo ostati 90 dana u Njemackoj bez ikakve vize.
Zbog cega onda traziti vizu, ako nemas zaposlenje?
EDIT: https://chancenkarte.com/de/
Eto tu imas informacije, neko odbrojavanje stoji jos 144 dana, moguce da tek tad stupa na snagu.
Skupljas ove bodove neke, ali kako vidim po ovome, treba tu dosta papirologije i "certifikata" i komplikacija i uslova.
Tako da ne znam iskreno kome se (iz BiH) ovo isplati?
Ako vec zelis po svaku cijenu u Njemacku, a ne mozes naci posao u struci za sto si se skolovao, onda pravilo Zapadni Balkan i lutrija, najbezbolnije.
EDIT 2: Evo sad sam popunjavao onako upitnik za ovu Chancenkarte i jedno od pitanja je:
Do you have sufficient financial means to secure your livelihood? (At least approx. 11,208 euros per person)
This question is required.*
Tako da stvarno ne znam sta Njemci misle postici s ovom "Chancenkarte" a toliko je pompezno najavljuju.
-
proama
#6139 Re: Viza za Njemacku
Hvala na odgovoru, negdje sam čuo, ne znam tačno, da se može boraviti u Njemačkoj 6 mjeseci sa vizom u svrhu traženja posla, pa ukoliko bi u međuvremenu pronašao posao dok traje viza samo bi se produžila.Ozimician wrote: ↑08/01/2024 23:38Sad trenutno uvode tkz. "Chancen-Karte" za to sto ti zelis; mislim da je od Novembra 2023 stupilo na snagu, ali svakako treba jos jednom provjeriti.proama wrote: ↑08/01/2024 23:19 Pozdrav, ima li neko iskustva oko dobijanja vize za Njemačku bez ponude za posao, sa osnovnim znanjem njemačkog jezika i fakultetskom diplomom.
Samo ja ne vidim nikakvu svrhu u tome? Tj. mi iz BiH mozemo ostati 90 dana u Njemackoj bez ikakve vize.
Eto tu imas informacije, neko odbrojavanje stoji jos 144 dana, moguce da tek tad stupa na snagu.
Skupljas ove bodove neke, ali kako vidim po ovome, treba tu dosta papirologije i "certifikata" i komplikacija i uslova.
Ako vec zelis po svaku cijenu u Njemacku, a ne mozes naci posao u struci za sto si se skolovao, onda pravilo Zapadni Balkan i lutrija, najbezbolnije.
EDIT 2: Evo sad sam popunjavao onako upitnik za ovu Chancenkarte i jedno od pitanja je:
Do you have sufficient financial means to secure your livelihood? (At least approx. 11,208 euros per person)
![]()
![]()
![]()
![]()
Tako da stvarno ne znam sta Njemci misle postici s ovom "Chancenkarte" a toliko je pompezno najavljuju.
Ako bi našao posao van struke, posao za koji je potrebna samo srednja škola da li i tada važi lutrija ?
Chancekarte mi djeluje trenutno besmisleno
- irac300
#6140 Re: Viza za Njemacku
Odbrojavanje jer 1. juna stupa na snagu. Prednost ovoga sto nije potrebna nostrifikacija diplome. Potrebno je samo priloziti diplomu i dokaz minimalno 2 g. rada u struci. Mana, uslov je poznavanje jezika na A1 nivou uz prilozen certifikat. (mada A1 se moze za mjesec, dva savladati). Ima tu još nekih sitnica za bodovanje tipa boravak u Njemačkoj unazad 5g ali ne turistički, poznavanje Engleskog jezika itd.Ozimician wrote: ↑08/01/2024 23:38Sad trenutno uvode tkz. "Chancen-Karte" za to sto ti zelis; mislim da je od Novembra 2023 stupilo na snagu, ali svakako treba jos jednom provjeriti.proama wrote: ↑08/01/2024 23:19 Pozdrav, ima li neko iskustva oko dobijanja vize za Njemačku bez ponude za posao, sa osnovnim znanjem njemačkog jezika i fakultetskom diplomom.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ko ima familiju koja moze garantovati za njega, ne treba mu 11 208 eura.
Još je tu nepoznanica, vidjet ćemo nakon 1. juna kako će to funkcionisati.
- Ozimician
#6141 Re: Viza za Njemacku
Naravno, prednost Zapadnog Balkana i jeste u tome sto te niko ne pita za jezik i kvalifikacije.proama wrote: ↑09/01/2024 01:08 Hvala na odgovoru, negdje sam čuo, ne znam tačno, da se može boraviti u Njemačkoj 6 mjeseci sa vizom u svrhu traženja posla, pa ukoliko bi u međuvremenu pronašao posao dok traje viza samo bi se produžila.
Ako bi našao posao van struke, posao za koji je potrebna samo srednja škola da li i tada važi lutrija ?
Chancekarte mi djeluje trenutno besmisleno
Iz tog ugla, moj izbor bi bio prijaviti se odmah na lutriju, pod poslodavca mozes staviti bilo sta, raja stavi Amazon, McD, DHL.... to ne gledaju kasnije.
I kad dobijes termin, onda aktivno trazenje posla, kad poslodavcu kazes da vec imas termin za vizu, odmah ide lakse. A i ako ne pronadjes posao, mozes termin stornirati 48h ranije. Tako da ne gubis mnogo.
