Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Kuvet

#46801 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

Borderlands 2

Zavrsih i ovo. Malo se namucih napocetku, ali nekako sam smogao snage da joj dam sansu i nisam se pokajao. Ludjacki koncept svega. Luda oruzja, likovi, mape, sve je ludnica. I svidjelo mi se na kraju.

8/10

Na redu je DOOM 2016, nisam neki fan serijala, ali sam ga ugrabio na snizenju, pa rekoh sebi da to probam. Vide se wolfensteinovi obrisi ( id software) sto mi se svidja. Old school FPS. Mjera.
schindleroskar

#46802 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by schindleroskar »

Kuvet wrote: 03/01/2024 21:24 Borderlands 2

Zavrsih i ovo. Malo se namucih napocetku, ali nekako sam smogao snage da joj dam sansu i nisam se pokajao. Ludjacki koncept svega. Luda oruzja, likovi, mape, sve je ludnica. I svidjelo mi se na kraju.

8/10

Na redu je DOOM 2016, nisam neki fan serijala, ali sam ga ugrabio na snizenju, pa rekoh sebi da to probam. Vide se wolfensteinovi obrisi ( id software) sto mi se svidja. Old school FPS. Mjera.
Jel ima story kakav ili samo ides i pucas? Nisam mu nikad dao sansu, mozda bi mogo probat.
Kod mene se skida Plague Tale innocence a requiem vec spreman pa da vidimo kakve su.
Kuvet

#46803 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

schindleroskar wrote: 03/01/2024 21:33

8/10

Jel ima story kakav ili samo ides i pucas? Nisam mu nikad dao sansu, mozda bi mogo probat.
Kod mene se skida Plague Tale innocence a requiem vec spreman pa da vidimo kakve su.

Ako mislis na DOOM, onda da. Ima pricu, ali sam tek poceo. Napucavanje je primarno, pa tek prica.
NecuVise

#46804 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by NecuVise »

NecuVise wrote: 25/12/2023 21:45 Je li ko igrao xcom 2 sa war of the chosen ekspanzijom? Ja eco instaliram pa da znam šta da očekujem. Mislim, znam otprilike, odigrao sam. prvi dio ali opet ovo nije skroz isto.
Završen, odlična igra. Koliko mi je samo stajala neinstalirana, ih. Sam sam sebi govorio što si ovo kupio nećeš nikad poigrati :lol:

Je li ko igrao Disco Eysium? Uzeo to danas na sniženju ali ne mislim odmah početi, ne mogu još jednu igru iz ptičije perspektive :skoljka:
Zoooka

#46805 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Zoooka »

Plague Tale drugi dio je bezveze.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46806 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

schindleroskar wrote: 03/01/2024 21:33

8/10

ima story, u skladu sa atmosferom igre. ništa wow, ali sasvim ok da se osjeti neki napredak. ono što je dobitna kombinacija ovdje je atmosfera u igri, puna brutalnosti i komedije :D
Chmoljo

#46807 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

NecuVise wrote: 03/01/2024 22:43
NecuVise wrote: 25/12/2023 21:45 Je li ko igrao xcom 2 sa war of the chosen ekspanzijom? Ja eco instaliram pa da znam šta da očekujem. Mislim, znam otprilike, odigrao sam. prvi dio ali opet ovo nije skroz isto.
Završen, odlična igra. Koliko mi je samo stajala neinstalirana, ih. Sam sam sebi govorio što si ovo kupio nećeš nikad poigrati :lol:

Je li ko igrao Disco Eysium? Uzeo to danas na sniženju ali ne mislim odmah početi, ne mogu još jednu igru iz ptičije perspektive :skoljka:
ja sam počeo ali nisam nešto daleko odmakao, i iz nekog razloga sam prestao.

igra je fenomenalna, ono malo što sam igrao zainteresovalo me da istražujem pozadinu tog univerzuma što često elegantno preskačem, a u svakoj recenziji je ocijenjena kao jedna od najboljih igara godine.
Kuvet

#46808 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

Chmoljo wrote: 04/01/2024 00:48

igra je fenomenalna, ono malo što sam igrao zainteresovalo me da istražujem pozadinu tog univerzuma što često elegantno preskačem, a u svakoj recenziji je ocijenjena kao jedna od najboljih igara godine.
Ja sam odustao radi milijardu dijaloga, jednostavno nemam vremena da se posvetim toliko, ali ne sumnjam da je odlicna.
ferratilis

#46809 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Disco Elysium ima najbolju pricu ikad ispricanu u igrama, samo od igraca trazi trunku strpljenja.

