Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#21001 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

konektovan wrote: 19/12/2023 10:52 Je li ovo otkljucane premiere kanale nije moguce vracati, par dana unazad,..ili je nesto do mog resivera??
Pozdrav @konektovan,
Usluga TV Unazad je dostupna na kanalima CineStar Premiere HD na period od 7 dana putem EON box uređaja, i na period od 5 dana putem D3 resivera (D3 v2.0, PDS2 i PDS3). Ukoliko Vam usluga nije dostupna, zamolit ćemo Vas da provjerite da li je Vaš D3 uređaj spojen mrežnim kablom na port 4 na modemu, ukoliko se radi o PDS2 D3 uređaju. Te da izvršite restart modema, a zatim restart D3 uređaja. Čekamo na Vaše povratne informacije.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21002 Re: Telemach BH

Post by konektovan »

Telemach wrote: 19/12/2023 10:57
konektovan wrote: 19/12/2023 10:52 Je li ovo otkljucane premiere kanale nije moguce vracati, par dana unazad,..ili je nesto do mog resivera??
Pozdrav @konektovan,
Usluga TV Unazad je dostupna na kanalima CineStar Premiere HD na period od 7 dana putem EON box uređaja, i na period od 5 dana putem D3 resivera (D3 v2.0, PDS2 i PDS3). Ukoliko Vam usluga nije dostupna, zamolit ćemo Vas da provjerite da li je Vaš D3 uređaj spojen mrežnim kablom na port 4 na modemu, ukoliko se radi o PDS2 D3 uređaju. Te da izvršite restart modema, a zatim restart D3 uređaja. Čekamo na Vaše povratne informacije.
Sve je postavljeno kao i prvog dana,...uvijek se mogao sadrzaj vratiti kad su otkljucani kanali.
Vracanje programskog sadrzaja na hbo kanalima ide uredno.
Telemach

#21003 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

konektovan wrote: 19/12/2023 11:18 Sve je postavljeno kao i prvog dana,...uvijek se mogao sadrzaj vratiti kad su otkljucani kanali.
Vracanje programskog sadrzaja na hbo kanalima ide uredno.
Pozdrav @konektovan,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege iz sektora napredne tehničke podrške će Vas pozvati u što kraćem roku i izvršiti detaljne provjere. Čekamo na Vaše povratne informacije.
wasabi

#21004 Re: Telemach BH

Post by wasabi »

Vratis se u civilizaciju i zatekne te poruka o poskupljenju. Dobro vi to radite, vec drugi put za manje od godinu dana. Telemach sta nudite da se ne raskine ugovor?
Telemach

#21005 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

wasabi wrote: 19/12/2023 12:19 Vratis se u civilizaciju i zatekne te poruka o poskupljenju. Dobro vi to radite, vec drugi put za manje od godinu dana. Telemach sta nudite da se ne raskine ugovor?
Pozdrav @wasabi,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
upitan

#21006 Re: Telemach BH

Post by upitan »

hava123 wrote: 18/12/2023 08:38
Alkos wrote: 17/12/2023 23:15 Jel uspio neko dobiti nesto vise od 15-20% popusta na 12mj? Moze i na privat, ako vas je stid priznati. :mrgreen:
20% prvih 12 mjeseci + eon box :mrgreen:
Ja sam dobio 6 mjeseci 50% cijene paketa i dodatni prijemnik i odbio sam.
ledzi

#21007 Re: Telemach BH

Post by ledzi »

Pozdrav.

Dugogodisnji sam korisnik telemachovih usloga (bivsi Hs-hkb).Nisam produzio ugovor nakon sto su arene izbacene iz paketa ali sam nastavio koristiti usluge jer na Podhrastovima nisam imao bolju altermativu sto se tice interneta. Uskoro se selim na Mejtas u blizini trgovacke skole i zanima me da li telemach pokriva to naselje optickim internetom. Jako mi je bitno da imam stabilan net i jak upload. Sada imam nekih 15 uploada sto je neki minimum koji meni treba.
Drugo pitanje da li ostvarujem neki popust ako potpisem ugovor na drugoj lokaciji?

Kakve su alternative u tom dijelu grada? Isplati li se gledati konkurenciju?
Telemach

#21008 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

ledzi wrote: 19/12/2023 17:58 Pozdrav.

