Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ja_Ja

#64226 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

JoPet o porukama sa reklama. Pricali smo o tome kada je bilo aktuelno. Zakasnili ste na diskusiju :)

Nego ono u centru jeste zalosno. I bez snijega se moglo to pripitomiti i napraviti ozbiljnijim. Studengrad treba da poprimi oblik ZSF-a (svirke) i kada se vec radi da se odradi bolje. Kako sadrzajno u samim kucicama, bez kica i ciganluka tako i van njih sa ukrasavanjem centra i sve to popraceno sadrzajno sa svirkama, dogadjajima koji ce privlaciti ljude da izadju vani svaki dan. Nekako imam osjecaj da se sve prepustilo samom sebi. Kao da se niko niti brine niti zeli a niti ima interesa ne samo da se te stvari odrzavaju vec i da poprimaju veci, bolji, kvalitetniji oblik svake godine.
skoronikako

#64227 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Ma kakvo kasnjenje, cisto mi zanimljivo kako su ljude pogodile poruke koje nisu usmjerene njima.

Ko prica o Jugoslaviji u losem kontekstu po Zenicu? Samo nije bas Jugoslavija pravi reprezent razlicitih misljenja i izgleda da nam se ljudi jos nisu odvikli od takvog stava. Nista na ovom svijetu nije samo crno ili samo bijelo, pa nije ni Jugoslavija.

Helem nejse, svakom njegovo, imate priliku podrzati pravu pricu u gradu za 60 KM godisnje. Celik je konacno krenuo pravim putem. Dokazite lokalpatriotizam i gradski duh svojom podrskom.
saraxy

#64228 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Bosanski_pastuh wrote: 20/12/2023 19:49 Zenica je svakoga dana u svakom pogledu sve vise mrtav grad. Kakvi adventi, desavanja i p*cke materne kad gradom drmaju, vedre i oblace seljacine sa dna kace. Poltroni sto izlaze iz s*pka spodoba kojima u isto vrijeme lizu mlohave c*ne za sicu. Bila SDA, bio Fudo, sve je to nakaradno da ne moze nakaradnije. Go kokosar. Volim svoju Bosnu, ali Zenica je u njoj od takvih spodoba i kvazipatriota dozivjela svoje rasulo. Pricati o Jugoslaviji u losem kontekstu za Zenicu je tragikomicno. Grad koji je u to vrijeme izrastao iz kasabe upravo u grad, u koji se dolazilo da bi dobio posao, pa od visokoobrazovanog kadra do radnika koji su trazili bilo kakav posao. Grad je dobio kvalitetnu infrastrukturu, imao sadrzaj, 4 kina, bazene, moto trke, rokerski festival, kvalitetno pozoriste, stadion, radio emisije, prvu privatnu televiziju, prvoligasa u fudbalu i osvajaca nekih evropskih trofeja, sampiona u ragbiju. Imala je i jebeni striptiz bar, danas to da pokusas vjerovatno bi bio kamenovan na stubu srama. Sad za Novu imas nekakve utvare u centru grada koji ti broje kako to ne valja. Pisaju se po ideji multietnicke Zenice i Bosne. Prije 50 godina je Zenica bila metropola za ovu danasnju Zenicu. Ovo je sunovrat covjecanstva i povratak kasabi. Nemojte ba je*ati s tim nekakvim opravdanjima, jer i dno dna sve vise spusta svoj standard. Ljudi su grad, a svako normalan pobjeze. Malo raje je ostalo i to uglavnom se oko Čelika okuplja, koji je neka svijetla tacka grada, pa cak i u svom mizernom stanju kluba za svoj renome. Privreda oronula. O multietnickom gradu da ne govorimo, saka jada je ostala u gradu, u Vijecu traze lampom predstavnika da je neke druge vjere da ispune norme legaliteta. Od bombe ovih demografskih promjena Zenica se nece oporaviti za narednih 50 godina. I ovo pise neko ko voli srcem svoj grad, a ko je isfrustriran tim seljaklukom i papanlukom koji se prosipa. Pa za 30 godina od rata nisu mogli poplocati nijedan trg. Prodjes centrom grada ko iz horora Stephena Kinga. Nazalost, devastirali su duhom jedan veoma lijep grad i upitno je da ce ici nabolje. Ovo samo tone. Optimizam u Zenici nije opcija.

Kako se nadati boljem kad je nada k*rva, ali eto reda radi svim normalnim katolicima i pravoslavcima sretan i jedan i drugi Božić, a svim normalnim Zenicankama i Zenicanima sretna Nova! Rise up Zenica!
Bravo čovječe! Duša ti se u textu osjeti! :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64229 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ovo je tekst za koji imam osjecaj da sam ga vec 200 puta procitao do sad.
ShnjaZZZ

#64230 Re: Zeničani

Post by ShnjaZZZ »

Pročitati ćeš ga još 200 puta jer vremenom samo dobija na težini. Sve u njemu napisano je istina od A do Ž.
ZoomZoomKiwi

#64231 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Upravo
ZoomZoomKiwi

#64232 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Bukvalno na tri metra od Albe i njihovog reciklažnog dvorišta.