-
Marihuana007
#6142 Re: Viza za Njemacku
Nisam dugo pratio ovu temu pa nisam u toku:
Je li istina da je promijenjen način prijave za ambasadu: uvedena je neka agencija VisaMetric centar za vize u Sarajevu i da se sad sve odvija preko njih? Plaća se toj agenciji 75 km u roku od 24 sata, formular se popunjava online u roku od 20 minuta inače te obaraju, a što onda moramo placati ambasadi 150 km?
Je li istina da je promijenjen način prijave za ambasadu: uvedena je neka agencija VisaMetric centar za vize u Sarajevu i da se sad sve odvija preko njih? Plaća se toj agenciji 75 km u roku od 24 sata, formular se popunjava online u roku od 20 minuta inače te obaraju, a što onda moramo placati ambasadi 150 km?
- ZoomZoomKiwi
#6143 Re: Viza za Njemacku
Ništa se ne plaća.
Samo direktno na zvaničnoj web-stranici Ambasade Njemačke u BiH.
Nikakve agencije niti posrednici koji ti uzmu pare za ono što i sam znaš popuniti.
Samo direktno na zvaničnoj web-stranici Ambasade Njemačke u BiH.
Nikakve agencije niti posrednici koji ti uzmu pare za ono što i sam znaš popuniti.
- MehmedPasaMoric
#6144 Re: Viza za Njemacku
Ja ne znam da sam u zivotu negdje popio ban brze nego u toj grupi gastarbajter
Usao (iz ciste zayebancije, jer mi inace siste jaja za Njemackom, lutrijama i migracijama), napisao jedan komentar i mongoloid me izbacio nakon 2 minute... Bolest
- ZoomZoomKiwi
#6145 Re: Viza za Njemacku
Gdje se ovdje spominje visametricirac300 wrote: ↑13/01/2024 18:03Placa se. Za vizu po pravilu z. Balkana sve ide preko Visametric.
https://www.visametric.com/bosniaherzegovina/Germany/ba
Ono sto je kolega iznad napisao je istina. Mora se njima uplatiti 75KM prilikom zakazivanja datuma termina, plus 150KM za obradu vize kada se ode u Sa na termin.
Ti vjerovatno mislis na one lovce u mutnom i prevarante sto obecavaju siguran termin ako im se uplati novac? Nije to u pitanju, ovo sa visametricom je uvedeno prije par mjeseci.
https://sarajewo.diplo.de/ba-sh/service ... ba/2554580
Zašto, ako je već oficijelna stranica, nije na .de domeni nego je na .com koju može kupiti svako.
Prevara kao i svaka druga.
Samo https://sarajewo.diplo.de/ba-sh/service ... ba/2554580 je oficijelno zvanično i legalno.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#6146 Re: Viza za Njemacku
sefket_ramadani wrote: ↑25/11/2023 21:58 njega ni skafiskafnjak ne shvata ozbiljno, zar je dotle doslo![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- irac300
#6148 Re: Viza za Njemacku
Inspektore, treba znati gdje čitati:EFD22 wrote: ↑13/01/2024 18:26Gdje se ovdje spominje visametricirac300 wrote: ↑13/01/2024 18:03Placa se. Za vizu po pravilu z. Balkana sve ide preko Visametric.
https://www.visametric.com/bosniaherzegovina/Germany/ba
Ono sto je kolega iznad napisao je istina. Mora se njima uplatiti 75KM prilikom zakazivanja datuma termina, plus 150KM za obradu vize kada se ode u Sa na termin.
Ti vjerovatno mislis na one lovce u mutnom i prevarante sto obecavaju siguran termin ako im se uplati novac? Nije to u pitanju, ovo sa visametricom je uvedeno prije par mjeseci.
https://sarajewo.diplo.de/ba-sh/service ... ba/2554580
Zašto, ako je već oficijelna stranica, nije na .de domeni nego je na .com koju može kupiti svako.
Prevara kao i svaka druga.
Samo https://sarajewo.diplo.de/ba-sh/service ... ba/2554580 je oficijelno zvanično i legalno.
https://sarajewo.diplo.de/ba-sh/service ... ne/2554572
Drugo, sve što pišem, pišem iz prve ruke.
Nemojte ba zbunjivati ionako zbunjene i sluđene ljude koji se bore za egzistenciju. Sve sam to prolazio i takvi kao ti su me dovodili do ludila zbog pogrešnih informacija.
- irac300
#6150 Re: Viza za Njemacku
Nemoj me pogrešno shvatiti, ali baš zbog muke koju sam prošao znam kako je ljudima koji nisu upućeni.
Evo, zamisli da su čovjeka izvukli, a on posluša tebe i zaobiđe visametric. Propade termin, koji je možda čekao godinu, dvije. Doduše, sada kada te izvuku, odmah nakon ambasade te kontaktira i Visametric.
Dobija se link na kojem zakazujes datum termina koji zelis. Cijela procedura se mora zavrsiti u roku 20 min. Nakon toga imaš 24h vremena da uplatiš 75KM na njihov ziroracun (koji ti posalju mailom), nakon uplate uslikas im uplatnicu i posaljes.
Tu uplatnicu obavezno ponijeti na zakazani termin.
Baš sam pred Novu godinu to odradio za djevojku od mog prijatelja.