Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ZoomZoomKiwi

#64451 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

ShnjaZZZ wrote: 02/01/2024 12:41 Čim mi neko kaže "selam alejkum" znam da će me nešto zajebat.
Nažalost iskustvo me naučilo upravo tome.
nivla

#64452 Re: Zeničani

Post by nivla »

kakanj platio slavljenje Boga
zenica platila psovanje Boga
prvo nije opravdano zbog lose simbolike, drugo je opravdano jer se pokazalo da je zenica svjetski grad dje se i Bog za placeni nastup moze psovat

eh psovanje je placeno 30000 eur, cisto sumnjam da je dogadjaj u kaknju placen mnogo i cudno je da se problematizira tek sad nesto sto se radi godinama

eto elemenata za 4-5 hutbi
ZoomZoomKiwi

#64453 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Pošto s vjernicima zaista nema rasprave, bilo kakve. Samo ću reći :thumbup:

Neka vam je sa srećom svima Nova Godina, želim vam svima više zdravlja i para i seksa, ostalo će samo po sebi doći.

Ja svakako do sljedeće nove odoh odavdje, a vi namećite Afganistan slobodno, eto vam ga.
nivla

#64454 Re: Zeničani

Post by nivla »

ko bolan namece afganistan
vrlo neukusno je da je marija nakon sto je pala petarda do nje(sto se nije smjelo desiti) opsovala Boga pa skratila nastup kad je vidjela da se raja pocela razilaziti zbog te psovke, vjernici to ne tolerisu, sama marija mi i nije nesto draga jer nisam zaboravio da je pjevala seselju pa se sad od tog pere kao zali ovo-ono ali nikad nije rekla da su cetnici kojim je pjevala zlocinci
ovo za kakanj je godinama tradicija, osim sto je u ze-do kantonu nema mnogo poveznica sa zenicom a fin je dogadjaj za vjernike pa sto ne bi u vecinski muslimanskom kaknju opstina finansirala i takav dogadjaj, ocito je vise interesa nego za proslavu datuma, jer to nova godina i jeste, druga je stvar sto pezic i njemu slicni furaju pricu da je to vjerski praznik koji muslimani ne bi trebalo da slave pa onda forumsko pucanstvo uzima to kao jedinu referencu za ismijavanje vjernika
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64455 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ima pravo da psuje sta god joj je cejf. Sloboda izrazavanja je na snazi a blasfemija nije zabranjena. Koliko je to ukusno i pristojno, to je druga prica. Ona je javna licnost i mora se ulizivati publici pa ne znam koliko joj je to pametno.

Fokus bi trebao da bude na tome je li pruzila uslugu za koju je masno placena nasim parama? Nekako unison zakljucak je da nije. Uradila je to polovicno-svojom slavom i imenom je privukla ogroman broj posjetilaca koji su ipak nesto i potrosili para u gradu. Sa druge strane je pjevanje ukupno 10 pjesama zalopojki, stajling kao sa buvljaka i opcenito govor tijela koji sugerise da jedva ceka da ide (petarda je tu dosla kao kec na desetku).

A najveci fokus bi trebao da bude na tome sto se manje vise svaki veci dogadjaj u nasem gradu pretvori u fijasko iza kojeg se vazda vuku nekakvi repovi :-)

Bilo da su utakmice reprezentacije bilo da su koncerti regionalnih muzickih zvijezda u pitanju.
N.N.

#64456 Re: Zeničani

Post by N.N. »

_BataZiv_0809 wrote: 02/01/2024 13:36
A najveci fokus bi trebao da bude na tome sto se manje vise svaki veci dogadjaj u nasem gradu pretvori u fijasko iza kojeg se vazda vuku nekakvi repovi :-)

Bilo da su utakmice reprezentacije bilo da su koncerti regionalnih muzickih zvijezda u pitanju.
:thumbup:

Sve mi ko nesto hocemo, a sve radimo polovicno.
I dobijemo sta dobijemo.

Pisao sam za Studengrad, obecali zakupcima svirke, binu postavili tek cc 27.12.
I kazu propo', pa kako da i ne propadne.
Varaju, lazu, kolju se izmedju sebe preko naroda.

