Zoooka wrote: ↑02/01/2024 02:11
Zato Isak igra u Newcastleu, a Darwin u Liverpoolu. Uozbilji se. Liverpool je prvi sa "ovakvim" Darwinom. Pitanje vremena je samo kad ce proraditi, jer se sve dobro pa i lose desava oko njega. Ne stvara Liverpool dzaba ovoliko sansi kad on igra i malo kad on ne igra ili kad nije njegov dan kao protiv Uniteda. Kad proradi, ne bih bio u kozi drugih ekipa u ligi.
Mislim da imamo više nego dovoljan uzorak da možemo reći pouzdano kako se taj magični 'kad klikne/proradi/očepi' trenutak NEĆE dogoditi. Nunez je jednostavno feleričan igrač, takav je došao u Liverpool i takav je cijelo vrijeme u crvenom dresu. Nunezu nije 19 godina da se može očekivati neki fenomenalan skok i transformacija u njegovoj igri - momak je više manje formiran igrač.
Njegov inicijalni problem je bio loša presing i kombinacijska igra. Zbog tog su Gakpo i Jota startali ispred njega. Bio je previše izoliran i bio je stalna rupa u prvoj liniji presinga. Taj dio je sad solidno ispeglao, naročito u ovoj sezoni - svakako više nego sam očekivao. Neće nikad biti Bobby Firmino u presingu, ali je dovoljno sposoban i agresivan da nije rupa zbog koje trpimo. Njegov drugi problem je osrednja kontrola lopte - ovdje nisam vidio neki naročit napredak ove sezone, što je za očekivati jer jebiga ne postaju igrači preko noći Iniesta ma koliko im ti ukazivao na to. Nije najgori, ali sporadično sjebe napad lošim štopanjem i kontrolom lopte i to se neće promjeniti.
I na kraju - realizacija i stvaranje prilika. Ovo je stavka gdje imamo stvarno velik uzorak iz kojeg možemo izvlačiti zaključke. Kao prvo, Nunez je apsolutna elita u stvaranju prilika. Ne znam ima li boljeg u PL-u. Jednostavno umara, rasteže, mrcvari odbrane kao nijedan drugi napadač. Momak je brz, jak k'o bik, agresivno napada prostor, može se hrvati s najjačim stoperima i u većini utakmica će na kraju ekipa biti 'u plusu' kroz njegov trud i rad. Realizacija doduše - realzacija nije ni na prosječnoj PL razini, u stvari debelo je ispod. Nunez je jedan od najgorih finishera u ligi trenutno od igrača koji ne igraju za Manchester United. Kad se govori o tom mitskom 'kliku' koji će se dogoditi, o čemu mi točno pričamo? O dizanju razine s dna ljestvice negdje oko ili malo ispod projeka? To bi ga dovelo s igrača koji će zabiti 10 golova u sezoni, na igrača koji će zabiti možda 15. Ili govorimo o prime Torres/Suarez razini realizacije, što bi ga diglo na Haaland brojke golova? Mislim da je prvo možda izvedivo, ali se neće desiti nikakvim klikom nego mukotrpnim radom i zalaganjem kako je ispeglao druge aspekte igre. Transformacija u nedprosječnog finishera? To mislim da se nikad neće dogoditi u njegovom slučaju. Momak je jednostavno nasađen tako da neće nikad imati ono što Jota npr ima, tu smirenost u prilici zbog koje izgleda kao da za njega vrijeme teče sporije, da uvijek ima vremena da iz jedne sekunde izvuče tri.
Dakle nema tog trenutka, neće ga biti. Ako nastavi raditi, raditi i raditi na sebi dok mu ne bude muka - može postati malo stabilniji finisher koji bi mogao imati 15-ak golova po sezoni. Ali neće nikad biti onaj na kojeg se možeš osloniti da ti u tvrdoj utakmici s malo prilika - iz poluprilike osigura pobjedu.