Muslimanima je potrebno jedinstvo bilo kakvo dok ne dodje Imam koji ce to sve postaviti na svoje mjesto. Zar ovaj rat nije pokazao ko su na pravoj strani, palestinci koji su suniti uglavnom imaju dobre odnose sa jemenom, hezbollahom a oni nisu suniti. A sa druge strane imas ove arape koji se lizu sa izraelom a slomise se pricajuci o sunetu i nekom njihovom cistom Islamu a imas I šite iz azerbejdzana koji salju izraelu naftu. Zato je najbolje imati cistu namjeru prema Bogu I ljudima pa se istina osjeti ne mora biti sve napisano, srce osjeti.skupljac_zeljeza wrote: ↑17/12/2023 11:56Ali su oko jednog ujedinjeni.
I hadž nije saudijski i nije njihova glavna 'privredna grana'. Sektor turizma u ukupnom GDP-u Saudijske Arabije učestvuje sa oko 3,5% što znači da ne bi ni osjetili bojkot. A i to su rizična ulaganja zato što su sve češći glasovi da se Mekka i Medina proglase distriktima nad kojima dinastija Saud ne bi imala vlast. Iz vana je najglasniji Iran, a iznutra su protivnici dinastije. Svake godine ostanu desetine miliona ljudi koji žele na hadž, a ne mogu dobiti vizu.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
ragib
#44951 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
mishic
#44952 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
"STRAŠNI BILANS IZRAELSKIH NAPADA: Do danas ubijeno blizu 100 novinara u Gazi"
-
plavi_E
#44953 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rat u Gazi je vec do sada izbacio mnogo toga na povrsinu. Najvise je ogolio arapski i muslimanski svijet i izbacio sav jad i bijedu tog svijeta na povrsinu.
- dr_Evil
#44954 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I ono nama mnogo blize, pokazao ko je oko nas smrad. Kao i svaki drugi rat.
Bilo je to vrijeme. Kad je strah došao u grad. Vrijeme kad bi brzo sazn'o 'ko je čovjek, 'ko je smrad
Last edited by dr_Evil on 17/12/2023 12:51, edited 1 time in total.
-
ragib
#44955 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Upravo tako, ovaj rat je razotkrio svakoga. A najvise muslimane. Sad se jasno vidi ko se krije iza suneta a ko zivi po poslanikovim as uputama
Last edited by ragib on 17/12/2023 12:54, edited 1 time in total.
-
Škobo Habu
#44956 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Upravo zbog toga trebamo izvući pouke o tom polu-svijetu sa kojim nas SDA politička i vjerska mafija želi vezati kako bi oni mogli lagodno živjeti od petro-dolara.
U se i u svoje kljuse, što bi rekli naši stari. Odbaciti Alijin pan-islamizam i slične zablude, a takve jasno odvojiti na stranu i označiti kao "petu kolonu".
Pogotovo vehabite i selefije.
- jazzer
#44957 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislio sam da su cetnici sampioni mrznje, cinjenja najgnusnijih zlocina, za ljudski um nepojmljivih.
Ali u poredjenju sa IDF oni su djevojčice sa barbikom u ruci.
Ne zbog teksta koji navodim, on je samo kap u moru zlocina koje ovi fasisti cine, nego zbog svega sto su pocinili u ovih dva mjeseca.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... 31217020
Ne zbog teksta koji navodim, on je samo kap u moru zlocina koje ovi fasisti cine, nego zbog svega sto su pocinili u ovih dva mjeseca.
- dr_Evil
#44958 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I ne bas, nego proslo vrijeme pa zaboravljamo.jazzer wrote: ↑17/12/2023 13:17 Mislio sam da su cetnici sampioni mrznje, cinjenja najgnusnijih zlocina, za ljudski um nepojmljivih.
