BANKE ALL ABOUT!!!
Moderator: anex
- rida1976
#2751 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Pa zato sam i pitao ima li neko iz NLB ovdje da zna. Stranica im je kriza
-
dzenanalic22
-
LikeLike
#2753 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Sto se tice poslovnice na Pofalicima, ne moze gore. Pogotovo par starih radnika uzas, najgora ona plava kratko osisana teta srednjih godina sto radi na salteru. Znaci nisam usao u goru poslovnicu iako odem bukvalno jednom godisnje zbog produzenja stednje i slicno.
Sto se tice aplikacije, nije losa uopste, meni je bolja i jednostavnija nego od Raiffeisena, ali se zna desiti da nekad navece kasno ne mogu da se logujem.
-
Dany97
#2754 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Jeli imao neku situaciju da je zaboravio PIN NKBM banka i trazio novi preko poziva?dobijanjem novog sms-om.
-
Dilibus
#2755 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ja pola godine pokusavam da izvadim njihovu prepaid VISA upravo zbog neta i paypala. Zadnji put su mi rekli da je trenutno prekinuta saradnja s VISOM. Da li se ista u medjuvremenu promijenilo, ne znam.dzenanalic22 wrote: ↑18/12/2023 20:04https://www.asabanka.ba/stanovnistvo/kr ... d-kartica/LikeLike wrote: ↑18/12/2023 18:14 Istekla mi BBI prepaid kartica, otisao novu danuzmem kad ne moze. Navodno mora se vezati kartica za tekuci racun, a da bi otvorio tekuci moram platu kod njih prebaciti sto ne dolazi u obzir.
Ima li neka druga banka prepaid karticu? Meni treba da preko nje npr platim netflix, uplatim rezervaciju na booking i ono najbitnije da je mogu povezati sa google racunom za placanje reklame.
Koja bi druga najjednostavnija i najpovoljnija opcija kartice bila da mi koristi za ove stvari?
-
Mustang1
#2756 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Kako da prebacim pare sa intesa kartice na bbi prepaid karticu preko mobilnog bankarstva. Nisam nikad koristio pa nemam pojma sta mi treba. I hoce li naplatiti transfer.
- Del_Boy1
#2757 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Nikako, mislim da to ne može, jedino na šalteru bbi banke ili sa njihovog mobilnog bankarstva, ali samo ako je oboje vezano za istu osobu.
- semsasuljakovic
#2758 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ako imalo pameti imate, bježat ćete od ASA Banke.dzenanalic22 wrote: ↑18/12/2023 20:04https://www.asabanka.ba/stanovnistvo/kr ... d-kartica/LikeLike wrote: ↑18/12/2023 18:14 Istekla mi BBI prepaid kartica, otisao novu danuzmem kad ne moze. Navodno mora se vezati kartica za tekuci racun, a da bi otvorio tekuci moram platu kod njih prebaciti sto ne dolazi u obzir.
Ima li neka druga banka prepaid karticu? Meni treba da preko nje npr platim netflix, uplatim rezervaciju na booking i ono najbitnije da je mogu povezati sa google racunom za placanje reklame.
Koja bi druga najjednostavnija i najpovoljnija opcija kartice bila da mi koristi za ove stvari?
-
muki_muky
#2759 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
3D Secure 0,60% po autentifikacijidzenanalic22 wrote: ↑18/12/2023 20:04https://www.asabanka.ba/stanovnistvo/kr ... d-kartica/LikeLike wrote: ↑18/12/2023 18:14 Istekla mi BBI prepaid kartica, otisao novu danuzmem kad ne moze. Navodno mora se vezati kartica za tekuci racun, a da bi otvorio tekuci moram platu kod njih prebaciti sto ne dolazi u obzir.
-
dzenanalic22
#2760 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ne znam da postoji jeftinija dopunjiva kartica (osim BBI). Oni u Unicredit naplaćuju 5KM dopunjivu karticu mjesečno (FBiH, a u RS 1KM).
-
oXavier
#2761 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Nakon što je Intesa prije nekoliko godina onemogućila primanje novca putem PayPala, tražio sam drugu banku za sekundarnu karticu za Paypal i internet plaćanja, i tada sam doživio slična iskustva o kojim se piše (od blagotelećih pogleda do potpune neinformisanosti o vlastitim proizvodima). Međutim, slučajno sam naišao na paket Visa internet kartice od Nove banke, i ja sam lično prezadovoljan, nikakvih problema do sada unazad otprilike dvije godine, plaćanje online i preko Paypala radi bez problema, primanje novca takođe preko PayPala (doduše manje svote oko stotinjak maraka), izvod dolazi na mail nakon svake transakcije u roku od 24-48h. Jedino su mi rekli da se novac može podizati isključivo na bankomatu a ne na šalteru.
