Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
sumirprimus

#45401 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 20/12/2023 10:38 Roka Izrael po Libanu, po Siriji, po Palestini, sve agresije na medjunarodne priznate drzave, i tako godinama, mjesecima lupala Arabija po Jemenu. Izgleda da je Putko bio upravu, rijec rat vise ne postoji, sve su ovo specijalne vojne operacije.

Vrijeme je da UN i sud u Haagu zatvore vrata. Dosla Ukrajina ko kamilica.
iduci su i huti u paketu sa hezbolom. kako je ono islo na ovoj temi aaa ne smiju, samo da udju u gazu vidjece, ili ne smiju na hezbolu.
huti su super ratnici. bla bla truć.
dr_Evil

#45402 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 10:39
dr_Evil wrote: 20/12/2023 10:38 Roka Izrael po Libanu, po Siriji, po Palestini, sve agresije na medjunarodne priznate drzave, i tako godinama, mjesecima lupala Arabija po Jemenu. Izgleda da je Putko bio upravu, rijec rat vise ne postoji, sve su ovo specijalne vojne operacije.

iduci su i huti u paketu sa hezbolom. kako je ono islo na ovoj temi aaa ne smiju, samo da udju u gazu vidjece, ili ne smiju na hezbolu.
Ja to nikad ne rekoh, ja sam rekao odmah da ce im Genocidni Joe doci glave.

Ali to ne mjenja cinjenicu da su to agresije na druge drzave, i da su do sada trebale davno pasti sankcije za Izrael. Ispade Putler glas razuma pored Genocidnog Joea.
ozdrlje_donje

#45403 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ozdrlje_donje »

dr_Evil wrote: 20/12/2023 10:44
ozdrlje_donje wrote: 20/12/2023 10:40 Ah lijep li je dan kada zapocne ubijanjem Muslica. Ko vas ne zna...

Nego, po svemu sto se dijeli ovdje, kako sa fasisticke strane tako i sa oslobodilacke, cini se da se gubici prilicno izjednaceni s tim da je razlika u raspolozivosti opremom enormna.
Mozda sto se tice vojnika su tu negdje, ali ovakvo ubijanje civila i djece se ne pamti jos od drugog svjetskog rata, tacnije od bombardovanja Njemackih gradova i Japana.

Mislim da mi nemamo ni priblizan broj ubijenih, i necmeo nikad imati. Jer ovi ce da poravnaju sve i naprave hotele.
Mislio sam na vojne gubitke, a strahotama koje rade nad civilnim stanovnistvom ne bih ni da pocnem..
Juliuscezar

#45404 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Juliuscezar »

sumirprimus

#45405 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

bhnapoleon1 wrote: 20/12/2023 10:47
to je ono sto proiranski i hamas propgandisti zele da mislite, a surova realnost izgelda nazalostovako:

The neighborhood is a long-term stronghold of Hamas.
a kako su preuzeli primat u ovom naselju ?
The rival Fatah-aligned Hilles clan carried influence in Shuja'iyya until Hamas police claimed that they were hiding suspects of a previous bombing in the city, consequently resulting in clashes between police forces and clan members, resulting in nine deaths and causing several men from the Hilles clan to leave the neighborhood for resettlement in the West Bank.
Bloo
Globalna šefica

#45406 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Pezorativni izrazi ce reultirati banom, a svi postovi koji quotaju isti ce biti izbrisani.
sumirprimus

#45407 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 20/12/2023 10:42
sumirprimus wrote: 20/12/2023 10:39

Ja to nikad ne rekoh, ja sam rekao odmah da ce im Genocidni Joe doci glave.

