Jesi ti negdje na zelenoj povrsini parkirao, to mene zanima ?
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#64426 Re: Zeničani
-
Ci-Nick
#64427 Re: Zeničani
Prije petnaestak godina slučajno završim u Panorami, pjevao to večer Sinan Sakić. Ne slušam njegovu muziku ali našao se tu s nekim ljudima. Kafana puna, Sinan stoji na barskoj stolici, u jednoj ruci mikrofon,.. u drugoj krpa, briše znoj i pjeva. Od tog trenutka sam ga cijenio kao velikog profesionalca.Zaitsev wrote: ↑01/01/2024 10:24 Sretna Nova ljudi, da vam bude bolja i uspješnija od svih prošlih.
Osvrt na doček na otvorenom - kao i uvijek, drago mi je vidjeti ovoliku masu ljudi u Zenici. Ova dva-tri dana grad je vrvio, što dijasporom, što ljudima iz drugih gradova. Objekti su puni, SC krcat, a smještajni kapaciteti puni (info dobio od zaposlenika hotela Dubrovnik i hotela Zenica). Zbog tih stvari sam fakat sretan iako lično nisam ljubitelj bilo kakve gužve.
Marija - mada nisam fan te vrste muzike, za njen uspjeh u karijeri ima respect. Nemojte molim vas samo spominjati "profesionalizam". Od džibera što su bacali petarde, jedino veći džiber je ispala Marija. Ogromnu svotu novca su platili zenički porezni obveznici, ne Fujdo iz svog džepa, a doček i organizacija - go qrac. Od njenog kašnjenja, pjevanja žalopojki, stajlinga k'o da su je sa buvljaka pokupili, preko prekida koncerta pa do lajanja da bine. Te petarde ne opravdavam, naprotiv. Profesionalci se u tim situacijama poznaju, a ona je ispala prava džilkoška. Izvini princezo, spašće ti kruna sa glave. N-hiljada ljudi prisutnih, sad jebu svim Zeničanima mater jer si ti nešto opasna pa prekinula "koncert" i lajala sa bine pred svima. Koncert je pod navodnicima jer repertoar koji je imala je za pozorišta ili neku sahranu.
Još jedna bitna stvar, RTVZ nije imao program uživo sinoć. Studengrad cijelu ovu sezonu skroz u drugom planu. Nabacano, bez ideje i smisla. Lokacija same bine promašaj. Londža zatvorena da liči na Titovu u Sarajevu kao izgledaće da ima više ljudi... Katastrofa.
Tako da, kada budete pričali o dočeku NG u Zenici, slobodno spomenite bacanje novca zeničkih poreznih obveznika bez ikakvog racia i sa nula kreativne i organizacijske sposobnosti.
Marija je sinoć počela pjevati umjesto u 11 u 11 i 20, završila 20 minuta ranije i koncert prekidala deset puta. otpjevala deset pjesama.
I to usrano ispaljivanje raketa svakih deset minuta je kvarilo atmosferu.
- Casual's
#64428 Re: Zeničani
Ugovor se pravi sa menadzerom i produkcijom, Marija se tu slabo sta pita. Prijenos je trebao biti, kao i za svaku novu godinu, i svakog pjevaca.gentoo wrote: ↑01/01/2024 10:48 Eno kaze jedan od brace Petrovic negdje na FB da prenosa nije bilo jer je Marija dovela svoju produkciju i da je imala prava na snimanje/prenos i da bi se to dodatno placalo ?
S druge @Casual's vjerovatno misli da je to zbog zavade na relaciji Fudo-Mali Pane sto mi je apsurd jer je Fudo UO te televizije i sutra Malog Paneta moze na biro poslati.. A moze biti i da brat Petrovic zauzima Fudinu stranu jer mu je ovaj uletio par tisuca za paketice
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#64429 Re: Zeničani
Sretna nova godina drustvo 
- Zaitsev
#64430 Re: Zeničani
Ako je tako, to je još jedan od dokaza nesposobnosti Fujde i ljudi zaduženih za organizaciju. Pa nisi jebena Tina Tarner da ti nekakve uslove tog tipa postavljaš...gentoo wrote: ↑01/01/2024 10:48 Eno kaze jedan od brace Petrovic negdje na FB da prenosa nije bilo jer je Marija dovela svoju produkciju i da je imala prava na snimanje/prenos i da bi se to dodatno placalo ?
