Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laplace
#26601 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Može on njega dovesti do perfekcije, cijelog ofarbati, ispeglati i sve problematično zamijeniti. Opet, čim parkira u Sarajevu ili bilo gdje, neka Hamša ili Meho će pri parkiranju ili izlasku iz auta ostaviti svoj autogram.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#26602 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Takvi su mi najbolji. Ulickaj, uradi dubinsko, sakrij vizualne mane, a sta je ispod haube...nebitno dok ne zacvili
- Laplace
#26603 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Još u rezervoar krhneš litar-dva aditiva da prikrije loš rad motora, ima da prede kao mačka pored kamina.
-
Throttle
#26604 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ne znam jel prodan, ja predlagao djevojci jednoj al nece benzinca
Ko ne pati od modela i nije mu slab motor, tesko ce naci bolje za manju lovu
OPEL ASTRA H 1.4BEN. 66KW 2012GOD. KLIMA (7 500 KM)
https://olx.ba/artikal/57405174
Ko ne pati od modela i nije mu slab motor, tesko ce naci bolje za manju lovu
OPEL ASTRA H 1.4BEN. 66KW 2012GOD. KLIMA (7 500 KM)
https://olx.ba/artikal/57405174
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#26605 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
a sta ce, ima i lanac cini mi se, mozda malo vise trosi nego 1.6 al kolko para tolko muzike
-
artur morgan
#26606 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Dobra Astra
Rijetkost je naći tako očuvano i servisirano auto tih godina po toj cijeni.
Rijetkost je naći tako očuvano i servisirano auto tih godina po toj cijeni.
-
Dany97
#26607 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Shvatam da sam pretjerao malo sa tim
,nisam zaboravio na ispod haube kakvo je stanje i ispod auta,naravno da mi je bitnije to nego estetska neka ostecenja.Samo nisam znao koliko je bitno i hitno i takva estetska ostecenja srediti i koliki bi troskovi i oko toga bili....
-
artur morgan
#26608 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Obicno je to tako, kad god sam prodavao auto koje je bilo jeftinije napatili su me kupci 
Sjećam se prodavao sam auto podavno vrijednosti oko 8000KM, nisam ni ja bio pretjerano iskusan u tim stvarima, prvo ga je jedan čovjek probao, pa je kasnije doveo nekog lika da ga i on proba, pa mi je neke franke, još neke valute htio uvaliti pa da ja to kasnije mijenjam i snalazim se, pa me smarao cjenkajući se, pa su umislili da se čuje ležaj, i na kraju srećom je odustao
Poslije toga jedan me zvao iz krajine, kaže garantuješ li za kilometre da ne dolazim, došao gleda on nešto po motoru, smorio se, a vidi se nema pojma nego nesigurnost....jbg odluči se kupuješli ili ne auto....smor živi je prodavat auto...i to nešto što izvučeš više nego da ga daš u zamjenu potroše ti živce....samo one poruke po olx-u, jaro koja je oznaka motora, koja je zadnja cijena, nosim ti ovoliko jel može, buraz dobro ti auto i lljepa avlija
Ova ti Astra dobro izgleda
Sjećam se prodavao sam auto podavno vrijednosti oko 8000KM, nisam ni ja bio pretjerano iskusan u tim stvarima, prvo ga je jedan čovjek probao, pa je kasnije doveo nekog lika da ga i on proba, pa mi je neke franke, još neke valute htio uvaliti pa da ja to kasnije mijenjam i snalazim se, pa me smarao cjenkajući se, pa su umislili da se čuje ležaj, i na kraju srećom je odustao
Poslije toga jedan me zvao iz krajine, kaže garantuješ li za kilometre da ne dolazim, došao gleda on nešto po motoru, smorio se, a vidi se nema pojma nego nesigurnost....jbg odluči se kupuješli ili ne auto....smor živi je prodavat auto...i to nešto što izvučeš više nego da ga daš u zamjenu potroše ti živce....samo one poruke po olx-u, jaro koja je oznaka motora, koja je zadnja cijena, nosim ti ovoliko jel može, buraz dobro ti auto i lljepa avlija
Ova ti Astra dobro izgleda
- MehmedPasaMoric
#26609 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Pa koliko su cijene vecine modela nerealno napuhane ne moze se reci da ljudi nemaju pravo da smaraju, ali vaznije je da smaraju oko motora nego oko limarije... 8000 maraka u ovoj drzavi nije malo, neko pola godine radi za te pare, a neko ih nikad nije ni vidio toliko na gomili. I obicno onaj ko kupuje auto za toliko novca taj novac je krvavo zaradjen, pa pazi da se ne uvali u belaj, jer u protivnom da je ukrao na tenderu ili uzeo od babe gledao bi nesto od 80 hiljada i bolio bi ga Hasimaga
Nego, Astra H je u nekom momentu drasticno poskupila ili me sjecanje vara?
