TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
Lain Coubert
#24626 Re: TV uređaji - sve o tome
Druze E. ti iz nekog razloga totalno pobudališ na ovim temama i planeš svako malo dok dokazuješ kako si jedino ti u pravu.
Kao što vidiš alternativa postoji, dodatno ti naplate, logično, a nisi valjda toliki idiot da ne možeš sam zapakovati tv i poslati. Jeste lakše u kutiju, normalno, ali nije nemoguće poslati bez kutije niti bi te neko imao pravo prisiljavati da moraš imati originalnu kutiju. Baš bih volio čuti nekog pravnika.
a čuvam kutiju jer imam mjesta dovoljno a i zao mi baciti je je lijepa, ali da živim u nekom stanu od 70 kvadrata ne bi sigurno čuvao kutije od tv-a, mobitela, kompjuterske opreme, obuće, sokovnika itd.
Kao što vidiš alternativa postoji, dodatno ti naplate, logično, a nisi valjda toliki idiot da ne možeš sam zapakovati tv i poslati. Jeste lakše u kutiju, normalno, ali nije nemoguće poslati bez kutije niti bi te neko imao pravo prisiljavati da moraš imati originalnu kutiju. Baš bih volio čuti nekog pravnika.
a čuvam kutiju jer imam mjesta dovoljno a i zao mi baciti je je lijepa, ali da živim u nekom stanu od 70 kvadrata ne bi sigurno čuvao kutije od tv-a, mobitela, kompjuterske opreme, obuće, sokovnika itd.
- problemnatravunu
#24627 Re: TV uređaji - sve o tome
Jeftinije mi je čuvati kutiju, ja imam šupu u zgradi
- dzeko1
#24628 Re: TV uređaji - sve o tome
Da se mi razumijemo, bez kutije je teško prevoziti veće dijagonale, pogotovo kao što kažeš putem brzih pošti i slično. Servisi bi samo trebali da imaju razumijevanja za ljude koji nemaju kutiju, iz bilo kog razloga, lično ih ne čuvam jer sam ograničen prostorom. Zato mi je Kimtec izašao u susret i postupio kako sam gore naveo.zippoo87 wrote: ↑30/12/2023 21:46Pa samo potvrdjujes nase pisanje da je nemoguce TV prevesti bez kutijedzeko1 wrote: ↑30/12/2023 21:26 U januaru ove godine trebao tv ići na servis, ovlašteni je Kimtec iz Viteza. Pošaljem im mail, opišem problem, slikam garancijski list, malo su kasnili sa odgovorom, ali se jave poslije možda 7 dana, i pitaju imam li kutiju od tv-a jer je u pitanju 58 inch TV. Kako istu nisam imao, pošalju mi oni o svom trošku kutiju brzom poštom, upakujem, pošalju ponovo brzu poštu da pokupi tv, i poslije 7 dana tv servisiran, zamijenjen panel, i meni stigao na adresu, tako da sve pohvale za Kimtec. Teško je čuvati tako kabaste kutije, pogotovo ako si u stanu. Ovi se malo preseravaju sa tim kutijama, čitam gore i ne vjerujem kakve gluposti traže, kutiju je bitno imati samo prvih nekoliko dana, u slučaju povrata artikla, jer u tom periodu ide sa originalnom ambalazom, a ne mora nekad biti ni to, jer prosto uzmu kutiju od novog uredjaju, ukoliko se radi o zamjeni za novi, a ne povratu novca.![]()
To sto je Kimtek ozbiljniji i sto hoce o svom trosku poslati prvo kutiju pa onda i sve ostalo,to je naravno za svaku pohvalu ali evo da ni Kimtek nije poslao kutiju...u cemu bi ti poslao TV na servis?
Ovdje evo treci put isto pitanje postavljam,niko ne odgovara ?
