Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
dr_Evil

#14101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 20/12/2023 13:18

Ja ti govorim kako razmislja sda politicka "elita". Oni mastaju o orbanu vucicu putinu i nacinu kako oni "zavrsavaju" izbore.
Kada je prije dva mjeseca pocelo sranje u gazi rakao sam da je konacno rjesenje dvije drzave, rekao sam da su natanjahuov rezim i hamas uzrok problema i da ce na kraju otici i jedni i drugi. Prvi sam protiv ubijanja palestinaca i naravno da mi je zao rekao sam u startu ali ja im ne mogu pomoci na zalost, ali meni je na prvom mjestu bosna i moj narod. Emocije su uzavrele i prepoznajem da najgori medju nama koriste patnju palestinaca u gazi za svoje sebicne zlobne stranacosektaske ciljeve okretanja bosne od jedinih saveznika i u tome necu da ucestvujem. Podrska dvije drzave uvijek stoji kao i slobodi za palestinski narod. Kad sve ovo prodje kad palestinci dobiju drzavu jednog dana uvidjeces da je amerika jedna od rijetkih koja je iskreno zeljela dobro palestincima, svi drugi su to radili sa figama u dzepovima i iz licnih interesa
Pa sto ga ne napravise tigre do sada, evo 70 godina proslo. Pusti te price, ako ikad bude ikakve Palestine ili ce se uzeti neki dio okolnih drzava ili ce biti velicine Jablanice. Palestine ne smije da bude, iz geostrateskih razloga pod broj 1, i pod broj 2 iz religioznih drevnih razloga.

Gledati sebe treba, ali nikad se ne smije zaboraviti sta rece jedan mudar Svabo:
Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam šutio;
jer nisam bio komunist.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam šutio;
jer nisam bio socijaldemokrat.

Kada su došli po sindikaliste,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalist.

Kada su došli po mene,
više nije bilo nikog
da se pobun
Prema tome mi imamo obavezu da govorimo.

A za ostalo sve se tice SDa si upravu, oni mastaju o fildzanistanu gdje ce imati moc kao arapski kralj da ubijaju novinare. Njima nista ne znaci ni Bosna ni Bosnjaci pa su spremni na koaliciju i sa vragom ako treba, a kamoli sa putinom.
sajber87

#14102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Novak20 wrote: 20/12/2023 13:03
sajber87 wrote: 20/12/2023 13:00
DonieBrasco wrote: 20/12/2023 12:22 https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /231220084

Koja je ovo komedija kakve ovaj izjave daje. :lol:
Samo nameci smite ruke ti se pozlatile, kako sda snsd hdz bratija slozi i kmeci kako ih bole iste stvari :mrgreen: . Osjeti dragan gdje sve ovo vodi
Podrska za ohr USA eu :bih:
:lol:

Prva runda nametanja - tehnički dio za naivne.

Druga runda nametanja - e to će biti shok.

A sve pod uvjetom da prođe i u RS.
Nemoj previse da se radujes, pazi se zelja mozda ti se i ostvare. Shok ce dozivjeti samo bratija iz sda snsd i hdz a i ovaj treci je vidim poceo da kmeci nakon visemjesecne kmeke prve dvojice. Samo polako kao sto sam i rekao davno, incko je po kazni doveden da spava, smit je dosao da radi i i radice. Ovaj osmjeh sa pocetka tvog posta ce nacionalistickoj bratiji biti kiseli vjeruj mi na rijec
DonieBrasco

#14103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Vidjet cemo za Šmita i nametanje prvo parlament i test zrelosti za nositelje eu vrijednosti, polovicno nametanje je nesto najgore sto moze da uradi, full tehnicki paket sve moguce kamere, skenere, listice - sve ostalo ili nista neka ne namece.
sajber87

#14104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 20/12/2023 13:24
sajber87 wrote: 20/12/2023 13:18

