Želim samo da nam je gore i da nema sda, isto sto i svi drugi nista se ne izdvajam takoreći utopio sam se u prosjek
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Caterpilar
- Login77777
#14377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja mislim da nas realno moze samo spasiti povratak SDA i DF. SDA kao kicma Bosnjaka a DF kao gradjanska stranka sto ce paziti da SDA ne bi sta pogresno uradila. Taj jak patriotski blok je jedini odgovor na separatizam SNSD-HDZ kojem se prikljucila Trojka.Caterpilar wrote: ↑27/12/2023 20:17Uživanje je gledati ovorelativno84 wrote: ↑27/12/2023 16:23
S obzirom da se odluke Vijeća ministara BiH ne mogu usvojiti ako za njih ne glasa najmanje jedan predstavnik tri konstitutivna naroda, i za ovu odluku bio je odlučujući glas Sevlida Hurtića![]()
![]()
A ponajviše na nekom ličnom nivou uživam kada vidim da neko od trojkinih glasačkih lobanja počinje osjećati posljedice najgore vlasti ikad u vlastitom životu kroz razne situacije, ovo sa povećanjem cijene el. energije će biti najveći vrhunac lične satisfakcije iako će i meni poskupiti. Jer došli su namapa makar bilo i gore hehehe al uživamo neke i gore, dok platima račun za struju eto me u redu u javnoj kuhinji , al boli me q nema sda jest da mi je gore al mi je bolje.
- Caterpilar
#14378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Boli nas q ,niko nas ne treba spašavat jer se pokazalo da smo biološki mazohisti i šta nas briga ,dobro je da nije bolje. S ovog aspekta danas kad se pogleda šteta je što rat uopšte ikad završio ono je bila milina , danas sve nesto trka frka materijalizam ganjaš nešto ,yebo nas je holbruk za sva vremenaLogin77777 wrote: ↑27/12/2023 20:31
Ja mislim da nas realno moze samo spasiti povratak SDA i DF. SDA kao kicma Bosnjaka a DF kao gradjanska stranka sto ce paziti da SDA ne bi sta pogresno uradila. Taj jak patriotski blok je jedini odgovor na separatizam SNSD-HDZ kojem se prikljucila Trojka.
-
Hakiz
#14379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To ne znam, ali, pokazalo se da ovi koje smo gledali kao spasitelje pokazuju da nisu bolji od onih od kojih su nas trebali dpaditi. I to ni pola mandata im nije trebalo da spale iluzije koje smo prema njima imali.Login77777 wrote: ↑27/12/2023 20:31
Ja mislim da nas realno moze samo spasiti povratak SDA i DF. SDA kao kicma Bosnjaka a DF kao gradjanska stranka sto ce paziti da SDA ne bi sta pogresno uradila. Taj jak patriotski blok je jedini odgovor na separatizam SNSD-HDZ kojem se prikljucila Trojka.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#14380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
uh, dobro je. ja mislio ti lupaš gluposti.Caterpilar wrote: ↑27/12/2023 20:30Želim samo da nam je gore i da nema sda, isto sto i svi drugi nista se ne izdvajam takoreći utopio sam se u prosjek
- Chmoljo
#14381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kakve si to ti iluzije imao o Dini Konakoviću, invalidske ti penzije tvoje?Hakiz wrote: ↑27/12/2023 20:48To ne znam, ali, pokazalo se da ovi koje smo gledali kao spasitelje pokazuju da nisu bolji od onih od kojih su nas trebali dpaditi. I to ni pola mandata im nije trebalo da spale iluzije koje smo prema njima imali.Login77777 wrote: ↑27/12/2023 20:31
- Caterpilar
#14382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dino Konaković prevara iz sda ,moze se ponašat samo gore nego prije
Velika su očekivanja bila od političke elite i plejade mladih kadrova sa zapada , koji odišu svježinom Uk, Čudićka, Damir Nikšić itd
Ali izgleda da su i njih kadrovi Nipa spustili i potopili u svom talogu
Velika su očekivanja bila od političke elite i plejade mladih kadrova sa zapada , koji odišu svježinom Uk, Čudićka, Damir Nikšić itd
- Prpa.ba
#14383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Politicki odron Pedje K. i Sabine C. je za izucavanja.
