Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
omar little
#29601 Re: Gledate seriju - preporučite je
kasnim jer sam dugo ganjala skinuti, ali odgledah znam kako dises. jasmila je zena profesionalac, nije diletant, propusti u ovoj seriju su nedopustivi za njenu zanatsku razinu. kakav je ono kasting,covjece, sta je ono. ja bih balkan prevrnula da nadjem dijete koje je talentirano i zna glumiti za staviti ga u vise-manje glavnu ulogu i kicmu serije.a, oni izabrali onog malog odrona. drven, izvjestacen, neharizmatican, nefotogenican, nula filmske kemije ni sam sa sobom ni sa glumicom koja mu igra majku. mislim, vat d eksual fak? jel to neciji sin? muz tuziteljice, krindz. vecina glume zapravo ispod prihvatljivosti. izudin i gospodja koja glumi dzemilinu majku svoje sporedne klisej uloge roditelja ubijenog djeteta profesionalno odradili. stavise, pogodili me. djuricic ajde okej. nisam ja njen veliki ljubitelj. inspektor dzandzanovic uradio posao kako treba. moram imdbirati da mu zapamtim ime. uzemljen, ziv, realan. odlicno. popravio svaku scenu u kojoj se pojavio.
sta nama jasmila govori ovom serijom? da je tuzilastvo sprega konflikta, nepotizma, pritiska okoline? da je tesko danas odgajati dijete? da roditelji misle da znaju sta im djeca rade a zapravo ne znaju? da su bogati privilegirani i zasticeni? sve je konfuzno, neprecizno, a najvise od svega povrsno. isprazne floskule i opca mjesta pretocene u seriju.
scenarij je uzasno lose priveden kraju. zadnje dvije epizode su raspad. obzirom da ocito nisu znali sta zele reci tesko je bilo za kraj poentirati pa smo dobili nidjevezna rjesenja i vezanje crvene masne sa sve pozicijom glavne tuziteljice. wtf je ona femi tirada ni zbog cega i niotkuda? sin od obijesnog, privilegiranog i imucnog debila preko noci, ni iz cega, postade brizno i odgovorno celjade. jah. da ne rastacem redom sve.
vizualno dobro izgleda. koliko vidim reziju su radili razliciti ljudi, dobro uradjeno. izgleda kao vecine danasnjih globalnih serija. falim te boze da nije bilo dronskih kadrova, do ovdje su mi se popeli vise s njima. vecina balkanskih serija se upinje biti internacionalni netflix proizvod. nikakve autenticnosti i specificnosti. zanrovske bljutave price o ubojstvima, inspektorima, ritualnostima i slicno, koje veze s nasim podnebljem zapravo nemaju, ali su trenutno popularne. valjda se svi nadaju da se to isprano i bezlicno lakse moze prodati na internacionalno trziste. ne stavljam ovo specificno jasmili na teret, onako kazem.
sve u svemu, bolja glumacka ekipa bi pomogla. za scenarij nemaju isprike. ono je trebalo biti razradjeno puno bolje. razumijem ja da je bh produkcija siromasna i da nema materijala za zanatsko brusenje sto glumaca sto produkcijskih timova, ali dovedi strucnjake sa strane nek ih domaci gledaju i uce. nisam nista citala o seriji da ne spojlam i ne pokvarim utisak, ali sam vidjela naslove o regionalnom hitu i betonu. na osnovu toga sam ocekivala puno vise. covjece, nase tuzilasto je toliko korumpirano, neefikasno i nesposobno, fenomenalna serija bi se mogla napraviti. britka, mjestimicno saljiva, kritika komplet drustva i sistema.
sta nama jasmila govori ovom serijom? da je tuzilastvo sprega konflikta, nepotizma, pritiska okoline? da je tesko danas odgajati dijete? da roditelji misle da znaju sta im djeca rade a zapravo ne znaju? da su bogati privilegirani i zasticeni? sve je konfuzno, neprecizno, a najvise od svega povrsno. isprazne floskule i opca mjesta pretocene u seriju.
scenarij je uzasno lose priveden kraju. zadnje dvije epizode su raspad. obzirom da ocito nisu znali sta zele reci tesko je bilo za kraj poentirati pa smo dobili nidjevezna rjesenja i vezanje crvene masne sa sve pozicijom glavne tuziteljice. wtf je ona femi tirada ni zbog cega i niotkuda? sin od obijesnog, privilegiranog i imucnog debila preko noci, ni iz cega, postade brizno i odgovorno celjade. jah. da ne rastacem redom sve.