Ja ti govorim kako razmislja sda politicka "elita". Oni mastaju o orbanu vucicu putinu i nacinu kako oni "zavrsavaju" izbore.
Kada je prije dva mjeseca pocelo sranje u gazi rakao sam da je konacno rjesenje dvije drzave, rekao sam da su natanjahuov rezim i hamas uzrok problema i da ce na kraju otici i jedni i drugi. Prvi sam protiv ubijanja palestinaca i naravno da mi je zao rekao sam u startu ali ja im ne mogu pomoci na zalost, ali meni je na prvom mjestu bosna i moj narod. Emocije su uzavrele i prepoznajem da najgori medju nama koriste patnju palestinaca u gazi za svoje sebicne zlobne stranacosektaske ciljeve okretanja bosne od jedinih saveznika i u tome necu da ucestvujem. Podrska dvije drzave uvijek stoji kao i slobodi za palestinski narod. Kad sve ovo prodje kad palestinci dobiju drzavu jednog dana uvidjeces da je amerika jedna od rijetkih koja je iskreno zeljela dobro palestincima, svi drugi su to radili sa figama u dzepovima i iz licnih interesa
Pa sto ga ne napravise tigre do sada, evo 70 godina proslo. Pusti te price, ako ikad bude ikakve Palestine ili ce se uzeti neki dio okolnih drzava ili ce biti velicine Jablanice. Palestine ne smije da bude, iz geostrateskih razloga pod broj 1, i pod broj 2 iz religioznih drevnih razloga.

Gledati sebe treba, ali nikad se ne smije zaboraviti sta rece jedan mudar Svabo:
Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam šutio;
jer nisam bio komunist.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam šutio;
jer nisam bio socijaldemokrat.

Kada su došli po sindikaliste,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalist.

Kada su došli po mene,
više nije bilo nikog
da se pobun
Prema tome mi imamo obavezu da govorimo.

A za ostalo sve se tice SDa si upravu, oni mastaju o fildzanistanu gdje ce imati moc kao arapski kralj da ubijaju novinare. Njima nista ne znaci ni Bosna ni Bosnjaci pa su spremni na koaliciju i sa vragom ako treba, a kamoli sa putinom.
Jednom mora doci kraj , sva ova patnja predugo traje, zasto se nesto nije desilo , jbg nije bolje bi bilo da jeste ali tako je kako je, mislim 1947 palestinci su odbili dvije drzave koje bi sad prihvatili obijerucke kasnije izraelci odbijali, ubijali svoje lidere koji su htjeli mir itd itd. Spirala zla mora se jednom zaustaviti. Ameri imaju najmanje interesa da tu bude stalni izvor nestabilnosti, rusija i iran natanjahu hamas imaju najveci interes za sukobe tu. Sve te diktatorske drzave jedino mogu da zive na sukobima.
Bez dvije drzave nema rjesenja to polako svi uvidjaju
Novak20

#14105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

sajber87 wrote: 20/12/2023 13:26
sajber87 wrote: 20/12/2023 13:00

Samo nameci smite ruke ti se pozlatile, kako sda snsd hdz bratija slozi i kmeci kako ih bole iste stvari :mrgreen: . Osjeti dragan gdje sve ovo vodi
Podrska za ohr USA eu :bih:

Nemoj previse da se radujes, pazi se zelja mozda ti se i ostvare. Shok ce dozivjeti samo bratija iz sda snsd i hdz a i ovaj treci je vidim poceo da kmeci nakon visemjesecne kmeke prve dvojice. Samo polako kao sto sam i rekao davno, incko je po kazni doveden da spava, smit je dosao da radi i i radice. Ovaj osmjeh sa pocetka tvog posta ce nacionalistickoj bratiji biti kiseli vjeruj mi na rijec
Ma hajde, vidjet ćemo vrlo brzo, već u petak da li će pajdo Schmidt bilo što nametnuti i razguliti da slavi Božić u Njemačkoj.
sajber87

#14106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Novak20 wrote: 20/12/2023 13:37
sajber87 wrote: 20/12/2023 13:26

Ma hajde, vidjet ćemo vrlo brzo, već u petak da li će pajdo Schmidt bilo što nametnuti i razguliti da slavi Božić u Njemačkoj.
Ako se ne usvoji u parlamentu da li je petak utorak ili srijeda lrije ili kasnije manje je vazno, nametnuce
dr_Evil

