Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
citroen xm wrote: ↑27/12/2023 18:50
Ma jeste nešto bilo, sad da li se sklapala ili dolazila sklopljena pa kao domaći proizvod bez carine da prođe. Bila je i prva Oktavija u toj nekoj kombinaciji.
Pred rat se počela spremati linija za trojku i napravljeno je probnih nekoliko komada.
Nakon rata se počela sklapat fabia i to je sve...
Ma jeste nešto bilo, sad da li se sklapala ili dolazila sklopljena pa kao domaći proizvod bez carine da prođe. Bila je i prva Oktavija u toj nekoj kombinaciji.
Pred rat se počela spremati linija za trojku i napravljeno je probnih nekoliko komada.
Jel moguće da je iz Tas-a izlazio i 1985. Golf 1? Mamin ujak je imao žutu Jedinicu, sjećam je se kao dijete i stari mi kaže da je kupljena nova godinu poslije Olimpijskih.
NediM17 wrote: ↑27/12/2023 19:27
Izbjegavala se carina jer se tretiralo kao domaci proizvod, a cini mi se i porez da je bio umanjen, mislim samo 7% da se placalo.
Evolution_IV wrote: ↑27/12/2023 14:31
jbg, ne znam jesam li sretniji sto nisam rata vidio ili nisam sto necu moc jedno od tih cuda probat, osjetit i uzivat u njemu
giannibelif wrote: ↑27/12/2023 19:28
Jel moguće da je iz Tas-a izlazio i 1985. Golf 1? Mamin ujak je imao žutu Jedinicu, sjećam je se kao dijete i stari mi kaže da je kupljena nova godinu poslije Olimpijskih.
Izbjegavala se carina jer se tretiralo kao domaci proizvod, a cini mi se i porez da je bio umanjen, mislim samo 7% da se placalo.
A sto se ukinulo sporazumom sa EU?
Otkud znam, valjda se svakako postupno ukidala carina na EU vozila pa vise nije bilo potrebe izbjegavati.
Otkud znam, valjda se svakako postupno ukidala carina na EU vozila pa vise nije bilo potrebe izbjegavati.
Nema vise carine na uvozna vozila.
Ali gdje su postajala skuplja onda? U EU?
Mi nemamo carine na EU a oni imaju na nasu robu?
Ali gdje su postajala skuplja onda? U EU?
Mi nemamo carine na EU a oni imaju na nasu robu?
Mislim da je bila bezcarinska zona.
Predviđam da su postala skupa jer nisu rađena ovdje u cjelosti. Kome se isplati vozikati iz Njemacke ili Ceske dio auta, ovdje dovrsavati i onda vracati to nazad u EU.
Mozda bi danas bila drugacija prica po pitanju sireg regiona.
citroen xm wrote: ↑27/12/2023 17:44
Ne znam detalje stvarno, ali kao da se sjećam nekog kataloga iz auto časopisa, a bilo ih je tada. I nedavno sam naletio na OLX-u na tu staru Bubu, godište čini mi se 97.
Jbt, kad skontam tada smo imali i 2-3 auto časopisa, možda i više, sada nemamo ni jedan. Ubio ih rasprostranjen internet.
Nedavno cistio knjige iz podruma, bruku tih novina iz kraja 90tih nasao. one sto je bihamk dijelio uz clanstvo. Auto plus bjese?
I sad mi u glavi slika naslovne kako mišo smajlovic preuzima svog golfa cetvorku iz TAS-a bilo milina citati auto magazine na plazi u tučepima
Četvorka se nije pravila u TAS-u a za tvoju informaciju vozio je dvojku..."truhla" višnja