shvacas li ti da postoji samo jedan tramvajski profil sina koji se koristi zadnjih tridesetak godina
Rekonstrukcija tramvajske pruge
- tramvajtrojka
#15326 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- escobar__
#15327 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Istina sto posto, nema razloga da se SDA ne vjeruje.last mohicans wrote: ↑05/01/2024 17:13 Među ezdeašima i defovcima se širi priča da novi trajVan ne liježe na novu prugu. Čekamo odgovore nadležnih je li to istina.
- muha_sa
#15328 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Naštiklaju prugu i rješen problem 
- Laplace
#15329 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa i da nije samo jedan profil, zar neko misli da se nije vodilo računa o tome tokom rekonstrukcije pruge i nabavke tramvaja? Ako ne naši, valjda bi nekom iz EBRD-a i Stadlera to naumpalo.tramvajtrojka wrote: ↑06/01/2024 14:57shvacas li ti da postoji samo jedan tramvajski profil sina koji se koristi zadnjih tridesetak godina![]()
i kolike su ovo gluposti sto se pišu
- thekupus
#15330 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
objašnjavate Hakizu nešto, jeste ozbiljni? to je lik koji je pitao zašto su opet ugradili stare šine, zašto neće raditi okretaljke, je li istina da nisu dobro uradili beton i varove, i svakakvih još gluposti, a vi opet nasjedateLaplace wrote: ↑06/01/2024 16:03Pa i da nije samo jedan profil, zar neko misli da se nije vodilo računa o tome tokom rekonstrukcije pruge i nabavke tramvaja? Ako ne naši, valjda bi nekom iz EBRD-a i Stadlera to naumpalo.tramvajtrojka wrote: ↑06/01/2024 14:57shvacas li ti da postoji samo jedan tramvajski profil sina koji se koristi zadnjih tridesetak godina![]()
-
Hakiz
#15331 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne bi trebao pisati izraze kao što je "glupost" kada nisi sposoban shvatiti šta piše u postu na koji odgovaraš.tramvajtrojka wrote: ↑06/01/2024 14:57shvacas li ti da postoji samo jedan tramvajski profil sina koji se koristi zadnjih tridesetak godina![]()
Da ti pokušam objasniti:
1. Trojkini protivnici kažu da profil točkova tramvaja ne odgovara profilu tračnica.
2. Neki forumaši kažu da ti trojkini protivnici pišu da širina tračnica ne odgovara širini na kojoj su točkovi na tramvaju.
3. Ja napišem da forumaši griješe zato što trojkini protivnici ne govore o širini, nego govore o profilu točkova.
4. Ti reaguješ kao da sam ja rekao da profili tračnica i točkova ne odgovaraju.
5. Nisi sposoban shvatiti da ja ne pišem da profili ne odgovaraju, nego pišem da priča o širini nema smisla zbog toga što trojkini protivnici uopšte nisu kritikovali širinu nego profil. Ne iznosim svje mišljenje o profilima uopšte.
Nadam se da ćeš sada biti sposoban shvatiti moje pisanje.
Ako ne budeš, samo reci, pokušat ću ti objasniti jednostavnije. Ili neću pokušati, ostani u zabludi. Ionako ti namjera i nije da vodiš diskusiju, nego da zaradiš sendvič.
Lijep pozdrav.
Last edited by Hakiz on 06/01/2024 16:55, edited 1 time in total.
- MTV
#15332 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Stare sine od C Vile do Ilidze su bili zeljeznicki profil sa pragovima, klasicni zeljeznicki tip pruge. Sve je to izvadjeno i postavljen je tramvajski profil. Moj post sa sirinom tracnica je cisto zajebancija na ono da ne valjaju varovi sto je rekao neki majstror iz porshea... i sl gluposti (deda ne moze nani u posjetu u bolnicu).
-
NediM17
#15333 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Cinjenica je da su naknadno rezali beton pored pruge (valjda zaboravili uraditi dilatacije) kad je onog radnika udario traJvan kod marsalke.