Dugogodisnji sam korisnik telemachovih usloga (bivsi Hs-hkb).Nisam produzio ugovor nakon sto su arene izbacene iz paketa ali sam nastavio koristiti usluge jer na Podhrastovima nisam imao bolju altermativu sto se tice interneta. Uskoro se selim na Mejtas u blizini trgovacke skole i zanima me da li telemach pokriva to naselje optickim internetom. Jako mi je bitno da imam stabilan net i jak upload. Sada imam nekih 15 uploada sto je neki minimum koji meni treba.
Drugo pitanje da li ostvarujem neki popust ako potpisem ugovor na drugoj lokaciji?

Kakve su alternative u tom dijelu grada? Isplati li se gledati konkurenciju?
Pozdrav @ledzi,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite tačnu adresu i broj adrese na kojoj želite koristiti Telemach usluge, kako bismo odmah izvršili provjeru tehničkih mogućnosti za priključenje usluga. Ukoliko iste budu bile dostupne, na ovaj način možemo kreirati nalog za priključenje željenog paketa na dan i u terminu koji Vam odgovara. Na području grada Sarajeva su dostupne brzine od 200/10 Mbps do 1000/50 Mbps putem koaksijalne kablovske mreže. Optički internet pristup je dostupan u novogradnji i nudi iste internet brzine kao i koaksijalni EON paketi. Čekamo na Vaše povratne informacije.
Hakiz

#21009 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

Danas u sandučiću račun Telemacha. Datum izdavanja računa 30. 11. Rok plaćanja 25. 12. To je relativno OK, iako 6 dana za plaćanje računa nije neka sreća.

Veći problem je u roku za žalbu, a koji je 7 dana od dana izdavanja računa.

Volio bih da mi Telemach otkrije kojom čarolijom neko kome je račun izdan 30. 11. i ima rok za žalbu od 7 dana, može da se u roku žali kada račun dobije 19. 12, to jeste 12 dana nakon isteka roka za žalbu i 19 dana nakon datuma izdavanja.

Slučajno? Ne bih rekao.

Neko ko bi se opravdano žalio može biti legalno odbijen bez razmatranja žalbe jer se nije žalio u roku od 7 dana.

Da, ako se pokuša prebaciti krivica na poštu (ne znam da li kurir ili pošta dostavljaju račune, ako je kurir onda još gore, nema krivice drugih), Telemach je opet kriv jer ili ne rješava ta kašnjenja dostave računa sa poštom ili, što bi bilo najjednostavnije, ne produžava rok za žalbu.

Neću se žaliti, samo mi je ta igra sa datumima interesantna.
Telemach

#21010 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hakiz wrote: 19/12/2023 20:32 Danas u sandučiću račun Telemacha. Datum izdavanja računa 30. 11. Rok plaćanja 25. 12. To je relativno OK, iako 6 dana za plaćanje računa nije neka sreća.

Volio bih da mi Telemach otkrije kojom čarolijom neko kome je račun izdan 30. 11. i ima rok za žalbu od 7 dana, može da se u roku žali kada račun dobije 19. 12, to jeste 12 dana nakon isteka roka za žalbu i 19 dana nakon datuma izdavanja.

Slučajno? Ne bih rekao.

Neko ko bi se opravdano žalio može biti legalno odbijen bez razmatranja žalbe jer se nije žalio u roku od 7 dana.

Da, ako se pokuša prebaciti krivica na poštu (ne znam da li kurir ili pošta dostavljaju račune, ako je kurir onda još gore, nema krivice drugih), Telemach je opet kriv jer ili ne rješava ta kašnjenja dostave računa sa poštom ili, što bi bilo najjednostavnije, ne produžava rok za žalbu.

Pozdrav @Hakiz,
Papirni računi za Telemach usluge se štampaju i šalju na adrese korisnika 1. datuma u mjesecu, a isporuka računa zavisi od lokalne pošte i poštara, te se računi isporučuju na kućne adrese korisnika najdalje do 25. datuma u mjesecu. Predlažemo Vam besplatnu aktivaciju e-računa, kako biste račune za Telemach usluge dobijali na Vašu e-mail adresu najdalje do 8. datuma u mjesecu. E-račun je identičan papirnom računu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Hakiz

#21011 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

Telemach wrote: 19/12/2023 20:36
Hakiz wrote: 19/12/2023 20:32 Danas u sandučiću račun Telemacha. Datum izdavanja računa 30. 11. Rok plaćanja 25. 12. To je relativno OK, iako 6 dana za plaćanje računa nije neka sreća.