S druge @Casual's vjerovatno misli da je to zbog zavade na relaciji Fudo-Mali Pane sto mi je apsurd jer je Fudo UO te televizije i sutra Malog Paneta moze na biro poslati.. A moze biti i da brat Petrovic zauzima Fudinu stranu jer mu je ovaj uletio par tisuca za paketice
- gentoo
#64431 Re: Zeničani
Dobro eto menadzer i produkcija doveli svoje kamere.. nebitno (ako je istinito).
Znam, ali to tvoje da je on u zavadi sa njim i da ga on vuce za usi za "Fudine pare" malo slabo drzi vodu. Pogotovo kad znamo da je Fudo tip osobe koji ce Kapkovicevoj porodici poslati inspekciju i skinuti reklame sa stadiona Nemila jer mu nesto nije po volji.
- ZoomZoomKiwi
#64432 Re: Zeničani
Za prenos uživo je normalno da su veće cijene nastupa, zbog eventualne zarade od strane sponzora.
Sve se to moglo i izorganizovati da ima kapaciteta i volje. Kad kažem kapacitet mislim na mentalni kapacitet ljudi koji su ovo i organizovali i koji se, kao, nešto pitaju.
Da ne pričam o tome da se par mjeseci prije radi studija i projekcija svih aspekata, od akustike i položaja bine, preko stacionarnog saobraćaja/parkinga za mnogobrojne goste, popratnih sadržaja, prenosa uživo. O marketingu i saturaciji medijskog prostora da ne pričam, bukvalno su bili nepostojeći. Umjesto da se u cijeloj regiji vrtilo dva tri mjeseca prije par spotova sa ultra mega giga najavama, kako na webu, tako i na radiju i TV. A ne samo na zeničkoj televiziji koju svakako niko van Zenice i ne gleda.
Milion malih i velikih propusta.
Javašluk od organizacije kao i svaki put.
Veliki broj ljudi je postignut samo zahvaljujući imenu pjevačice i tome što je ona po koji put spomenula to u prethodnom periodu.
Vrhunac organizacije kod bošnje, kao i svaki put je, svjetla, muzika aaaaa i to je to.
Nikakav plan, nikakav redoslijed, nikakav raspored, nikakva reklama.
Ovo što je mali Elmedin pisao po klixu tokom i nakon koncerta je samo malo reklame za Fuketa i tu priča staje.
Sve se to moglo i izorganizovati da ima kapaciteta i volje. Kad kažem kapacitet mislim na mentalni kapacitet ljudi koji su ovo i organizovali i koji se, kao, nešto pitaju.
Da ne pričam o tome da se par mjeseci prije radi studija i projekcija svih aspekata, od akustike i položaja bine, preko stacionarnog saobraćaja/parkinga za mnogobrojne goste, popratnih sadržaja, prenosa uživo. O marketingu i saturaciji medijskog prostora da ne pričam, bukvalno su bili nepostojeći. Umjesto da se u cijeloj regiji vrtilo dva tri mjeseca prije par spotova sa ultra mega giga najavama, kako na webu, tako i na radiju i TV. A ne samo na zeničkoj televiziji koju svakako niko van Zenice i ne gleda.
Milion malih i velikih propusta.
Javašluk od organizacije kao i svaki put.
Veliki broj ljudi je postignut samo zahvaljujući imenu pjevačice i tome što je ona po koji put spomenula to u prethodnom periodu.
Vrhunac organizacije kod bošnje, kao i svaki put je, svjetla, muzika aaaaa i to je to.
Nikakav plan, nikakav redoslijed, nikakav raspored, nikakva reklama.
Ovo što je mali Elmedin pisao po klixu tokom i nakon koncerta je samo malo reklame za Fuketa i tu priča staje.
- Casual's
#64433 Re: Zeničani
Nit su menadzer, nit produkcija "doveli" kamere. Postavka je bila takva da se u 12:00 znalo da Live nece ici, a najavljivao se cijeli dan.gentoo wrote: ↑01/01/2024 10:57Dobro eto menadzer i produkcija doveli svoje kamere.. nebitno (ako je istinito).
Znam, ali to tvoje da je on u zavadi sa njim i da ga on vuce za usi za "Fudine pare" malo slabo drzi vodu. Pogotovo kad znamo da je Fudo tip osobe koji ce Kapkovicevoj porodici poslati inspekciju i skinuti reklame sa stadiona Nemila jer mu nesto nije po volji.