Ali to ne mjenja cinjenicu da su to agresije na druge drzave, i da su do sada trebale davno pasti sankcije za Izrael. Ispade Putler glas razuma pored Genocidnog Joea.
vau jo bajden genocidni? kaok tacno i zasto ga tacno optuzuejs za koji genocid i nad kime? olak se bacate tim terminima.. prelako :-)
Charuga
Globalni moderator

#45408 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

sumirprimus

#45409 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

kaoko mozes gurati putina u istu recenicu uopste sa bajdenom? amerika je nas saveznik, uostalom saveznik i to nato i zemlje u kojoj boravis. a rusija je u ratu sa svima njima. pa i nama... :-)
nevjerovatno gdje vas prosdavce sve tjera ovaj palestinski sukob a nije bas ni da vam je haman mrsko, jel moguce da vam je toliko vazna palestina ??? :-)
dr_Evil

#45410 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 10:56 kaoko mozes gurati putina u istu recenicu uopste sa bajdenom? amerika je nas saveznik, uostalom saveznik i to nato i zemlje u kojoj boravis. a rusija je u ratu sa svima njima. pa i nama... :-)
nevjerovatno gdje vas prosdavce sve tjera ovaj palestinski sukob a nije bas ni da vam je haman mrsko, jel moguce da vam je toliko vazna palestina ??? :-)
Da mi je babo, a ne saveznik, ako je genocidas reci ce mu se, ali ja znam da je to tebi tesko da svaris.
sumirprimus

#45411 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 20/12/2023 11:03
sumirprimus wrote: 20/12/2023 10:56 kaoko mozes gurati putina u istu recenicu uopste sa bajdenom? amerika je nas saveznik, uostalom saveznik i to nato i zemlje u kojoj boravis. a rusija je u ratu sa svima njima. pa i nama... :-)
Da mi je babo, a ne saveznik, ako je genocidas reci ce mu se, ali ja znam da je to tebi tesko da svaris.
ok a po cemu je tacno genocidas? povuko americku vojsku iz afganistana nakon 20 i kusur godina, vojno pomogao napadnutoj zemlji ukrajini i izraleu. po cemu tacno i sta je po tebi tacno genocid da se tako olako razbacujes tim terminima.
Charuga
Globalni moderator

#45412 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

dr_Evil wrote: 20/12/2023 09:26
Charuga wrote: 20/12/2023 09:01
Spoiler
Show
Imaju muda do poda, nesto sta neki autobot nikad nece moci shvatit. Ali da ce im genocidni Joe jebat nanu za ovo, to sigurno da hoce. Nazalost.
Ovo je sigurno.
Maloprije čitam da je 11 največih kompanija, koje se bave prijevozom robe morskim putem, za sada suspendovalo linije prema Izraelu.
A največim borcima za ljudska prava (ne sva naravno) to ne odgovara.
zigson

#45413 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zigson »

Sleepy joe :lol:
dr_Evil

#45414 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 11:04

ok a po cemu je tacno genocidas? povuko americku vojsku iz afganistana nakon 20 i kusur godina, vojno pomogao napadnutoj zemlji ukrajini i izraleu. po cemu tacno i sta je po tebi tacno genocid da se tako olako razbacujes tim terminima.
Po cemu je Putin Putler pa se olako razbacujemo genocidnim terminom tu?

Definicija genocida, cudi me pa Tuzlak takvo sto da ne zna:
Za svrhe ovoga Statuta, izraz "genocid" znači bilo koje od niže opisanih djela, počinjeno u namjeri da se u cijelosti ili djelomično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili vjerska skupina kao što je: (a) ubijanje pripadnika skupine; (b) nanošenje teške ozljede ili duševne boli pripadnicima skupine; (c) namjerno podvrgavanje skupine životnim uvjetima kojima je cilj njezino potpuno ili djelomično fizičko uništenje; (d) nametanje mjera s namjerom sprečavanja rađanja unutar skupine; (e) prisilno premještanje djece iz jedne skupine u drugu.
Reci prika, ima li agresija na Palestinu sve ovo?

Evo da ti priblizim, jedan iz domovine ti:
Kazneni zakon RH

Prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske Genocid kao kazneno djelo spada u kaznena djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom.