ImageImageImage
plagijator1975

#64233 Re: Zeničani

Post by plagijator1975 »

Bosanski_pastuh wrote: 20/12/2023 19:49 Zenica je svakoga dana u svakom pogledu sve vise mrtav grad. Kakvi adventi, desavanja i p*cke materne kad gradom drmaju, vedre i oblace seljacine sa dna kace. Poltroni sto izlaze iz s*pka spodoba kojima u isto vrijeme lizu mlohave c*ne za sicu. Bila SDA, bio Fudo, sve je to nakaradno da ne moze nakaradnije. Go kokosar. Volim svoju Bosnu, ali Zenica je u njoj od takvih spodoba i kvazipatriota dozivjela svoje rasulo. Pricati o Jugoslaviji u losem kontekstu za Zenicu je tragikomicno. Grad koji je u to vrijeme izrastao iz kasabe upravo u grad, u koji se dolazilo da bi dobio posao, pa od visokoobrazovanog kadra do radnika koji su trazili bilo kakav posao. Grad je dobio kvalitetnu infrastrukturu, imao sadrzaj, 4 kina, bazene, moto trke, rokerski festival, kvalitetno pozoriste, stadion, radio emisije, prvu privatnu televiziju, prvoligasa u fudbalu i osvajaca nekih evropskih trofeja, sampiona u ragbiju. Imala je i jebeni striptiz bar, danas to da pokusas vjerovatno bi bio kamenovan na stubu srama. Sad za Novu imas nekakve utvare u centru grada koji ti broje kako to ne valja. Pisaju se po ideji multietnicke Zenice i Bosne. Prije 50 godina je Zenica bila metropola za ovu danasnju Zenicu. Ovo je sunovrat covjecanstva i povratak kasabi. Nemojte ba je*ati s tim nekakvim opravdanjima, jer i dno dna sve vise spusta svoj standard. Ljudi su grad, a svako normalan pobjeze. Malo raje je ostalo i to uglavnom se oko Čelika okuplja, koji je neka svijetla tacka grada, pa cak i u svom mizernom stanju kluba za svoj renome. Privreda oronula. O multietnickom gradu da ne govorimo, saka jada je ostala u gradu, u Vijecu traze lampom predstavnika da je neke druge vjere da ispune norme legaliteta. Od bombe ovih demografskih promjena Zenica se nece oporaviti za narednih 50 godina. I ovo pise neko ko voli srcem svoj grad, a ko je isfrustriran tim seljaklukom i papanlukom koji se prosipa. Pa za 30 godina od rata nisu mogli poplocati nijedan trg. Prodjes centrom grada ko iz horora Stephena Kinga. Nazalost, devastirali su duhom jedan veoma lijep grad i upitno je da ce ici nabolje. Ovo samo tone. Optimizam u Zenici nije opcija.

Kako se nadati boljem kad je nada k*rva, ali eto reda radi svim normalnim katolicima i pravoslavcima sretan i jedan i drugi Božić, a svim normalnim Zenicankama i Zenicanima sretna Nova! Rise up Zenica!
To je to, na žalost sve je tačno, a što je još žalosnije nema nikakve nade za promjene na bolje, seljaci, kabadahije i tzv. vjernici vladaju ovim gradom :(
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#64234 Re: Zeničani

Post by gentoo »

U novogodišnjoj noći i zbog drugačije pozicije stejdža za Centralni javni doček u Zenici u odnosu na ranije godine, biće izmijenjen i režim saobraćaja.
Povodom “Centralnog dočeka Nove godine u Zenici“ s Marijom Šerifović, u periodu počev od 30.12.2023. godine od 8:00 sati do 01.01.2024. godine do 10:00 sati biće potpuno obustavljen saobraćaj u centru Zenice. Zatvara se ulica Talića brdo – od spajanja sa ulicom Hamdije Kreševljakovića, do spajanja sa ulicom Mejdandžik.
Zatim, zatvara se ulica Londža – od spajanja sa ulicom Vojvodića put, do spajanja sa Trgom Alije Izetbegovića.
Također, u ovom dijelu Grada, u periodu počev od 30.12.2023. godine od 8:00 sati do 01.01.2024. godine do 10:00 sati, biće zabranjeno zaustavljanje i parkiranje motornih vozila.
Gradska uprava moli građane za razumijevanje, a sve to kako bi ugođaj u “najluđoj noći u godini” bio što potpuniji.