- PlusSA
#24629 Re: TV uređaji - sve o tome
Ovo su trikovi trgovaca oko kutije, razumijem trgovce dobro im dođe ta caka nemaš kutiju hajd cao..
al znamo po zakonu šta je garancija i šta se traži a to je fiskalni racun...
al znamo po zakonu šta je garancija i šta se traži a to je fiskalni racun...
-
zippoo87
#24630 Re: TV uređaji - sve o tome
Ti ili stvarno ne shvatas ili se pravis malo
Ne radi se o garanciji niti nepriznavanju iste od strane prodavca,nego o zdravoj logici kako poslati nesto jako krhko i lomljivo i veliko kao sto je TV bez kutije?
Jednostavno ne mozes zastiti TV nekim rucnim pakovanjem i krpljenjem selotejpom i ocekivati da u dva smjera to sacuva TV od ostecenja u transportu.
Niti jedna brza posta ti za takav paket nece priznati ostecenja a neke ce odbiti i prevesti paket.
Znam da BH posta radi po PSu i da recimo staklo ne prevoze a vjerovatno ni neke druge lomljive stvari,mimo originalne ambalaze.
Necu vise pisati na ovu temu...ko imalo konta,shvatio je pricu,ko ne konta,neka vozi robu u gepeku sa jednog kraja drzave na drugi i onda kada mu poprave,ponovi to isto ili kako god zeli...njegova roba,njegova steta.
- PlusSA
#24631 Re: TV uređaji - sve o tome
Kontam ja tebe, al šta npr kutija se pokvasi slučajno ode ti garancija i slicne stvari..zippoo87 wrote: ↑30/12/2023 22:34Ti ili stvarno ne shvatas ili se pravis malo
Ne radi se o garanciji niti nepriznavanju iste od strane prodavca,nego o zdravoj logici kako poslati nesto jako krhko i lomljivo i veliko kao sto je TV bez kutije?
Jednostavno ne mozes zastiti TV nekim rucnim pakovanjem i krpljenjem selotejpom i ocekivati da u dva smjera to sacuva TV od ostecenja u transportu.
Niti jedna brza posta ti za takav paket nece priznati ostecenja a neke ce odbiti i prevesti paket.
Znam da BH posta radi po PSu i da recimo staklo ne prevoze a vjerovatno ni neke druge lomljive stvari,mimo originalne ambalaze.
Necu vise pisati na ovu temu...ko imalo konta,shvatio je pricu,ko ne konta,neka vozi robu u gepeku sa jednog kraja drzave na drugi i onda kada mu poprave,ponovi to isto ili kako god zeli...njegova roba,njegova steta.
Srbija je to fino riješila:
"Nemogućnost potrošača da dostavi prodavcu ambalažu robe ne može biti uslov za rešavanje reklamacije niti razlog za odbijanje otklanjanja nesaobraznosti."
vjerujem da ce i naši ovo kad tad dodati u zakon o zaštiti potrošaca., ja imam prostora za kutije al ko živi u stanu gdje ce kutiju držati npr 5x god na balkonu
Vidim dosta radnji su dodali na svojim sajtovima da se kutija TV-a mora cuvati za valjanu garanciju..
- HardCore
#24632 Re: TV uređaji - sve o tome
Pusti bisera, živiš u sarajevu i vozis na servis u drugi kraj države aj nemoj srat
- PlusSA
#24633 Re: TV uređaji - sve o tome
Šaljem poslije praznika upit Instituciji Ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH pa vam javim odgovor 
-
zippoo87
-
Rogie
#24635 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma ne mozes ga upakovati u bilo sta kao u originalnu kutiju sa stiroporima, nema sanse. Onaj ko je morao vracati TV na servis vise puta i 'opekao' se s tim, zna o cemu pricam. Jos kad vidim kako ih ubace u dostavno vozilo sa svim ostalim stvarima, zeludac mi se okrene. Prava je enigma kako se ne raspu u komadice do odredista.
