Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ateista
#45876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Radi se Lozionicka pa su dva smjera smjestili u jedan gdje su dvije trake i sire se u jednu kod Mercatora. Tako su postavljene barijere da se smjer prema Mercatoru siri u dvije trake, znaci sasvim dovoljno prostora da se smjeste auta u dvije kolone bar na jednom dijelu uz raskrsnicu. Juce debil koji hoce pravo u Mercator stao u sredinu i zauzeo obje trake, minimalno deset auta iza njega je htjelo da skrene desno jer se upalio semafor za desno, sviramo mu ali debil nista, on stoji dok se njemu nije upalilo zeleno za pravo. Kako ljudi mogu tako da iskljuce mozak da mi je znati...
- Pennywho
#45877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ključ je u tome da nemaju mozgaAteista wrote: ↑28/12/2023 08:45 Radi se Lozionicka pa su dva smjera smjestili u jedan gdje su dvije trake i sire se u jednu kod Mercatora. Tako su postavljene barijere da se smjer prema Mercatoru siri u dvije trake, znaci sasvim dovoljno prostora da se smjeste auta u dvije kolone bar na jednom dijelu uz raskrsnicu. Juce debil koji hoce pravo u Mercator stao u sredinu i zauzeo obje trake, minimalno deset auta iza njega je htjelo da skrene desno jer se upalio semafor za desno, sviramo mu ali debil nista, on stoji dok se njemu nije upalilo zeleno za pravo. Kako ljudi mogu tako da iskljuce mozak da mi je znati...
- Ateista
#45878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vidis, o tome nisam razmisljao, nemaju sta iskljuciti kad ga ni nemaju.Pennywho wrote: ↑28/12/2023 08:49Ključ je u tome da nemaju mozgaAteista wrote: ↑28/12/2023 08:45 Radi se Lozionicka pa su dva smjera smjestili u jedan gdje su dvije trake i sire se u jednu kod Mercatora. Tako su postavljene barijere da se smjer prema Mercatoru siri u dvije trake, znaci sasvim dovoljno prostora da se smjeste auta u dvije kolone bar na jednom dijelu uz raskrsnicu. Juce debil koji hoce pravo u Mercator stao u sredinu i zauzeo obje trake, minimalno deset auta iza njega je htjelo da skrene desno jer se upalio semafor za desno, sviramo mu ali debil nista, on stoji dok se njemu nije upalilo zeleno za pravo. Kako ljudi mogu tako da iskljuce mozak da mi je znati...![]()
- ZoomZoomKiwi
#45879 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Kolona od Zenice do Maglaja, neprekidna. Cca 25 km/h ispod limita se vozi.
Laga
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- ZoomZoomKiwi
#45881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U suprotnom smjeru se vozi 35-40 km/h ispod limita.
Laga
Laga
- Ateista
#45882 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros opet mahalanje, malo se kucnula dva auta,kad sam prosao fino vidim u retrovizoru auto iza mene da je skoro stalo da promahala i pogleda...
Da ne govorim o tome da je steta mizerna, udarac sa ledja gdje je krivica i vise nego jasna ali oni cekaju policiju...
Da ne govorim o tome da je steta mizerna, udarac sa ledja gdje je krivica i vise nego jasna ali oni cekaju policiju...
-
Throttle
- drug_profi
#45884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dijasporu odnese pauk sa invalidskog mjesta upravo.
Trt.
Trt.
-
noviclan
#45885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neka zove muriju da mu je ukradeno vozilo
- Ateista
#45886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Juce sam umalo imao udes sa hitnom
Vozim lijevom trakom za pravo pred raskrsnicom, oni stajali u traci za skretanje i samo se naglo prebacise u moju traku, bez rotacije, zmigavca, bilo kakve najave, sreca da je traka pored bila prazna pa sam mogao izbjeci, moglo je biti ko u vicu - sreca u nesreci.
Vozim lijevom trakom za pravo pred raskrsnicom, oni stajali u traci za skretanje i samo se naglo prebacise u moju traku, bez rotacije, zmigavca, bilo kakve najave, sreca da je traka pored bila prazna pa sam mogao izbjeci, moglo je biti ko u vicu - sreca u nesreci.
- muha_sa
#45887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja bi ceko policiju jer blage veze nemam kako ono cudo popunit
-
snijeg_led
#45888 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Wow bas nezgodno koji je vozac vozio?
- Ateista
#45889 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Ateista
#45890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mislis koji vozac hitne?
- muha_sa
#45891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako znam za sebe ranoranioc sam
Nisam nikad udes imo a prije bi policija došla i obavila uvidjaj nego što bi ja protabirio uputstvo
- vjeshalica
- Laplace
#45893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam vozio u suprotnom smjeru. Na svakoj raskrsnici, kako god da je riješeno, vozačine se pogube, kao pijane kokoši. U Doboju u kružnom gledam iz kolone, rupa dovoljna da se ubace četiri auta - ubaci se samo jedan. Kad sam došao na red, otvorio mi se normalan prostor da se ubaci, odmah po gasu i prođem kružni bez stajanja. A nisam nikakav rejser.
- Laplace
-
HelaS
#45895 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A naučio si i ohrabrio se i na preticanje... Dogodine ćeš ti bit naš Schumacher, samo polako i hrabro
- Laplace
#45896 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros demonstracija dvostrukih standarda vozača kamiona.