- Chmoljo
#14384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
čuj neko nešto očekivao od Damira Nikšića.
pa to niđe na svijetu nema 
a po Sabini najviše kenjaju patrijarhalne ojebine koji svakako ne sebi dozvolili da im ona odlučuje o nečemu.
a po Sabini najviše kenjaju patrijarhalne ojebine koji svakako ne sebi dozvolili da im ona odlučuje o nečemu.
-
Hakiz
#14385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ama, narod je kriv. Sami smo krivi.Caterpilar wrote: ↑27/12/2023 20:53 Dino Konaković prevara iz sda ,moze se ponašat samo gore nego prije
Poslije godina truda Naše stranke da postane neki faktor, lučonoša promjena, narod nezafovoljsn SDA se okrene Konakovićevoj stranci kojoj je trebalo samo nekoliko mjeseci. A sam Ban, em je dijete SDA, em je kao "opozicija" toj SDA aktivan bio samo koji dan. Dokazao se ničim. Osim oratorstvom. A stranku sastavi od provjerenih SDA kadrova. I narod mu poleti padati na pleća pusta u nadi da će on biti spas od političkih mu učitelja, predaka, očeva.
Sve šta nam se dešava, zaslužili smo.
- Caterpilar
#14386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vrhunac ali jebeni vrhunac ubleharenja su Saša Magazinović i Mašić,kakve su to oyebine i društveni paraziti vjerovatno u ostatku svijeta nema puno sličnih primjera mozda u Africi
Za genjca se barem zna postao je meme i zayebancija ,ali ova dvojica utega na budzetu kao pomije prolaze ispod radara
- Prpa.ba
#14387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Oni su Fina Gradska Raja, njima je halal.
- Chmoljo
#14388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kako? jedan sa Ilidže, drugi iz Gračanice.
svašta i vi u taj FGR trpate.
svašta i vi u taj FGR trpate.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma cim vidis recenice tipa "najgora vlast ikad"; "suspenzija Ustava"; "nametnuta vlast", ne trebas dalje ni citatChmoljo wrote: ↑27/12/2023 20:20drug, jel imaš moždani?Caterpilar wrote: ↑27/12/2023 20:17
Uživanje je gledati ovo
A ponajviše na nekom ličnom nivou uživam kada vidim da neko od trojkinih glasačkih lobanja počinje osjećati posljedice najgore vlasti ikad u vlastitom životu kroz razne situacije, ovo sa povećanjem cijene el. energije će biti najveći vrhunac lične satisfakcije iako će i meni poskupiti. Jer došli su namapa makar bilo i gore hehehe al uživamo neke i gore, dok platima račun za struju eto me u redu u javnoj kuhinji , al boli me q nema sda jest da mi je gore al mi je bolje.
-
DonieBrasco
#14390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A sta su radili sdO-ovci ovih tridesetak godina vlasti dok je nisu izgubili sa tim istim SNSD i HDZ ?Login77777 wrote: ↑27/12/2023 20:31 Ja mislim da nas realno moze samo spasiti povratak SDA i DF. SDA kao kicma Bosnjaka a DF kao gradjanska stranka sto ce paziti da SDA ne bi sta pogresno uradila. Taj jak patriotski blok je jedini odgovor na separatizam SNSD-HDZ kojem se prikljucila Trojka.