#14107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 20/12/2023 13:35
Jednom mora doci kraj , sva ova patnja predugo traje, zasto se nesto nije desilo , jbg nije bolje bi bilo da jeste ali tako je kako je, mislim 1947 palestinci su odbili dvije drzave koje bi sad prihvatili obijerucke kasnije izraelci odbijali, ubijali svoje lidere koji su htjeli mir itd itd. Spirala zla mora se jednom zaustaviti. Ameri imaju najmanje interesa da tu bude stalni izvor nestabilnosti, rusija i iran natanjahu hamas imaju najveci interes za sukobe tu. Sve te diktatorske drzave jedino mogu da zive na sukobima.
Bez dvije drzave nema rjesenja to polako svi uvidjaju
Ma Amerika ima interes da tu bude nestabilnost, od prvog dana se znalo ako naprave Izrael tu da ce biti, a onda decenijama nisu radili nista da to zaustave, osim sto su Izraelu dali bjanko cek da se siri i vrsi etnicko ciscenje bez da ce ikad iko odgovarati.

Mozemo posmatrati trenutno da Rusi imaju interes da se tu zakuha, ali ako cemo posmatrati tako interese onda mozemo reci da Rusiji nije odgovarao ni rat u Europi jer je bila poklopila europu gasom i naftom - ali stvari nikad nisu tako jednostavne. To su sve rekla kazala pretpostavke, previse je kratak vremenski okvir da bi se izvukao bilo kakav zakljucak. Dok ovaj zakljucak oko Palestine i Amerike se kuha vec 70 godina.

Nema kraja, nema hajra i nikad nema i nece biti pravde. Trenutne price Amerike oko dvije drzave su samo za smirivanje situacije gdje i koliko je moguce.

Hajmo mi na nasu temu, dosli smo ovdje jer si uporedio nesto sta se ne smije.. molim te pripazi malo ako mozes.
DonieBrasco

#14108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Nema diskusije ako parlament ne usvoji, Šmita mora da nametne full paket vezano za tehnicki dio a ne polovicno jer to je opet zloupotreba i linija manjeg otpor prema nekima.

A kasnije isto za sam izborni zakon i sve presude.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#14109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

a koji je to full paket?
DonieBrasco

#14110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

laserShow wrote: 20/12/2023 13:48 a koji je to full paket?
Tehnciki dio za oba entiteta, kamere, elektronski brojaci, posmatranje i kontrola odbora, ..itd
BHCluster

#14111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Za sto su morali povecati cijenu elektricne energije? :oops:
Vrijednost izvoza električne energije iz Bosne i Hercegovine u ovoj godini premašit će milijardu KM, istakao je na sjednici Upravnog odbora Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (BHK CIGRE) Edhem Bičakčić, predsjednik Regionalne CIGRE (SEERC) i počasni član Međunarodne CIGRE.

Kako se očekuje, fizički obim izvoza električne energije iz naše zemlje u 2023. godini biće 7,9 terawat sati (TWh), što predstavlja povećanje od 15 posto u odnosu na 2022. godinu, finansijski je na nivou prošle godine, dok je neto izvoz 3,7 TWh.

Kada je riječ o proizvodnji električne energije u 2023. godini ona bi, prema rezultatima izvedenim na osnovu izvještaja Nezavisnog operatora sistema u BiH i Agencije za statistiku BiH, trebalo da bude 15,5 TWh, što predstavlja povećanje od sedam procenata u odnosu na 2022. godinu, a ostvarena je najviše zahvaljujući dobroj hidrologiji. Proizvodnja hidroelektrana je u 2023. godini veća za 44 posto, a termoelektrana je manja za 13 procenata u odnosu na 2022. godinu.
vjeshalica

#14112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vjeshalica »

ljubijankic wrote: 20/12/2023 10:10
vjeshalica wrote: 20/12/2023 08:46 Neki pozivaju na bojkot Manje iz objektivnih razloga, s druge strane, od cijeg postenjacine kupuju proizvode? Ovi novokomponovanih bizmišmena sto su od predratnih granapdžija stasali u vema vazne licnosti u drustvu zahvaljujuci kriminalnim konekcijama sa vlasti? A znamo koliko vlast (ni)je ucinila da se sredi stanje svjesno za svoj interes. Da preciziram kupujete proizvode od labrnja koji su vezani za SDA, a koja je ne tako davno odmah po zavrsetku rata srdacno pravila koalicije sa SDSom i HDZom.....
I hvaka Bogu na tim ratnim profiterima, sta bi ni bez njih. Uputi dovu za njih sveku noc pred spavanje, kao da su ti najmiliji! :bih:
Allahu Ekber☝️☝️☝️☝️
dek

