Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#21101 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

use your illusion wrote: 26/12/2023 08:57 Nisam vezan ugovorom (tipa na 24 mjeseca i sl.) koji mi je istekao prosle godine. Ubrzo se selim na drugu adresu zbog posla. Ima li ikakavih posebnih prepreka da odjavim koristenje usluga.
Pozdrav @use your illusion,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege iz tima za posebnu brigu o korisnicima će Vas pozvati u što kraćem roku i pružiti odgovore na Vaše upite. Čekamo na Vaše povratne informacije.
HardCore

#21102 Re: Telemach BH

Post by HardCore »

crnivrag wrote: 25/12/2023 23:23
NecuVise wrote: 25/12/2023 22:50 Samo da te napomenem da moraš. biti na nekom paketu jačem od Light da bi mogao. koristiti svoj router. Ne znam jesi li pisao ali eto da se ne zaletiš sa kupovinom.
Ne mora, kod mene nije u bridge mode-u.

Bitno je da je upaljen DHCP na routeru i da se mrežni kabal spoji u jedan od LAN portova na modemu s jedne strane, a s druge u WAN port na routeru i to je sva filozofija.
Sta da ukucam ovdje da radi normalno u dhcp modu?

Image

Ovo mi nudi kad izaberem dhcp mod
DON_eARL

#21103 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

Ne moraš ništa ukucavati, dovoljno je da stoji DHCP mode i automatski kupiš IP adresu, DNS-ove i sve ostale bitne postavke za pristup Internet. Nebitno da li je na adresi modem u bridge mode ili HomeGateway "uređaj sa WiFi".

Dupli NAT koji je neko gore pomenuo zaobiđete paljenjem DMZ u postavkama HGW uređaja na IP adresu koju preuzima router, s tim da nije loše raditi i statiranje adrese po MAC na HGW.

Ove informacije tipa moraš veći paket za vlastiti router su blago rečeno glupost. U svakom paketu se može dobiti i modem koji je u bridge mode, ako nema potrebe da sa Telemach opreme dobijate WiFi.

I svaku promjenu postavki prati sa restartom routera da uređaj primjeni zadano.
HardCore

#21104 Re: Telemach BH

Post by HardCore »

DON_eARL wrote: 26/12/2023 09:38 Ne moraš ništa ukucavati, dovoljno je da stoji DHCP mode i automatski kupiš IP adresu, DNS-ove i sve ostale bitne postavke za pristup Internet. Nebitno da li je na adresi modem u bridge mode ili HomeGateway "uređaj sa WiFi".

Dupli NAT koji je neko gore pomenuo zaobiđete paljenjem DMZ u postavkama HGW uređaja na IP adresu koju preuzima router, s tim da nije loše raditi i statiranje adrese po MAC na HGW.

Ove informacije tipa moraš veći paket za vlastiti router su blago rečeno glupost. U svakom paketu se može dobiti i modem koji je u bridge mode, ako nema potrebe da sa Telemach opreme dobijate WiFi.

Uspjesno povezan, e ovaj dmz jel štimam na ovom huawei ruteru ili na telemach modemu, da i to završim, možeš li mi oko ovog malo detaljnije sta i kako da uradim

Zna li nekog zbog cega ne mogu da pronađem tv na mreži kad hocu da djelim s mobitela ili laptopa, kad sam konektovan na huawei ruter nema ga na mreži, a kad ga spojim na telemach onda ga pronađe : ( Na huawei koristim 5ghz mrežu i ogromna je razlika u djeljenju naspram 2.4ghz
DON_eARL

#21105 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

HardCore wrote: 26/12/2023 10:19 Uspjesno povezan, e ovaj dmz jel štimam na ovom huawei ruteru ili na telemach modemu, da i to završim, možeš li mi oko ovog malo detaljnije sta i kako da uradim

Zna li nekog zbog cega ne mogu da pronađem tv na mreži kad hocu da djelim s mobitela ili laptopa, kad sam konektovan na huawei ruter nema ga na mreži, a kad ga spojim na telemach onda ga pronađe : ( Na huawei koristim 5ghz mrežu i ogromna je razlika u djeljenju naspram 2.4ghz
Najlakše ti je dostaviti podatke @Telemach pa neka oni podese potrebno, da ne gubiš vrijeme.

Što se tiče castanja, TV i uređaji sa kojih želiš dijeliti sadržaj moraju biti na istom gatewayu. Tj. spojeni na istu mrežu/uređaj da bi ovo radilo.

Nisam sada skontao da li na istoj adresi imaš Huawei i neki DOCSIS Homegateway ili govoriš o drugim adresama. U svakom slučaju, proslijedi im podatke ili pozovi 080031111 i podesit će ti sve što treba.
NecuVise

#21106 Re: Telemach BH

Post by NecuVise »

DON_eARL wrote: 26/12/2023 09:38

Glupost je pisati napamet. U light paketu se ne dobija uređaj koji se može postaviti u bridge mode. DMZ neće riješiti problem. double nat, znam jer sam probao. Nekome to možda neće ni smetati, meni je smetalo.
deda_jr

#21107 Re: Telemach BH

Post by deda_jr »

@Telemach pokušavam pronaći na aplikaciji gdje se može prijaviti za ovaj dječiji daljinski, ali mi ne ide. Da li bi mogla mala pomoć? Ili su već istekle zalihe?