Slučaj 1. Prilazim naplatnim kućicama u Jošanici, prema Sarajevu. Pisali smo već ovdje o ograničenjima (100 ->80 -> 60 ->40). Koliko god mi to izglkedalo glupo, shvatam zašto su tu i shvatam da to nije samo kod nas. Na kraju, ograničenja su tu i treba ih se pridržavati, bar u načelu (bar u nekih 10 do 20 preko, ako baš nemaš živaca za vožnju po ograničenjima). Iza mene kamion, dok sam vozio 20 (pa u nekim trenucima i više) preko ograničenja brzo prilazi,blica i trubi. Dakle, ja trebam ostati bez vozačke jer se on uspavao pa sad panično juri da negdje stigne?
Slučaj 2. U povratku ne žurim previše pa idem preko Semizovca ka Visokom. Od Vogošće do Dijane (u Ilijašu) lik vozi kamion sve vrijeme 20 do30 ispod ograničenja i ne pomišlja da se skloni (samou Malešićima i Starom Ilijašu je imao dvije idealne prilike, da ne spominjemo benzinske i proširenja na putu Vogošća-Semizovac i Stari Ilijaš). Za to vrijeme kolona vozi iza njega min. 20 ispod ograničenja, nema šansi za preticanje zbog krivina i saobraćaja. Kamion je vjerovatno u teškom pretovaru jer se na svakoj krivini (pa i na nekim pravcima) opasno naginjao.
Poenta je da se njima svim moraju sklanjati kad im se žuri, a kad se njima ne žuri svi se moraju snalaziti ili se vući za njima puževom brzinom.
Koliko nas je usporio govori i to da sam juče nešto kasnije krenuo iz Vogošće i na semafor u Visokom stigao u 7:45 a danas sam,iako sam iz Vogošće krenuo ranije nego juče, u 8:00 bio tek u Lješevu. I u dvadesetak kilometara uspio mije dići prosjek potrošnje sa prethodnih 900+ km.
Slučaj 1. Prilazim naplatnim kućicama u Jošanici, prema Sarajevu. Pisali smo već ovdje o ograničenjima (100 ->80 -> 60 ->40). Koliko god mi to izglkedalo glupo, shvatam zašto su tu i shvatam da to nije samo kod nas. Na kraju, ograničenja su tu i treba ih se pridržavati, bar u načelu (bar u nekih 10 do 20 preko, ako baš nemaš živaca za vožnju po ograničenjima). Iza mene kamion, dok sam vozio 20 (pa u nekim trenucima i više) preko ograničenja brzo prilazi,blica i trubi. Dakle, ja trebam ostati bez vozačke jer se on uspavao pa sad panično juri da negdje stigne?
Slučaj 2. U povratku ne žurim previše pa idem preko Semizovca ka Visokom. Od Vogošće do Dijane (u Ilijašu) lik vozi kamion sve vrijeme 20 do30 ispod ograničenja i ne pomišlja da se skloni (samou Malešićima i Starom Ilijašu je imao dvije idealne prilike, da ne spominjemo benzinske i proširenja na putu Vogošća-Semizovac i Stari Ilijaš). Za to vrijeme kolona vozi iza njega min. 20 ispod ograničenja, nema šansi za preticanje zbog krivina i saobraćaja. Kamion je vjerovatno u teškom pretovaru jer se na svakoj krivini (pa i na nekim pravcima) opasno naginjao.
Poenta je da se njima svim moraju sklanjati kad im se žuri, a kad se njima ne žuri svi se moraju snalaziti ili se vući za njima puževom brzinom.
Koliko nas je usporio govori i to da sam juče nešto kasnije krenuo iz Vogošće i na semafor u Visokom stigao u 7:45 a danas sam,iako sam iz Vogošće krenuo ranije nego juče, u 8:00 bio tek u Lješevu. I u dvadesetak kilometara uspio mije dići prosjek potrošnje sa prethodnih 900+ km.
-
mali_balon
#45897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene na jednoj temi napadose kako su to profesionalni ekstra vozaci....Ateista wrote: ↑30/12/2023 05:50 Juce sam umalo imao udes sa hitnom![]()
Vozim lijevom trakom za pravo pred raskrsnicom, oni stajali u traci za skretanje i samo se naglo prebacise u moju traku, bez rotacije, zmigavca, bilo kakve najave, sreca da je traka pored bila prazna pa sam mogao izbjeci, moglo je biti ko u vicu - sreca u nesreci.![]()
- Ateista
#45898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne kontam zasto je trubio vozac kamiona, hajd i sto je vozio brze ali autoput je, ima traka za preticanje...Laplace wrote: ↑04/01/2024 08:33 Jutros demonstracija dvostrukih standarda vozača kamiona.
- Ateista
#45899 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E jesu profesionalci...mali_balon wrote: ↑04/01/2024 08:36Mene na jednoj temi napadose kako su to profesionalni ekstra vozaci....Ateista wrote: ↑30/12/2023 05:50 Juce sam umalo imao udes sa hitnom![]()
Vozim lijevom trakom za pravo pred raskrsnicom, oni stajali u traci za skretanje i samo se naglo prebacise u moju traku, bez rotacije, zmigavca, bilo kakve najave, sreca da je traka pored bila prazna pa sam mogao izbjeci, moglo je biti ko u vicu - sreca u nesreci.![]()
Ako je dobio neki poziv trebao je ukljuciti rotaciju, iako ni to ne znaci da treba nekog pokupiti ali bar bi vozaci vise obratili paznju...
- Laplace
#45900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ni ja ne kontam, lijeva je bila prazna.Ateista wrote: ↑04/01/2024 08:43Ne kontam zasto je trubio vozac kamiona, hajd i sto je vozio brze ali autoput je, ima traka za preticanje...Laplace wrote: ↑04/01/2024 08:33 Jutros demonstracija dvostrukih standarda vozača kamiona.