Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#74551 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Curtis Jones

One goal
3/3 shots
89% pass completion
Two chances created
2/2 dribbles
10 ball recoveries
6/9 ground duels
Wataru Endo

• 74 minutes played
• 61/67 pass accuracy (91%)
• 3 chances created
• 2 interceptions
• 3 recoveries
8x starter u 26 dana :bih:
BHF_Manijak

#74552 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Probao bih Diaza desno, Darwin lijevo i Jota u sredini ili Dominik umjesto Salaha, Elliott da igra na njegovom mjestu.

AmiĐa_Idriz

#74553 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#74554 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

BHF_Manijak wrote: 01/01/2024 23:14 Nadam se iskreno da Dominiku nije nista, samo bi jos to trebalo... :roll:
Rekoh ja... Mora nesto, jebo mu hamstring mater vise.

BHF_Manijak

#74555 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Doduse za njega je najvise i ocekivano, iskreno. I u ovoj utakmici se vidjelo koliko je premoren i pregoren.
Jednostavno ni najlaksi pas nije bio u stanju dati.

Morao ga je vadit ranije ili ostaviti cak na klupi ovu utakmicu. Eh sad ces htio ne htio to morat. :roll:
Zoooka

#74556 Re: Liverpool FC

Post by Zoooka »

BHF_Manijak wrote: 01/01/2024 23:07 Isak pokazao onoj ojebini kako se zavrsava akcija. Jebo vas vise "ulazi u sanse", daj ga na krilo i nek asistira, bolje mu ide!

Zato Isak igra u Newcastleu, a Darwin u Liverpoolu. Uozbilji se. Liverpool je prvi sa "ovakvim" Darwinom. Pitanje vremena je samo kad ce proraditi, jer se sve dobro pa i lose desava oko njega. Ne stvara Liverpool dzaba ovoliko sansi kad on igra i malo kad on ne igra ili kad nije njegov dan kao protiv Uniteda. Kad proradi, ne bih bio u kozi drugih ekipa u ligi.
ismar2215

#74557 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Imamo sad vremena do 21.1. da se malo odmore igrači mentalno, a i fizicki. Ne bih se ja puno sikirao za Arsenal i Fulham. Fokus treba biti na ligi. Szobo se mozda i oporavi do 21, a moguce je i Thiago bude spreman za tu tekmu, ako sam dobro shvatio?
BHF_Manijak

#74558 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

E grob te jebo cuj 78mil, 18 godina... :lol: :roll:

no_sekirli

#74559 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Quansah je za ovoga Virgil.

Steta ovo za Dominika, ali vidjelo se kad je izlazio da je bio u bolovima. Bilo bi dobro iskoristiti i ove kupove da se napravi konstanta pobjedjivanja i da samopouzdanje dodje na max.

Mada, onaj odnos i igra sinoc je bio za sve pohvale, pegazen je Njukas uzduz i poprijeko.
AmiĐa_Idriz

#74560 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

80m :lol: :lol:

Ne bi ga sad ni za dž.
AmiĐa_Idriz

#74561 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Kakva je Salah faca, promaši penal i onda zabije 2 i asistira 1, i u 97oj grize i trči kao da je prva minuta :kiss:

Biće zanimljivo kako će iskombinovati Klopp ovaj period bez njega, ima različitih varijanti na raspolaganju. Ja bi nekako najviše volio vidjeti Harveya na njegovom mjestu.

Apropo kupova, bilo bi lijepo proći Arsenal za vikend iz više razloga, ali nije kraj svijeta ako se ispadne. Momentalno bi je trampio za 3 boda protiv Bournemoutha.
AmiĐa_Idriz

#74562 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

A za Szobu ćemo vidjeti još, možda je kao kod Gravena skoro, dan-dva odmora i idemo dalje.
BHF_Manijak

#74563 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 02/01/2024 10:22 Kakva je Salah faca, promaši penal i onda zabije 2 i asistira 1, i u 97oj grize i trči kao da je prva minuta :kiss:
Kapitenski!

BHF_Manijak

#74564 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 02/01/2024 10:22
Biće zanimljivo kako će iskombinovati Klopp ovaj period bez njega, ima različitih varijanti na raspolaganju. Ja bi nekako najviše volio vidjeti Harveya na njegovom mjestu.