P.s. Marijine balade nisu za NG. Severina je za ove stvari. I neka je od sutra ganjaju za 2025. :mrgreen:
Dope_Man

#64457 Re: Zeničani

Post by Dope_Man »

Zaitsev wrote: 01/01/2024 10:24 ... pjevanja žalopojki, stajlinga k'o da su je sa buvljaka pokupili, preko prekida koncerta pa do lajanja da bine
.... Koncert je pod navodnicima jer repertoar koji je imala je za pozorišta ili neku sahranu.
Da budemo realni doticka samo to i pjeva. Nisam bas najveci poznavalac njene diskografije, al sve sto znam je mrtva zalopojka da je ne bih nikad na bilo sta osim sahrane ni pozvao.
Spasitelj

#64458 Re: Zeničani

Post by Spasitelj »

Evo nacitah se stranica i stranica a niko da se upita jel taj kreten uhvaćen,priveden...da mu se odvali kazna da nikom ne padne na pamet više!da se pošalje poruka i zbog Marije ali i svih buducih koji bi došli.ove 'branioce'morala, islama čega vec....pogledati pod infor mer;alo!...kad je Dino gostovao u BG.ista je matrica.
Ostalo,kao reklamiranje i ozbiljniji pristup tome da se privuče bar bliži region-najblaze rečeno amaterizam tj.dno.
I kad se sve uzme naravno da neće naći počinioca.
Piaty

#64459 Re: Zeničani

Post by Piaty »

Zaitsev wrote: 02/01/2024 02:20
Piaty wrote: 02/01/2024 00:00 Ma prenos, kamere, svjetla bla bla bla

Al Marija Šerifović :? Pa da je Marija Šerifović - live in Bratunac ili Nevesinje nego Zenica :shock:
Majke mi, da nisam odavde i da sam negdje vani jedno 15 godina i da mi neko priča da neko u Bosni sluša Mariju Š, ja mu boga mi ne bi vjerovao

Svijet naš se srozo do bola
To kao što je ona Srbijanka, pa tebi kao teško povjerovati da u Zenici neko sluša išta osim Šabana Burhana i Aziza Alilija?!...

Svijet se vaš srozava do bola jer ste ograničeni k'o balkon, pa vas loži Večer Kur'ana u Kaknju na novogodišnju noć. Marija Šerifović je najmanji problem. Zbog takvih balijandera mi se javljaju neki pravo ružni nagoni jer ste ustvari vi, takvi, izvor svih budaleština koje nas drže tu gdje jesmo već evo 35 godina.
Izvini stari ali si pomiješao nešto. Slušam skoro isključivo šejtansku muziku iz zemalja zapadne Europe, a vi ste ti koji slušate ta bliskoistočna jadikovanja tipa Burhan i Marija. Meni ste vi isti.

btw. slušam 5X više srpskih bendova nego ti. Ako je u pitanju Marija, Šaban, Ceca, Dragana - onda ja tebi tu skidam kapu.
-Chesterfield-

#64460 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Spasitelj wrote: 02/01/2024 14:36 Evo nacitah se stranica i stranica a niko da se upita jel taj kreten uhvaćen,priveden...da mu se odvali kazna da nikom ne padne na pamet više!da se pošalje poruka i zbog Marije ali i svih buducih koji bi došli.ove 'branioce'morala, islama čega vec....pogledati pod infor mer;alo!...kad je Dino gostovao u BG.ista je matrica.
Ostalo,kao reklamiranje i ozbiljniji pristup tome da se privuče bar bliži region-najblaze rečeno amaterizam tj.dno.
I kad se sve uzme naravno da neće naći počinioca.
Ne možeš kazniti više nego je to zakon propisao.
Koliko vidim policija ništa ne radi po tom pitanju. Kontrole i kazne ovima što prodaju.
Haman dijaspora najviše kupuje i koristi...
Ozimician

#64461 Re: Zeničani

Post by Ozimician »

EFD22 wrote: 02/01/2024 13:10 Pošto s vjernicima zaista nema rasprave, bilo kakve. Samo ću reći :thumbup:

Neka vam je sa srećom svima Nova Godina, želim vam svima više zdravlja i para i seksa, ostalo će samo po sebi doći.

Ja svakako do sljedeće nove odoh odavdje, a vi namećite Afganistan slobodno, eto vam ga.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Upravu si bgmi, u sta se pretvorila Zenica zadnjih 10 godina - ne mogu vjerovati kad dodjem.
Zaitsev

#64462 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Piaty wrote: 02/01/2024 14:52
Zaitsev wrote: 02/01/2024 02:20
Piaty wrote: 02/01/2024 00:00 Ma prenos, kamere, svjetla bla bla bla

Al Marija Šerifović :? Pa da je Marija Šerifović - live in Bratunac ili Nevesinje nego Zenica :shock:
Majke mi, da nisam odavde i da sam negdje vani jedno 15 godina i da mi neko priča da neko u Bosni sluša Mariju Š, ja mu boga mi ne bi vjerovao

Svijet naš se srozo do bola
To kao što je ona Srbijanka, pa tebi kao teško povjerovati da u Zenici neko sluša išta osim Šabana Burhana i Aziza Alilija?!...

