Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
sumirprimus

#45576 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

armin071 wrote: 21/12/2023 09:39 Eeee treba naučiti šta je izvor… Znači snimi Ramo sa balkona kako neki lik upuca nekoga u parku i odnese Ramo snimak u policiju i kaže evo ljudi snimak ubistva i onda se javi drot sumir i kaže, e moj Ramo kakav si ti izvor, to dok ne snimi neko iz vlade ili iz rtv-a nema od toga ništa…. Znači nije bitno što je to ubistvo, nije bitno ni što je snimak vjerodostojan nego ko ga ja na nekoj mreži postao odnosno kakav mu je nickname….
imam pravo da ne vjerujem tkozvanoj novinskj agenciji koja je pvezana sa oznacenim teroristickim organizacijama...
The United States and European Union have designated Hamas a terrorist organization because of its armed resistance against Israel, which has included suicide bombings and rocket attacks.
naravno i vi mozete da postavljate sta god hocete, e sad...
Dead Man Walking

#45577 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dead Man Walking »

sumirprimus wrote: 21/12/2023 10:06
Dead Man Walking wrote: 21/12/2023 10:03 Ove kuravele ne bi mogle savladati ni labudana naseg.
zato su dovoljne za prekaljene hamas borce hehe
kazu da je sehaya najvece uporiste hamasa.
bila .
Jasta radi, ovako napirlitane za tik toka, pa im 20 papucara s kalasima povalja kasarne i sprovede ih u tunele.
sumirprimus

#45578 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

"
sumirprimus

#45579 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

zeljeznicar1921 wrote: 20/12/2023 23:58
Spoiler
Show
Image
i ovo nije problem na temi naravno, nekaznjeno, ovakav antisemitizam ovo je nezabiljezeno :-)
samo pokazuje sta je stvarni problem na ovoj temi
Dead Man Walking

#45580 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Ja sam moro djecu u drugu sobu odvesti.
sumirprimus

#45581 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

"

ovo je to razmisljanje poistiha. jer ovo smo juce culi na ovoj temi.. da se ne lazemo .samo argumentovano. :thumbup:
zato nisu smetalie stotine hiljada ubijenih sirijaca jer ih je ovaj zlotovr ubijao. a kao gaza genocid. :thumbup:
sumirprimus

#45582 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

i jos jedna za danas
""

I ovo smo culi na temi, o okupaicji, imperijalizmu i kolonijalizmu, ali kada su to radili ovi onda je to bio mir i suzivot jelte , naravno sve se desavalo mirnim putem.
i to smo culi nebrojeno puta na ovoj temi :zzzz:
mist

#45583 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mist »

Al opra na ruke,ohani malo izadi na svjez smog :D
sumirprimus

#45584 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ariel Oseran
@ariel_oseran
Israel’s head of National Security, Tzachi Hanegbi, outlines in an op-ed for Arabic-language newspaper
@Elaph
Israel's vision for 'the day after' the war in Gaza, saying it would accept a reformed Palestinian Authority in Gaza.

Hanegbi says Israel has no interest in running the civil affairs of the Gaza Strip and calls for "a moderate Palestinian governing body" that enjoys broad popular support and legitimacy for this task. "It is not for us to decide who this will be," Hanegbi writes.

"Israel is aware of the desire of the international community and countries in the region to integrate the Palestinian Authority the day after Hamas. This will require a fundamental reform of the Palestinian Authority, which will focus on recognizing its duty to raise its young generation on the values of moderation and tolerance and not to incite violence against Israel."
moze palestinska samouprava al ako se reformisu
Dead Man Walking

#45585 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Ides mlada. Kae sensitive content.

Bosanski_kralj

#45586 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Par postvova prije napiše kako IDFu ide super, a onda nakon toga ide post kako IDF šalje pojačanje u Gazu. :izet:

Baš im dobro ide, kad moraju slati pojačanje.

