Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
dr_Evil

#14701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Thorgerson wrote: 03/01/2024 08:43
sumirprimus wrote: 02/01/2024 22:01
Point. wrote: 02/01/2024 21:51 Al su poletili forumski HNS jurišnici iz Tuzle i trajvan stanice na kojoj staje TramvajTrojka na volej, koliko to sektaški razmišlja da im se odmah Avdo priviđa po automatizmu, u svom zanosu odbrane poglavnika sa Hacijende nisu ni skontali da članak uopšte nije pisao Avdo nego hrvatski Nacional. Koji likovi :lol:

Osjećam susramlje zbog vas.
Jbo nAcional bitan je avdo sdfa jurisnik i njegova tj njihova agenda.

A sad ozbiljno, put u eu vodi preko hrvatske a alternativa je rusko sprska gubernija. Lako se tebi iz swe zajbavat i tebi slicnima.
Put u EU vodi preko Hrvatske. Pa to slusamo preko 10 godina i vise.

Zamisli hej nama Hrvatska pomaze da udjemo u EU. Zemlja koja je ne tako davno zagovarala raspad nase drzave, te i dalje ima te mokre snove.

Ti fakat vjerujes u to?

Daj mi evo jednu, jednu jebenu stvar koju je Hrvatska uradila da pomogne ka nasem putu za EU.

A ja cu ti na tu 1 dati 10 njih gdje su nas unazadili od iste.

P.S. Nemoj me pogresno razumjeti. Nema nama sta Hrvatska pomagati. Mi mozemo samo mi sami sebi pomoci. Al pusti mi se te covicovske price eto da oni nama pomazu. Slomise se.
Put u EU ne vodi preko Hrvatske nego preko amerike cemerike. BiH nikad nece u EU i ne treba imati nikakve zablude u vezi toga, da su nas htjeli tamo zavrsili bi sta treba dok je bilo 25.000 vojnika i VP sa bozanskim ovlastima.

Gledajte sta rade jadnoj Makedoniji, promijenili ime pa ih sad Bugari jebu za jezik, i niko da jednoj Bugarskoj tac opali i kaze dosta vas je vise.

BiH je protektorat medjunarodne zajednice, nama je bitno jedino da se drzavna imovina rijesi na nacin da pripada drzavi, i to dok je iste medjunarodne zajednice. Ako se ne rijesi, a ista ode, onda nas ceka palestinski scenarij gdje ce neko poceti govoriti pa ovo nikad nije ni bila drzava nego neka UN zona. Sve ostalo, sta je tu je, to je vise od nas i tesko da mi mozemo tu ista uradit, historijski nikad nas nisu htjeli, osim kao koloniju, a qurko im za takvo nesto.

Ne pripadamo ni istocno. Jednostavno mi smo uvijek bili granica i to cemo ostati. Ne treba zbog toga suze liti, nego konacno dovesti politicare bez oraha u dzepovima, i birati sposobne, tada mozemo iskoristiti svoju poziciju. Za mog zivota se to nece desit.
dr_Evil

#14702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 02/01/2024 22:08 Drzava treba da sluzi kao servis gradjanima, da pametno rasplaze i ulaze prikupljena sredstva tih istih gradjana
Koliko se drzava brine o nama vidimo na dva primjera, puteva i zraka. Predjete u eu i viidite razliku. Drasticnu.💩
Ja presao u EU i vidio ciganluk kao i kod nas, onda presao u SLO i vidio gdje pocinje europa. Ta granica SLO/HR je jako vidljiva. SLO/AUT, ne znas uopste gdje si dok ne vidis natpis na svapskom.

Naravno da je HR 20 godina ispred BIH zahvaljujuci historijskoj podlozi i eu sredstvima, ali opet je ciganija unutar EU. Autoput im je odlican, tu price nema.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

JohnnyS wrote: 02/01/2024 21:16 U Mostaru se ne zna za slovo Č pa ljudi govore sendviĆ i palaĆinke :D
sendvič nema veze sa našim ć i č
to smo učili na engleskom
bio je neki lik plemić od sandwicha

Most food historians agree that the sandwich is the product of John Montagu, “the 4th Earl of sandwich.
sumirprimus

#14704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

kakabanja213 wrote: 02/01/2024 23:26
sumirprimus wrote: 02/01/2024 22:29
BHCluster wrote: 02/01/2024 22:27 Put u EU je jednostavan i transparentan, EU ima svoje uslove kad ih ispunis sve clanice te moraju odobriti pa onda postanes clan, a oni nikoga ne tjeraju da im se prikljuci, sad sto nasa vlast nije u stanju da to ispostuje je druga stvar i pokazuje da im EU nije cilj. Samo kreten moze da tvrdi kako nas put u EU vodi preko Hrvatske.
:lol: zasto vrijedjas?
Jok vodi preko stambola
Em sto si navodni, pazi sad kategorije, Tuzlak em pokusavas biti duhovit. A to ljevicar ti najjace. I zasto mi saljes pp? Je li to neka fora iz Vucicevog staba?
druze da se ne ofiramo na temi, zato pp, odgovori molicu lepo :)
sumirprimus