-
zippoo87
#2762 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Nova Banka trenutno ima i najbolju kamatu na orocenu stednju...doduse haman je sada neka promocija/akcija ali opet najbolja kamata.oXavier wrote: ↑21/12/2023 23:26 Nakon što je Intesa prije nekoliko godina onemogućila primanje novca putem PayPala, tražio sam drugu banku za sekundarnu karticu za Paypal i internet plaćanja, i tada sam doživio slična iskustva o kojim se piše (od blagotelećih pogleda do potpune neinformisanosti o vlastitim proizvodima). Međutim, slučajno sam naišao na paket Visa internet kartice od Nove banke, i ja sam lično prezadovoljan, nikakvih problema do sada unazad otprilike dvije godine, plaćanje online i preko Paypala radi bez problema, primanje novca takođe preko PayPala (doduše manje svote oko stotinjak maraka), izvod dolazi na mail nakon svake transakcije u roku od 24-48h. Jedino su mi rekli da se novac može podizati isključivo na bankomatu a ne na šalteru.
https://www.novabanka.com/sr/stranica/1 ... na-stednja
Prije par godina sam imao oroceno kod njih novca na 2 godine i kada je isteklo i nekako u koroni,kada je poceo ratu u Ukrajini i popadale one banke,prebacim pare na banku u FBiH ali sada nisu orocene,jer je kamata ispod 1%
Kontam opet ako budem sta orocavao,da tamo to stavim...svakako je iznos manji od osiguranog depozita,tako da ne bi trebalo biti problema.
-
Prodice
#2763 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ja stavio u NB na orocenje. Iznos je ispod max osigurane svote pa sta bude...
- Bosanac sa dna kace
#2764 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
- nepass1
#2765 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
To je planBosanac sa dna kace wrote: ↑23/12/2023 07:51Samo malo, možemo imati samo jedan tekući račun???
Sad ne znam moze li u rs i fbih se otvoriti po jedan. Ako imas dva nece ti niko ukinuti jedan.
- Bosanac sa dna kace
#2766 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Koja je logika toga? Otkad je to?nepass1 wrote: ↑23/12/2023 08:46To je plan
Sad ne znam moze li u rs i fbih se otvoriti po jedan. Ako imas dva nece ti niko ukinuti jedan.
Zar to nije protiv slobodnog tržišta?
- nepass1
#2767 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Rece mi zena, nemam pojma sta kako
-
LikeLike
#2768 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Meni u BBI banci rekose da bi otvorio tekuci racun moram kod njih prebaciti primanja, a u Union i Asa banci mogu bez prebacivanja otvoriti tekuci racun.
-
Email83
#2769 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Pozdrav ekipa, treba mi jedna pomoc, ako mi drug ima stan koji je pod hipotekom, i zeli da ga proda, da li ga ja mogu kupit, a da isti stan ostane pod hipotekom, a ja dobijem novac da njega isplatim? Na neki nacin da preuzmem tu hipoteku kako se vec kaze
- Euphoria
#2770 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ja sam klijent vec 2 godine. Meni su super, vrlo ljubazni, brzi i korektni. Inace sve zavrsavam u poslovnici na Pofalicima. Imala sam racune u raznim bankama, sa NLB mi je najbolje. Da su savrseni nisu. Naljutili su me kad su podigli kamate na stambene kredite. Ali cijenim sto me moj bankar zvao samoincijativno i ispregovarao povoljnije uvjete.
Aplikacija je top, brza i pouzdana, sms stize odmah a ne za 7 dana kao u ASAi.
Mozes racun bez prenosa plate otvoriti, cak i kredit dici, jedini uslov je da uzmes karticu za taj racun.
-
azdralovic
#2771 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Moze ali ne moze... u sustini ti bi morao dici novi kredit (koji je jelte isti kao i njegov dug trenutno) i staviti novu hipoteku, a njegovo bi se otplatilo sa novcem iz kredita.