Do sad jedan video od IDFa vojne akcije, gdje se vide kako ubijaju pripadnika Hamasa. Ostalo sve snimci pucanja u zgrade, zidove, zrak...i naravno milione snimaka ubijanja djece, žena, rušenja škola, bolnica...
Dimu1927

#45587 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Jos malo genocidnih poruka i planova

Sto ce im pojacanja kad je hamas pred slomom jos prekjucer bio...
ozdrlje_donje

#45588 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ozdrlje_donje »

sumirprimus wrote: 21/12/2023 09:36 ">
sta kaje pampers ratnici, gledajte ovo, :izet:
kazu nije im bilo vece kazne ni u iraku ni agfantistanu da ih zena zarobi.. isilovci, talibani, al kaida IDF i slicni,.. s
sve ove navedene pod isti kos. Hamas je ipak nesto drugo, ovi prijasnji su svi americke kreacije.
Juliuscezar

#45589 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Juliuscezar »

četnici vole idf jer ih podsjeća na vojsku republike srpske
Maxxtro

#45590 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Maxxtro »

sumirprimus wrote: 21/12/2023 10:08
armin071 wrote: 21/12/2023 09:39 Eeee treba naučiti šta je izvor… Znači snimi Ramo sa balkona kako neki lik upuca nekoga u parku i odnese Ramo snimak u policiju i kaže evo ljudi snimak ubistva i onda se javi drot sumir i kaže, e moj Ramo kakav si ti izvor, to dok ne snimi neko iz vlade ili iz rtv-a nema od toga ništa…. Znači nije bitno što je to ubistvo, nije bitno ni što je snimak vjerodostojan nego ko ga ja na nekoj mreži postao odnosno kakav mu je nickname….
imam pravo da ne vjerujem tkozvanoj novinskj agenciji koja je pvezana sa oznacenim teroristickim organizacijama...
The United States and European Union have designated Hamas a terrorist organization because of its armed resistance against Israel, which has included suicide bombings and rocket attacks.
naravno i vi mozete da postavljate sta god hocete, e sad...
Slazem se, te dezignacije su prilicno ozbiljna stvar. Kao npr.
In particular the Irgun was described as a terrorist organization by the United Nations, British, and United States governments
After the assassination, the new Israeli government declared Lehi a terrorist organization, arresting some 200 members and convicting some of the leaders.[29] Just before the first Israeli elections in January 1949, a general amnesty to Lehi members was granted by the government.[29] In 1980, Israel instituted a military decoration, an "award for activity in the struggle for the establishment of Israel", the Lehi ribbon.[30] Former Lehi leader Yitzhak Shamir became Prime Minister of Israel in 1983.
Stosta se po opcepriznatim historijskim cinjenicama moze prisiti i Hagani, kao recimo njihova upletenost u teroristickom bombaskom napadu na King David hotel, ili potapanje broda u kojem je poginulo 267 ljudi (al da budemo fer ubistva nisu bila namjerna, to je vise oopsie a ne terorizam, svakom se moze desiti) ali eto njih izostavljam jer nisu imali tu dezignaciju koja je tebi toliko bitna, jer sve dok nema dezignacije sve je ok. Posto si ti jako moralan i iskren covjek koji pazljivo bira izvore, siguran sam da ove dezignacije imaju ogromnu tezinu kod tebe. Al sve super i sve ok i ovo mracno poglavlje Izraelske historije ima sretan zavrsetak jer su njihove teroristicke eskapade prekinute inicijacijom u IDF:
...the IDF was formed on 26 May 1948 and began to operate as a conscript military, drawing its initial recruits from the already-existing paramilitaries of the Yishuv—namely Haganah, the Irgun, and Lehi.
Ali mislim da si nabasao na savrseno rjesenje za Hamas i terorizam, pa cak i pitanje sireg sukoba. Sve sto Izraelci trebaju uraditi ako se zele rijesiti Hamasa i terorizma, a po licnom iskustvu, je da danas priznaju nezavisnost Palestine i dozvole formiranje legitimnih vojnih snaga iste, kojima ce se pridruziti svi ovi danasnji teroristi pa vec od sutra nece biti to. Svi na dobitku.
Juliuscezar

#45591 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Juliuscezar »

Boom Boom Boom
Juliuscezar

#45592 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Juliuscezar »

dr_Evil

#45593 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 21/12/2023 10:13
zeljeznicar1921 wrote: 20/12/2023 23:58
Spoiler
Show
Image
i ovo nije problem na temi naravno, nekaznjeno, ovakav antisemitizam ovo je nezabiljezeno :-)
samo pokazuje sta je stvarni problem na ovoj temi
Sta je tacno antisemitizam ovdje, e sad ti objasni ili se izvini kolegi forumasu?

jel antisemitizam uporedit vladu natanjahua sa vladom Hitlera? Jesu li iste metode i isti cilj?

Ovdje je problem sto neko zeli da zabrani slobodu govora, sto bi ti rekao jedan Spanac neki dan, zelim da kritikujem Izrael bez da me neko optuzi da sam antisemit. ALi uvijek kad stakor dodje u cosu on napada.
Dimu1927

#45594 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Uh evo jos jednog antisemiste...

