Eh upravo iz ovih upisa vidim koliko se autisticno posmatra svijet. Tako vjerovatno i ova djeca 5. generacije bogatih, samo na jos vecem nivou.
Sad kad bih ja vas pitao koliko poznajete licno ljudi koji su otisli tada studirati u Austriji, vjerovatno bi mogli nabrojati barem nekoliko.
Ja npr. nisam poznavao nijednog licno (tada, do doba pred upis fakulteta, nisam poznavao nikoga), kasnije kroz zivot sam upoznao par koji su studirali tamo. Eh sad vama to zvuci naravno nemoguce, ali je tako.
Evo i ovo skupi se 10 ljudi i skupi 10 000€ - pa danas je upitno da li bih mogao skupiti 10 ljudi takvih mogucnosti (koji imaju 1000€ spremnih sa strane), a s kojim sam u nekim odnosima prijateljskim/porodicnim odnosima, a kamoli prije 15-20 god.

Tad je prosjecna plata u BiH bila 400KM i bio je sretan onaj ko ju je imao, u mom mjestu je tada samo jedna porodica je imala 2 clana zaposlena.
I ovo da je svako mogao otici vani da studira, pa ja znam ljude koji su se krpili da studiraju u Zenici i nije im bilo nimalo jednostavno.
Tako da je okruzenje u kojem ste rodjeni, zivite, ocito vrlo bitno. Samo te stvari vecina i ne primjecuje, jer ono sto oni imaju smatraju da je default svakome - a nije.