Apropo kupova, bilo bi lijepo proći Arsenal za vikend iz više razloga, ali nije kraj svijeta ako se ispadne. Momentalno bi je trampio za 3 boda protiv Bournemoutha.
Ja bih kako jucer rekoh volio na tom mjestu Szoboszlaia vidjet, mislim da bi se odlicno uklopio u paru s Elliottom iza. Iako Klopp na tom mjestu preferira ljevaka, mislim d abi Dominik bas pokidao.

Sto se FA tice, zavisi sve u kakvom ce sastavu izaci. Hoce li Arsenal gurati prvih 11, kombinovano ili vecinom djeca. Ja bih takodjer u startu halalio FA, jer je jebeno gostovanje za prvu rundu. Carabao kup je vec nesto drugo, tu su haman do finala dosao.
AmiĐa_Idriz wrote: 02/01/2024 10:28 A za Szobu ćemo vidjeti još, možda je kao kod Gravena skoro, dan-dva odmora i idemo dalje.
Ja se iskreno nadam da je kao kod Gravena, jer poprilicno lagano izasao s terena, cini mi se samo da je neko lakse istegnuce.
HarunKovac

#74565 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

AmiĐa_Idriz wrote: 02/01/2024 10:22 Kakva je Salah faca, promaši penal i onda zabije 2 i asistira 1, i u 97oj grize i trči kao da je prva minuta :kiss:
:thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#74566 Re: Liverpool FC

Post by plain vanilla »

Sta je Salahu s frizurom? Kad sam jednom skontala kako mu je grozna kosa, poslije sam samo u to gledala :lol:
vaučer

#74567 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Zoooka wrote: 02/01/2024 02:11 Zato Isak igra u Newcastleu, a Darwin u Liverpoolu. Uozbilji se. Liverpool je prvi sa "ovakvim" Darwinom. Pitanje vremena je samo kad ce proraditi, jer se sve dobro pa i lose desava oko njega. Ne stvara Liverpool dzaba ovoliko sansi kad on igra i malo kad on ne igra ili kad nije njegov dan kao protiv Uniteda. Kad proradi, ne bih bio u kozi drugih ekipa u ligi.
Mislim da imamo više nego dovoljan uzorak da možemo reći pouzdano kako se taj magični 'kad klikne/proradi/očepi' trenutak NEĆE dogoditi. Nunez je jednostavno feleričan igrač, takav je došao u Liverpool i takav je cijelo vrijeme u crvenom dresu. Nunezu nije 19 godina da se može očekivati neki fenomenalan skok i transformacija u njegovoj igri - momak je više manje formiran igrač.

Njegov inicijalni problem je bio loša presing i kombinacijska igra. Zbog tog su Gakpo i Jota startali ispred njega. Bio je previše izoliran i bio je stalna rupa u prvoj liniji presinga. Taj dio je sad solidno ispeglao, naročito u ovoj sezoni - svakako više nego sam očekivao. Neće nikad biti Bobby Firmino u presingu, ali je dovoljno sposoban i agresivan da nije rupa zbog koje trpimo. Njegov drugi problem je osrednja kontrola lopte - ovdje nisam vidio neki naročit napredak ove sezone, što je za očekivati jer jebiga ne postaju igrači preko noći Iniesta ma koliko im ti ukazivao na to. Nije najgori, ali sporadično sjebe napad lošim štopanjem i kontrolom lopte i to se neće promjeniti.

I na kraju - realizacija i stvaranje prilika. Ovo je stavka gdje imamo stvarno velik uzorak iz kojeg možemo izvlačiti zaključke. Kao prvo, Nunez je apsolutna elita u stvaranju prilika. Ne znam ima li boljeg u PL-u. Jednostavno umara, rasteže, mrcvari odbrane kao nijedan drugi napadač. Momak je brz, jak k'o bik, agresivno napada prostor, može se hrvati s najjačim stoperima i u većini utakmica će na kraju ekipa biti 'u plusu' kroz njegov trud i rad. Realizacija doduše - realzacija nije ni na prosječnoj PL razini, u stvari debelo je ispod. Nunez je jedan od najgorih finishera u ligi trenutno od igrača koji ne igraju za Manchester United. Kad se govori o tom mitskom 'kliku' koji će se dogoditi, o čemu mi točno pričamo? O dizanju razine s dna ljestvice negdje oko ili malo ispod projeka? To bi ga dovelo s igrača koji će zabiti 10 golova u sezoni, na igrača koji će zabiti možda 15. Ili govorimo o prime Torres/Suarez razini realizacije, što bi ga diglo na Haaland brojke golova? Mislim da je prvo možda izvedivo, ali se neće desiti nikakvim klikom nego mukotrpnim radom i zalaganjem kako je ispeglao druge aspekte igre. Transformacija u nedprosječnog finishera? To mislim da se nikad neće dogoditi u njegovom slučaju. Momak je jednostavno nasađen tako da neće nikad imati ono što Jota npr ima, tu smirenost u prilici zbog koje izgleda kao da za njega vrijeme teče sporije, da uvijek ima vremena da iz jedne sekunde izvuče tri.