Slučajno? Ne bih rekao.

Pozdrav @Hakiz,
Papirni računi za Telemach usluge se štampaju i šalju na adrese korisnika 1. datuma u mjesecu, a isporuka računa zavisi od lokalne pošte i poštara, te se računi isporučuju na kućne adrese korisnika najdalje do 25. datuma u mjesecu. Predlažemo Vam besplatnu aktivaciju e-računa, kako biste račune za Telemach usluge dobijali na Vašu e-mail adresu najdalje do 8. datuma u mjesecu. E-račun je identičan papirnom računu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Nisam, iskreno, ni očekivao odgovor na pitanje kako to da imate sistem po kojem račun stiže poslije roka u kojem je moguće žaliti se na račun.

Neka ostane zabilježeno, za buduće generacije.

I da, ako e-račun dobijem 8. a rok za žalbu je 7 dana od dana izdavanja koji je 30. ili 31. to je opet 1 dan prekasno. Tako da vam ni e-račun nije dobro osmišljen.

Pa je čudno predlagati jedan problematičan sistem rješavati drugim, moguće opet problematičnim.

A jednostavnije bi bilo tok za žalbu produžiti do 25. dakle roka za plaćanje računa.
Telemach

#21012 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hakiz wrote: 19/12/2023 20:46 Nisam, iskreno, ni očekivao odgovor na pitanje kako to da imate sistem po kojem račun stiže poslije roka u kojem je moguće žaliti se na račun.

Neka ostane zabilježeno, za buduće generacije.

I da, ako e-račun dobijem 8. a rok za žalbu je 7 dana od dana izdavanja koji je 30. ili 31. to je opet 1 dan prekasno. Tako da vam ni e-račun nije dobro osmišljen.

Pa je čudno predlagati jedan problematičan sistem rješavati drugim, moguće opet problematičnim.

A jednostavnije bi bilo tok za žalbu produžiti do 25. dakle roka za plaćanje računa.
Pozdrav @Hakiz,
Ukoliko smatrate da određena stavka na računu nije ispravno obračunata, možete nam dostaviti Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljne provjere i po potrebi kreirali finansijsku reklamaciju. Ukoliko se desio propust u obračunu, kolege iz finansijskog sektora će isti otkloniti, i izvršiti umanjenje računa za iznos koji nije ispravno obračunat. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
hava123

#21013 Re: Telemach BH

Post by hava123 »

I meni su nekad dolazili sredinom mjeseca.
Kad su uveli online plaćanje, klik na e-racun i plaćam preko njihove stranice.
Hakiz

#21014 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

U klin, u ploču.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#21015 Re: Telemach BH

Post by suad-sarajevo »

Pitanje za nekoga ko se dobro razumije u priključke i eon boxove. Imam eon box koji sam donio kući sa posla. Dakle, na ime firme je priključak. Da li će box raditii na mojoj adresi, na mom priključku? Danke. :D :bih:
Telemach

#21016 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

suad-sarajevo wrote: 20/12/2023 16:14 Pitanje za nekoga ko se dobro razumije u priključke i eon boxove. Imam eon box koji sam donio kući sa posla. Dakle, na ime firme je priključak. Da li će box raditii na mojoj adresi, na mom priključku? Danke. :D :bih:
Pozdrav @suad-sarajevo,
EON box uređaj je moguće koristiti isključivo na adresi na koju se vodi Ugovor za Telemach usluge. Postoji mogućnost da će sistem prepoznati da se Vaš EON box uređaj ne koristi na adresi za koju je potpisan Ugovor, te da isti izvrši deaktivaciju EON box uređaja u sistem u cilju prevencije zloupotrebe. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#21017 Re: Telemach BH

Post by suad-sarajevo »

@Telemach Hvala za info mada mi je to malo bez veze jer se paket uredno plaća i dalje će se plaćati.
Last edited by suad-sarajevo on 20/12/2023 16:20, edited 1 time in total.
Telemach