Hvala!
Telemach

#21108 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

deda_jr wrote: 26/12/2023 12:51 @Telemach pokušavam pronaći na aplikaciji gdje se može prijaviti za ovaj dječiji daljinski, ali mi ne ide. Da li bi mogla mala pomoć? Ili su već istekle zalihe?

Hvala!
Pozdrav @deda_jr,
Besplatan promotivni primjerak EON Kids daljinskog upravljača možete naručiti putem web verzije Moj Telemach portala putem računara ili laptopa, na početnoj stranici portala, klikom na promotivni EON Kids baner i odabirom boje. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Image
deda_jr

#21109 Re: Telemach BH

Post by deda_jr »

Telemach wrote: 26/12/2023 12:53
deda_jr wrote: 26/12/2023 12:51 @Telemach pokušavam pronaći na aplikaciji gdje se može prijaviti za ovaj dječiji daljinski, ali mi ne ide. Da li bi mogla mala pomoć? Ili su već istekle zalihe?

Hvala!
Pozdrav @deda_jr,
Besplatan promotivni primjerak EON Kids daljinskog upravljača možete naručiti putem web verzije Moj Telemach portala putem računara ili laptopa, na početnoj stranici portala, klikom na promotivni EON Kids baner i odabirom boje. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Image
Hvala!
Telemach

#21110 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

deda_jr wrote: 26/12/2023 13:04 Hvala!
Pozdrav @deda_jr,
Nema na čemu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
DON_eARL

#21111 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

NecuVise wrote: 26/12/2023 12:36
DON_eARL wrote: 26/12/2023 09:38

Glupost je pisati napamet. U light paketu se ne dobija uređaj koji se može postaviti u bridge mode. DMZ neće riješiti problem. double nat, znam jer sam probao. Nekome to možda neće ni smetati, meni je smetalo.
Čuj pisati napamet. :-) Možeš da tražiš EPC3208 ako ti treba modem u bridge mode i zamijenit će ti EPC3928s bez ikakvih problema. Homegateway se postavlja isključivo jer 90% korisnika nema vlastiti router, a oni koji imaju, bez ikakvih problema mogu da traže klasični modem ili prebacivanje CGA2121 ili SDMC u bridge mode.

DMZ će ti pustiti sve portove na router, ali to ne znači da ne moraš na routeru da podešavaš PortForwarding kako bi omogućio pristup nečemu iza vlastite opreme ili sredio dvosmjernu komunikaciju. Bez ikakvih problema ćeš zaobići double NAT na ovaj način, ako imaš javnu IP adresu na HGW. Probao, ne sa jednim, već sa dva dodatna routera u seriji.
NecuVise

#21112 Re: Telemach BH

Post by NecuVise »

Opet pričaš napamet. Ne možeš dobiti u light paketu modem koji može u bridge mod, osim da doplatiš 160 KM. Vrati se u unazad nekoliko stranica, nekad oktobar novembar na ovoj temi i ima ti iz Telemacha jasno napisano. Ja pitao. Išao i u poslovnicu.
DON_eARL

#21113 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

NecuVise wrote: 26/12/2023 13:23 Opet pričaš napamet. Ne možeš dobiti u light paketu modem koji može u bridge mod, osim da doplatiš 160 KM. Vrati se u unazad nekoliko stranica, nekad oktobar novembar na ovoj temi i ima ti iz Telemacha jasno napisano. Ja pitao. Išao i u poslovnicu.
Hajde molim te pošalji mi broj ugovora, nazvat ću ja za tebe da tražim zamjenu, tražim fakturisanje na sebe. :D
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#21114 Re: Telemach BH

Post by heat »

Dragi Telemaše,
ovim putem želim da ti se zahvalim za brzinu,efikasnost i kvalitet usluge ekipe ovdje, kao i ekipi u naprednoj podršci, a posebno Muameru iz navedene Službe. Da smo svi posvećeni poslu, kao navedeni kolega, svima bi nam bilo bolje u Bosni i Hercegovini.
Molim da se proslijedi pohvala menadžeru/šefu za gore navedenog kolegu, kao i da se isti nagradi bonusom na platu za izvanredan trud.

Lijepi pozdrav :thumbup:
hamo1977

#21115 Re: Telemach BH

Post by hamo1977 »

heat wrote: 26/12/2023 13:41 Dragi Telemaše,
ovim putem želim da ti se zahvalim za brzinu,efikasnost i kvalitet usluge ekipe ovdje, kao i ekipi u naprednoj podršci, a posebno Muameru iz navedene Službe. Da smo svi posvećeni poslu, kao navedeni kolega, svima bi nam bilo bolje u Bosni i Hercegovini.
Molim da se proslijedi pohvala menadžeru/šefu za gore navedenog kolegu, kao i da se isti nagradi bonusom na platu za izvanredan trud.

