Revolut - iskustva, mišljenja
Moderator: anex
-
Astrix
#51 Re: Revolut iskustva
A nemam pojma, prvi put se susrećem s tim pa ne znam šta je u pitanju. Vidjeću kad otvorim pravi račun da li će se moći povezati. Nisam dosad čuo da se uslovljava bankom koju moraš imati, pa vidjećemo.
- drugtito2011
#52 Re: Revolut iskustva
Dolaze mi neki Englezi za novu godinu i pitaju moze li se Revolut kartica koristiti?
- rida1976
#53 Re: Revolut iskustva
Moze kao i svaka druga kartica naravno
- drugtito2011
-
Rstrator
#55 Re: Revolut iskustva
nije revolut blokirao nego moja banka s koje prebacujem novac na revolut. ne dopustaju mi da vise nadopunim revolut bas zato jer je crypto friendly.
Revolut radi normalno, ali nemam vise nacin kako staviti pare na revolut.
raiffeisen usrani
-
-Ekser-
#56 Re: Revolut iskustva
Može, samo neka idu na bankomate UniCredit, Addiko ili Nove Banke, za podizanje novca bez naknade.drugtito2011 wrote: ↑28/12/2022 12:32 Dolaze mi neki Englezi za novu godinu i pitaju moze li se Revolut kartica koristiti?
- drugtito2011
#57 Re: Revolut iskustva
Hvala-Ekser- wrote: ↑03/03/2023 09:43Može, samo neka idu na bankomate UniCredit, Addiko ili Nove Banke, za podizanje novca bez naknade.drugtito2011 wrote: ↑28/12/2022 12:32 Dolaze mi neki Englezi za novu godinu i pitaju moze li se Revolut kartica koristiti?
-
-Ekser-
#58 Re: Revolut iskustva
Stiže u Moldaviju!
https://www.infotag.md/finances-en/308432/
Mora da se pregovara. Ne dolazi tek onako na neko tržište.
-
dzenanalic22
#59 Re: Revolut iskustva
Prije par dana stigao i u Sjevernu Makedoniju.-Ekser- wrote: ↑05/07/2023 14:40 Stiže u Moldaviju!
-
-Ekser-
#60 Re: Revolut iskustva
Ako može link od te vijesti?
-
dzenanalic22
#61 Re: Revolut iskustva
Nema vijesti od strane Revoluta, međutim krenuo je istovremeno kad i u Moldaviji. Korisnici na Redditu su podijelili slike da se mogu registrirati iz Makedonije i screenshot Revolut podrške gdje kažu da Revolut Lite jeste dostupan u S.Makedoniji.
-
KlixForum22
#62 Re: Revolut iskustva
Pozdrav,
Treba mi jedna informacija ili eventualno savjet, koji je najbolji pristup vezano za produženje Revolut kartice i računa?
Naime, krajem prošle godine sam boravio u Italiji koristeći studentsku vizu koja je trajala do 24.02.2023 (6 mjeseci ukupno). I s obzirom da Revolut nije dostupan kod nas odlučio sam da otvorim račun koristeći Italiju kao zemlju boravišta (Bosna naravno nije ni bila u mogućim opcijama).
Kada su mi tražili dokument za verifikaciju uslikao sam vizu koja je bila u pasošu i verifikacija je ubrzo prošla, te sam mogao koristiti račun sasvim normalno. Ubrzo sam bio i karticu naručio te mi je i ona stigla za par dana (nekih 10-ak eura je koštalo).
Eh sada, nekad krajem Februara mi je došao mail od njih gdje su mi rekli da trebam ažurirati svoje ID podatke, tako što ću ih ponovno poslati njima (slika dokumenta koji potvrđuje moje boravište u Italiji), međutim kako mi je viza istekla 24.02. sumnjam da bi mi prihvatili vizu iz pasoša opet.
U mailu su napisali da ako ne ažuriram podatke do 24.08., neću više moći prebacivati novac na svoj račun iz neke eksterne banke (dosad sam koristio svoj Unicredit račun da dodajem sredstva), ali ću i dalje moći koristiti karticu. Međutim, ako je ažuriram do 24.02.2024 onda neću nikako moći dodavati ili slati novac na/sa svog računa.