#21018 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

suad-sarajevo wrote: 20/12/2023 16:18 @Telemach Hvala za info.
Pozdrav @suad-sarajevo,
Nema na čemu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
duffy_duck

#21019 Re: Telemach BH

Post by duffy_duck »

Imate li vi interneta evo na 4g sam
Lokacjja: Dobrinja
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#21020 Re: Telemach BH

Post by heat »

Telemach wrote: 11/12/2023 19:57 Pozdrav @heat,
Nema na čemu. Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona smo proslijedili kolegama iz sektora napredne podrške. Kolege će Vas pozvati u što kraćem roku. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Pozdrav Telemaše.
Problematika ista kod aplikacije (baguje) od 05.12. u 14:14, kada sam pisao prvi put ovdje.
TV spojen LAN kablom. TV se nalazi na vasoj listi. Izbrisao aplikaciju, pa je ponovo instalirao.....
Dolazio serviser 12.12. u 16:10h - zamijenio spliter.

Jučer me kontaktirala kolegica, za provjeru stanja na adresi i isto ponovio. Samo sad još jedna mana - WiFi oslabio. Nekad je bacao preko 240Mbps+ u prostoriji gdje se uredjaj nalazi, a sada nece da baci preko 135Mbps.
Router zamijeniti ili mi dostaviti EonBox gratis u paket - da mi ne prekipi :zid:
Telemach

#21021 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

duffy_duck wrote: 20/12/2023 19:33 Imate li vi interneta evo na 4g sam
Lokacjja: Dobrinja
Pozdrav @duffy_duck,
Na Vašoj adresi su zabilježena odstupanja po pitanju dolaznih internet parametara, te je potrebno da kolege izađu na Vašu adresu i otklone odstupanja. Ukoliko ste saglasni sa dolaskom tehničke ekipe na adresu, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaš kontakt broj telefona. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#21022 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

heat wrote: 20/12/2023 19:50 Pozdrav Telemaše.
Problematika ista kod aplikacije (baguje) od 05.12. u 14:14, kada sam pisao prvi put ovdje.
TV spojen LAN kablom. TV se nalazi na vasoj listi. Izbrisao aplikaciju, pa je ponovo instalirao.....
Dolazio serviser 12.12. u 16:10h - zamijenio spliter.

Jučer me kontaktirala kolegica, za provjeru stanja na adresi i isto ponovio. Samo sad još jedna mana - WiFi oslabio. Nekad je bacao preko 240Mbps+ u prostoriji gdje se uredjaj nalazi, a sada nece da baci preko 135Mbps.
Router zamijeniti ili mi dostaviti EonBox gratis u paket - da mi ne prekipi :zid:
Pozdrav @heat,
Vaše korisničke podatke smo proslijedili kolegama iz sektora napredne tehničke podrške na provjeru po pitanju EON Smart TV aplikacije. Kolege će Vas kontaktirati i izvršiti detaljne provjere. Što se tiče internet usluge, svi parametri su uredni, pružili smo tehničku podršku s naše strane. Molimo da izvršite provjeru rada internet usluge.
proama

#21023 Re: Telemach BH

Post by proama »

Koja je procedura oko raskida ugovora zbog povećanja cijene. Ima li neko da je raskinuo ugovor nedavno. Da li ide pismenim putem ili se može preko telefona
acer5101

#21024 Re: Telemach BH

Post by acer5101 »

proama wrote: 20/12/2023 21:58 Koja je procedura oko raskida ugovora zbog povećanja cijene. Ima li neko da je raskinuo ugovor nedavno. Da li ide pismenim putem ili se može preko telefona
Samo pozovi i neka dođu po opremu :)
duffy_duck

#21025 Re: Telemach BH

Post by duffy_duck »

Telemach wrote: 20/12/2023 20:19
Pozdrav @duffy_duck,
Na Vašoj adresi su zabilježena odstupanja po pitanju dolaznih internet parametara, te je potrebno da kolege izađu na Vašu adresu i otklone odstupanja. Ukoliko ste saglasni sa dolaskom tehničke ekipe na adresu, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaš kontakt broj telefona. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
[/quote]

Koliko znam internet mi je u redu imam i sami dokaz za to leti do 503 na 5G
Post Reply