Pa sto ga ne napravise tigre do sada, evo 70 godina proslo. Pusti te price, ako ikad bude ikakve Palestine ili ce se uzeti neki dio okolnih drzava ili ce biti velicine Jablanice. Palestine ne smije da bude, iz geostrateskih razloga pod broj 1, i pod broj 2 iz religioznih drevnih razloga.sajber87 wrote: ↑20/12/2023 13:18
Ja ti govorim kako razmislja sda politicka "elita". Oni mastaju o orbanu vucicu putinu i nacinu kako oni "zavrsavaju" izbore.
Kada je prije dva mjeseca pocelo sranje u gazi rakao sam da je konacno rjesenje dvije drzave, rekao sam da su natanjahuov rezim i hamas uzrok problema i da ce na kraju otici i jedni i drugi. Prvi sam protiv ubijanja palestinaca i naravno da mi je zao rekao sam u startu ali ja im ne mogu pomoci na zalost, ali meni je na prvom mjestu bosna i moj narod. Emocije su uzavrele i prepoznajem da najgori medju nama koriste patnju palestinaca u gazi za svoje sebicne zlobne stranacosektaske ciljeve okretanja bosne od jedinih saveznika i u tome necu da ucestvujem. Podrska dvije drzave uvijek stoji kao i slobodi za palestinski narod. Kad sve ovo prodje kad palestinci dobiju drzavu jednog dana uvidjeces da je amerika jedna od rijetkih koja je iskreno zeljela dobro palestincima, svi drugi su to radili sa figama u dzepovima i iz licnih interesa
Gledati sebe treba, ali nikad se ne smije zaboraviti sta rece jedan mudar Svabo:
Prema tome mi imamo obavezu da govorimo.Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam šutio;
jer nisam bio komunist.
Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam šutio;
jer nisam bio socijaldemokrat.
Kada su došli po sindikaliste,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalist.
Kada su došli po mene,
više nije bilo nikog
da se pobun
A za ostalo sve se tice SDa si upravu, oni mastaju o fildzanistanu gdje ce imati moc kao arapski kralj da ubijaju novinare. Njima nista ne znaci ni Bosna ni Bosnjaci pa su spremni na koaliciju i sa vragom ako treba, a kamoli sa putinom.