ako se identifikuje počinilac, zašto se ne bi podnijela tužba za naknadu štete?
ko brani GRASu da to uradi?
ako se identifikuje počinilac, zašto se ne bi podnijela tužba za naknadu štete?
Optimist wrote: ↑18/12/2023 14:11Ulaz je na prednja vrata, prostor za kolica kod drugih vrata.Haris.ba wrote: ↑18/12/2023 13:10Imaju posebni prostori za kolica. Gdje ces sa kolicima po tramvaju se vozati?Optimist wrote: ↑18/12/2023 12:58
Isto sam primijetio. Obzirom na veliku fluktaciju putnika, stalni izlazak i ulazak, stajanje na prolazu i mimoilazenje nije moguce u ovoj kombinaciji sjedista.
Po meni je trebalo ostaviti komotniji koridor za prolazak i putnike koji stoje.
Ovako ne izgleda cak moguc prolazak djecijih kolica izmedju sjedista, jer djeluje suvise skuceno.
Bolje je kada se ne stoji po prolazu. Ali, to zahtjeva dobru pokrivenost na spicama da ne bude guzve.
Ovo su podugi tramvaji, 180 putnika, 79 stolica.
Kako ces doci do prostora za kolica, ako je pun tramvaj i stoje ljudi na sredini?
Isto pitanje iznad.BiBi911 wrote: ↑18/12/2023 13:16Na ulazu u tramvaj ti je nacrtano gdje idu kolica/ bicikla, 3 sjedista kod vrata.Optimist wrote: ↑18/12/2023 12:58
Isto sam primijetio. Obzirom na veliku fluktaciju putnika, stalni izlazak i ulazak, stajanje na prolazu i mimoilazenje nije moguce u ovoj kombinaciji sjedista.
Ovako ne izgleda cak moguc prolazak djecijih kolica izmedju sjedista, jer djeluje suvise skuceno.
Ovakvi tramvaji se koriste u Evropi godinama I problema koje vi navodite nema, a guzve su 2x vece no u Sarajevu.
Korridor je sirok 90cm ne znam koliki su vama guzovi pa vam treba vise komocije.
A posto su najavili da ce kupiti jos tramvaja guzva ce bit manja tako da vaši strahovi jbga ostace samo tebi u glOwi.
Ko kaze da je 90cm sirok prolaz? Kad si mjerio?
skolicima ulazis na druga vrataOptimist wrote: ↑18/12/2023 14:11Ulaz je na prednja vrata, prostor za kolica kod drugih vrata.Haris.ba wrote: ↑18/12/2023 13:10Imaju posebni prostori za kolica. Gdje ces sa kolicima po tramvaju se vozati?Optimist wrote: ↑18/12/2023 12:58
Bolje je kada se ne stoji po prolazu. Ali, to zahtjeva dobru pokrivenost na spicama da ne bude guzve.
Ovo su podugi tramvaji, 180 putnika, 79 stolica.
Kako ces doci do prostora za kolica, ako je pun tramvaj i stoje ljudi na sredini?
Isto pitanje iznad.BiBi911 wrote: ↑18/12/2023 13:16Na ulazu u tramvaj ti je nacrtano gdje idu kolica/ bicikla, 3 sjedista kod vrata.Optimist wrote: ↑18/12/2023 12:58
Ovakvi tramvaji se koriste u Evropi godinama I problema koje vi navodite nema, a guzve su 2x vece no u Sarajevu.
Korridor je sirok 90cm ne znam koliki su vama guzovi pa vam treba vise komocije.
A posto su najavili da ce kupiti jos tramvaja guzva ce bit manja tako da vaši strahovi jbga ostace samo tebi u glOwi.
Da li je stvarno potrebna tolika debata oko koliko je prolaz sirok...?BiBi911 wrote: ↑18/12/2023 15:37Optimist wrote: ↑18/12/2023 14:11Ulaz je na prednja vrata, prostor za kolica kod drugih vrata.
Isto pitanje iznad.BiBi911 wrote: ↑18/12/2023 13:16
Na ulazu u tramvaj ti je nacrtano gdje idu kolica/ bicikla, 3 sjedista kod vrata.
Ovi u SSB(isti tram kao u Sarajevu, mozda grijesim) mjesto za sjedenje 90cm
Prolaz 75cm
Poceli radovi ispred remize
To je prava mjera za kaznu. Iznos koji nije ni premal tako da ne boli, a nije ni previsok tako da postane nenaplativ. Ovo je taman onako da te otjera u dug i da se dobor zapitaš što ti je to trebalo u životu.
Oni misle svi naivni
001 neće doći u Sarajevo jer je prototip i kao takav će da ide na sajmove. Nama će zadnji broj da bude 016 u ovoj seriji
et ne moze ni polovan stadlerov tramvaj da nas zapadneMTV wrote: ↑19/12/2023 23:27001 neće doći u Sarajevo jer je prototip i kao takav će da ide na sajmove. Nama će zadnji broj da bude 016 u ovoj seriji
https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... -186596787
Znaci propade prica prodali nam polovan pod nov steta ostavka forto odlazi itd itdtramvajtrojka wrote: ↑19/12/2023 23:29et ne moze ni polovan stadlerov tramvaj da nas zapadneMTV wrote: ↑19/12/2023 23:27001 neće doći u Sarajevo jer je prototip i kao takav će da ide na sajmove. Nama će zadnji broj da bude 016 u ovoj seriji
https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... -186596787![]()
Tugatramvajtrojka wrote: ↑19/12/2023 23:29et ne moze ni polovan stadlerov tramvaj da nas zapadneMTV wrote: ↑19/12/2023 23:27001 neće doći u Sarajevo jer je prototip i kao takav će da ide na sajmove. Nama će zadnji broj da bude 016 u ovoj seriji
https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... -186596787![]()
Njemacka ili Austrija? posto je hitler umjesan u pricu?