Sada, zanima koji je najbolji način da produžim svoj račun i je li iko imao sličnu situaciju? Da li postoji možda šansa da stavim Bosnu kao zemlju porijekla s obzirom da već imam otvoren račun iako BiH nije pokrivena prilikom otvaranja računa?
Kada sam se rapitivao o Revolutu bilo mi je rečeno da je dovoljno uslikati bilo koji dokument i da račun ostaje zauvijek, međutim očigledno da su obratili pažnju na datum isteka i da mi sada traže nove podatke koje nažalost nemam (niti bih mogao imati Italijanske dokumente u skorijoj budućnosti).
Lijep pozdrav i unaprijed hvala!
Treba mi jedna informacija ili eventualno savjet, koji je najbolji pristup vezano za produženje Revolut kartice i računa?
Naime, krajem prošle godine sam boravio u Italiji koristeći studentsku vizu koja je trajala do 24.02.2023 (6 mjeseci ukupno). I s obzirom da Revolut nije dostupan kod nas odlučio sam da otvorim račun koristeći Italiju kao zemlju boravišta (Bosna naravno nije ni bila u mogućim opcijama).
Kada su mi tražili dokument za verifikaciju uslikao sam vizu koja je bila u pasošu i verifikacija je ubrzo prošla, te sam mogao koristiti račun sasvim normalno. Ubrzo sam bio i karticu naručio te mi je i ona stigla za par dana (nekih 10-ak eura je koštalo).
Eh sada, nekad krajem Februara mi je došao mail od njih gdje su mi rekli da trebam ažurirati svoje ID podatke, tako što ću ih ponovno poslati njima (slika dokumenta koji potvrđuje moje boravište u Italiji), međutim kako mi je viza istekla 24.02. sumnjam da bi mi prihvatili vizu iz pasoša opet.
U mailu su napisali da ako ne ažuriram podatke do 24.08., neću više moći prebacivati novac na svoj račun iz neke eksterne banke (dosad sam koristio svoj Unicredit račun da dodajem sredstva), ali ću i dalje moći koristiti karticu. Međutim, ako je ažuriram do 24.02.2024 onda neću nikako moći dodavati ili slati novac na/sa svog računa.
Sada, zanima koji je najbolji način da produžim svoj račun i je li iko imao sličnu situaciju? Da li postoji možda šansa da stavim Bosnu kao zemlju porijekla s obzirom da već imam otvoren račun iako BiH nije pokrivena prilikom otvaranja računa?
Kada sam se rapitivao o Revolutu bilo mi je rečeno da je dovoljno uslikati bilo koji dokument i da račun ostaje zauvijek, međutim očigledno da su obratili pažnju na datum isteka i da mi sada traže nove podatke koje nažalost nemam (niti bih mogao imati Italijanske dokumente u skorijoj budućnosti).
- n+1
#63 Re: Revolut iskustva
Jesi šta skontao za ovo?KlixForum22 wrote: ↑28/07/2023 12:23 Pozdrav,
-
dzenanalic22
#64 Re: Revolut iskustva
Nema se šta skontati tu. Ne može produžiti (a ni napraviti) Revolut račun ako nema legalno boravište ili državljanstvo neke od zemalja u kojima posluju.n+1 wrote: ↑01/09/2023 12:35Jesi šta skontao za ovo?KlixForum22 wrote: ↑28/07/2023 12:23 Pozdrav,
- n+1
#65 Re: Revolut iskustva
Što i dalje ne objašnjava šta se dešava s parama na računu.dzenanalic22 wrote: ↑01/09/2023 20:04Nema se šta skontati tu. Ne može produžiti (a ni napraviti) Revolut račun ako nema legalno boravište ili državljanstvo neke od zemalja u kojima posluju.
-
akcija007
#66 Re: Revolut iskustva
Podigni pare na automatu i zatvori taj racun .
Otvori ga opet kada budes imao neki boravak u eu
Otvori ga opet kada budes imao neki boravak u eu
-
Prodice
#67 Re: Revolut iskustva
Manje naknade za BIH
What's changing?