Gledaj ti stoke genocidne zadojene... zanimljivo prije 7.10
sumirprimus

#45595 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 21/12/2023 12:27

Sta je tacno antisemitizam ovdje, e sad ti objasni ili se izvini kolegi forumasu?

jel antisemitizam uporedit vladu natanjahua sa vladom Hitlera? Jesu li iste metode i isti cilj?

Ovdje je problem sto neko zeli da zabrani slobodu govora, sto bi ti rekao jedan Spanac neki dan, zelim da kritikujem Izrael bez da me neko optuzi da sam antisemit. ALi uvijek kad stakor dodje u cosu on napada.
narod koji je prezivio holokaust, lijepit im na zastavu znak njihovog krvnika nacista recimo. i to prodje uz odobravanje i iscudjavanje kao sta fali. ko sto meni dobace bar jednom dnevno na temi cifut, ili male jose, ili leteci jevreji uz precutno odobravanje... ako vi ne vidite problem a vi ste ovde vecinski i ako je vam to ok ,ko sam ja da vam smetam. sta je poenta usljed vaseg osjecaja nemoci i solidarnosti sa palestincima osnovat i jedan hamas u bosni? samo vi. probajte ovo postavit na zapoadu, uz nju i one zastave hamasa isila i slicno pa se pravdajte. :thumbup:
dr_Evil

#45596 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 21/12/2023 13:52

narod koji je prezivio holokaust, lijepit im na zastavu znak njihovog krvnika nacista recimo. i to prodje uz odobravanje i iscudjavanje kao sta fali. ko sto meni dobace bar jednom dnevno na temi cifut, ili male jose, ili leteci jevreji uz precutno odobravanje... ako vi ne vidite problem a vi ste ovde vecinski i ako je vam to ok ,ko sam ja da vam smetam. sta je poenta usljed vaseg osjecaja nemoci i solidarnosti sa palestincima osnovat i jedan hamas u bosni? samo vi. probajte ovo postavit na zapoadu, uz nju i one zastave hamasa isila i slicno pa se pravdajte. :thumbup:
Eh moj sumire, mislis da svi zive u kucici kao puz i da ne smiju reci sta misle. Ali dobro kad zavrsis sa vrijedjanjem onda da se vratimo na temu.

Dakle sta je antisemitizam(da pretpostavimo da je to protiv jevreja, a ne protiv svih semita ukljucujuci Palestince) uporediti sistem Natanjahua i sistem Hitlera.

Da li je antibosnjaizam(izmislih izraz) da ja na zastavu SDA stavim recimo 4S? Ipak je Karadzic bio krvnik Bosnjaka, a zna se da su SDA Bosnjaci. Ja koji svaki dan pisem da je SDA=SANU tvrdim da nije.

Ne ne trole jedan, napad nije najbolja odbrana kad se neko bori sa istinom i argumentima. Ovo nije okrenuto protiv Jevreja, protiv tog nadinteligentog naroda, ovo je osuda genocidne vlade Benjamina koja koriste potpuno iste medote kao i Hitler. Ako neciji rezim koristi metode svojih krvnika, i koristi iste tehnologije za javno mjenje(ti znas najbolje), onda ga je koristan i prijateljski savjet uporediti sa istim.

Dakle ili objasni sta je antisemitizam u uporedbi ili se izvini.
Spoiler
Show
ImageImageImage

P.S. otidji kod svojih saveznika Njemaca i reci da je Hilter i nacizam jednako Njemac i Njemacka :) Destinkcija izmedju Jevreja, Izraela i genocidne vlade Natanjahua koja se koristi hitlerovim metodama.
Last edited by dr_Evil on 21/12/2023 13:59, edited 1 time in total.
sumirprimus

#45597 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

lik hladno stavio kukasti na zastavu izralea i ti meni tu neke pamflete udaras o osudi vlade bibija? fakt mozes pisat a da nista ne napises cudo.
nekako si mi ko ironman iskreno.
Dimu1927

#45598 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Pregledati clipove u komentarima...

Posebno ovo zanimljivo...

sumirprimus

#45599 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

ovak to krene... posljedice slusamo danima pa i na ovom forumu..
Dimu1927

#45600 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Ups opet zajeb u propagandi zionwooda... ljudi se predali bez oruzja odjednom im puske poredali ko biva evo eliminisali smo naoruzane...

:-)
Locked