vizualno dobro izgleda. koliko vidim reziju su radili razliciti ljudi, dobro uradjeno. izgleda kao vecine danasnjih globalnih serija. falim te boze da nije bilo dronskih kadrova, do ovdje su mi se popeli vise s njima. vecina balkanskih serija se upinje biti internacionalni netflix proizvod. nikakve autenticnosti i specificnosti. zanrovske bljutave price o ubojstvima, inspektorima, ritualnostima i slicno, koje veze s nasim podnebljem zapravo nemaju, ali su trenutno popularne. valjda se svi nadaju da se to isprano i bezlicno lakse moze prodati na internacionalno trziste. ne stavljam ovo specificno jasmili na teret, onako kazem.
sve u svemu, bolja glumacka ekipa bi pomogla. za scenarij nemaju isprike. ono je trebalo biti razradjeno puno bolje. razumijem ja da je bh produkcija siromasna i da nema materijala za zanatsko brusenje sto glumaca sto produkcijskih timova, ali dovedi strucnjake sa strane nek ih domaci gledaju i uce. nisam nista citala o seriji da ne spojlam i ne pokvarim utisak, ali sam vidjela naslove o regionalnom hitu i betonu. na osnovu toga sam ocekivala puno vise. covjece, nase tuzilasto je toliko korumpirano, neefikasno i nesposobno, fenomenalna serija bi se mogla napraviti. britka, mjestimicno saljiva, kritika komplet drustva i sistema.
- desni
#29602 Re: Gledate seriju - preporučite je
Fargo nastavlja držati tempo
I onaj Gator, rijetko odvratan lik, tipujem da će prvi u vječna lovišta
I onaj Gator, rijetko odvratan lik, tipujem da će prvi u vječna lovišta
- karanana
#29603 Re: Gledate seriju - preporučite je
da, fargo drzi i dobar je. negdje oko 3.-4. epizode mi je malo postalo beze kad su ubacili onu pricu oko onog besmrtnog, ali nisu davili previse i sad zadnje tri epizode uopste ne smeta. 5. i 6. odlicne zbog bogate mame, preuzela je inicijativu a u isto vrijeme nasla dobrog kontra-karaktera s kim se hrve.
7. malo tanja. ali sve u svemu, i pored wokea, dobra sezona. gator me na nekog fizicki podsjeca, na neku drugu ulogu/glumca ali nikako ne mogu da skontam.
edit: sjetio sam se....malo me podsjeca na jamie tartta iz ted lasso.

tu je i ova doroty/nadine bila njegova treba.
7. malo tanja. ali sve u svemu, i pored wokea, dobra sezona. gator me na nekog fizicki podsjeca, na neku drugu ulogu/glumca ali nikako ne mogu da skontam.

- dale cooper
#29604 Re: Gledate seriju - preporučite je
Meni je ovog glumca teško odvojiti od njegove prve poznatije uloge u Stranger Things:karanana wrote: ↑29/12/2023 02:36 da, fargo drzi i dobar je. negdje oko 3.-4. epizode mi je malo postalo beze kad su ubacili onu pricu oko onog besmrtnog, ali nisu davili previse i sad zadnje tri epizode uopste ne smeta. 5. i 6. odlicne zbog bogate mame, preuzela je inicijativu a u isto vrijeme nasla dobrog kontra-karaktera s kim se hrve.