#14705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 03/01/2024 08:53
sumirprimus wrote: 02/01/2024 22:08 Drzava treba da sluzi kao servis gradjanima, da pametno rasplaze i ulaze prikupljena sredstva tih istih gradjana
Koliko se drzava brine o nama vidimo na dva primjera, puteva i zraka. Predjete u eu i viidite razliku. Drasticnu.💩
Ja presao u EU i vidio ciganluk kao i kod nas, onda presao u SLO i vidio gdje pocinje europa. Ta granica SLO/HR je jako vidljiva. SLO/AUT, ne znas uopste gdje si dok ne vidis natpis na svapskom.

Naravno da je HR 20 godina ispred BIH zahvaljujuci historijskoj podlozi i eu sredstvima, ali opet je ciganija unutar EU. Autoput im je odlican, tu price nema.
Pricas gluposti sory, samo da bi kontrirao. Jednostavno nisi u pravu, da, predji eu granicu odmah na savi i osjetices drasticnu ralziku, od puteva do zraka. Koji tacno dio ti nije jasan? I da li ti realno i pri zdravoj pameti poredis ove dvije stavke puteve i zrak u bosni i u ostataku razvijene evrope? Da li uopste pratis o cemu se raspravlja? Ciganija je nebitna iako nije politicki ispravan termin..
bitne su ove dvije osnovne stavke, da bi uopste mogli raspravljat dalje.
sumirprimus

#14706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Prpa.ba wrote: 03/01/2024 08:38 Covicevci na forumu se razotkrili isto kao i proeuropska "N1".

Dokumentarac i bez emitovanja postigao rezultate. :mrgreen: :thumbup:
Maske su pale.. :lol:
dr_Evil

#14707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 03/01/2024 12:22

Pricas gluposti sory, samo da bi kontrirao. Jednostavno nisi u pravu, da, predji eu granicu odmah na savi i osjetices drasticnu ralziku, od puteva do zraka. Koji tacno dio ti nije jasan? I da li ti realno i pri zdravoj pameti poredis ove dvije stavke puteve i zrak u bosni i u ostataku razvijene evrope? Da li uopste pratis o cemu se raspravlja? Ciganija je nebitna iako nije politicki ispravan termin..
bitne su ove dvije osnovne stavke, da bi uopste mogli raspravljat dalje.
Pa moj wanna be zemo, pa da se ponekad provozas preko Karaule i sidjes do Tuzle shvatio bi razliku izmedju Slavonije i Dinarske Bosne. Ali tebi je tesko pojmit kotline i bosanske planine jer davno si sa njima raskrstio.

Ali vidis cak ni ta geografija ne pomaze mnogo, Zagreb cesto biva proglasen za jednog od najzagadjenijih gradova europe i svijeta, pa bolan imas li google prije nego lupis nesto, a za Osijek i da ne pricamo, gdje je tek Slavonski brod. Zagreb je cesto jedini grad u top 10 najzagadjenijih u svijetu, a da je u EU.

Daleko je Hrvatska od EU, desetljecima daleko. Hrvatska ima fantastican autoput i tu prica zavrsava. Mozda bi i BiH imala da nije HDZ-a i SDA, a HDZ BiH sve naredbe dobiva od HDZ Hr. Dosta vise sranja za autoput, poglavnik sada drzi stozer autocesta federacije, a palicu preuzeo od fasistickog mindera SDA.
mishic

#14708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mishic »

Instrukcija svakom pro-BiH političaru i svakom građaninu BiH, o smjeru djelovanja kroz Institucije EU (sudove prije svih)...

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... kciju.html
sumirprimus

#14709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

ma ja bi sad bio tvoj wannabe zemo, al goe u norveskoj gdje si ti. cccon meni wannabe zemo a prvi pobjego.
Jordan1961

#14710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Nakon ovakvih izjava, 9. Januara ocekujem da ce Dodik licno voditi Smora za ruku na paradi u Banjoj Luci.
Athlon64

#14711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... _fbih.html

Eh evo sočnih stvari.

Svako ko je mislio da će dobro proći sa Kukićima i Isacima. Sve dolazi na naplatu.
Prpa.ba

#14712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Rasplamsani reformski zamah. :oops: :mrgreen:
sumirprimus

#14713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

sve je to podnosljivo kad se sjetimo sta je alternativa
BHCluster

#14714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Athlon64 wrote: 04/01/2024 01:14 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... _fbih.html

Eh evo sočnih stvari.

Svako ko je mislio da će dobro proći sa Kukićima i Isacima. Sve dolazi na naplatu.
Koaliranje sa likom s americke crne liste to je taj sistem vrijednosti koji Trojka predstavlja. :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Ko god citira istragu i slobodnu bosnu add foe
N.N.