- Chmoljo
#14391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
znaš kako, SDA meni ostavlja dojam ljudskog bića koje se bori za zrak kada se skine sa državne pipe._BataZiv_0809 wrote: ↑27/12/2023 21:23Ma cim vidis recenice tipa "najgora vlast ikad"; "suspenzija Ustava"; "nametnuta vlast", ne trebas dalje ni citatChmoljo wrote: ↑27/12/2023 20:20drug, jel imaš moždani?Caterpilar wrote: ↑27/12/2023 20:17
Uživanje je gledati ovo
ono kad se čovjek krene gušiti, on se koprca, čupa, grize, izvija... e tako i oni. grebu, čupaju, kidaju, jer im je svaki dan bez pipe siguran ekser u sanduk ovoj kliki.
da budem jasan, SDA nikada neće propasti. štaviše, mislim da će uvijek biti relevantna stranka. ali trenutna klika koja tu vedri i oblači se sada bori za dah i kada se napokon udavi, onda bi se moglo očekivati i nešto kvalitetnije na političkoj sceni. ako i ne budu vlast, druge će tjerati da budu bolji. možda da se desi i neko ukrupnjivanje, da ne gledamo Isake i slične ostale jebivjetre kako koriste svoje ruke za pišanje po normalnim ljudima.
trenutne štetočine, koje su za Bošnjake ravne pojavi Načertanija, nadam se igraju svoj posljednji ples.
-
ljubijankic
#14392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jes, jes, eno Čolpa, Husic i ostatak patriotskog bloka ubi se braneci bosnjake i bosnjacke klube u nogometnom savezDonieBrasco wrote: ↑27/12/2023 21:34A sta su radili sdO-ovci ovih tridesetak godina vlasti dok je nisu izgubili sa tim istim SNSD i HDZ ?Login77777 wrote: ↑27/12/2023 20:31 Ja mislim da nas realno moze samo spasiti povratak SDA i DF. SDA kao kicma Bosnjaka a DF kao gradjanska stranka sto ce paziti da SDA ne bi sta pogresno uradila. Taj jak patriotski blok je jedini odgovor na separatizam SNSD-HDZ kojem se prikljucila Trojka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Naravno.Chmoljo wrote: ↑27/12/2023 21:37znaš kako, SDA meni ostavlja dojam ljudskog bića koje se bori za zrak kada se skine sa državne pipe._BataZiv_0809 wrote: ↑27/12/2023 21:23Ma cim vidis recenice tipa "najgora vlast ikad"; "suspenzija Ustava"; "nametnuta vlast", ne trebas dalje ni citat
ono kad se čovjek krene gušiti, on se koprca, čupa, grize, izvija... e tako i oni. grebu, čupaju, kidaju, jer im je svaki dan bez pipe siguran ekser u sanduk ovoj kliki.
da budem jasan, SDA nikada neće propasti. štaviše, mislim da će uvijek biti relevantna stranka. ali trenutna klika koja tu vedri i oblači se sada bori za dah i kada se napokon udavi, onda bi se moglo očekivati i nešto kvalitetnije na političkoj sceni. ako i ne budu vlast, druge će tjerati da budu bolji. možda da se desi i neko ukrupnjivanje, da ne gledamo Isake i slične ostale jebivjetre kako koriste svoje ruke za pišanje po normalnim ljudima.
trenutne štetočine, koje su za Bošnjake ravne pojavi Načertanija, nadam se igraju svoj posljednji ples.
Potrebno im je da se rijese Izetbegovica, Brankovica, Zahiragica, Pivica, Zildzica (sve mnozina) i da dozive katarzu.
Jer oni nista iz ovog svega nisu naucili.
Pogledaj samo ko je premijer ZDK.
Nepismena seljacina koju studenti zovu nadimkom Federooooooooooocija jer lik tako prica, koji je od diplomiranog kriminaliste dosao do akademske titule doktor prava i predstavlja se kao pravnik, kojeg je stranka toliko gurala da je od asistenta na fakultetu za 7 godina dosao do titule profesora i funkcije zamjenika ministra pravde.