- dulekrele
#29605 Re: Gledate seriju - preporučite je
Koji ludaci
- mirota
#29606 Re: Gledate seriju - preporučite je
pogledaj Poziv srpski, odlicno..kao i Deca zla...pa napisi recenziju kad stignesomar little wrote: ↑28/12/2023 22:28 kasnim jer sam dugo ganjala skinuti, ali odgledah znam kako dises. jasmila je zena profesionalac, nije diletant, propusti u ovoj seriju su nedopustivi za njenu zanatsku razinu. kakav je ono kasting,covjece, sta je ono. ja bih balkan prevrnula da nadjem dijete koje je talentirano i zna glumiti za staviti ga u vise-manje glavnu ulogu i kicmu serije.a, oni izabrali onog malog odrona. drven, izvjestacen, neharizmatican, nefotogenican, nula filmske kemije ni sam sa sobom ni sa glumicom koja mu igra majku. mislim, vat d eksual fak? jel to neciji sin? muz tuziteljice, krindz. vecina glume zapravo ispod prihvatljivosti. izudin i gospodja koja glumi dzemilinu majku svoje sporedne klisej uloge roditelja ubijenog djeteta profesionalno odradili. stavise, pogodili me. djuricic ajde okej. nisam ja njen veliki ljubitelj. inspektor dzandzanovic uradio posao kako treba. moram imdbirati da mu zapamtim ime. uzemljen, ziv, realan. odlicno. popravio svaku scenu u kojoj se pojavio.
- zomri
#29607 Re: Gledate seriju - preporučite je
Dzabe joj dajes, hraknuce po svemu sto nije Zica 
- xPaco1337
#29609 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ja sam od Farga odustao u sezoni 3, smorilo pravo. Prve 2 su i okej
- mirota
-
kakavdanakneiskustvu
#29611 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ovaj srednji je glumio u Ted Lassu, ili te ja nisam dobro skontao?dale cooper wrote: ↑29/12/2023 08:40Meni je ovog glumca teško odvojiti od njegove prve poznatije uloge u Stranger Things:karanana wrote: ↑29/12/2023 02:36 da, fargo drzi i dobar je. negdje oko 3.-4. epizode mi je malo postalo beze kad su ubacili onu pricu oko onog besmrtnog, ali nisu davili previse i sad zadnje tri epizode uopste ne smeta. 5. i 6. odlicne zbog bogate mame, preuzela je inicijativu a u isto vrijeme nasla dobrog kontra-karaktera s kim se hrve.
![]()
- Altsa
#29612 Re: Gledate seriju - preporučite je
Po IMDb-u ovaj u sredini nije glumio u Ted Lassu a i ne sjecam ga se ni ja.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/12/2023 09:59Ovaj srednji je glumio u Ted Lassu, ili te ja nisam dobro skontao?dale cooper wrote: ↑29/12/2023 08:40Meni je ovog glumca teško odvojiti od njegove prve poznatije uloge u Stranger Things:karanana wrote: ↑29/12/2023 02:36 da, fargo drzi i dobar je. negdje oko 3.-4. epizode mi je malo postalo beze kad su ubacili onu pricu oko onog besmrtnog, ali nisu davili previse i sad zadnje tri epizode uopste ne smeta. 5. i 6. odlicne zbog bogate mame, preuzela je inicijativu a u isto vrijeme nasla dobrog kontra-karaktera s kim se hrve.
![]()
- dale cooper
#29613 Re: Gledate seriju - preporučite je
Mislio sam na ovog lika što glumi Gatora u Fargu a koji glumi i Stevea u Stranger Things (na slici u sredini)Altsa wrote: ↑29/12/2023 10:08Po IMDb-u ovaj u sredini nije glumio u Ted Lassu a i ne sjecam ga se ni ja.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/12/2023 09:59Ovaj srednji je glumio u Ted Lassu, ili te ja nisam dobro skontao?dale cooper wrote: ↑29/12/2023 08:40
Meni je ovog glumca teško odvojiti od njegove prve poznatije uloge u Stranger Things:
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#29614 Re: Gledate seriju - preporučite je
dale cooper wrote: ↑29/12/2023 10:12Mislio sam na ovog lika što glumi Gatora u Fargu a koji glumi i Stevea u Stranger Things (na slici u sredini)Altsa wrote: ↑29/12/2023 10:08Po IMDb-u ovaj u sredini nije glumio u Ted Lassu a i ne sjecam ga se ni ja.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/12/2023 09:59
Ovaj srednji je glumio u Ted Lassu, ili te ja nisam dobro skontao?
- Nepenthe11
#29615 Re: Gledate seriju - preporučite je
Slažem se, zadnja Fargo je woke fest, prosto nevjerovatno koliko ubiše sa tim sranjem.
- Jack Be Nimble
#29616 Re: Gledate seriju - preporučite je
Sta je woke u Fargu?