-
mishic
#44959 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
"SATELITSKI SNIMCI RAZOTKRILI IZRAELCE: Sistematski uništavaju palestinska groblja u Gazi"
-
ragib
#44960 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Natanjahu recejazzer wrote: ↑17/12/2023 13:17 Mislio sam da su cetnici sampioni mrznje, cinjenja najgnusnijih zlocina, za ljudski um nepojmljivih.
Moraš zapamtiti što ti je Amalek učinio, kaže naša Sveta Biblija. "Sada idi, napadni Amalečane i potpuno uništi sve što im pripada. Ne poštedi ih; pogubi muškarce i žene, djecu i dojenčad, goveda i ovce, deve i magarce" (1. Samuelova 15,3) - rekao je.
- Ludzak
#44961 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da li je glavna ili ne, nije važno. Ali sav prihod hadza ide njima.skupljac_zeljeza wrote: ↑17/12/2023 11:56Ali su oko jednog ujedinjeni.
I hadž nije saudijski i nije njihova glavna 'privredna grana'. Sektor turizma u ukupnom GDP-u Saudijske Arabije učestvuje sa oko 3,5% što znači da ne bi ni osjetili bojkot. A i to su rizična ulaganja zato što su sve češći glasovi da se Mekka i Medina proglase distriktima nad kojima dinastija Saud ne bi imala vlast. Iz vana je najglasniji Iran, a iznutra su protivnici dinastije. Svake godine ostanu desetine miliona ljudi koji žele na hadž, a ne mogu dobiti vizu.
- Ludzak
#44962 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A kad dolazi taj Mehemed?ragib wrote: ↑17/12/2023 11:55Pa I Siti su braca muslimani. U dobrim odnosima sam bio sa rahmetli Mahmutom Karalicem, najvecim sunitom na ovim pristorima, covjek koji je preveo sve zbirke hadisa, prava je bio institucija, uvijek je za njih govorio da su braca po vjeri a politicki da su uvijek spremni pomoc. Poslanik as je za podrucje Nedza rekao da ce se pojaviti sejtanski rog.Ludzak wrote: ↑17/12/2023 11:42Moguće. Ali da li bi danas takvo što govorio s obzirom da u Jemenu žive Šiiti ?ragib wrote: ↑17/12/2023 11:31
Ah taj Jemen, poslanik as ih je blagoslovio
Jedne prilike je Amr ibn Abbas (r.a.), prenio od Ujejne ibn Hisna el-Farazija da je spomenuo u prisustvu Poslanika (a.s.) da su najbolji ljudi iz Nedžda. Poslanik (a.s.) je rekao: „Rekao si neistinu! Najbolji ljudi su iz Jemena, vjerovanje i iman je u Jemenu i ja sam Jemenac (iz Jemena). (Imam Tabarani, Imam Ahmed sa autentičnim lancem prenosilaca, pogledaj isto i Medžmeul Zevaid.)
Kad dodje Imam Mehdi nece vise biti pravaca u Islamu, do tada cu podrzavati uvijek one koji udaraju Izrael nevezano za teoloske podjele. Imam Mehdi kad dodje radovat ce se obicni muslimani a tugovat ce vladari muslimanski. Ja vjerujem da bi poslanik as bio zadovoljan sa ovima sto Jemenci danas rade a sigurno srdit na ove sto podrzavaju izrael I prave I'm rute. Svakao bih preporucio da procitas dijelo o imamu Mehdiju I pecatu bogougodnika od Dr. Mensura Valjevca, on je dvije knjige preveo koji se bave ovom tematikom. I obadvije su odlicne
- canvra888
#44963 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /231217020
Izraelski snajperist ubio majku i kćerku koje su se skrivale u crkvi, uništen i samostan
Je li to taj rat protiv Hamasa kojeg pojedini cionoljupci ovdje zagovaraju i IDF kojeg brane? Btw, majka i kćerka su kršćanke.
Izraelski snajperist ubio majku i kćerku koje su se skrivale u crkvi, uništen i samostan
Je li to taj rat protiv Hamasa kojeg pojedini cionoljupci ovdje zagovaraju i IDF kojeg brane? Btw, majka i kćerka su kršćanke.