Nije se bas zajebavati sa likom koji ti drzi Kim Yong un medij.
- gentoo
- Casual's
#64435 Re: Zeničani
Dobar si momak 
- gentoo
#64436 Re: Zeničani
Ma dobro kod vas u stranci je i Patkovic promjenio dres jer je otisao kod Fude da prica o budzetu.. tako da sve je moguce kad imas dovoljno bujnu mastu 
- dacha bosanac
#64438 Re: Zeničani
Sa srećom svima, puno zdravlja i radosti!
-
Piaty
#64439 Re: Zeničani
Ma prenos, kamere, svjetla bla bla bla
Al Marija Šerifović
Pa da je Marija Šerifović - live in Bratunac ili Nevesinje nego Zenica
Majke mi, da nisam odavde i da sam negdje vani jedno 15 godina i da mi neko priča da neko u Bosni sluša Mariju Š, ja mu boga mi ne bi vjerovao
Svijet naš se srozo do bola
Al Marija Šerifović
Majke mi, da nisam odavde i da sam negdje vani jedno 15 godina i da mi neko priča da neko u Bosni sluša Mariju Š, ja mu boga mi ne bi vjerovao
- Zaitsev
#64440 Re: Zeničani
To kao što je ona Srbijanka, pa tebi kao teško povjerovati da u Zenici neko sluša išta osim Šabana Burhana i Aziza Alilija?!...Piaty wrote: ↑02/01/2024 00:00 Ma prenos, kamere, svjetla bla bla bla
Al Marija ŠerifovićPa da je Marija Šerifović - live in Bratunac ili Nevesinje nego Zenica
![]()
Svijet se vaš srozava do bola jer ste ograničeni k'o balkon, pa vas loži Večer Kur'ana u Kaknju na novogodišnju noć. Marija Šerifović je najmanji problem. Zbog takvih balijandera mi se javljaju neki pravo ružni nagoni jer ste ustvari vi, takvi, izvor svih budaleština koje nas drže tu gdje jesmo već evo 35 godina.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#64441 Re: Zeničani
Ovo treba isprintat, nalijepiti u Radakovo i u Vraci dole...da se cita ko god ulazi u Zenicu...Zaitsev wrote: ↑02/01/2024 02:20To kao što je ona Srbijanka, pa tebi kao teško povjerovati da u Zenici neko sluša išta osim Šabana Burhana i Aziza Alilija?!...Piaty wrote: ↑02/01/2024 00:00 Ma prenos, kamere, svjetla bla bla bla
Al Marija ŠerifovićPa da je Marija Šerifović - live in Bratunac ili Nevesinje nego Zenica
![]()
Svijet se vaš srozava do bola jer ste ograničeni k'o balkon, pa vas loži Večer Kur'ana u Kaknju na novogodišnju noć. Marija Šerifović je najmanji problem. Zbog takvih balijandera mi se javljaju neki pravo ružni nagoni jer ste ustvari vi, takvi, izvor svih budaleština koje nas drže tu gdje jesmo već evo 35 godina.
-
doff
#64443 Re: Zeničani
To je ista sorta ljudi koji su bojkotovali koncert Dine Merlina u Beogradu.Zaitsev wrote: ↑02/01/2024 02:20To kao što je ona Srbijanka, pa tebi kao teško povjerovati da u Zenici neko sluša išta osim Šabana Burhana i Aziza Alilija?!...Piaty wrote: ↑02/01/2024 00:00 Ma prenos, kamere, svjetla bla bla bla
![]()
Sorta ljudi koji se predstavljaju Bošnjacima, Srbima i Hrvatima, al zapravo su balije, četnici i ustaše. Apsolutno istu matricu koriste i nanose veliku štetu svom narodu.