E pošteno. Svaka čast i za tebe.
Telemach

#21116 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

heat wrote: 26/12/2023 13:41 Dragi Telemaše,

Pozdrav @heat,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da ste zadovoljni pruženom podrškom od strane kolege iz sektora napredne tehničke podrške. Vašu pohvalu ćemo proslijediti nadležnom sektoru. Hvala Vam na povjerenju koji ste nam ukazali. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
bogata_sirotinja

#21117 Re: Telemach BH

Post by bogata_sirotinja »

Je l' moguće da se priključak dodatnog recivera za Total TV čeka duže od 5 dana?
Kada se radi priključak novog korisnika, za manje od 24h je sve gotovo a dodatni reciver očito nije žurba?
Iz call centra kažu da je rok 24 do 48h za to ali pošto to za Telemach rade partnerske firme, Telemach ne može uticati na to.
Ja čak sumnjam da je Telemach uopšte pustio nalog za montažu dodatnog recivera ali hajde...
Sada i da me zovu za montažu, može ali tek od 03-05. januara.
Telemach

#21118 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

bogata_sirotinja wrote: 26/12/2023 14:53 Je l' moguće da se priključak dodatnog recivera za Total TV čeka duže od 5 dana?
Kada se radi priključak novog korisnika, za manje od 24h je sve gotovo a dodatni reciver očito nije žurba?
Iz call centra kažu da je rok 24 do 48h za to ali pošto to za Telemach rade partnerske firme, Telemach ne može uticati na to.
Ja čak sumnjam da je Telemach uopšte pustio nalog za montažu dodatnog recivera ali hajde...
Sada i da me zovu za montažu, može ali tek od 03-05. januara.
Pozdrav @bogata_sirotinja,
Nalog za priključenje dodatnog resivera je kreiran sa jučerašnjim danom. Nalog koji je bio aktivan prije toga za zamjenu opreme je poništen. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
rida1976

#21119 Re: Telemach BH

Post by rida1976 »

Je li istina da sad u nekim paketima na naplacuju dodatni eon boks?
Telemach

#21120 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

rida1976 wrote: 26/12/2023 15:01 Je li istina da sad u nekim paketima na naplacuju dodatni eon boks?
Pozdrav @rida1976,
Renta dodatnog EON box uređaja za sve EON Duo i Trio pakete iznosi 5 KM na mjesečnoj osnovi, dok jednokratna priključna taksa iznosi 80 KM. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
bogata_sirotinja

#21121 Re: Telemach BH

Post by bogata_sirotinja »

@Telemach
Pa ko je kreirao nalog za zamjenu opreme?
Još sam 2x zvao i jasno pitao u vezi priključenja dodatnog recivera pošto ta stavka nije navedena u aneksu ugovora kao benefit. Rekli su mi bez obzira na to, da je sve u redu i da je možda i bolje što ta stavka nije navedena u aneksu jer i kada istekne UO, neću plaćati rentu za reciver.
Sve u svemu, ovo vam je minus...
Telemach

#21122 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

bogata_sirotinja wrote: 26/12/2023 15:05 @Telemach
Pa ko je kreirao nalog za zamjenu opreme?
Još sam 2x zvao i jasno pitao u vezi priključenja dodatnog recivera pošto ta stavka nije navedena u aneksu ugovora kao benefit. Rekli su mi bez obzira na to, da je sve u redu i da je možda i bolje što ta stavka nije navedena u aneksu jer i kada istekne UO, neću plaćati rentu za reciver.
Sve u svemu, ovo vam je minus...
Pozdrav @bogata_sirotinja,
Ukoliko niste iskoristili mogućnost korištenja dodatnog Total TV resivera besplatno, istu možete iskoristiti u bilo kom trenutku uz priključenje dodatnog Total TV resivera. Izvinjavamo se zbog propusta i pogrešno kreiranog naloga. Trenutno nalog je ispravno kreiran i kolege će Vas pozvati u narednim danima, te na adresi izvršiti priključenje dodatnog Total TV resivera. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
DON_eARL

#21123 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

@NecuVise ide li ugovor? :D

Ako nećeš slati ugovor, hajde molim te nazovi Telemach i pitaj možeš li dobiti EPC3028 u Light paketu, pa kada naprave zamjeni da mi se izvineš za ovo "pričanje napamet". :)
NecuVise

#21124 Re: Telemach BH

Post by NecuVise »

Ako radiš u telemach dobit ćeš ugovor. Ako misliš da znaš bolje od supporta i uposlenika ne bih dalje s tobom.

Ako te uvrijedilo to "pričanje napamet" izvinjavam se.
DON_eARL

#21125 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

Nije me uvrijedilo no sikiriki, bezveze mi samo da se širi pogrešna informacija. Svaki paket 100% ima i opciju bridge mode modema i nema šanse da ti se za mjena za takav modem fakturiše, bar po trenutnom cjenovniku. :)
Post Reply