Dakle nema tog trenutka, neće ga biti. Ako nastavi raditi, raditi i raditi na sebi dok mu ne bude muka - može postati malo stabilniji finisher koji bi mogao imati 15-ak golova po sezoni. Ali neće nikad biti onaj na kojeg se možeš osloniti da ti u tvrdoj utakmici s malo prilika - iz poluprilike osigura pobjedu.
sve_ovo_ja

#74568 Re: Liverpool FC

Post by sve_ovo_ja »

vaučer wrote: 02/01/2024 11:02
Zoooka wrote: 02/01/2024 02:11 Zato Isak igra u Newcastleu, a Darwin u Liverpoolu. Uozbilji se. Liverpool je prvi sa "ovakvim" Darwinom. Pitanje vremena je samo kad ce proraditi, jer se sve dobro pa i lose desava oko njega. Ne stvara Liverpool dzaba ovoliko sansi kad on igra i malo kad on ne igra ili kad nije njegov dan kao protiv Uniteda. Kad proradi, ne bih bio u kozi drugih ekipa u ligi.
Mislim da imamo više nego dovoljan uzorak da možemo reći pouzdano kako se taj magični 'kad klikne/proradi/očepi' trenutak NEĆE dogoditi. Nunez je jednostavno feleričan igrač, takav je došao u Liverpool i takav je cijelo vrijeme u crvenom dresu. Nunezu nije 19 godina da se može očekivati neki fenomenalan skok i transformacija u njegovoj igri - momak je više manje formiran igrač.

Njegov inicijalni problem je bio loša presing i kombinacijska igra. Zbog tog su Gakpo i Jota startali ispred njega. Bio je previše izoliran i bio je stalna rupa u prvoj liniji presinga. Taj dio je sad solidno ispeglao, naročito u ovoj sezoni - svakako više nego sam očekivao. Neće nikad biti Bobby Firmino u presingu, ali je dovoljno sposoban i agresivan da nije rupa zbog koje trpimo. Njegov drugi problem je osrednja kontrola lopte - ovdje nisam vidio neki naročit napredak ove sezone, što je za očekivati jer jebiga ne postaju igrači preko noći Iniesta ma koliko im ti ukazivao na to. Nije najgori, ali sporadično sjebe napad lošim štopanjem i kontrolom lopte i to se neće promjeniti.

I na kraju - realizacija i stvaranje prilika. Ovo je stavka gdje imamo stvarno velik uzorak iz kojeg možemo izvlačiti zaključke. Kao prvo, Nunez je apsolutna elita u stvaranju prilika. Ne znam ima li boljeg u PL-u. Jednostavno umara, rasteže, mrcvari odbrane kao nijedan drugi napadač. Momak je brz, jak k'o bik, agresivno napada prostor, može se hrvati s najjačim stoperima i u većini utakmica će na kraju ekipa biti 'u plusu' kroz njegov trud i rad. Realizacija doduše - realzacija nije ni na prosječnoj PL razini, u stvari debelo je ispod. Nunez je jedan od najgorih finishera u ligi trenutno od igrača koji ne igraju za Manchester United. Kad se govori o tom mitskom 'kliku' koji će se dogoditi, o čemu mi točno pričamo? O dizanju razine s dna ljestvice negdje oko ili malo ispod projeka? To bi ga dovelo s igrača koji će zabiti 10 golova u sezoni, na igrača koji će zabiti možda 15. Ili govorimo o prime Torres/Suarez razini realizacije, što bi ga diglo na Haaland brojke golova? Mislim da je prvo možda izvedivo, ali se neće desiti nikakvim klikom nego mukotrpnim radom i zalaganjem kako je ispeglao druge aspekte igre. Transformacija u nedprosječnog finishera? To mislim da se nikad neće dogoditi u njegovom slučaju. Momak je jednostavno nasađen tako da neće nikad imati ono što Jota npr ima, tu smirenost u prilici zbog koje izgleda kao da za njega vrijeme teče sporije, da uvijek ima vremena da iz jedne sekunde izvuče tri.