International card transfers (outside EEA)
We're reducing the transfer fees for international card transfers to certain countries (listed below) from a fee of 2.3% to 1% per transfer
The minimum fee charged per transfer will increase from $0.5 to €1 due to an increase in our transaction costs
These rates are applicable when making a card transfer to Albania, Armenia, Azerbaijan, Bosnia & Herzegovina, Georgia, Kazakhstan, Kosovo, Kyrgyzstan, Moldova, Montenegro, The Republic of North Macedonia, Serbia, Tajikistan, Turkmenistan, Ukraine, Uzbekistan
Domestic and international card transfers (within UK and EEA)
We're also introducing a minimum fee of €0.20 per transfer for all card transfers within the UK and Europe due to an increase in our transaction costs
For example, if you send a card transfer from Spain to Poland, you'll be charged a fee of 0.7% of the transaction amount or €0.20, whichever is higher
What's changing?
International card transfers (outside EEA)
We're reducing the transfer fees for international card transfers to certain countries (listed below) from a fee of 2.3% to 1% per transfer
The minimum fee charged per transfer will increase from $0.5 to €1 due to an increase in our transaction costs
These rates are applicable when making a card transfer to Albania, Armenia, Azerbaijan, Bosnia & Herzegovina, Georgia, Kazakhstan, Kosovo, Kyrgyzstan, Moldova, Montenegro, The Republic of North Macedonia, Serbia, Tajikistan, Turkmenistan, Ukraine, Uzbekistan
Domestic and international card transfers (within UK and EEA)
We're also introducing a minimum fee of €0.20 per transfer for all card transfers within the UK and Europe due to an increase in our transaction costs
For example, if you send a card transfer from Spain to Poland, you'll be charged a fee of 0.7% of the transaction amount or €0.20, whichever is higher
- FoolControl
#68 Re: Revolut iskustva
Ima li kakvih informacija kada bi mogao doći kod nas??
- n+1
#69 Re: Revolut iskustva
Dok je ovakve FBA, nikad.
-
-Ekser-
#70 Re: Revolut iskustva
Da malo uvedemo vedrine pred novu godinu. Desile su se neke sitne pozitivne promjene. Wise i Revolut uveli su KM na svoju listu valuta. Sada korisnici Wise u BiH mogu da imaju pristup mjenjačnici, koja ima nekoliko puta niže naknade nego domaće banke i mjenjačnice. Biće još zanimljivije kada Wise uvede i kartice za BiH, kao i kada dođe Revolut kod nas. Bitno je da više nema stagnacije. Da ne zaboravim i da dvije domaće banke sada imaju Google Pay: NLB i Unicredit.
-
vanjki
#71 Re: Revolut iskustva
Moze li info sto je Revolut?
-
dzenanalic22
#72 Re: Revolut iskustva
Banka bez fizičkih poslovnica, tj. neobanka. Račun otvoriš online, dobiješ fizičku karticu, ali i virtualne/digitalne kartice. Nema naknade vođenja računa za obični račun i kartice.
Detaljnije na:
https://www.revolut.com/hr-HR/
-
akcija007
#73 Re: Revolut iskustva
@Ekser ne moze se raspolagati s KM na Revolutu. Valutni par eur - bam ima odavno na kursnoj Revoluta i kada nesto platis u KM tereti ti eur po kursu eur KM u tom trenutku.
RSD mozes kupiti na Revolutu i kada placas u Srbiji skida ti do visine pokrica RSD s revolut racuna
RSD mozes kupiti na Revolutu i kada placas u Srbiji skida ti do visine pokrica RSD s revolut racuna
-
vanjki
#74 Re: Revolut iskustva
Hvala.dzenanalic22 wrote: ↑20/12/2023 18:00Banka bez fizičkih poslovnica, tj. neobanka. Račun otvoriš online, dobiješ fizičku karticu, ali i virtualne/digitalne kartice. Nema naknade vođenja računa za obični račun i kartice.
Detaljnije na:
https://www.revolut.com/hr-HR/
- Nepenthe11
#75 Re: Revolut iskustva
Morel ovo unas dane trožim?