Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
Jordan1961
#14876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Al' Smor ne odustaje.
-
vernes81
#14877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Samo ga ne quotaj i sve 5
- BHCluster
#14878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Svaka sličnost sa žargonom pojedinih forumaša je slučajna.
-
100k
#14879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovog ne treba ovdje ganjati vec ime i prezime i proslijediti u Njemacku gdje zivi i radi. Koja je to buranija, njih se desetine sakupilo da maltretiraju jednu ili dvije nane koje tu zive. Poslije ce na Kosovo.
- jazzer
#14880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
"Ustajte balije": Pogledajte kako u Vlasenici provociraju povratnike uoči Božića
Jebalo ono mater svoju bolesnu, tako slave Božić? Što prijete šaci ljudi koja im ništa ne radi? Što spominju klanja, dižu tri prsta, pjevaju četničke pjesme? Kakve to veze ima sa njihovim najsvetijim praznikom?
Takvima se poserem na praznik uključujući i ministra finansija u VM.
Jebalo ono mater svoju bolesnu, tako slave Božić? Što prijete šaci ljudi koja im ništa ne radi? Što spominju klanja, dižu tri prsta, pjevaju četničke pjesme? Kakve to veze ima sa njihovim najsvetijim praznikom?
-
Jordan1961
#14881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Ozimician
#14882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa jbt sta ocekivati od njih, vi kao da ste jucer rodjeni.jazzer wrote: ↑06/01/2024 21:12 "Ustajte balije": Pogledajte kako u Vlasenici provociraju povratnike uoči Božića
1992. god. su im jos manje radili - pa opet su u masovnim grobnicama zavrsili.
Bas me zanima sta ocekujete da se postigne time da se ime i prezime proslijedi u NjemackuOvog ne treba ovdje ganjati vec ime i prezime i proslijediti u Njemacku gdje zivi i radi. Koja je to buranija, njih se desetine sakupilo da maltretiraju jednu ili dvije nane koje tu zive. Poslije ce na Kosovo.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#14883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A zasto tu ne dodati i Crnu Goru, a ime da bude Crna Bosna i Gora Hrvatska.
Benefit-imali bi duzu obalu.
P.S. I vise "riba".
- jazzer
#14884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
@ Ozimician
Ja sasvim sigurno znam šta mogu očekivati od njih, živio sam 90-te.
Ali ovo je vjerski praznik, najradosniji kako sami kažu. I umjesto da ga proslave kako dolikuje, oni prijete ubistvima, bave se bošnjacima povratnicima.
Jad i bijeda.
Ja sasvim sigurno znam šta mogu očekivati od njih, živio sam 90-te.
Ali ovo je vjerski praznik, najradosniji kako sami kažu. I umjesto da ga proslave kako dolikuje, oni prijete ubistvima, bave se bošnjacima povratnicima.
Jad i bijeda.
- muha_sa
#14885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kakvi oni i vjera
- oldtajmer
#14886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
pa pojedini na vjencanju, proslavi rodjenja djeteta i sl pjevaju o srebrenici, sjenici, velicaju zlocince ako to jos gdje ima na dunjaluku bog me ubio, mozda jedino jos kod ogrezlih ustasa
- BHCluster
#14887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Lik se zove Goran Erkić, rodjen 1995, izabacen iz OS Bosne i Hercegovine. Njega kao i ove druge je stvorio sistem u kojem zivi to je njihov nacin zivota i sistem vrijednosti.Ozimician wrote: ↑07/01/2024 00:42Pa jbt sta ocekivati od njih, vi kao da ste jucer rodjeni.jazzer wrote: ↑06/01/2024 21:12 "Ustajte balije": Pogledajte kako u Vlasenici provociraju povratnike uoči Božića
1992. god. su im jos manje radili - pa opet su u masovnim grobnicama zavrsili.![]()
![]()
Bas me zanima sta ocekujete da se postigne time da se ime i prezime proslijedi u NjemackuOvog ne treba ovdje ganjati vec ime i prezime i proslijediti u Njemacku gdje zivi i radi. Koja je to buranija, njih se desetine sakupilo da maltretiraju jednu ili dvije nane koje tu zive. Poslije ce na Kosovo.![]()
![]()
![]()
![]()
Iz kombija koji je bio u koloni vozila pod pratnjom MUP-a RS jučer pucano je iz vatrenog oružja u trenucima dok su vozila prolazila pored kuća bošnjačkih povratnika u Potočarima kod Srebrenice.
- Ozimician
#14888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sve jasno, samo mi nije jasno sta neko ocekuje da ce dobiti time sto ce mu "proslijediti ime i prezime u Njemacku".
Jel mislite da je u Njemackoj bilo koga briga za ovakve stvari na brdovitom Balkanu ?
Jel mislite da je u Njemackoj bilo koga briga za ovakve stvari na brdovitom Balkanu ?
- BHCluster
#14889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovo su krivicna djela pocinjena iz mrznje i kao takva se uzimaju svugdje ozbiljno samo ne kod nas. A nakon predsojeceg 9. sijecnja jedini legitimni zahtjev bi trebao biti reforma policije.
- Skijaš
#14890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Ozimician
#14891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bgmi imate prevelika ocekivanja od "Zapada". Postavljao sam na drugoj temi kako su 2 Srbijanca tesko povrijedila doktora i med. tehnicara u bolnici u Berlinu i kamere sve snimile.