NN br. 110, 1997, Članak 156

Genocid

Tko s ciljem da potpuno ili djelomice uništi neku nacionalnu, etničku, rasnu ili vjersku skupinu zapovijedi da se članovi skupine ubijaju ili da im se nanose teške tjelesne ozljede ili da im se teško narušava tjelesno ili duševno zdravlje, ili da se pučanstvo prisilno raseljava, ili da se skupina stavi u takve životne uvjete koji bi doveli do njezina potpuna ili djelomična istrebljenja, ili da se primijene mjere kojima se sprječava rađanje između pripadnika skupine, ili da se vrši prisilno preseljavanje djece u drugu skupinu, ili tko s istim ciljem počini neko od navedenih djela,

Sta rekosmo, i tako vec 70 godina. E moj Sasaaa, gdje je sada ljubav nasaaa, reci Sassaa.

ALi posto Haag nije rekao da je to genocid, onda to nije. To su se malo momci potukli, i usput ostvarili sve elemente genocida, i ono najvaznije NAMJERU.
sumirprimus

#45415 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Charuga wrote: 20/12/2023 11:06
dr_Evil wrote: 20/12/2023 09:26
Charuga wrote: 20/12/2023 09:01
Spoiler
Show
Imaju muda do poda, nesto sta neki autobot nikad nece moci shvatit. Ali da ce im genocidni Joe jebat nanu za ovo, to sigurno da hoce. Nazalost.
Ovo je sigurno.
Maloprije čitam da je 11 največih kompanija, koje se bave prijevozom robe morskim putem, za sada suspendovalo linije prema Izraelu.
A največim borcima za ljudska prava (ne sva naravno) to ne odgovara.
najveĆih... a st aje sigurno ko to zna. mozda vi mislite da je sigurno a s obzirom kako dosad pogadjate stvari ...
sumirprimus

#45416 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 20/12/2023 11:09

Za svrhe ovoga Statuta, izraz "genocid" znači bilo koje od niže opisanih djela, počinjeno u namjeri da se u cijelosti ili djelomično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili vjerska skupina kao što je: (a) ubijanje pripadnika skupine; (b) nanošenje teške ozljede ili duševne boli pripadnicima skupine; (c) namjerno podvrgavanje skupine životnim uvjetima kojima je cilj njezino potpuno ili djelomično fizičko uništenje; (d) nametanje mjera s namjerom sprečavanja rađanja unutar skupine; (e) prisilno premještanje djece iz jedne skupine u drugu.

Kazneni zakon RH

Prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske Genocid kao kazneno djelo spada u kaznena djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom.

Genocid

Tko s ciljem da potpuno ili djelomice uništi neku nacionalnu, etničku, rasnu ili vjersku skupinu zapovijedi da se članovi skupine ubijaju ili da im se nanose teške tjelesne ozljede ili da im se teško narušava tjelesno ili duševno zdravlje, ili da se pučanstvo prisilno raseljava, ili da se skupina stavi u takve životne uvjete koji bi doveli do njezina potpuna ili djelomična istrebljenja, ili da se primijene mjere kojima se sprječava rađanje između pripadnika skupine, ili da se vrši prisilno preseljavanje djece u drugu skupinu, ili tko s istim ciljem počini neko od navedenih djela,

Sta rekosmo, i tako vec 70 godina. E moj Sasaaa, gdje je sada ljubav nasaaa, reci Sassaa.

ALi posto Haag nije rekao da je to genocid, onda to nije. To su se malo momci potukli, i usput ostvarili sve elemente genocida, i ono najvaznije NAMJERU.
da li je ovo realno??? doduse uvijek sa m se cudio kaok sda pobijedi u mostaru i jaranski podijeli vlast s legitimnim hdzom. sad mij e fakat jasnije ako tebe cudi otku putinu naidmak, i propali pokusad dokazivanja i kacenja bajdenu genocida :-)
mozes puno pricat moj sdaovac a nista ne rec to je cudo bozije, nema potrebe vise da polemiziramo. vidim ja nema tu ozbiljne price.
dr_Evil

#45417 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 11:12
da li je ovo realno??? doduse uvijek sa m se cudio kaok sda pobijedi u mostaru i jaranski podijeli vlast s legitimnim hdzom. sad mij e fakat jasnije ako tebe cudi otku putinu naidmak, i propali pokusad dokazivanja i kacenja bajdenu genocida :-)
mozes puno pricat moj sdaovac a nista ne rec to je cudo bozije, nema potrebe vise da polemiziramo. vidim ja nema tu ozbiljne price.
Jel to najbolje sto mozes :) pateticno.