- tramvajtrojka
#15334 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa kad si takav ekspert za zeljeznicku infrastrukturu de nam onda objasni ako ovo što pises je tacno kako je onda tramvaj prošao dionicu od MD fo remize, shvacas li to koliko ovo sto pises nema veze sa ikakvom logikom i stvarnostiHakiz wrote: ↑06/01/2024 16:46Ne bi trebao pisati izraze kao što je "glupost" kada nisi sposoban shvatiti šta piše u postu na koji odgovaraš.tramvajtrojka wrote: ↑06/01/2024 14:57shvacas li ti da postoji samo jedan tramvajski profil sina koji se koristi zadnjih tridesetak godina![]()
Da ti pokušam objasniti:
1. Trojkini protivnici kažu da profil točkova tramvaja ne odgovara profilu tračnica.
2. Neki forumaši kažu da ti trojkini protivnici pišu da širina tračnica ne odgovara širini na kojoj su točkovi na tramvaju.
3. Ja napišem da forumaši griješe zato što trojkini protivnici ne govore o širini, nego govore o profilu točkova.
5. Nisi sposoban shvatiti da ja ne pišem da profili ne odgovaraju, nego pišem da priča o širini nema smisla zbog toga što trojkini protivnici uopšte nisu kritikovali širinu nego profil. Ne iznosim svje mišljenje o profilima uopšte.
Ako ne budeš, samo reci, pokušat ću ti objasniti jednostavnije. Ili neću pokušati, ostani u zabludi. Ionako ti namjera i nije da vodiš diskusiju, nego da zaradiš sendvič.
Lijep pozdrav.
Last edited by tramvajtrojka on 06/01/2024 17:05, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#15335 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
OK, nisi shvatio.tramvajtrojka wrote: ↑06/01/2024 17:01Pa kad si tako vispren onda objasni ako ovo što pises je tacno kako je onda tramvaj prošao dionicu od MD fo remize, shvacas li to koliko ovo sto pises nema veze sa ikakvom logikom i stvarnostiHakiz wrote: ↑06/01/2024 16:46Ne bi trebao pisati izraze kao što je "glupost" kada nisi sposoban shvatiti šta piše u postu na koji odgovaraš.tramvajtrojka wrote: ↑06/01/2024 14:57
shvacas li ti da postoji samo jedan tramvajski profil sina koji se koristi zadnjih tridesetak godina![]()
Da ti pokušam objasniti:
Lijep pozdrav.
Nema svrhe.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#15336 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne zamarajte se ljudi.
Manje dnevnice stizu, slabiji su sendvici pa gladni ljudi. Lakse im je ovako pregurati dan, bar se nahrane vasom nevjericom. Al ne treba im ni to zadovoljstvo priustiti.
Ja jos cekam druga NediM17 da pojasni koji su to koraci za pustanje tramvaja u pogon, pa da znamo gdje tacno fusere. Jer ocito covjek zna kako to hoda.
Manje dnevnice stizu, slabiji su sendvici pa gladni ljudi. Lakse im je ovako pregurati dan, bar se nahrane vasom nevjericom. Al ne treba im ni to zadovoljstvo priustiti.
Ja jos cekam druga NediM17 da pojasni koji su to koraci za pustanje tramvaja u pogon, pa da znamo gdje tacno fusere. Jer ocito covjek zna kako to hoda.
-
NediM17
#15337 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
De nam ti te korake.
Halo ba, pa nisu napravili prototip tramvaja u Grasu pa da im trebaju 3 mjeseca da ga istestiraju.
Nisi ti jos izbjeg'o iz besmisla.
Halo ba, pa nisu napravili prototip tramvaja u Grasu pa da im trebaju 3 mjeseca da ga istestiraju.
Nisi ti jos izbjeg'o iz besmisla.
- thekupus
#15338 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Vraćeni su tramvaji jer ne valjaju, odustalo se od kupovine, i pruga nije obnovljena jer varovi ne valjaju, reako inžinjer iz poršea, a i beton nije dobro urađen.
Trolejbusi nisu stigli svi, trojka ih je nabavila od putina iz bjelorusije jer podržava republiku srpsku.
Istovremeno, sve zasluge za kupovinu tramvaja, trolejbusa, i obnovu šina idu Adiju Kalemu, jer on je sve to uradio za ona 4 mjeseca dok je bio ministar u vladi petak 13, i ovaj šteta se kiti tuđim zaslugama.