- AliceInChains
#44964 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
U zadnjih par dana se medijalna i javna pažnja pokušava usmjeriti od Gaze na Ukrajinu i Ruse.
….namjera zbog dnevnih zlodjela u Gazi jednostavno ne uspijeva.
….namjera zbog dnevnih zlodjela u Gazi jednostavno ne uspijeva.
- Rothmans
#44965 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jucer gledam momka, Palestinca, poginuli mu mama i sestre, a on govori da su sad šehidi , ne muca , ne kuka, smije se. Doduse proziva arapski svijet , vepra benjamina, onog matuzalema bajdena, al se smije. Ne narice i ne boji se. A gledaj kukavnih spodoba koje ih ubijaju, duze pelene jbt

(slika je fotosop, znam)

(slika je fotosop, znam)
-
Hakiz
#44966 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas ne treba ubijati Izraelce. Dovoljno je da oslobodi sve koje otme. Izraelci će ih sami pobiti.
-
BiBi911
#44967 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zaustavili ga slovenci na graniciLudzak wrote: ↑17/12/2023 13:34A kad dolazi taj Mehemed?ragib wrote: ↑17/12/2023 11:55Pa I Siti su braca muslimani. U dobrim odnosima sam bio sa rahmetli Mahmutom Karalicem, najvecim sunitom na ovim pristorima, covjek koji je preveo sve zbirke hadisa, prava je bio institucija, uvijek je za njih govorio da su braca po vjeri a politicki da su uvijek spremni pomoc. Poslanik as je za podrucje Nedza rekao da ce se pojaviti sejtanski rog.
Kad dodje Imam Mehdi nece vise biti pravaca u Islamu, do tada cu podrzavati uvijek one koji udaraju Izrael nevezano za teoloske podjele. Imam Mehdi kad dodje radovat ce se obicni muslimani a tugovat ce vladari muslimanski. Ja vjerujem da bi poslanik as bio zadovoljan sa ovima sto Jemenci danas rade a sigurno srdit na ove sto podrzavaju izrael I prave I'm rute. Svakao bih preporucio da procitas dijelo o imamu Mehdiju I pecatu bogougodnika od Dr. Mensura Valjevca, on je dvije knjige preveo koji se bave ovom tematikom. I obadvije su odlicne
- jednonogi_Jack
#44968 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zadnji put je bio u Meki '79. kad je pobio par stotina ljudi, ali je tad zaginuo.Ludzak wrote: ↑17/12/2023 13:34A kad dolazi taj Mehemed?SpoilerShowragib wrote: ↑17/12/2023 11:55Pa I Siti su braca muslimani. U dobrim odnosima sam bio sa rahmetli Mahmutom Karalicem, najvecim sunitom na ovim pristorima, covjek koji je preveo sve zbirke hadisa, prava je bio institucija, uvijek je za njih govorio da su braca po vjeri a politicki da su uvijek spremni pomoc. Poslanik as je za podrucje Nedza rekao da ce se pojaviti sejtanski rog.
-
Hakiz
#44969 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bi.Ludzak wrote: ↑17/12/2023 11:42Moguće. Ali da li bi danas takvo što govorio s obzirom da u Jemenu žive Šiiti ?ragib wrote: ↑17/12/2023 11:31Ah taj Jemen, poslanik as ih je blagoslovioHarTar wrote: ↑17/12/2023 00:48 I onda neki meni ne vjeruju kada kažem za volontere i pilote iz UAEa na izraelskoj strani....
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/posl ... /231216100
Jedne prilike je Amr ibn Abbas (r.a.), prenio od Ujejne ibn Hisna el-Farazija da je spomenuo u prisustvu Poslanika (a.s.) da su najbolji ljudi iz Nedžda. Poslanik (a.s.) je rekao: „Rekao si neistinu! Najbolji ljudi su iz Jemena, vjerovanje i iman je u Jemenu i ja sam Jemenac (iz Jemena). (Imam Tabarani, Imam Ahmed sa autentičnim lancem prenosilaca, pogledaj isto i Medžmeul Zevaid.)