Problematicno moze biti ako banka ne nudi vise iste uslove kreditiranja, plus ima tu troskova notara dok se sve to ispise i upise u ZK
-
Email83
#2772 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
U globalu sam razmisljao da bi trebalo ponovo da vjestak izvjestaci stan, zatim da ja imam kapacitet za otplatu, onda bi oni lupam prebacili njegov ostatak kredita sebi recimo 50000, plus mu od ostatka kredita isplatiti trazenu cijenu, a na mene prebacit hipoteku. Tako mi djeluje najlogicnijeazdralovic wrote: ↑25/12/2023 09:17Moze ali ne moze... u sustini ti bi morao dici novi kredit (koji je jelte isti kao i njegov dug trenutno) i staviti novu hipoteku, a njegovo bi se otplatilo sa novcem iz kredita.
Problematicno moze biti ako banka ne nudi vise iste uslove kreditiranja, plus ima tu troskova notara dok se sve to ispise i upise u ZK
-
azdralovic
#2773 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Iz perspektive banke, ti si ko i svaki drugi kupac, tako da procedura je ista bez obzira sto se vas dvojica znateEmail83 wrote: ↑25/12/2023 15:57U globalu sam razmisljao da bi trebalo ponovo da vjestak izvjestaci stan, zatim da ja imam kapacitet za otplatu, onda bi oni lupam prebacili njegov ostatak kredita sebi recimo 50000, plus mu od ostatka kredita isplatiti trazenu cijenu, a na mene prebacit hipoteku. Tako mi djeluje najlogicnijeazdralovic wrote: ↑25/12/2023 09:17Moze ali ne moze... u sustini ti bi morao dici novi kredit (koji je jelte isti kao i njegov dug trenutno) i staviti novu hipoteku, a njegovo bi se otplatilo sa novcem iz kredita.
Odes u banku i kazes kupio bi stan, treba mi X novca
Tvoj drug podje s tobom i obavijesti banku da bi on prodao stan i iz tih sredstava zatvorio obavezu prema banci
Banka mu izda potvrdu koji mu je iznos duga na datum
Kad se tebi odobri kredit (tu ide sva ova procedura procjena, kreditna sposobnost hu ha) svi zajedno odete kod notara, banka daje brisovnicu za njegovu hipoteku, potpisujete kupoprodajni ugovor, i potpisujete ugovor o hipoteci, kad notar preda papire u sud (obicno kad dobije DN broj), banka pusti sredstva, sebi koliko je ostatak duga, a njemu razliku i to je to
E sad mozda je neko imao druga iskustva po drugim bankama, ali u sustini to je procedura...
-
Email83
#2774 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Da sad mi je jasno hvalaazdralovic wrote: ↑25/12/2023 16:09Iz perspektive banke, ti si ko i svaki drugi kupac, tako da procedura je ista bez obzira sto se vas dvojica znateEmail83 wrote: ↑25/12/2023 15:57U globalu sam razmisljao da bi trebalo ponovo da vjestak izvjestaci stan, zatim da ja imam kapacitet za otplatu, onda bi oni lupam prebacili njegov ostatak kredita sebi recimo 50000, plus mu od ostatka kredita isplatiti trazenu cijenu, a na mene prebacit hipoteku. Tako mi djeluje najlogicnijeazdralovic wrote: ↑25/12/2023 09:17
Moze ali ne moze... u sustini ti bi morao dici novi kredit (koji je jelte isti kao i njegov dug trenutno) i staviti novu hipoteku, a njegovo bi se otplatilo sa novcem iz kredita.
Odes u banku i kazes kupio bi stan, treba mi X novca
Tvoj drug podje s tobom i obavijesti banku da bi on prodao stan i iz tih sredstava zatvorio obavezu prema banci
Banka mu izda potvrdu koji mu je iznos duga na datum
Kad se tebi odobri kredit (tu ide sva ova procedura procjena, kreditna sposobnost hu ha) svi zajedno odete kod notara, banka daje brisovnicu za njegovu hipoteku, potpisujete kupoprodajni ugovor, i potpisujete ugovor o hipoteci, kad notar preda papire u sud (obicno kad dobije DN broj), banka pusti sredstva, sebi koliko je ostatak duga, a njemu razliku i to je to
E sad mozda je neko imao druga iskustva po drugim bankama, ali u sustini to je procedura...
- xPaco1337
#2775 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Mene je danas nazvao Sparkasse i pitaju da li sam kupovao crypto na Krakenu, potvrdio sam da jesam i rekli su mi da više ne smijem crypto kupovati i da ce mi zatvoriti racun ako budem opet uzimao. Bila je smiješna svota u pitanju cca 50€ gdje sam kupio Ripple. Samo ova naša država ide u nazad sa ovim, a vamo Bake i Dodo uzeže milijarde 
P.S ta je kupovina bila prije cca godinu dana
P.S ta je kupovina bila prije cca godinu dana