Eto, sve sam vam sumirao.
-
PM72
#15339 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Valjda se termini Dinčeta i ministra Jazuka ne podudaraju...da se uslikaju i protumače...a tramvaju ko da priglavke čekaju iz Novog Zelanda
-
velikonja
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15342 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
I narod place za Vladom Marija Nenadicathekupus wrote: ↑06/01/2024 17:48Vraćeni su tramvaji jer ne valjaju, odustalo se od kupovine, i pruga nije obnovljena jer varovi ne valjaju, reako inžinjer iz poršea, a i beton nije dobro urađen.
Trolejbusi nisu stigli svi, trojka ih je nabavila od putina iz bjelorusije jer podržava republiku srpsku.
Istovremeno, sve zasluge za kupovinu tramvaja, trolejbusa, i obnovu šina idu Adiju Kalemu, jer on je sve to uradio za ona 4 mjeseca dok je bio ministar u vladi petak 13, i ovaj šteta se kiti tuđim zaslugama.
- MTV
#15343 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
thekupus wrote: ↑06/01/2024 17:48
Vraćeni su tramvaji jer ne valjaju, odustalo se od kupovine, i pruga nije obnovljena jer varovi ne valjaju, reako inžinjer iz poršea, a i beton nije dobro urađen.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#15344 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne izvrci teze, pogotovo ne na ovako jeftin fol.
Ako si strucan da ocjenjujes brzinu rada, podijeli informacije s nama. Ako nisi a napadas, onda si samo trol.
-
NediM17
#15345 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Da si procitao kako treba vidio bi da PITAM "znalce" za sta im tacno treba 3 mjeseca.
A ti vidim sigurno znas da im za to trebaju tri mjeseca pa se zdusno stavljas u odbranu.
I da jos jednom ponovim, nisu zavrsili ni prilaz remizi a kamoli remizu, ne radi nijedna okretaljka osim Cvile, a sve je kao trebalo biti zavrseno 31.8.23.
Jedina gora botovija od SDFA je ova trojkaska.
Dao sam im glas 2022, mislim da odoh opet u apstinente.
A ti vidim sigurno znas da im za to trebaju tri mjeseca pa se zdusno stavljas u odbranu.
I da jos jednom ponovim, nisu zavrsili ni prilaz remizi a kamoli remizu, ne radi nijedna okretaljka osim Cvile, a sve je kao trebalo biti zavrseno 31.8.23.
Jedina gora botovija od SDFA je ova trojkaska.
Dao sam im glas 2022, mislim da odoh opet u apstinente.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15346 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Apstinent=SDA
-
NediM17
#15347 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Onda cu s 'adzi trubom za 'adeze.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15348 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Apsolvent apstinencije
- Logovan
-
NediM17
#15350 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
To i ja pitam, al' haman niko ne zna osim "android" ministra.
Reci nam ako znas za sta im fakat trebaju tri mjeseca.
Ok, mjesec cami u garazi, nekako su ga doslepali, ali izaci iz remize ne moze dok ne rekonstruisu onaj dio.
Navodno ce polovinom mjeseca biti gotovi radovi pa ce konacno ugledati svjetlo dana i pojaviti se na sinama.
I sta ce onda, vozat' ga gore-dole od Ilidze do Carsije 2 mjeseca da k'o biva nesto "testiraju".
Daj, ne brukajte se.
Ja sam ga fakat ocekivao u novogodisnjoj noci da se pojavi.
Reci nam ako znas za sta im fakat trebaju tri mjeseca.
Ok, mjesec cami u garazi, nekako su ga doslepali, ali izaci iz remize ne moze dok ne rekonstruisu onaj dio.
Navodno ce polovinom mjeseca biti gotovi radovi pa ce konacno ugledati svjetlo dana i pojaviti se na sinama.
I sta ce onda, vozat' ga gore-dole od Ilidze do Carsije 2 mjeseca da k'o biva nesto "testiraju".
Daj, ne brukajte se.
Ja sam ga fakat ocekivao u novogodisnjoj noci da se pojavi.