Naime, ako je Muhamedov savremenik, i danas bi to govorio, dakle i danas bio živ, to bi značilo da je i Muhamed živ. A tada ne bi postojali ni šiiti ni suniti. Jer, podjela na te dvije sekte se dogodila poslije Muhamedove smrti.
- dr_Evil
#44970 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Religija je opijum, davno rece jedan pametan Jevrej.
- skupljac_zeljeza
#44971 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Čija ta misao se nigdje ne realizova osim u Albaniji za vrijeme Envera Hodže i u vrijeme Kulturne revolucije u Kini i oboje psrisilom, a njegova ideja pravednijeg uređenja svijeta bi eksperiment na pola planete i pokaza se kao utopija i propade.
- dr_Evil
#44972 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svaki sistem i svaka religija je ubila milione. Cesto nas kolega Trubac ovdje postavi da je komunizam ubio milione, a kapitalizam postavio patkicu na krevetu u jednom hotelu, valjda zaboravljajuci sve one genocide koje u ime boga i kapitalizma pocinise po Africi, Aziji, u obje Amerike, da bi se dokopali zlata i zemlje.skupljac_zeljeza wrote: ↑17/12/2023 15:18Čija ta misao se nigdje ne realizova osim u Albaniji za vrijeme Envera Hodže i u vrijeme Kulturne revolucije u Kini i oboje psrisilom, a njegova ideja pravednijeg uređenja svijeta bi eksperiment na pola planete i pokaza se kao utopija i propade.
Zaboravimo za cas i mrtve, koliko u ovom trenutku djece radi po rudnicima(milion, koliko djece radi(160 milion), koliko djece i odraslih je defacto roblje(50miliona)
Do koga je?
- Edin H.
#44973 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Strah od smrti i bolesti, a plebs ionako voli da ih neko vodi, da nečemu pripada, ali i da ih neko prepada.,skupljac_zeljeza wrote: ↑17/12/2023 15:18Čija ta misao se nigdje ne realizova osim u Albaniji za vrijeme Envera Hodže i u vrijeme Kulturne revolucije u Kini i oboje psrisilom, a njegova ideja pravednijeg uređenja svijeta bi eksperiment na pola planete i pokaza se kao utopija i propade.
- deer_hunter
#44974 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Turskim novinarima bi bilo pametnije da ga pitaju o vojnoj operaciji u Groznom, taj zlocin( koji je naredio i izvrsio pakšu Putin) ima više sličnost s ovim sto se dešava u Gazi nego agresija na Ukrajinu. Ali dobro, teško je ocekivati u Prdoganovom režimu da novinari postavljaju takva pitanjadr_Evil wrote: ↑17/12/2023 10:19Istinu zbori Putko, sa genocidnim amidzom Joe i Gazom ne moze niko, ali kad procitas rekao bi da su Rusi cvijece, a ne poznati genocidasi.14.12.2023. 10:57
"Pogledajte što se događa u Ukrajini i Gazi. To nije ni blizu slično"
Turski mediji postavili su Putinu pitanje o Gazi.
"Ovo što se događa u Gazi je katastrofa", rekao je Putin pa dodao: "Pogledajte specijalnu vojnu operaciju i što se događa u Gazi i osjetite razliku. Ništa slično se ne događa u Ukrajini, to je neusporedivo"
-
ragib
#44975 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pitanje ti je na mjestu, Imam Mehdi je po mom misljenju jako bitan jer su svi manji predznaci sudnjeg dana ispunjeni, a veći dolaze poslje pojave Imama Mehdija kao npr dolazak Isusa, silazak sa neba i odlazak prema Jerusalemu, Isusa cekaju i muslimani i krscani. Pa pojava Dedzala/ anti krista i njega cekaju i muslimani i krscani. Pojava jedzudza i medzuza.Ludzak wrote: ↑17/12/2023 13:34A kad dolazi taj Mehemed?ragib wrote: ↑17/12/2023 11:55Pa I Siti su braca muslimani. U dobrim odnosima sam bio sa rahmetli Mahmutom Karalicem, najvecim sunitom na ovim pristorima, covjek koji je preveo sve zbirke hadisa, prava je bio institucija, uvijek je za njih govorio da su braca po vjeri a politicki da su uvijek spremni pomoc. Poslanik as je za podrucje Nedza rekao da ce se pojaviti sejtanski rog.