- canvra888
#14892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-n ... /240107080
Nakon nacionalističkih provokacija u Vlasenici oglasio se MUP RS-a uz osudu takvog ponašanja
Uh, pretrgli se.
Gdje je navod da su mu, barem, uručili prekršajni nalog za ometanje javnog reda i mira? A za puno toga se tu još moglo teretiti.
Gdje je navod da je pozvan na razgovor u Odjeljenje protiv terorizma i ekstremizma, kao što je onaj imam onomad bio pozvan?
I čemu čekanje sa uzimanjem izjave? Znači identifikovali su bili lice, a čekali su sutradan da uzmu izjavu.
Jasno je ko je i šta je MUP RS, ništa se tu nije promijenilo.
Nakon nacionalističkih provokacija u Vlasenici oglasio se MUP RS-a uz osudu takvog ponašanja
Uh, pretrgli se.
Gdje je navod da su mu, barem, uručili prekršajni nalog za ometanje javnog reda i mira? A za puno toga se tu još moglo teretiti.
Gdje je navod da je pozvan na razgovor u Odjeljenje protiv terorizma i ekstremizma, kao što je onaj imam onomad bio pozvan?
I čemu čekanje sa uzimanjem izjave? Znači identifikovali su bili lice, a čekali su sutradan da uzmu izjavu.
Jasno je ko je i šta je MUP RS, ništa se tu nije promijenilo.
- BHCluster
#14893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Od “zapad” ne ocekujem nista. Ako se nista ne uradi po ovom putanju a mozes onda si samo saucesnik.Ozimician wrote: ↑07/01/2024 16:38Bgmi imate prevelika ocekivanja od "Zapada". Postavljao sam na drugoj temi kako su 2 Srbijanca tesko povrijedila doktora i med. tehnicara u bolnici u Berlinu i kamere sve snimile.
- canvra888
#14894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-srebr ... /240107107
U Srebrenici uhapšene dvije osobe zbog pucnjave prilikom prolaska kroz Potočare
S kakvim mi krvolocima živimo...
U Srebrenici uhapšene dvije osobe zbog pucnjave prilikom prolaska kroz Potočare
S kakvim mi krvolocima živimo...
-
DonieBrasco
#14895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A znate sto je najtuznije u svemu ovome ?
To sto ce vec 10-og svi takozvani pro-BiH politicari bez obzira na partiju opet da im popuste, sebe sami popisaju, pozovu ih na razgovore i spuste loptu.
A Dodik i Covic ce po starorme evo uslova ili nema BiH, uz naravno strance koji ce opet da im udovolje jer je uvijek 1:2 a oni idu linijom manjeg otpora.
To sto ce vec 10-og svi takozvani pro-BiH politicari bez obzira na partiju opet da im popuste, sebe sami popisaju, pozovu ih na razgovore i spuste loptu.
A Dodik i Covic ce po starorme evo uslova ili nema BiH, uz naravno strance koji ce opet da im udovolje jer je uvijek 1:2 a oni idu linijom manjeg otpora.
- BHCluster
#14896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Hristos se rodi braco i sestre. Prestanite sa progonom Srba!
Ispred policijske stanice u Srebrenici u nedjelju navečer okupio se određen broj lokalnih Srba sa zahtjevom da se na slobodu puste dvojica uhapšenih koji su osumnjičeni da su pucali iz vatrenog oružja dok su prolazili pored kuće bošnjačkog povratnika u Potoćarima uoči pravoslavnog Božića.
-
last mohicans
#14897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Smiju li Forto, Dinček i Helez jednom Bošnjake pozvati na povlačanje iz institucija ili izraziti neki vid protesta, da brlog još finansijski poklopimo nekim potezom, pitam se? Ili će i dalje biti glas razuma i kompromisa, a četnici provociraju kao 90tih.
- canvra888
#14898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /240107134
Kad ti jedan vjerski poglavar dođe braniti i protestovati protiv kažnjavanja sijanja straha i mržnje, onda je to dovoljan pokazatelj. Isti je današnji SPC kao i onaj koji je djelovao kako je djelovao i 92-95.
Opet, s kim mi živimo...
Pa ko je pucao, opet sami Bošnjaci na sebe pucali kao što su sami sebe ubijali?Portal Istraga.ba kaže da je na proteste pozvao lokalni sveštenik Srpske pravoslavne crkve (SPC) Aleksandar Mlađenović i da je nakon okupljanja policija počela "pregovore" sa sveštenikom i okupljenima. "Građani Srebrenice su došli ovdje da pruže podršku privedenim momcima. Momci su nevino privedeni pod optužbom da su kršili javni red i mir, što oni svakako nisu učinili. I utvrđeno je da nisu. Ovo je kontinuitet kršenja vjerskih sloboda i prava srpskog naroda u Srebrenici", rekao je sveštenik Mlađenović.
Kad ti jedan vjerski poglavar dođe braniti i protestovati protiv kažnjavanja sijanja straha i mržnje, onda je to dovoljan pokazatelj. Isti je današnji SPC kao i onaj koji je djelovao kako je djelovao i 92-95.
Opet, s kim mi živimo...
-
PM72
#14899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Braća albanci i hrvati bi ovo lako riješili...
pa ne bi više nikad to ponovili
-
100k