sumirprimus wrote: ↑21/12/2023 10:08
armin071 wrote: ↑21/12/2023 09:39
Eeee treba naučiti šta je izvor… Znači snimi Ramo sa balkona kako neki lik upuca nekoga u parku i odnese Ramo snimak u policiju i kaže evo ljudi snimak ubistva i onda se javi drot sumir i kaže, e moj Ramo kakav si ti izvor, to dok ne snimi neko iz vlade ili iz rtv-a nema od toga ništa…. Znači nije bitno što je to ubistvo, nije bitno ni što je snimak vjerodostojan nego ko ga ja na nekoj mreži postao odnosno kakav mu je nickname….
imam pravo da ne vjerujem tkozvanoj novinskj agenciji koja je pvezana sa oznacenim teroristickim organizacijama...
The United States and European Union have designated Hamas a terrorist organization because of its armed resistance against Israel, which has included suicide bombings and rocket attacks.
naravno i vi mozete da postavljate sta god hocete, e sad...
Slazem se, te dezignacije su prilicno ozbiljna stvar. Kao npr.
In particular the Irgun was described as a terrorist organization by the United Nations, British, and United States governments
After the assassination, the new Israeli government declared Lehi a terrorist organization, arresting some 200 members and convicting some of the leaders.[29] Just before the first Israeli elections in January 1949, a general amnesty to Lehi members was granted by the government.[29] In 1980, Israel instituted a military decoration, an "award for activity in the struggle for the establishment of Israel", the Lehi ribbon.[30] Former Lehi leader Yitzhak Shamir became Prime Minister of Israel in 1983.
Stosta se po opcepriznatim historijskim cinjenicama moze prisiti i Hagani, kao recimo njihova upletenost u teroristickom bombaskom napadu na King David hotel, ili potapanje broda u kojem je poginulo 267 ljudi (al da budemo fer ubistva nisu bila namjerna, to je vise oopsie a ne terorizam, svakom se moze desiti) ali eto njih izostavljam jer nisu imali tu dezignaciju koja je tebi toliko bitna, jer sve dok nema dezignacije sve je ok. Posto si ti jako moralan i iskren covjek koji pazljivo bira izvore, siguran sam da ove dezignacije imaju ogromnu tezinu kod tebe. Al sve super i sve ok i ovo mracno poglavlje Izraelske historije ima sretan zavrsetak jer su njihove teroristicke eskapade prekinute inicijacijom u IDF:
...the IDF was formed on 26 May 1948 and began to operate as a conscript military, drawing its initial recruits from the already-existing paramilitaries of the Yishuv—namely Haganah, the Irgun, and Lehi.
Ali mislim da si nabasao na savrseno rjesenje za Hamas i terorizam, pa cak i pitanje sireg sukoba. Sve sto Izraelci trebaju uraditi ako se zele rijesiti Hamasa i terorizma, a po licnom iskustvu, je da danas priznaju nezavisnost Palestine i dozvole formiranje legitimnih vojnih snaga iste, kojima ce se pridruziti svi ovi danasnji teroristi pa vec od sutra nece biti to. Svi na dobitku.