U sustini prva stvar od svega ovoga bi trebala biti pojava Imama Mehdija. To nije poslanik već Imam koji je najavljen i uglavnom svi muslimani ga čekaju, postoje neka razilazenja gdje ce se pojaviti, kako ce mu se otac zvati itd. ali sustinske razlike nema tj. da ce se pojaviti i da ce ujediniti muslimane protiv zla. Neće vise postojati razlicite grupacije ove ili one bice jedan pravac.
Kada će se pojaviti
Ako pogledamo sadržaje koji govore kada će se imam Mehdi pojaviti i stanju koji će preovladavati na zemlji pred dolazak imama Mehdije primjetit ćemo da se u njima najčešće spominje razjedinjenost muslimana, ispunjenost zemlje nepoštenjem i nasiljem. Po ljudima koji su komentarisali dijela ibn Arebija koji spominju periode kada će se pojaviti, po njima neće se čekati sigurno dugo detaljnije se moze procitati u knjigama uglavnom sufiskim koji razmatraju ovu tematiku. A Allah jedino zna tako da u te stvari nebih ulazio, bitno je da covjek zna da će se pojaviti i da to prepozna kada bude i ako bude za nasih zivota.
Ovo što se spominje 1979 god. kada se lažni pojavio, te detalje sam pročitao u knjizi od doktora Mensura Valjevca koji spominje sljedeću predaju i daje neko svoje viđenje.
U jednoj predaji se navodi da će se , na određeno vrijeme (burhetun) prije imama Mehdija pojaviti u Mekki jedan čovjek koji će tražiti zaštitu ali će biti ubijen. Mudžahid kaže da je Tubej prenio sljedeći hadis:
U Mekki će zatražiti zastitu jedan covjek pa ce biti ubijen. Zatim će proći jedan period (burhetun)njihova vremena kada će drugi čovjek zatražiti zaštitu. Ako ga dočekaš, nipošto ne kreći u pohod protiv njega jer je to vojska koja će propasti u zemlju.( Nuajm ibn Hammed El Mervezi - Kitabul Fiteni 1/327 hadis br. 935)
Smatram da muslimani generalno trebaju da razmatraju vlastitu vjeru i da vide šta će se dešavati, koliko je bitno o tim stvarima znati svjedoči i sama činjenica da je Muhamed as o tim stvarima pričao. Činenica jeste da je politika razlicitih pokvarenih vladara i njihove uleme malo to zamutila ali ipak ako duboko se zaroni može se doći do čišćih informacija.
Muhamed as klanjao je sabah i izašao na minber pa nam je govorio sve dok nije nastupilo podne, tada je sišao i klanjao podne, a zatim je izašao ns minber i govorio nam sve dok nije nastupila ikindija kada je sišao i klanjao. Ponovo je izašao na minber i govorio nam dok sunce nije zašlo. Kazao nam je sve što će biti. Najznaniji od nas je onaj koji je najviše zapamtio. ( hadis bilježi Muslim)
Hazreti Huzejfe r.a. u jednoj predaji kazuje da im poslanik Muhamed as nije ništa izostavio od onoga što će se dešavati do nastupanja Sudnjeg dana.
Razumijem i ljude kojima ove stvari nisu interesantne i neki koji i ne vjeruju ali to je i njihovo pravo, svak svoje ime.
Last edited by ragib on 17/12/2023 15:34, edited 1 time in total.