A šta je idealno? To ne postoji.
Bez populizma nema brige za široke narodne mase. Bez elitizma nema vrhunskog kvaliteta.
Znači populizam se ne bavi toliko pojedincem nego više društvenom većinom. Ne mogu se poistovijetiti ni s jednim od tih pojmova al' neka ih tamo.
Narodi u smislu etničke pripadnosti ili kao narod raja ili kao narodna masa (na protestima, koncertima, glas većine).
Mase, ne etničke pripadnosti. Takva je definicija.
U svakom slučaju grupa.Hakiz wrote: ↑29/12/2023 21:35Mase, ne etničke pripadnosti. Takva je definicija.
Kada se, recimo, Šmit obraća narodu Bosne i Hercegovine, kao narod se podrazumijevaju svi ljudi koji u BiH žive, bez obzira na etničku pripadnost.
Naravno, to zavisi i od konteksta. Ako sam nacionalista i kažem da se obraćam narodu, recimo pozivam sav narod na odbranu vrijednosti, podrazumijeva se da se obraćam pripadnicima "moje" etničke grupe.
Da, upravo sam editovao post u tom smjeru.Nierika wrote: ↑29/12/2023 21:43U svakom slučaju grupa.Hakiz wrote: ↑29/12/2023 21:35Mase, ne etničke pripadnosti. Takva je definicija.
Kada se, recimo, Šmit obraća narodu Bosne i Hercegovine, kao narod se podrazumijevaju svi ljudi koji u BiH žive, bez obzira na etničku pripadnost.
Naravno, to zavisi i od konteksta. Ako sam nacionalista i kažem da se obraćam narodu, recimo pozivam sav narod na odbranu vrijednosti, podrazumijeva se da se obraćam pripadnicima "moje" etničke grupe.![]()

Svi ljudi koji žive u jednoj državi, onda po toj definiciji obuhvata i pojam elitizma. Ugl. kontam.Hakiz wrote: ↑29/12/2023 21:44Da, upravo sam editovao post u tom smjeru.Nierika wrote: ↑29/12/2023 21:43U svakom slučaju grupa.Hakiz wrote: ↑29/12/2023 21:35
Mase, ne etničke pripadnosti. Takva je definicija.
Naravno, to zavisi i od konteksta. Ako sam nacionalista i kažem da se obraćam narodu, recimo pozivam sav narod na odbranu vrijednosti, podrazumijeva se da se obraćam pripadnicima "moje" etničke grupe.![]()
Internet je malo, ne, ne malo, mnogo, poremetio stvari.dječak sa šibicama wrote: ↑30/12/2023 15:37 Youtuberi i tiktokeri koji kao "skupljaju donacije u lajvovima", drzi lajv i izbaci "donacije za..." nesto.
Klasicno prosenje para.
Imaju li ti ljudi obraza? posebno pitanje, ko su budale koje im uplacuju novac. Platis mu da on kupi dron i kao "ima bolje snimke". Koliko si nenormalan, kupi djetetu cokoladu idiote.
Internet je dobro pokazao koliko bolesnih ljudi ima.dječak sa šibicama wrote: ↑30/12/2023 15:37 Youtuberi i tiktokeri koji kao "skupljaju donacije u lajvovima", drzi lajv i izbaci "donacije za..." nesto.
Klasicno prosenje para.
Imaju li ti ljudi obraza? posebno pitanje, ko su budale koje im uplacuju novac. Platis mu da on kupi dron i kao "ima bolje snimke". Koliko si nenormalan, kupi djetetu cokoladu idiote.
Znaš li ti koliko na youtubeu ima korisnog sadržaja koji je besplatan? Imaš kompletne kurseve iz oblasti elektronike, informatike, tehničkih oblasti, matematike, ljudi koji su decenijama u nekom poslu, zanatu, prave video uratke u kojima pokazuju kako se stvari rade, otkrivaju trikove, tajne zanata. to jeste besplatno, negdje čak i bez reklama, dođeš do znanja koje bi te koštalo stotine, hiljade eura da platiš kurseve. I onda se na te ljude treba naljutiti kada te zamole da im postaneš subscriber, uplatiš na patreon ili slično? Ne stave sadržaj da je gledljiv samo onome ko ga plati, nego ga daju besplatno i zamole da im pomogneš. To je razlog za ljutnju?dječak sa šibicama wrote: ↑30/12/2023 16:05 Bukvalno placas Youtube Premium ili gledas placene reklame ako ne placas Premium, dok se filmovi na YT takodje placaju jednako kao da si usao u videoteku, pa mislim da si skroz promasio fudbal.
Youtuberi ne nude nista, osim svog baljezganja, hocu li ja to gledati ili necu moja stvar. Ono sto oni rade, prosenje novca, odvratno je.

mirni budtedječak sa šibicama wrote: ↑30/12/2023 15:37 Youtuberi i tiktokeri koji kao "skupljaju donacije u lajvovima", drzi lajv i izbaci "donacije za..." nesto.
Klasicno prosenje para.
Lajv je imo sinoc jeldetramvajtrojka wrote: ↑30/12/2023 17:33
mirni budtedječak sa šibicama wrote: ↑30/12/2023 15:37 Youtuberi i tiktokeri koji kao "skupljaju donacije u lajvovima", drzi lajv i izbaci "donacije za..." nesto.
Klasicno prosenje para.
Imaju li ti ljudi obraza? posebno pitanje, ko su budale koje im uplacuju novac. Platis mu da on kupi dron i kao "ima bolje snimke". Koliko si nenormalan, kupi djetetu cokoladu idiote.![]()
sinoc prekucao igricu
![]()
_BataZiv_0809 wrote: ↑30/12/2023 17:36Lajv je imo sinoc jeldetramvajtrojka wrote: ↑30/12/2023 17:33
Klasicno prosenje para.
Imaju li ti ljudi obraza? posebno pitanje, ko su budale koje im uplacuju novac. Platis mu da on kupi dron i kao "ima bolje snimke". Koliko si nenormalan, kupi djetetu cokoladu idiote.![]()
sinoc prekucao igricu
![]()

ja ba imas mogućnost nekome kesh poslati u vidu coinsa on za dva sata nakupio oko 600 milja coinsa nakon sto tike toke uzme proviziju njemu ostane čistih 12 milja