Svijet se vaš srozava do bola jer ste ograničeni k'o balkon, pa vas loži Večer Kur'ana u Kaknju na novogodišnju noć. Marija Šerifović je najmanji problem. Zbog takvih balijandera mi se javljaju neki pravo ružni nagoni jer ste ustvari vi, takvi, izvor svih budaleština koje nas drže tu gdje jesmo već evo 35 godina.
Izvini stari ali si pomiješao nešto. Slušam skoro isključivo šejtansku muziku iz zemalja zapadne Europe, a vi ste ti koji slušate ta bliskoistočna jadikovanja tipa Burhan i Marija. Meni ste vi isti.

btw. slušam 5X više srpskih bendova nego ti. Ako je u pitanju Marija, Šaban, Ceca, Dragana - onda ja tebi tu skidam kapu.
Legendo, pročitaj ponovo šta si napisao u prvom postu. Mani se te priče - "vidi ti glave" i "moj kačket je bolji od tvog". Meni si nebitan. Šta ti slušaš, jedeš ili jebeš je isključivo tvoj problem. Ali stav da je Marija Šerifović za Bratunca ili Nevesinja, a nije za Zenicu ti je, pa malo primitivan...
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#64463 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Zadnjih par postova nije imalo veze niti sa Zenicom niti sa Novom godinom..

Kako god, sutra je Januar 3. radni dan za sve, Januar najdepresivniji mjesec itd..

Ovi sto nisu iz Zenice se mogu vratiti na svoje teme, ovi sto jesu mogu nastaviti u duhu "zenicki tema". Svakako ce do 2025 mali Pane toliko Fudi da izvuce usi da nece moci ni binu da postave. :mrgreen:
DebelinJoe

#64464 Re: Zeničani

Post by DebelinJoe »

Ozimician wrote: 02/01/2024 16:32
EFD22 wrote: 02/01/2024 13:10 Pošto s vjernicima zaista nema rasprave, bilo kakve. Samo ću reći :thumbup:

Upravu si bgmi, u sta se pretvorila Zenica zadnjih 10 godina - ne mogu vjerovati kad dodjem.
Meni je Zenica baš OK.
ZoomZoomKiwi

#64465 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

:pisnuo:
ShnjaZZZ

#64466 Re: Zeničani

Post by ShnjaZZZ »

DebelinJoe wrote: 02/01/2024 21:12

Meni je Zenica baš OK.
Kad si iz Nemile i Sviće ti je ok.
Mirzareli

#64467 Re: Zeničani

Post by Mirzareli »

Halooo mirni budite,nemojte mjaukati ovdje.. :lol:
gentoo

#64468 Re: Zeničani

Post by gentoo »

https://www.zenicablog.com/ipak-nije-sv ... a-29-dana/

Barem za sada ne postoji ni TV snimak gostovanja, obzirom da su organizatori koncerta, lokalni javni servis, bili u samom ugovoru o nastupu uslovljeni neemitovanjem “uživo” novogodišnjeg nastupa Marije i benda.

:mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#64469 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Jel i onaj privat jet bio ugovoren u cijenu :D ? >Katastrofa :lol:
dajdza-ze

#64470 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

U Real Madrid. :lol:
Ja_Ja

#64471 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Kakvih sve likova ima i na ovom forumu.
gentoo

#64472 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Sta ono provlace GGM-om (cak sam ih i gore kod Pera/Robota vidio). Pitam u prolazu onog radnika jel optika, kaze nije.. A tanko je nesta. @EFD22 to zna garant.. :mrgreen:

Ja se ponadao BH Telecom odrijesio kesu da opticizira grad :mrgreen:
ZoomZoomKiwi

#64473 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Ma kako nije optika kad splajsaju na spojevima, nema šta drugo biti.

Bit će da je baš od BH Telecoma.

MUP je svoje za videonadzor provukao prije dvije godine, Telemach i prije.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#64474 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Čitav KZ je optiKiran ima ihaha godina(telekom) ali samo do razvodne table, po stanovima ja mislim kako se pretplatis, mora izvlacit staru bakarnu i stavljat op(t)i(Č)ku :D.
ZoomZoomKiwi

#64475 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Onda je nešto drugo, ko će ga znat.
Post Reply