Pa ne radi se samo o tome sta mi gledamo,nego vise znamo i vise cijenimo svoj novac od nekog ko o TVu zna samo brend i dijagonalu.schindleroskar wrote: ↑27/12/2023 23:31 95% posto ljudi bi bilo zadovoljno sa entry entry entry samsung/lg televizorom
Kako me raja blijedo pogleda kad kazem da sam za Hisense dao 20-30% posto vise novca nego za samsung iste dijagonale.
Jer je kod te skupine ljudi vazi brend + dijagonala za sto manju cijenu. I to je super. Ljudima to zadovolji potrebe i to je extra. Pa na to talasu jase kineski phillips godinama.
Mi smo ova mala skupina sto svaki pixel gleda, kakav je panel, omjer kontrasta, reprodukcija boja itd
I to je extra.
Nista mi draze nema nego istrazivat po internetu kad trebam nesto od elektronike uzet.
Da prosjecnog korisnika pitas bilo koju karakteristiku TVa,nece znati a manje vise,svi potrose na tv 800-1000 KM a kupe smece,jer se ne razumiju.
Ne razumiju se ni prodavaci u radnjama i ovi uzmu prvi koji vide i to je to.
A ovdje opet ljudi kupuju i skuplje modele i normalno da za svoj novac ne zele da izvise ili da felericne modele zadrze.
A i uvijek je bolje biti informisan i potkovan barem osnovnim znanjem,manja je sansa da budes zaeban