-
omar little
#29617 Re: Gledate seriju - preporučite je
bas pocela sinoc decu zla. odgledala dvije epizode. odmah se vidi razlika u glumackoj razini. profesionalci na radu. advokat mi je klimav, ali ostatak bas vidno bolji od znam kako dises. zanimljiva su deca zla, zainteresirali su me. da me nije san obarao odgledala bih vise epizoda. i oni ce se izgleda baviti tuzilastvom, kao i jasmila, bas da vidim kako ce oni to obraditi.
moram naci poziv za skinuti. tesko mi je naci te balkanske serije na torrentima, vazda kasnim dugo sa gledanjem.
- mirota
#29618 Re: Gledate seriju - preporučite je
deca zla je snimana po romanu sudije Miodraga Majica, vrsnog sudije, jako je vjerna, inace procitao sva 3 romana njegova, vrlo zanimljivo...i meni je advokat klimav.... imas poziv na torrentima crna berzaomar little wrote: ↑29/12/2023 16:24bas pocela sinoc decu zla. odgledala dvije epizode. odmah se vidi razlika u glumackoj razini. profesionalci na radu. advokat mi je klimav, ali ostatak bas vidno bolji od znam kako dises. zanimljiva su deca zla, zainteresirali su me. da me nije san obarao odgledala bih vise epizoda. i oni ce se izgleda baviti tuzilastvom, kao i jasmila, bas da vidim kako ce oni to obraditi.
moram naci poziv za skinuti. tesko mi je naci te balkanske serije na torrentima, vazda kasnim dugo sa gledanjem.
-
mali_balon
#29619 Re: Gledate seriju - preporučite je
Radije cu gledat sunset beach nego serije made in balkan....
-
kakavdanakneiskustvu
#29620 Re: Gledate seriju - preporučite je
probaj novine,šutnja,područje bez signala,vratiće se rode, besa
- mirota
#29621 Re: Gledate seriju - preporučite je
probaj IZDAJA, sjajno
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#29622 Re: Gledate seriju - preporučite je
Tačno me sramota što sam pogledao seriju nakon ove recenzije.omar little wrote: ↑28/12/2023 22:28 kasnim jer sam dugo ganjala skinuti, ali odgledah znam kako dises. jasmila je zena profesionalac, nije diletant, propusti u ovoj seriju su nedopustivi za njenu zanatsku razinu. kakav je ono kasting,covjece, sta je ono. ja bih balkan prevrnula da nadjem dijete koje je talentirano i zna glumiti za staviti ga u vise-manje glavnu ulogu i kicmu serije.a, oni izabrali onog malog odrona. drven, izvjestacen, neharizmatican, nefotogenican, nula filmske kemije ni sam sa sobom ni sa glumicom koja mu igra majku. mislim, vat d eksual fak? jel to neciji sin? muz tuziteljice, krindz. vecina glume zapravo ispod prihvatljivosti. izudin i gospodja koja glumi dzemilinu majku svoje sporedne klisej uloge roditelja ubijenog djeteta profesionalno odradili. stavise, pogodili me. djuricic ajde okej. nisam ja njen veliki ljubitelj. inspektor dzandzanovic uradio posao kako treba. moram imdbirati da mu zapamtim ime. uzemljen, ziv, realan. odlicno. popravio svaku scenu u kojoj se pojavio.
- zomri
#29623 Re: Gledate seriju - preporučite je
šta te ima biti stid, najhvaljenija regionalna serija zadnjih hajde bar 10 godina. sad što ima raje po forumima što pljuju, ne znam koliko ti je bitno uopšte.
- dajdza-ze
#29624 Re: Gledate seriju - preporučite je
Besa odlicna. Vratice se rode su klasa za sebe, neponovljivo. Ove ostale nisam gledao, ali ako su bar pola kao ove dvije vrijedi pogledati.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/12/2023 21:02probaj novine,šutnja,područje bez signala,vratiće se rode, besa
- mirota
#29625 Re: Gledate seriju - preporučite je
pogledaj POSETA, odlicna...dajdza-ze wrote: ↑30/12/2023 17:58Besa odlicna. Vratice se rode su klasa za sebe, neponovljivo. Ove ostale nisam gledao, ali ako su bar pola kao ove dvije vrijedi pogledati.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/12/2023 21:02probaj novine,šutnja,područje bez signala,vratiće se rode, besa