Izrael je opet pocinio zlocin!
- Charuga
- Globalni moderator
#46352 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mreza tunela je rasprostranjena. Lakse je sve srusiti i tako traziti. Da neko ne pomisli da IDF ima neki drugi cilj, gluho bilo.
https://www.instagram.com/reel/C1ahSXHI ... RqOHJ6bmto
Usput i koja para da se uzme na zapadnoj obali. Vlasnici radnji su aktivni clanovi hamasa, jer da nisu ne bi ih dirali.
Sve opravdano.
-
Sile_sile_sa
#46353 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Negdje sam procitao da je do sad preko 800 zlocinackih vojnika (IDF-a) poginulo
-
Moenx
#46354 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zašto protesti protiv izraelske okupacije nisu više prisutni
-
Moenx
#46356 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pta znači posljednja izjava Hamasa
- Haris.ba
- apsidejzi
#46359 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Odgovor je zapravo jednostavan: Otisao cirkus iz naseg malog grada.
A tvoje pitanje je na mjestu. Zapravo, tvoje pitanje povlaci jos jedno pitanje: Ko je organizovao proteste i po cijem nalogu? Ciji INTERES je zadovoljen pa ne organizuje nove proteste. Razumijemo zasto nema novih protesta: Ljudi su povodljivi i kad im stvari predstavis na pravi nacin oni ce uvijek isto reagovati. Pravo pitanje je: Ko je postavio stvari na pravi nacin i doveo cirkus u nas mali grad?
Ne znamo, ali mozemo nagadjati. Jucer je izasla vijest da je najveci vanjski investitor u BiH tokom 2023-e zapravo bila RUsija. Ovi protesti su od pocetka odgovarali Rusiji jer se na tim protestima (sirom svijeta) sirila antizapadna paradigma plus skretala se paznja sa ukrajinskog rata. Ocitni dobitnih protesta je Rusija.
Rusija je ljude prevela zedne preko vode vise puta u zadnjih par godina, pocevsi sa antivakserskom propagandom, preko slanja migranata i migrantske krize pa do ovog cirkusa sa propalestinskim protestima. Iza svih tih cirkusa stoji Rusija, jedino rusija ima korist od njih, najjace rusko oruzje nisu atomske nego spinovanje. Ljudi znaju kako spinovati.
Ja cijenim i postujem vas moralni kompas. Vas koji ste izlazili na propalestinske proteste. To je lijep moralni i eticki gest. No realnost danasnjeg vremena je da se sve moze monetarizirati pa tako i vasa empatija prema palestincima. Monetarizirani ste a da niste ni osjetili.
Eto zato nema vise protesta protiv izraelske okupacije. Rusija je ispunila cilj i ne zele vise ulagati novac za proteste, jer palestinci njima nikada nisu ni bili cilj nego sredstvo. Hamas je bio gost u Moskvi u septembru, prije napada, a vi koji ste protestvovali ste bili ruski gosti u sirenju njihovog spinovanja. Pardon, ne gosti nego sredstvo. Koje je sada iskoristeno i odbaceno. Meni je zao zbog vase naivnosti, ali pored sto ste iskoristeni od strane rusa, odbaceni ste i od strane Evrope koja vama ( a ni meni sa vama na zalost) nije dala kandidatski status za EU, jer ste im pokazali koliko naivno nasjedate na rusku propagandu. Ja pricah ovdje u jeku protesta, pa me napadose a cak i banovase. Ispostavilo se da sam bio upravu. Jbg.
- alijagoro
#46360 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Solidna propaganda,mada hvala za trud.apsidejzi wrote: ↑29/12/2023 16:31Odgovor je zapravo jednostavan: Otisao cirkus iz naseg malog grada.
A tvoje pitanje je na mjestu. Zapravo, tvoje pitanje povlaci jos jedno pitanje: Ko je organizovao proteste i po cijem nalogu? Ciji INTERES je zadovoljen pa ne organizuje nove proteste. Razumijemo zasto nema novih protesta: Ljudi su povodljivi i kad im stvari predstavis na pravi nacin oni ce uvijek isto reagovati. Pravo pitanje je: Ko je postavio stvari na pravi nacin i doveo cirkus u nas mali grad?
Ne znamo, ali mozemo nagadjati. Jucer je izasla vijest da je najveci vanjski investitor u BiH tokom 2023-e zapravo bila RUsija. Ovi protesti su od pocetka odgovarali Rusiji jer se na tim protestima (sirom svijeta) sirila antizapadna paradigma plus skretala se paznja sa ukrajinskog rata. Ocitni dobitnih protesta je Rusija.
Rusija je ljude prevela zedne preko vode vise puta u zadnjih par godina, pocevsi sa antivakserskom propagandom, preko slanja migranata i migrantske krize pa do ovog cirkusa sa propalestinskim protestima. Iza svih tih cirkusa stoji Rusija, jedino rusija ima korist od njih, najjace rusko oruzje nisu atomske nego spinovanje. Ljudi znaju kako spinovati.