Frajer kojeg je Fuad Kasumovic obrisao i demontirao na izborima za gradonacelnika Zenice se istim tim Zenicanima ciji je grad sjediste kantona stavlja za premijera kao prstom u oko.
A zasto?
Zato sto je mahinacijama "zavrsio" Izetbegovicu da ne samo da pobijedi-nego i da bude jedini kandidat. Jer sto je sigurno sigurno je.
I ovo mu je nagrada za poslusnost.
E taj mindset i promisljanje drzave u koju se toboze kunu, mora u grob sa SDA.
Last edited by _BataZiv_0809 on 27/12/2023 22:05, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#14394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Chmoljo wrote: ↑27/12/2023 20:20drug, jel imaš moždani?Caterpilar wrote: ↑27/12/2023 20:17
Uživanje je gledati ovo
- Login77777
#14395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
SDA je morala sa tim strankama da sacuva BiH. Treba nam opet neko da stiti nasu BiH. A to realno mogu samo SDA i DF zajednicki.DonieBrasco wrote: ↑27/12/2023 21:34A sta su radili sdO-ovci ovih tridesetak godina vlasti dok je nisu izgubili sa tim istim SNSD i HDZ ?Login77777 wrote: ↑27/12/2023 20:31 Ja mislim da nas realno moze samo spasiti povratak SDA i DF. SDA kao kicma Bosnjaka a DF kao gradjanska stranka sto ce paziti da SDA ne bi sta pogresno uradila. Taj jak patriotski blok je jedini odgovor na separatizam SNSD-HDZ kojem se prikljucila Trojka.
-
vernes81
#14396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ocigledno nisi upoznat sa juniorskim i kadetskim sastavima sda, pa ovi sad su za njih white house.Chmoljo wrote: ↑27/12/2023 21:37znaš kako, SDA meni ostavlja dojam ljudskog bića koje se bori za zrak kada se skine sa državne pipe._BataZiv_0809 wrote: ↑27/12/2023 21:23Ma cim vidis recenice tipa "najgora vlast ikad"; "suspenzija Ustava"; "nametnuta vlast", ne trebas dalje ni citat
To je rodjeno u sistemu sda, sjedi popij kafu sa nekim uzorkom mlade sda da se uvjeris da te ne lazem
- Chmoljo
#14397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
popegla se to.vernes81 wrote: ↑28/12/2023 00:30Ocigledno nisi upoznat sa juniorskim i kadetskim sastavima sda, pa ovi sad su za njih white house.Chmoljo wrote: ↑27/12/2023 21:37znaš kako, SDA meni ostavlja dojam ljudskog bića koje se bori za zrak kada se skine sa državne pipe._BataZiv_0809 wrote: ↑27/12/2023 21:23
Ma cim vidis recenice tipa "najgora vlast ikad"; "suspenzija Ustava"; "nametnuta vlast", ne trebas dalje ni citat
To je rodjeno u sistemu sda, sjedi popij kafu sa nekim uzorkom mlade sda da se uvjeris da te ne lazem![]()
Bakir je opasan jer je dio dinastije. to naši ljudi vole. pogledaj ko je sve otišao iz SDA. ma okrenuli se nisu, sve dok su tu sin&snaha.
ti mladi kada dođu na red, neće imati taj kapital svog babe i moraće nešto konkretno ponuditi umjesto minderanja. ili ih neće biti.
i SARS je bio pravo zajeban, ali je zato što je ubijao ljude u većem procentu nego korona ipak mnogo lakše zauzdan. lakše se širi onaj virus koji te razboli ali ne ubije. na stranu to što ti vrlo lako sjebe ili ograniči ostatak života.
-
zigson
- Chmoljo
#14399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ma upravo. bilo je ok dok je to bilo na nivou zajebantske kritike vlasti i društva.
al de ljudino, uozbilji se, pročitaj šta.
al de ljudino, uozbilji se, pročitaj šta.
-
zigson