Razumijem ove koji nemaju prostora, ali zivjeti u kuci ili imati neku ostavu, i onako bezveze baciti kutiju (kao sto je moj prijatelj nedavno momentalno bacio od nekog samsunga 65", a ima kucu od barem 150m2) je za mene klasicna ludost. Ne bih se jednom opterecivao kako nesto od 1,5m, debljine lista papira i opasnosti da ga ostetis pri samom dodiru, a uz to si iskesirao nekih 1500+, upakujem i strahujem samo zbog cuvanja kutije koje me nista ne kosta. I uz sve to, da prodje sve top - rizikujes nepriznavanje garancije
Razumijem ove koji nemaju prostora, ali zivjeti u kuci ili imati neku ostavu, i onako bezveze baciti kutiju (kao sto je moj prijatelj nedavno momentalno bacio od nekog samsunga 65", a ima kucu od barem 150m2) je za mene klasicna ludost. Ne bih se jednom opterecivao kako nesto od 1,5m, debljine lista papira i opasnosti da ga ostetis pri samom dodiru, a uz to si iskesirao nekih 1500+, upakujem i strahujem samo zbog cuvanja kutije koje me nista ne kosta. I uz sve to, da prodje sve top - rizikujes nepriznavanje garancije
-
sedma_7
#24636 Re: TV uređaji - sve o tome
tcl c735, valjal čemu?
-
Lain Coubert
-
sedma_7
#24638 Re: TV uređaji - sve o tome
malo googlam pa naidjoh i na c835, vele da je još bolji. nije mi budzet toliko ograničen ali do 1500 je ok. 55 inch.Lain Coubert wrote: ↑31/12/2023 09:04Valja, na akciji je ispod hiljadu KM i za te pare neces naci bolji cini mi se.
-
AnonymousBIH
#24639 Re: TV uređaji - sve o tome
Prodam ti ja Sony OLED za te pare, kutija, garancija jos ravno 4 godine i 5 dana, Stanićsedma_7 wrote: ↑31/12/2023 09:10malo googlam pa naidjoh i na c835, vele da je još bolji. nije mi budzet toliko ograničen ali do 1500 je ok. 55 inch.Lain Coubert wrote: ↑31/12/2023 09:04Valja, na akciji je ispod hiljadu KM i za te pare neces naci bolji cini mi se.
-
schindleroskar
#24640 Re: TV uređaji - sve o tome
Uh mozes kakvu hoces 55-cu za 1500. Osim oleda naravnosedma_7 wrote: ↑31/12/2023 09:10malo googlam pa naidjoh i na c735, vele da je još bolji. nije mi budzet toliko ograničen ali do 1500 je ok. 55 inch.Lain Coubert wrote: ↑31/12/2023 09:04Valja, na akciji je ispod hiljadu KM i za te pare neces naci bolji cini mi se.
Pogledaj malo samsung qled q70 seriju, evo ja sam trenutno zadovoljan sa hisensom u8hq, taj c835 je isto jak neces profulat.
Uglavnom sve je dobro osim phillipsa jer su preskupi za ono sto nude i uglavnom je kineski phillips omrazen na ovom a i na drugim forumima.
Last edited by schindleroskar on 31/12/2023 13:32, edited 1 time in total.
- shalla
#24641 Re: TV uređaji - sve o tome
@zippoo87 uporan si bez osnove...
Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji sve druge ubjeđuju da je samo njihovo ispravno a sve drugo pogrešno

Stan od 55m2, na balkonu nekih stvari, ne znam koji klinac ću čuvati kutiju koja zauzima pola balkona, samo da bi mi možda, MOŽDA zatrebala...
I pritom, ne govorim da je moja odluka ispravna već samo da zbog, nedostatka mjesta, ne želim da čuvam skulu...
LG sam lično snijeo u auto, umotao u dvije vreće, okolo stiropor, odvezao do Stanića, sve za pola sata...
Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji sve druge ubjeđuju da je samo njihovo ispravno a sve drugo pogrešno

Stan od 55m2, na balkonu nekih stvari, ne znam koji klinac ću čuvati kutiju koja zauzima pola balkona, samo da bi mi možda, MOŽDA zatrebala...