Ja cijenim i postujem vas moralni kompas. Vas koji ste izlazili na propalestinske proteste. To je lijep moralni i eticki gest. No realnost danasnjeg vremena je da se sve moze monetarizirati pa tako i vasa empatija prema palestincima. Monetarizirani ste a da niste ni osjetili.
Eto zato nema vise protesta protiv izraelske okupacije. Rusija je ispunila cilj i ne zele vise ulagati novac za proteste, jer palestinci njima nikada nisu ni bili cilj nego sredstvo. Hamas je bio gost u Moskvi u septembru, prije napada, a vi koji ste protestvovali ste bili ruski gosti u sirenju njihovog spinovanja. Pardon, ne gosti nego sredstvo. Koje je sada iskoristeno i odbaceno. Meni je zao zbog vase naivnosti, ali pored sto ste iskoristeni od strane rusa, odbaceni ste i od strane Evrope koja vama ( a ni meni sa vama na zalost) nije dala kandidatski status za EU, jer ste im pokazali koliko naivno nasjedate na rusku propagandu. Ja pricah ovdje u jeku protesta, pa me napadose a cak i banovase. Ispostavilo se da sam bio upravu. Jbg.
- apsidejzi
#46361 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Imas li bolje objasnjenje sto vise nema protesta i sto je ova tema zamrla a i dalje se puca i gine kao i prvih dana? Ova nova raskomadana djeca nisu vrijedna kao ona sa pocetka? Za njih nema protesta.alijagoro wrote: ↑29/12/2023 16:36Solidna propaganda,mada hvala za trud.SpoilerShowapsidejzi wrote: ↑29/12/2023 16:31Odgovor je zapravo jednostavan: Otisao cirkus iz naseg malog grada.
- alijagoro
#46362 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vjerovatno da ima,psihologija,sumnjam da je do Rusa.apsidejzi wrote: ↑29/12/2023 16:41Imas li bolje objasnjenje sto vise nema protesta i sto je ova tema zamrla a i dalje se puca i gine kao i prvih dana? Ova nova raskomadana djeca nisu vrijedna kao ona sa pocetka? Za njih nema protesta.alijagoro wrote: ↑29/12/2023 16:36Solidna propaganda,mada hvala za trud.SpoilerShowapsidejzi wrote: ↑29/12/2023 16:31
Odgovor je zapravo jednostavan: Otisao cirkus iz naseg malog grada.
- apsidejzi
#46363 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Psihologija i jeste temelj spinovanja. Psihologija se moze kontrolisati i manipulisati. Zivis u 2023-oj i ako do sada nisi skontao da Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok koriste psihologiju da nas manipulisu kako bismo provodili vrijeme na njima, onda si propustio mnogo u razumjevanju vremena u kojem zivis. Televizija koristi psihologiju da nas nagovori da kupimo neki proizvod. Zasto strana neprijateljska sila ne bi koristila psihologiju za svoje ciljeve. Rusija je to u stanju i ja vjerujem (mada ne znam naravno) da su to i uradili. Sve su kockice na mjestu. Danas u svijetu, nista se ne desava slucajno i para vrti gdje burgija nece. Ljudi su organizovano sa busevima dolazili na proteste u Sarajevo. Neko je platio te buseve, vozacke, ruckove i sl. Nije to samo i spontano organizovano.alijagoro wrote: ↑29/12/2023 16:47Vjerovatno da ima,psihologija,sumnjam da je do Rusa.
Ja ne zelim omalovazavati proteste jer i dalje stojim iza toga da su humani i moralni i da je Izrael pocinio teske zlocine protiv covjecnosti. Ponta je da to i dalje cine i poenta je da protesta ne bi ni bilo da neko nije doveo cirkus u nas mali grad. Bilo bi gundjanja po sijelima, malo bi se galamilo na izrael, arape, ameriku i sl, ali ni blizu u skali u kojoj je bilo.
Sjeti se Torabija i "psihologije" kad je ljudima prodavao vodu sa cesme. Danas, kad imas emociju, ona ce se iskoristiti za monetarne svrhe. Neko ce na toj emociji zaraditi. Cim si u stanju okupiti 1000 ljudi po bilo kojem osnovu, uvijek ce naici beskrupulozni, bezobrazni ljudi koji imaju neki interes i koji ce taj skup iskoristiti za svoj marketing.
Haj da ovako postavimo stvari: Probaj mi odgovoriti na jedno pitanje, ali iskreno, bez guglanja. Onako na prvu: Ko je stajao iza pro palestinski protesta? Ima li neko ime i prezime, neko ko je isturen? Neka organizacija. Ko je doveo cirkus u nas mali grad? Ko je platio buseve, vozace, obroke. Zene iz moje zgrade isle na proteste u Sarajevo a poslije na cevape. Sve besplatno bilo.