Kako je ispricao jednom Putler, inace vrli prijatelj HDZ-a, a pogotovo Izraela.

Kad je stakora stjerao u cosak, onda se stakor okrenuo prema njemu i napao ga.
sumirprimus

#45418 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

jel bio ovaj snimak, jos jednog u papucama?kasnije kazu civil
zigson

#45419 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zigson »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 11:12
dr_Evil wrote: 20/12/2023 11:09

Kazneni zakon RH

Genocid

Pa ti svasta nesta isprica a ne odgovori na pitanje.

Bolest je kad uvijek smatras za sebe da si u pravu i ne das promjenu misljenja. Koliko vidim svi komuniciraju iole normalno osim tebe
sumirprimus

#45420 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sta da kazem, u palestini nije genocid! jel to dovoljno.
koliok god vas biflala ovde istocna propaganda predovdjena istim ovim klixom usput okrecuci protiv amerike eu natoa i ostlaih sudoc po vasim komentarima. ok?
MMM1977

#45421 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MMM1977 »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 12:00 sta da kazem, u palestini nije genocid! jel to dovoljno.
koliok god vas biflala ovde istocna propaganda predovdjena istim ovim klixom usput okrecuci protiv amerike eu natoa i ostlaih sudoc po vasim komentarima. ok?
Šta si ti sebi umislio? Da se na forumu kreira politika i da će forum odlučiti kakvi će nam biti odnosi sa USA, EU, NATO? Izađi malo iz prostora u kome boraviš, odmori od svega, 20 sati dnevno si ovdje, nije to dobro za mozak.

Naravno da su USA, EU, NATO naši strateški interesi ali lični stav spram Palestine govori o našem karakteru i ljudskosti. Političari neka igraju igre, mi ne moramo jer smo nebitni.
sumirprimus

#45422 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

MMM1977 wrote: 20/12/2023 12:20
sumirprimus wrote: 20/12/2023 12:00 sta da kazem, u palestini nije genocid! jel to dovoljno.
Šta si ti sebi umislio? Da se na forumu kreira politika i da će forum odlučiti kakvi će nam biti odnosi sa USA, EU, NATO? Izađi malo iz prostora u kome boraviš, odmori od svega, 20 sati dnevno si ovdje, nije to dobro za mozak.

Naravno da su USA, EU, NATO naši strateški interesi ali lični stav spram Palestine govori o našem karakteru i ljudskosti. Političari neka igraju igre, mi ne moramo jer smo nebitni.
ma kakav forum ovo ovde je lelemudanje, ali sve sto utice na javno mijenje, shctili su to mnogi pa otud i kontrola medija... :P
kako ja trosim svoje vrijeme do mene je ne do tebe. :thumbup:
skoronikako

#45423 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skoronikako »

Po toj nekoj prici je nabolje biti hinja i samo gledati kako izvuci najvecu korist. Smrt civila je nesto sto treba iskoristiti u vlastitu korist. Doduse, tako Izrael i funkcionise, uz cinjenicu da malo poguraju svoje civile u smrt.
sumirprimus

#45424 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

skoronikako wrote: 20/12/2023 12:31 Po toj nekoj prici je nabolje biti hinja i samo gledati kako izvuci najvecu korist. Smrt civila je nesto sto treba iskoristiti u vlastitu korist. Doduse, tako Izrael i funkcionise, uz cinjenicu da malo poguraju svoje civile u smrt.
upravo nadolazis kako funkcionisu odnosi u sviejtu i politika. vau :lol: :-)
skoronikako

#45425 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skoronikako »

Ma ne treba previse nadoci da vidis da svijet nije puno napredovao od mracnog doba, osim po pitanju tehnologije. I dalje bi neki vrsili genocide, a neki bi podrzavali.

Zato treba biti normalan covjek i ukazivati i na jedne i na druge i stati na stranu zivota u odnosu na smrt. Bolje umrijeti ispravan, nego zivjeti kao fasista koji podrzava genocid.
Locked