Nego, toliko sam se navikao na gamepad da mogu otresti standardni AI na default tezini, sa iskljucenim TC. Sve je do postavki. :D
Image
Averus

#46810 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Pa sad da je Disco Elysium najbolja priča ikad ispričana u igrama, ne bih se složio. Da je odlična priča - jeste. Da je writing odličan - jeste.
Vrlo interesantna igra i ako hoćeš da se zadaš i uživiš, znači i da ćeš uposliti mozak da razmišljaš o izborima, posljedicama, ljudskoj prirodi...
nepass1

#46811 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

ferratilis wrote: 04/01/2024 10:00 Disco Elysium ima najbolju pricu ikad ispricanu u igrama, samo od igraca trazi trunku strpljenja.

Nego, toliko sam se navikao na gamepad da mogu otresti standardni AI na default tezini, sa iskljucenim TC. Sve je do postavki. :D
Image
Ja jucer kupih sve moguce dlc za acc, jos da je vremena da jednu 3h utrku odradim :lol:
Sinoc bas malo sa kontrolerom probavao, bas tesko posle volana. Kvale sam 11. bio. Sa volanom kvale budem drugi, a utrku pobjedim. AI 90
Tito_i_Partija

#46812 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 04/01/2024 00:48

De ti uzmi Divižn 2, pa da se zajedno raspucamo u post-apokaliptičnom Vašingtonu. Ovo ti je šuter svih šutera, navuk'o sam se opet k'o malo dijete na Milku. :lol:

Imaš je na Epicu u paketu sa ekspanzijom na velikom sniženju, vrijedi svakog centa. :)
Chmoljo

#46813 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Igro keca, uzivo sam. Je li priblizno dobar?
Tito_i_Partija

#46814 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 04/01/2024 15:51 Igro keca, uzivo sam. Je li priblizno dobar?
Na početku je imala problema, al' su je za ovih 5 godina toliko ispeglali i unaprijedili da je prevazišla keca i etablirala se k'o najbolji 3rd person šuter današnjice, koji je počeo da dobija svoje kopije (npr Outriders). Mnogi će reći da je u jedinici atmosfera bolja, i to poštujem, al' je bukvalno sve ostalo u dvojci nesumnjivo bolje, pogotovo combat i gameplay loop koji je apsolutno zarazan.

Ekspanzija je 100% must-have jer donosi novi grad, novi level cap, nove gameplay sisteme i overhaul starih, i jednu odličnu priču o rogue agentima t.j. bivšim kolegama. Nećeš se pokajat'. :)
Rootboi

#46815 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

Marvel's Guardians of the Galaxy
potvrdjeno danas od 5 na EPICu.
House

#46816 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

not bad. dobit će šansu
Averus

#46818 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Imam ga na Steam, ali neka i na Epicu :D

In other news, Zack Snyder zainteresovan da pravi film inspirisan Fortnite-om :lol:
Tito_i_Partija

#46819 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 04/01/2024 19:10 Imam ga na Steam, ali neka i na Epicu :D

In other news, Zack Snyder zainteresovan da pravi film inspirisan Fortnite-om :lol:
Rek'o bi da je teško usrat' nešto čime se najviše desetogodišnjaci dive, al' ipak je to Zack Snyder. :lol:
ferratilis

#46820 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ovi sto igraju ETS2 sa volanom, da li koristite manual ili automatic? Koliko ja znam, svi moderni Volvo i Scania kamioni su automatik. Na Volvu FH, cak i kad se prebaci u manual, koriste se + i - dugmad na mjenjacu, ali to malo ko koristi jer je I-shift superiorna tehnologija. Manual mi je iskreno drazi, ali je mjenjac koji dolazi uz Logitech G29 tesko sranje.
Averus

#46821 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 04/01/2024 19:37
Averus wrote: 04/01/2024 19:10 In other news, Zack Snyder zainteresovan da pravi film inspirisan Fortnite-om :lol:
Rek'o bi da je teško usrat' nešto čime se najviše desetogodišnjaci dive, al' ipak je to Zack Snyder. :lol:
Ma neeeee, Zack je naj-je-bolji :D
We live in a society i te furke. Nikad bolji film nije snimljen :lol:
Tito_i_Partija

#46822 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Mogu reć' da sam zadovoljan Epicovim džabalukom ove godine. 3-4 igre sa wishliste, i još par mimo toga koje su mi izgledale onako interesantne. Nije loše, hvala ti Epiče. :-D
House

#46823 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

ja pomiješao avengerse i guardians of the galaxy :D :oops:
Peacean

#46824 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#46825 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Pathfinder: Kingmaker evo opet skidam i instaliram. Prosli mi vrisno win a i promjenio sam leptop. Jedno pitanjce za gajmer strucnjake. Moze li preporuka neke igrice ala ko ova da je interesantna ima dobru pricu i da nije zahtjevna jer mi je leptop iz 2016 godine. Ubi me dosada. Od muke poceo opet DoD da igram i visim na serverima starim vidim igraci me selamaju kao vrno sam se jopet.
Odo da iskundačim nekog.
Post Reply