- AliceInChains
#46364 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
“The West may now have no option but to attack Iran”
https://www.telegraph.co.uk/news/2023/1 ... n/#comment
Ne miriše na dobro.
Ne miriše na dobro.
- Arachnoidea
#46365 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Autor john boltonAliceInChains wrote: ↑29/12/2023 17:27 “The West may now have no option but to attack Iran”
Ne miriše na dobro.
- alijagoro
#46366 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Arachnoidea wrote: ↑29/12/2023 17:40Autor john boltonAliceInChains wrote: ↑29/12/2023 17:27 “The West may now have no option but to attack Iran”
Ne miriše na dobro.taj bi rodjenu mater napao
- dr_Evil
#46367 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovako se pise propaganda po nalogu, apsidejzi ga je zakucao. Jadni mi glupi naivni, ne treba da vjerujemo svojim ocima da djeca i civili se ubijaju svaki dan, ne treba da suosjecamo. Moramo da podrzavamo genocidnog Joea u ovome da nas neko ne bi nazvao putlerovcima i antisemitima. Gebelovske metodee
- apsidejzi
#46368 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa sto ne protestujes? Nema sponzora? Ko je organizovao prethodne proteste? Protesti jesu pravilan odgovor ali ne mozes ici na proteste prije nego pogledas ko stoji iza istih, a upravo to ste uradili. Zato ste glupi i naivni. Ne zato sto ste isli na iste, nego sto ste ovce koje su rusi (preko srba) preveli zedne preko vode. Udaljili ste BiH od EU puta svojom gluposcu. Ratna Ukrajina ima vise sanse od nas i to je upravo interes srba u BiH. Zato se Dodik i osokolio i prica o ocjepljenju opet. Sve je to povezano samo ste vi glupi i naivni i bitnije vam je otici na sumnjive proteste makar vas i kostalo drzave.dr_Evil wrote: ↑29/12/2023 18:32Ovako se pise propaganda po nalogu, apsidejzi ga je zakucao. Jadni mi glupi naivni, ne treba da vjerujemo svojim ocima da djeca i civili se ubijaju svaki dan, ne treba da suosjecamo. Moramo da podrzavamo genocidnog Joea u ovome da nas neko ne bi nazvao putlerovcima i antisemitima. Gebelovske metodee
Ko je organizovao proteste na koje se islo?
- armin071
- dr_Evil
#46370 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Niti sam isao niti cu ici, protesti su idiotizam, sto ne znaci da necu braniti pravo drugih na iste. BiH nema eu put, to je mrkva i kanafa za naivne. A jos su naivniji oni koji misle da je BiH mjesto sa Rusijom, Turskom ili slicnim genocidasima.apsidejzi wrote: ↑29/12/2023 18:41Pa sto ne protestujes? Nema sponzora? Ko je organizovao prethodne proteste? Protesti jesu pravilan odgovor ali ne mozes ici na proteste prije nego pogledas ko stoji iza istih, a upravo to ste uradili. Zato ste glupi i naivni. Ne zato sto ste isli na iste, nego sto ste ovce koje su rusi (preko srba) preveli zedne preko vode. Udaljili ste BiH od EU puta svojom gluposcu. Ratna Ukrajina ima vise sanse od nas i to je upravo interes srba u BiH. Zato se Dodik i osokolio i prica o ocjepljenju opet. Sve je to povezano samo ste vi glupi i naivni i bitnije vam je otici na sumnjive proteste makar vas i kostalo drzave.dr_Evil wrote: ↑29/12/2023 18:32Ovako se pise propaganda po nalogu, apsidejzi ga je zakucao. Jadni mi glupi naivni, ne treba da vjerujemo svojim ocima da djeca i civili se ubijaju svaki dan, ne treba da suosjecamo. Moramo da podrzavamo genocidnog Joea u ovome da nas neko ne bi nazvao putlerovcima i antisemitima. Gebelovske metodee
Ko je organizovao proteste na koje se islo?
Ovdje je na strani da se svaka osuda genocida u Palestini izjednacava sa podrskom Rusiji, da se obican narod uplasi i povuce, ako nisi sa nama protiv nas si. Ko organizije sumira i slicne sta prenose IDF propagandu po forumu?
Da SDA ne iskoristava ovaj genocid za svoju promociju, i da orebavi novac za Rusiju, vjerovatno to radi. Ali to nije razlog da mi ne kazemo amidzi Joe da je postao genocidan, naravno uz svaki podrsku Izraelu na postojanje i odbranu reciprocnim odgovorom.