Zakleo bih se da se nekad mogla kupiti ispod 6000
Nego, Astra H je u nekom momentu drasticno poskupila ili me sjecanje vara?
-
Throttle
#26610 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moze i sad al izdrndani dizel 2005 sa pola miliona. Ovakvi primjerci kao s linka su uvijek bili skuplji. Ova je cak i pravo jeftina, ovakva auta se smije zmireci kupiti. Kompromis je sto je najslabiji benzinac i nije neka oprema. Ja bih mu izbrojao 7000 i zmireci je odvukao kuci da trazim auto tog cjenovnog ranga i da ce ostati kod mene par godina. 4 svjecice 24KM, ulje zamijenit i gasMehmedPasaMoric wrote: ↑28/12/2023 12:34 Nego, Astra H je u nekom momentu drasticno poskupila ili me sjecanje vara?Zakleo bih se da se nekad mogla kupiti ispod 6000
-
citroen xm
#26611 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Pa ko jebe te što nemaju na gomili 8000 ili što 8000 zarade za pola godine. Ja ih u ovom slučaju ne žalim ni malo.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/12/2023 12:34 Pa koliko su cijene vecine modela nerealno napuhane ne moze se reci da ljudi nemaju pravo da smaraju, ali vaznije je da smaraju oko motora nego oko limarije... 8000 maraka u ovoj drzavi nije malo, neko pola godine radi za te pare, a neko ih nikad nije ni vidio toliko na gomili. I obicno onaj ko kupuje auto za toliko novca taj novac je krvavo zaradjen, pa pazi da se ne uvali u belaj, jer u protivnom da je ukrao na tenderu ili uzeo od babe gledao bi nesto od 80 hiljada i bolio bi ga Hasimaga
Nego, Astra H je u nekom momentu drasticno poskupila ili me sjecanje vara?Zakleo bih se da se nekad mogla kupiti ispod 6000
Prva stvar, postoji nešto što se zove kredit. Mala rata, otplaćuješ i voziš auto. Sa druge strane svim tim što se natežu kada ponudiš auto u odličnom stanju, ali starije generacije, uvrijede se ko da im šamar opališ. Svim tim što kukaju da ponudiš Golf 3 u fabričkom stanju za 2500 neće ga niko ni pogledati jer je sramota voziti Golf 3. Nisi uspio u životu.
Hiljadu puta sam rekao ljudima kada pitaju, kupi benzinca. Pređeš godišnje 7-8000, ne treba ti dizel, a ako je do para ima i plin. Jok, ono kupi dizela starog 15 godina sa 170k km na satu i onda kuka kako se kvari.
- Evolution_IV
#26612 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
potpuna istina, rodjak mi svaki put kaze da sam bio upravu jer se kaje sto je dizela, pola auta je za zamjenu realnocitroen xm wrote: ↑28/12/2023 12:51
Hiljadu puta sam rekao ljudima kada pitaju, kupi benzinca. Pređeš godišnje 7-8000, ne treba ti dizel, a ako je do para ima i plin. Jok, ono kupi dizela starog 15 godina sa 170k km na satu i onda kuka kako se kvari.
al jbg, vole ljudi da ih se kara ocigledno
-
citroen xm
#26613 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Najgore je što, bar u mom slučaju, utrošiš vrijeme i živce da malo istražiš i fino posavjetuješ nekoga ko te pita za savjet, i onda on sutra ide kontra od onoga što si mu savjetovao jer logično ljepše zvuči. Nije na kraju više bitno je li benzinac ili dizel, bitne su realne stvari, a ne pusti snovi. Ne možeš čovječe za 7000 kupiti auto staro 10 godina, sa dobrom opremom i dizelašem, a da se usrećiš. Možeš od narkomana koji je nasljedio auto, a gori mu za gram. Ali to nije realno čekati da se desi.
Sa druge strane uvijek ću sebi za 5000 naći solidan i pouzdan auto, ali to auto neće kupiti sebi niko kome ga preporučiš kao realan izbor.