Ne kontam sta misle sa "stejdžom" ali znam da ce ovi kakanjci i ostali da okupiraju Jaliju i svaku zelenu povrsinu :mrgreen:
ZoomZoomKiwi

#64235 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

100%
ZoomZoomKiwi

#64236 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Znači od subote do ponedjeljka to:
Image
kakavdanakneiskustvu

#64237 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64238 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

gentoo wrote: 21/12/2023 08:58
U novogodišnjoj noći i zbog drugačije pozicije stejdža za Centralni javni doček u Zenici u odnosu na ranije godine, biće izmijenjen i režim saobraćaja.
Povodom “Centralnog dočeka Nove godine u Zenici“ s Marijom Šerifović, u periodu počev od 30.12.2023. godine od 8:00 sati do 01.01.2024. godine do 10:00 sati biće potpuno obustavljen saobraćaj u centru Zenice. Zatvara se ulica Talića brdo – od spajanja sa ulicom Hamdije Kreševljakovića, do spajanja sa ulicom Mejdandžik.
Zatim, zatvara se ulica Londža – od spajanja sa ulicom Vojvodića put, do spajanja sa Trgom Alije Izetbegovića.
Također, u ovom dijelu Grada, u periodu počev od 30.12.2023. godine od 8:00 sati do 01.01.2024. godine do 10:00 sati, biće zabranjeno zaustavljanje i parkiranje motornih vozila.
Gradska uprava moli građane za razumijevanje, a sve to kako bi ugođaj u “najluđoj noći u godini” bio što potpuniji.

Ne kontam sta misle sa "stejdžom" ali znam da ce ovi kakanjci i ostali da okupiraju Jaliju i svaku zelenu povrsinu :mrgreen:
Znaci kanta jupola, gajba sarajevske pive ili Sava M+S i zagradi dje parkiras
Throttle

#64239 Re: Zeničani

Post by Throttle »

kakavdanakneiskustvu wrote: 21/12/2023 09:28
Kakanj, Visoko i Vogosca su jos gori jutros.
gentoo

#64240 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Ma ja ne vozim po 7 dana nigdje.. parkiram i stoji tako :mrgreen:

Ali ne kontam sta je cilj s ovim ? Nece valjda binu kod fontane a ljudi da budu u Londzi ? :roll:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#64241 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Ma šta magla, evo Lufthansa sletila u 9:26 :D.
-Chesterfield-

#64242 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Kod mene ekstra vrijeme...

Image
sumirprimus

#64243 Re: Zeničani

Post by sumirprimus »

nije ni cudo sto dosta zenicana prelazi u sarajevo, vidi se i po klixu..
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#64244 Re: Zeničani

Post by Bobi »

-Chesterfield- wrote: 21/12/2023 10:28 Kod mene ekstra vrijeme...

Image
Do Babina planinci iznad Babina šarplaninci :D.
ZoomZoomKiwi

#64245 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

gentoo wrote: 21/12/2023 09:44 Ma ja ne vozim po 7 dana nigdje.. parkiram i stoji tako :mrgreen:

Ali ne kontam sta je cilj s ovim ? Nece valjda binu kod fontane a ljudi da budu u Londzi ? :roll:
Mislim da će bina da bude kod Mlinara negdje, a da očekuju raje do iza fontane, pa zato zatvaraju saobraćaj do Lindapeka.
gentoo

#64246 Re: Zeničani

Post by gentoo »

EFD22 wrote: 21/12/2023 10:55 a da očekuju raje do iza fontane, pa zato zatvaraju saobraćaj do Lindapeka.
LOL pa ne gostuje Metallica :lol:

Plus tom kod fontane je bolje Mariju naci na Youtube pa je gledati jer niti ce sta cuti kako treba a niti vidjeti.

Sto bi Fudo rek'o "mante se populizma" .. ali to samo za SDA vazi :mrgreen:
ZoomZoomKiwi

#64247 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Tako valjda očekuju, šta ja znam :mrgreen:

Ja znam da ću biti kući :lol:
jasko_ba

#64248 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

_BataZiv_0809 wrote: 21/12/2023 06:08 Ovo je tekst za koji imam osjecaj da sam ga vec 200 puta procitao do sad.
Tacno na FB-u imam iste tekstove unazad mjesec dana, nebitni ko je, Maglaj, Zavidovići, Sarajevo, Zenica, Berlin, Pariz, Njujork, Istanbul itd. Imam osjecaj da ista osoba pise, samo mijenja lokacije unutar pojedinog grada.
gentoo

#64249 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Sta se ono pravi izmedju Bajre i vatrogasaca ? Da nije LIDL :D
xPaco1337

#64250 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

Nije Lidl al je sigurno Walmart :-)
Post Reply