-
mirza_15
#46371 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Meni je najjača kada konstatova da nismo otvorili pregovore sa EU zato što smo izašli na proteste. Da je ova rečenica bila na početku komentara ne bih dalje ni čitao. Ovako sam morao da pročitam kompletan da bih stigao do ove kolosalne gluposti. Bespotrebno izgubljeno vrijeme 
- armin071
#46372 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakav danak neiskustvumirza_15 wrote: ↑29/12/2023 19:22 Meni je najjača kada konstatova da nismo otvorili pregovore sa EU zato što smo izašli na proteste. Da je ova rečenica bila na početku komentara ne bih dalje ni čitao. Ovako sam morao da pročitam kompletan da bih stigao do ove kolosalne gluposti. Bespotrebno izgubljeno vrijeme![]()
-
Moenx
#46373 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
SVE je to uredu apsidejzi
Ali moje kompletno pitanje imalo bi ovaj smisao
Zasto jenjavaju protesti diljem svijeta
To sam ja primjetio a opet mozda niz fb feedova ponudjenih vijesti sa naslovnica internet portala mi ne nudi pravu sliku i mozda protesti negdje traju
Ali moje kompletno pitanje imalo bi ovaj smisao
Zasto jenjavaju protesti diljem svijeta
To sam ja primjetio a opet mozda niz fb feedova ponudjenih vijesti sa naslovnica internet portala mi ne nudi pravu sliku i mozda protesti negdje traju
-
mirza_15
#46374 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisam često na forumu u posljednje vrijeme pa slabo upratim ko šta piše, a i ne volim da odbacujem tvrdnje ad hominem argumentima, ali jesam upratio "fukaru iz grada soli" i onog generala.armin071 wrote: ↑29/12/2023 19:25Kakav danak neiskustvumirza_15 wrote: ↑29/12/2023 19:22 Meni je najjača kada konstatova da nismo otvorili pregovore sa EU zato što smo izašli na proteste. Da je ova rečenica bila na početku komentara ne bih dalje ni čitao. Ovako sam morao da pročitam kompletan da bih stigao do ove kolosalne gluposti. Bespotrebno izgubljeno vrijeme![]()
Bolje je samo upratiti ko piše i uštediš sebi i vrijeme i živce…. Par istih likova, ili možda jedan ili dvojica sa više imena, se ističe na svakoj “opipljivoj” temi….
- apsidejzi
#46375 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Iz istog razloga sto je antivakserska propaganda stala. Iz istog razloga sto su teorije zavjere stale. Sve to dolazi iz iste kuhinje. RUsko spinovanje. Uvecavaju sve sto ima tendenciju da steti imidzu zapada. Mi smo usli u hladni rat. Svijet je podijeljen u blokove kao prije 40 godina. Ove budale iznad jos nisu uvidile i misle da imamo Titu i da smo u poziciji da budemo nesvrstani. Nema nesvrstanih ovaj put. Ako ne stanes na stranu EU, pojesce te Rusija, tj Srbija.
Sutra kad se odvoje bice kmecanje gdje je amidza Joe da pomogne. Sto su nam uveli embargo. Iz istog jebenog razloga kao i 90tih. Nismo krenuli u EU pregovore @mirza_15 ne zbog protesta nego zbog konstantnog nasjedanja na jeftinu srbijansko rusku propagandu. Ulazite u supak vucicu bez da se to od vas trazi. Zato sto ste slijepi na svjetska desavanja.
Palestina jeste humanitarna katastrofa, ali sto smo mi preci da protestujemo od njihovih komsija egipcana. Saudijci potpisuju ugovor sa Izraelom u sred granatiranja. Erdogan isto tako. Samo vi slijepci ne vidite da se sve u svijetu bazira na interesu. Ideali su sa budale i tako nas i EU vidi. Da smo budale. Odlazak na proteste iza nepoznatih kriminalnih organizacija je dokaz da si budala. @mirza_15 Izvini sto sam ovako direktan, ali ako tebi nije stalo da BiH udje u EU, meni jeste. Imam i ja pravo na svoje misljenje i ja mislim da je budala svako ko je otisao na proteste ciji organizatori su sakriveni. Ponudi ti besplatno autobus i hranu i ti odes. Isto kao sto ti dadne paketic pred izbore da glasas za nekog. Sam sebe ponizavas i onda se cudis sto te niko ne voli i nece da ima s tobom posla.
I po stoti put da ponovim: nisu protesti problem po sebi. To je dobra i potrebna stvar. Problem je sto se ide na proteste sumljivih organizatora. Sto nema trunka kriticke misli da kazes: eeeeeee kome je ovo u korist? Zasto ja ovo radim? Zato sto samo pogledas kome ide u korist i vidis Srbiju i Rusiju. Doduse i ovaj forum je pun njihovih botova. Ne bi me iznenadilo da su ovi "zabrinuti" isti oni zabrinuti sa teme o ukrajini.