#14113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dek »

Evo ga, krenuli su naši filozofi, ma ja ba isti su i Radovan i Alija, i SDS i SDA.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#14114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

BHCluster wrote: 20/12/2023 13:59 Za sto su morali povecati cijenu elektricne energije?
koliko otpada na fbih, tj blentitetskoh preduzece EPBIH?
dr_Evil

#14115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

dek wrote: 20/12/2023 14:22 Evo ga, krenuli su naši filozofi, ma ja ba isti su i Radovan i Alija, i SDS i SDA.
u 2 deka.
moimoi

#14116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

@BHCluster
Nadji ovaj clanak

Tolike godine izvoza... Kako je BiH došla u situaciju da mora kupovati električnu energiju po visokim cijenama?!
Last edited by moimoi on 20/12/2023 14:28, edited 1 time in total.
Dimu1927

#14118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dimu1927 »

Jel ovo nesic prijeti podjelom drzave. ? Kad je hapsenje ?
Login77777

#14119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

Point. wrote: 20/12/2023 09:43
Login77777 wrote: 20/12/2023 08:09 Vidi prpe sto se zali Jahiji… :lol:

@tramvajtrojka @A_A_AKCIJA
Ženevac, opet se ofiraš prozivanjem. :-)
Deefovska tuga je golema… :mrgreen:
Koja briga za SDAovce sa tvoje strane. Glasniji si od Zlatana Begica u odbrani SDAovaca. Svanulo? :bih:
sumirprimus

#14120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

kakabanja213 wrote: 20/12/2023 13:18
sumirprimus wrote: 20/12/2023 12:57
kakabanja213 wrote: 20/12/2023 12:56
Zar vam Vucko nije dao odmor sada kada je pobijedio.
meni? jarane vise ti imas veze sa vuckom u austriji gore gdje ste svi zemljaci nego ja u tuzli! :thumbup:
i vise cu ja biti bosanac nego ti u austriji ikad i to mi ne mozte oduzeti, ni ti iz austrije ni ovi domaci radikali...
porez, licna, mjesto prebivalist,a i uostalom za mene su ovo lokalne teme bh politicko desavnaje...
Imas li kakvu sudsku presudu za to. Cuj ti placas porez??? Koliko se oporezuje Vuckov semdvic sa parizerom zivota ti.
humor usmjeren za zastitu autohtonih bosnjackih predstavnka jle to to? slabo vi to nesto bogme
sumirprimus

#14121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Ako muslimani sada slavodobitno uživaju što ja dolazim ovdje po ružnom danu, čak u činjenici da je Sarajevo danas najzagađeniji grad, tj. dolazim iz Laktaša koje je najčistije na svijetu. Onda moram da razmišljam da meni ovo neko namjerno radi, da se zatrujem nečim. Moja pluća nisu naviknuta na ovo
:lol: :-) lud ludji dodik
moimoi

#14122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Kaze u Laktasima najcisci zrak na svijetu :lol:

Image
Hakiz

#14123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

dr_Evil wrote: 20/12/2023 14:23
dek wrote: 20/12/2023 14:22 Evo ga, krenuli su naši filozofi, ma ja ba isti su i Radovan i Alija, i SDS i SDA.
u 2 deka.
E baš ga lupi :-)
House

#14124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by House »

moimoi wrote: 20/12/2023 15:10 Kaze u Laktasima najcisci zrak na svijetu :lol:

Image
:mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#14125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

Porodice Foht wrote: 20/12/2023 12:00 Nevjerovatno je da ta pekara Manja, cetnickog vlasnika, i dalje suvereno opstaje u Sarajevu i pored tako uzasnih nacionalistickih ispada vlasnika!!!? :? :sad:
šta ima veze,treba pozivati na bojkot jebenog persila i coca cole,ovo oko manje je skoro p nebitno
Locked