- nivla
#64444 Re: Zeničani
sto se marije tice ne bih bas rekao da su se zenicani bunili vec je hodza iz zavidovica rekao da je sramota dati pjevacu 30000 eura da pjeva za novu godinu dok u isto vrijeme stanovnistvo istog tog grada predaje papire da dobije jednokratnu pomoc u iznosu od 300 km za ogrev, jer po njemu korisnije bi bilo da se pomoglo socijalno ugrozenim, on je to naravno spakovao jer ne zna drugacije na vrlo ruzan nacin jer mu smeta marija lezbijka, srbijanka, pjevacica pa je odlucio d aigra na ovu socijalnu kartu
nadalje mariju je neko pogodio petardom (sto je zaista retardirano) i ona je odmah nakon toga opsovala Boga sto je poprilicno uvredljivo za vecinu publike koja je bila na nastupu, nema tu nekog vadjenja i steta sto nije bilo prenosa uzivo jer bi to ostalo zabiljezeno, a ona se poslije toga vadi kao volim vas i slicne fore, pa ispade efendija iz zavidovica dobrim dijelom upravu
@Zaitsev
sto se tice noci Kur’ana u kaknju, sta koga boli briga za taj dogadjaj ako ga to ne interesuje, imaju ljudi pravo da se okupljaju na bilo koji dan pa i novu godinu i rade sta hoce, posebno sto nikakvu stetu nisu nanijeli svim ostalim koji nisu bili na tom dogadjaju, niti su nesto posebno to oglasavali, nisu radili nista protuzakonito pa tako i nema smisla da se zgrazavas nad ucenjem Kur’ana u novogodisnjoj noci
nadalje mariju je neko pogodio petardom (sto je zaista retardirano) i ona je odmah nakon toga opsovala Boga sto je poprilicno uvredljivo za vecinu publike koja je bila na nastupu, nema tu nekog vadjenja i steta sto nije bilo prenosa uzivo jer bi to ostalo zabiljezeno, a ona se poslije toga vadi kao volim vas i slicne fore, pa ispade efendija iz zavidovica dobrim dijelom upravu
@Zaitsev
sto se tice noci Kur’ana u kaknju, sta koga boli briga za taj dogadjaj ako ga to ne interesuje, imaju ljudi pravo da se okupljaju na bilo koji dan pa i novu godinu i rade sta hoce, posebno sto nikakvu stetu nisu nanijeli svim ostalim koji nisu bili na tom dogadjaju, niti su nesto posebno to oglasavali, nisu radili nista protuzakonito pa tako i nema smisla da se zgrazavas nad ucenjem Kur’ana u novogodisnjoj noci
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#64445 Re: Zeničani
Niko se ne zgražava nad Kur'anom...
Samo ne trebaju se ni ovi navedeni gore koji praktikuju fol vjeru pljuvati po novoj godini...
Samo ne trebaju se ni ovi navedeni gore koji praktikuju fol vjeru pljuvati po novoj godini...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#64446 Re: Zeničani
Hoce kler pricati o socijalno ugrozenim i kako im treba pomoc.
In other news hodze se u Visokom sjekirama pobile oko para
In other news hodze se u Visokom sjekirama pobile oko para
- ZoomZoomKiwi
#64447 Re: Zeničani
Ne smeta učenje vjerskih ćitaba kad god gdje god. Vengo smeta činjenica da je općina Kakanj u budžetu našla novac da sponzorira to učenje a za proslavu nove godine hargina.
A onda je samim time hargina do balčaka kad se na dan Nove godine organizuje to učenje. Jerbo nije moglo neki drugi dan, nego baš tad kad smo odlučili da otkažemo sve za Novu godinu i tobože damo pare Palestini kao što smo prošle godine penzionerima
Naprđivanje, inaćenje. To nekakvo busanje u vjeru, koja bi trebala biti individualna stvar, u jednoj sekularnoj državi. To smeta.
A onda je samim time hargina do balčaka kad se na dan Nove godine organizuje to učenje. Jerbo nije moglo neki drugi dan, nego baš tad kad smo odlučili da otkažemo sve za Novu godinu i tobože damo pare Palestini kao što smo prošle godine penzionerima
Naprđivanje, inaćenje. To nekakvo busanje u vjeru, koja bi trebala biti individualna stvar, u jednoj sekularnoj državi. To smeta.
Last edited by ZoomZoomKiwi on 02/01/2024 12:39, edited 1 time in total.
- -Chesterfield-
- ZoomZoomKiwi
#64449 Re: Zeničani
Koliko je da je, bitna je simbolika i tajming. Ti mi sad reci da to nije da se pošalje neka poruka. Ma hajde bježi.
- ShnjaZZZ
#64450 Re: Zeničani
Čim mi neko kaže "selam alejkum" znam da će me nešto zajebat.