Sa druge strane uvijek ću sebi za 5000 naći solidan i pouzdan auto, ali to auto neće kupiti sebi niko kome ga preporučiš kao realan izbor.
- MehmedPasaMoric
#26614 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Mora se covjek sam uvjeriti da je u dobrom stanju, nije dovoljno to sto prodavac kaze da je u dobrom stanju, a uvjerava se provjerom i detaljnim pregledom. Kupovao sam automobile i od 1000 i od 20 000 maraka i svaki sam detaljno pregledao na isti nacin, sto da bacam i 1000 ako ne vrijedi toliko? Kupovao sam polovnu motorku za 300 maraka pa sam je opet pregledao pola sata. Kome se to ne svidja i ko ocekuje da neko samo istrese pare i okrene se i ode, ja mu zelim sretnu prodaju ali nekom drugom a ne menicitroen xm wrote: ↑28/12/2023 12:51Pa ko jebe te što nemaju na gomili 8000 ili što 8000 zarade za pola godine. Ja ih u ovom slučaju ne žalim ni malo.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/12/2023 12:34 Pa koliko su cijene vecine modela nerealno napuhane ne moze se reci da ljudi nemaju pravo da smaraju, ali vaznije je da smaraju oko motora nego oko limarije... 8000 maraka u ovoj drzavi nije malo, neko pola godine radi za te pare, a neko ih nikad nije ni vidio toliko na gomili. I obicno onaj ko kupuje auto za toliko novca taj novac je krvavo zaradjen, pa pazi da se ne uvali u belaj, jer u protivnom da je ukrao na tenderu ili uzeo od babe gledao bi nesto od 80 hiljada i bolio bi ga Hasimaga
Nego, Astra H je u nekom momentu drasticno poskupila ili me sjecanje vara?Zakleo bih se da se nekad mogla kupiti ispod 6000
Prva stvar, postoji nešto što se zove kredit. Mala rata, otplaćuješ i voziš auto. Sa druge strane svim tim što se natežu kada ponudiš auto u odličnom stanju, ali starije generacije, uvrijede se ko da im šamar opališ. Svim tim što kukaju da ponudiš Golf 3 u fabričkom stanju za 2500 neće ga niko ni pogledati jer je sramota voziti Golf 3. Nisi uspio u životu.
Ovde se cirkusa sa ovim momkom kao sta ocekujes za 7500 to nisu nikakve pare (a jesu, ali eto izgleda da forum posjecuju samo burzuji koji voze aute od 50 hiljada), umjesto da ga se usmjeri na sta treba da obrati paznju, ok slazem se da limarija nije prioritet i da ne moze biti savsrena za te pare, ali mehanika mora biti, bez obzira na cijenu automobila. I treca stvar, bez obzira na cijenu moze se pogrijesiti pri kupovini, to sto dignes kredit i kupis nesto od 20 hiljada ti nije garancija da za mjesec dana neces imati kvar. Cak mislim da je veca sansa za kvar na tom od 20 hiljada jer se svercer bolje potrudi da zamaskira skuplji auto
- Evolution_IV
#26615 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
citroen xm wrote: ↑28/12/2023 13:03 Najgore je što, bar u mom slučaju, utrošiš vrijeme i živce da malo istražiš i fino posavjetuješ nekoga ko te pita za savjet, i onda on sutra ide kontra od onoga što si mu savjetovao jer logično ljepše zvuči. Nije na kraju više bitno je li benzinac ili dizel, bitne su realne stvari, a ne pusti snovi. Ne možeš čovječe za 7000 kupiti auto staro 10 godina, sa dobrom opremom i dizelašem, a da se usrećiš. Možeš od narkomana koji je nasljedio auto, a gori mu za gram. Ali to nije realno čekati da se desi.
ma ja necu vise nikom, boli me briga...jer ili ne slusaju ili ti prigovaraju kasnije
-
citroen xm
#26616 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ja se ne zezam sa momkom. Dao sam savjete kao što bih sam postupio. Vozim auto koje je tržišno duplo povoljnije od tih 7500-8000 KM pa nemam nikakvih problema. Ali jbg, nije atraktivno, nema ful opremu, nije dizel i nije 2010. godište. I rekao sam šta da traži, ne jer preferiram proizvođača i model već jer je pouzdano i povoljno za održavanje i popravke kojih će nesumnjivo biti kao i sa svakim polovnjakom i na kraju jer je realna kupovina. Nijedan link sa druge strane nije došao za slično auto.