I pritom, ne govorim da je moja odluka ispravna već samo da zbog, nedostatka mjesta, ne želim da čuvam skulu...
LG sam lično snijeo u auto, umotao u dvije vreće, okolo stiropor, odvezao do Stanića, sve za pola sata...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24642 Re: TV uređaji - sve o tome
Kakvi su ovi Google TV?
Sony i Philips vidim da imaju.
Furam android pa bi mi to olaksalo koristenje.
- crnivrag
#24643 Re: TV uređaji - sve o tome
To je isto Android koji su rebrandirali u Google TV._BataZiv_0809 wrote: ↑31/12/2023 11:30 Kakvi su ovi Google TV?
Drugačiji mu je launcher i meni, te Google Play Store nije dostupan kroz launcher već moraš u bjega ulaziti kroz Apps -> System apps.
Kod mene je Google TV baziran na Android 11 TV OS-u na TCL C825 TV-u.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#24644 Re: TV uređaji - sve o tome
Ti ces mi vjerovatno savjetovat da uzmem Sonycrnivrag wrote: ↑31/12/2023 11:32To je isto Android koji su rebrandirali u Google TV._BataZiv_0809 wrote: ↑31/12/2023 11:30 Kakvi su ovi Google TV?
Drugačiji mu je launcher i meni, te Google Play Store nije dostupan kroz launcher već moraš u bjega ulaziti kroz Apps -> System apps.
Kod mene je Google TV baziran na Android 11 TV OS-u na TCL C825 TV-u.
- crnivrag
#24645 Re: TV uređaji - sve o tome
Ja još nisam imao priliku da koristim Sony TV, do sad imao Gorenje guzonju, 3 guzonje nekog random brenda, LG LCD, 3 Philipsa, Teslu i TCL.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#24646 Re: TV uređaji - sve o tome
Ja imam neki iz 2014.
Sad je toliko usporio da je to nemoguce.
Castat sa youtube nece nikako.
A 2020. na 2021.docek nove godine u kuci pusto muziku preko njega toliko je tad bio brz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#24647 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne bih Hisense
Samo LG, Philips i Sony
LG mi je malo dosadio, imam ih komada 3 u porodici, ali sa druge strane sa njima nikad ni najmanjeg problema
Samo LG, Philips i Sony
LG mi je malo dosadio, imam ih komada 3 u porodici, ali sa druge strane sa njima nikad ni najmanjeg problema
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#24648 Re: TV uređaji - sve o tome
Neko je obrisao post frajera koji mi je stavio snimak Hisense pa izgleda kao da sam sa sobom pricam
- crnivrag
#24649 Re: TV uređaji - sve o tome
Blagajac se reinkarnirao sa 10501 nickom, pa je odmah sklonjen, jer piše uvredljive postove i širi negativnu energiju na forumu._BataZiv_0809 wrote: ↑31/12/2023 11:53 Neko je obrisao post frajera koji mi je stavio snimak Hisense pa izgleda kao da sam sa sobom pricam
-
schindleroskar
#24650 Re: TV uređaji - sve o tome
Koja dimenzija?_BataZiv_0809 wrote: ↑31/12/2023 11:48 Ne bih Hisense
Samo LG, Philips i Sony
Ima Lg ur8100 75" na ekupi za 1500. Koliko sam gledo to je solidna opcija.
Jel TCL dolazi u obzir? C735? On je Google a pokazo se dobrim uglavnom.
Sony je najbolji naravno samo skup. Ako budzet nije problem idi na njeg.
Philips zaobidji ako mozes, em iz licnog iskustva em sto mozes vidjeti stranicama unazad sta su ljudi pisali o njemu.
Sto je kolega forumas Cook davno piso, nisu oni katastrofa, samo su los omjer ulozenog dobijenog, naplacuju brend a novi kineski phillips veze nema sa starim phillipsom.