Dakle nema tog trenutka, neće ga biti. Ako nastavi raditi, raditi i raditi na sebi dok mu ne bude muka - može postati malo stabilniji finisher koji bi mogao imati 15-ak golova po sezoni. Ali neće nikad biti onaj na kojeg se možeš osloniti da ti u tvrdoj utakmici s malo prilika - iz poluprilike osigura pobjedu.
Nije mu 19, ali jesu 24. Po danasnjim standardima to je još 10+ sezona vrhunskog fudbala. Da ne idemo dalje, gdje je bio Salah u svijetu fudbala sa 24, gdje je sad sa 31?
Ja kad gledam Nuneza vidim tonu prostora za napredak, ako nastavi raditi sa Kloppom, može da bude nenormalan igrač.
vaučer

#74569 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Može napredovati, naravno, to sam i rekao - ali neće biti nikakvog čarobnog trenutka gdje Nunez okrene stranicu i postane čudovište koje zabija 20+ po sezoni. Napredovati može postepeno i polako, jer mu je finishing previše nakaradan i eratičan - dakle morat će ozbiljno raditi na tom i postepeno popravljati realizaciju, bez da gubi napredak u drugim aspektima igre.
Capajebo

#74570 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Njegova druga sezona u Benfici, nakon koje ga je i kupio Liverpool, je bila strasna. Posebno statisticki. Npr, u Ligi prvaka je te godine u 10 meceva dao 6 golova, a u Portugalskoj ligi 28 meceva 26 golova :D
Ima on to u sebi, negdje. Eh, sad, da li ce se moci vratiti na taj nivo u dresu Liverpoola vrijeme ce kazati, ali meni je svakako jedan od najzanimljivijih igraca za gledati :skoljka:
sarayewo

#74571 Re: Liverpool FC

Post by sarayewo »

Pretjera ga brate...

Momku su 24 godine, Salah i De Bruyne su imali toliko godina kad ih je Mourinho otjerao iz Chelsea. Jos relevantnije, Suarez je imao toliko godina kad je dosao u Liverpool. Evo ti interesantna statistika poredjenja Suareza i Nuneza:

Image

Da fula, fula i uzasno je frustrirajuce jer ja sam poceo da ocekujem da ce fuliti kad se nadje u sansi, ali i Suarez je fulao strasno prve sezone. Treba cijeniti to da, da bi fulio, mora doci u sansu a dolazi u sansu vise nego iko drugi, i to sve jer nonstop radi, trci, nudi se. Zato mi je tesko biti ljut na njega jer nije indolentan...

Juce kad je izlazio tacno mu se na faci vidi koliko je razocaran sto nije zabio a realno sve je dobro uradio kod svojih prilika samo je Dubravka odlucio da bude utjelovljenje Olivera Khana.
Mustang1

#74572 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Sve dok su u vrhu a on fula a pobjede se nizaju meni je ok :D
AmiĐa_Idriz

#74573 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pročitao sam dobar post maloprije, bez Darwina nema skoro nikakvih prilika, sa Darwinom ih ima ali se promašuju :D
BHF_Manijak

#74574 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

A ne treba biti neposten i reci da je sam jucer promasivao. Ok, jest on mozda imao najbolju priliku onu 1 na 1, ali Bgm i Salah penal, traljavi nekakvi sutevi s distance itd...
Ne branim ga, ako bi ga iko isamarao to sam ja, ali realno nije Dubravka samo na njemu napravio 10 odbrana.
Mustang1

#74575 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

AmiĐa_Idriz wrote: 02/01/2024 18:56 Pročitao sam dobar post maloprije, bez Darwina nema skoro nikakvih prilika, sa Darwinom ih ima ali se promašuju :D
Pa kad bi se radila neka dublja analiza filozofska .. :D Kad ekipa nema sanse umrtve se i igraci pada motivacija moral. Ovako kad imas igraca koji ulazi u sanse i moral je veci nadas se da ce jedna uci. Ima logike :oops:
Post Reply