I da, krenulo se sa 5000-5500 KM, sada se kače linkovi od 8-9000.
I da, krenulo se sa 5000-5500 KM, sada se kače linkovi od 8-9000.
-
Proposition Joe
#26617 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
I onda opet kada dođe vrijeme da ga mijenja, ipak opet dizela traži. Sramota ga, ne zna šta će reći amidži kad ga pita zašto nije dizela uzeoEvolution_IV wrote: ↑28/12/2023 12:55potpuna istina, rodjak mi svaki put kaze da sam bio upravu jer se kaje sto je dizela, pola auta je za zamjenu realnocitroen xm wrote: ↑28/12/2023 12:51
Hiljadu puta sam rekao ljudima kada pitaju, kupi benzinca. Pređeš godišnje 7-8000, ne treba ti dizel, a ako je do para ima i plin. Jok, ono kupi dizela starog 15 godina sa 170k km na satu i onda kuka kako se kvari.![]()
al jbg, vole ljudi da ih se kara ocigledno![]()
- MehmedPasaMoric
#26618 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ja kao die hard ljubitelj benzinaca ne bih preporucio benzinca nekome sa ogranicenim budzetom... Svi mi pomalo lazemo sami sebe, i benzinci i dizelasi, niti benzinac trosi 5 litara po gradu, niti turbina crkava na jednom od 5000 auta. Atmosferski dizel je ipak najblize savrsenom izboru za nekoga ko zeli sipaj i vozi iskustvo
- kravamuzara
#26619 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
A dizel trosi 4 jel
- skrbavi-admin
#26620 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
3.0 V6 na autocesti sa relativno blagom nogom prodjes sa 7L
2.0 tedeši prodjes sa relativno blagom nogom 6icu....
pa sad šta
2.0 tedeši prodjes sa relativno blagom nogom 6icu....
pa sad šta
- Rockefeller
#26621 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Glupost cista. Ba, kada Svabenzi kupuje dizelcinu samo ako prelazi 25000 hiljada pa navise godisnje, sta je to Balkanjerosu cudno kada mu se kaze uzmi benzinca. Pogotovo jer nemamo AP i na magistrali jal 5 jal 6-7 litara je velika razlika.
-
citroen xm
#26622 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Atmosferski dizelašMehmedPasaMoric wrote: ↑28/12/2023 13:41 Ja kao die hard ljubitelj benzinaca ne bih preporucio benzinca nekome sa ogranicenim budzetom... Svi mi pomalo lazemo sami sebe, i benzinci i dizelasi, niti benzinac trosi 5 litara po gradu, niti turbina crkava na jednom od 5000 auta. Atmosferski dizel je ipak najblize savrsenom izboru za nekoga ko zeli sipaj i vozi iskustvo
Mrtvi SDI kao zadnji primjerak vrste, prestao da postoji prije skoro 20 godina. Naći ga dobrog je bingo jer je logično kupljen da prelazi velike kilometraže, a za 20 godina se nabere kilometara.
Ne troši benzinac po gradu 5, to je svima jasno. troši 10. Troši i dizel 7,5-8. Benzinac ostavlja mogućnost ugradnje plina, kod dizela je to što jeste.
Ne crkavaju turbine tek tako na dobrim autima, ali na dizelu od 6000 crkava sve jer ga niko za 6000 nije prodao ful ispravnog i u cvijetu mladosti.
- kravamuzara
#26623 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Dizela jos samo dpf-off drzi.
A generalno su ljudi slabi sa racunanjem, gorivo je samo dio vlasnistva auta, pogotovo do 15k kilometara godisnje.
A generalno su ljudi slabi sa racunanjem, gorivo je samo dio vlasnistva auta, pogotovo do 15k kilometara godisnje.
- skrbavi-admin
#26624 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
nisu ljudi svjesne igranke sa dpfom
- hopi
#26625 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Koje igranke? Počne zajebavati, uklanjanje plus softverski i ćao, riješen problem.
I btw da mi je vidjeti te bezince sto samo litar troše više od istovjetnog dizela, evo odmah bacam svoj 2.0 tdci na otpad.
I btw da mi je vidjeti te bezince sto samo litar troše više od istovjetnog dizela, evo odmah bacam svoj 2.0 tdci na otpad.