#14716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by N.N. »

Avdo je najjaci istrazivacki novinar BiH. Isto sam mislio kada je sa Bakirom u 60 minuta radio, isto mislim i sada.
Druga stvar je sto se nama kita dize kada pise protiv 'onih', a ista se spusta kada tipka protiv 'nasih'.
sumirprimus

#14717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

:lol:
foe nema se tu sta raspravljat.
zigson

#14718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

Sektasi
dr_Evil

#14719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 03/01/2024 14:07 ma ja bi sad bio tvoj wannabe zemo, al goe u norveskoj gdje si ti. cccon meni wannabe zemo a prvi pobjego.
Ja makar ne krijem :)

najgore se pretvarati moj wannabe zemo. Evo jedna samo za tvoju dusu:

plavi_E

#14720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Interesantna reakcija na slucaj Covic-N1 raznih "antifasista iz Tuzle" koji su Tuzlu vjerovatno samo na TV gledali. Raznih "prozapadno orjentiranih Bosnjaka" koji su zabrinuti za sudbinu Bosnjaka. Iako sve manje raje vjeruje u taj "antifasizam" i "zabrinutost" ipak je samo prije nekoliko mjeseci bilo veliki broj forumasa koji su slijepo slijedili "antifasiste" i "zabrinute" u hajkma tipa "kozojebi", "islamski teroristi", "putincad", "kadirovci",.... :-)
DonieBrasco

#14721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Od tri politička bloka iz državne vlasti (SNSD, HDZ i Trojka) jasno je šta svaki želi, ali oni koji ucjenjuju su SNSD (izbacivanje stranih sudija, državna imovina...) i HDZ kojem je legitimno predstavljanje u Izbornom zakonu crvena linija. Trojka je na drugoj strani razapeta defanzivom takvih zahtjeva i nemogućnosti da partnerima prebaci lopticu sa svojim zahtjevima.
Realnost, "Trojka" i svi takzvani Pro-BiH nemaju jedaj jedini nacin da neametnu nesto svoje, niti kao grupa -- pojedinac, a pogotovo ne preko institucija.

I moze proci samo zele Dodik i Covic, njihovo ne moze ni doci u razmatranje.

A stranci ce nas opet okupati ledenim tušom relanosti kad im opet udovolje.
Last edited by DonieBrasco on 04/01/2024 10:57, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#14722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

N.N. wrote: 04/01/2024 10:39 Avdo je najjaci istrazivacki novinar BiH. Isto sam mislio kada je sa Bakirom u 60 minuta radio, isto mislim i sada.
Druga stvar je sto se nama kita dize kada pise protiv 'onih', a ista se spusta kada tipka protiv 'nasih'.
Avdo jedino moze biti najveci fabrikator lazi i crtanja meta u drzavi da je i Srbiji bio bi glavni novinar na informeru il happyu :lol:
dr_Evil

#14723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 04/01/2024 10:56 Interesantna reakcija na slucaj Covic-N1 raznih "antifasista iz Tuzle" koji su Tuzlu vjerovatno samo na TV gledali. Raznih "prozapadno orjentiranih Bosnjaka" koji su zabrinuti za sudbinu Bosnjaka. Iako sve manje raje vjeruje u taj "antifasizam" i "zabrinutost" ipak je samo prije nekoliko mjeseci bilo veliki broj forumasa koji su slijepo slijedili "antifasiste" i "zabrinute" u hajkma tipa "kozojebi", "islamski teroristi", "putincad", "kadirovci",.... :-)
Jos uvijek je sve isto sto se tice SDFA, na smetljiste historije, oznaciti kao izdajnike domovine, i zabraniti spominjanje imena. Bosnjak koji drzi do sebe nikad ne moze zaokruziti Bakira poslije tuzbe.

Zaha kao mlada nada, mozda promijeni sta god.

Ali to nije razlog da se ne dere po ovim novima sta su obecali da ce masovno da ovi iz SDFA idu na sudske procese za kriminal - a onda dovedu Ramu Isaka. To je razlika izmedju SDP i SDFA glasaca, kod SDPa se sve kaznjava, a kod SDA se ni Dayton nije kaznio.
DonieBrasco

#14724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Ja sam ranije napisao da danas SDA dođe na vlast - veceras bi Dodik i Covic imali sve sto hoce samo da ne diraju Palestinu od Poljina do Marijn Dvora.
PM72

#14725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

DonieBrasco wrote: 04/01/2024 11:07 Ja sam ranije napisao da danas SDA dođe na vlast - veceras bi Dodik i Covic imali sve sto hoce samo da ne diraju Palestinu od Poljina do Marijn Dvora.
A sa ovim sad što su na vlasti će biti kao drugačije? Agresivni ko ovca...
Locked