Ukrajina

Bernardinac

#190526 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Hame_ wrote: 16/12/2023 16:36
zigzag wrote: 16/12/2023 16:05
U Rusiji vlada velika nestašica jaja, te su uvedena ograničenja koliko jaja može jedna osoba da kupi. Po čovjeku, to su tri kutije, ako ih prodavnica uopšte ima, jer rafovi s jajima mahom zjape prazni.
Ostali su bez jaja..

Potpisuj zelenski nek je ko kokošinjac :mrgreen:
Sve je to od stresa. Slabo nose.
Mora da koke gledaju rusku Tv pa iako imaju mal mozak one su skontale da nije dobro, za razliku od ruskih "građana" koji šute i nemaju jaja(muda) da išta urade.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#190527 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Umoran sam. Starim. Hoću i želim da slobodno dišem kako sam i navikao. Pun mi je ba kurac ove bagre iz Rusije i njihovih prijetnji. I bilo čijih.

Imaju atomske i mogu jebavat? Prijetili su naftom i plinom pa karina. Neka nas jebu ako smo pičke. Imate atomske - imamo i mi. Udri mater ti jebem, pa da vidimo ko će ostati.

Dosta ba više. I ovih arapa što samo pare gledaju a narod im bijeda, ako im ne ide "Smanjićemo proizvodnju" da podignu cijenu. A lažu. Isto proizvode samo što "prodrmaju kavez" da podignu cijenu.

Jebali bi se svi za paru, jebla ih para - naguro bi je svima im u usta neka se najedu papira. I na Zapadu svi mi volimo pare, ali one ipak naprave bolje okruženje za život sviju nas.

Nastavite braniti istinu, nastavite braniti demokratiju.

Skava Ukrajini, Herojima Slava!

*Ukrajincima kapa do poda.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#190528 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Izvještava se da se u privremeno okupiranom Donjecku ruski okupator, vozeći vojnu opremu, ponovno sudario s civilnim automobilom.
Spoiler
Show
sumirprimus

#190529 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Hame_ wrote: 16/12/2023 20:30 Umoran sam. Starim. Hoću i želim da slobodno dišem kako sam i navikao. Pun mi je ba kurac ove bagre iz Rusije i njihovih prijetnji. I bilo čijih.

Imaju atomske i mogu jebavat? Prijetili su naftom i plinom pa karina. Neka nas jebu ako smo pičke. Imate atomske - imamo i mi. Udri mater ti jebem, pa da vidimo ko će ostati.

Dosta ba više. I ovih arapa što samo pare gledaju a narod im bijeda, ako im ne ide "Smanjićemo proizvodnju" da podignu cijenu. A lažu. Isto proizvode samo što "prodrmaju kavez" da podignu cijenu.

Jebali bi se svi za paru, jebla ih para - naguro bi je svima im u usta neka se najedu papira. I na Zapadu svi mi volimo pare, ali one ipak naprave bolje okruženje za život sviju nas.

Jesi ovo ti il neki tekst :mrgreen:
Hame_

#190530 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Od marionete Kremlja Orbana zatraženo je da ostavi prostora kako bi se dopustilo glasanje Ukrajine za pristupanje EU-u.

Lesia Dubenko je politologinja i alumna Sveučilišta u Lundu, s magisterijem iz europskih poslova. Ima osam godina iskustva u političkom i društvenom novinarstvu i objavljivana je u Financial Timesu, Politico Europe, New Eastern Europe, Atlantic Council, KP.

U augustu 2018. ušla je u ukrajinski nevladin sektor i sarađivala je s različitim ukrajinskim nevladinim organizacijama, uključujući "Europu bez barijera", "Internews Ukrajina", "Europsku pravdu" i druge.

Hame_

#190531 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

sumirprimus wrote: 16/12/2023 21:12
Hame_ wrote: 16/12/2023 20:30 Umoran sam. Starim. Hoću i želim da slobodno dišem kako sam i navikao. Pun mi je ba kurac ove bagre iz Rusije i njihovih prijetnji. I bilo čijih.

Nije ti ovo O.K..

*I dalje ću prepisivati tekstove, a ovo gore sam Ja, izjeban.
Bernardinac

#190532 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Hame_ wrote: 16/12/2023 21:27
sumirprimus wrote: 16/12/2023 21:12

Nije ti ovo O.K..

*I dalje ću prepisivati tekstove, a ovo gore sam Ja, izjeban.
Iskreno i sve tačno. :maca:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#190533 Re: Ukrajina

Post by Dado dijasporitus »

Hame_ wrote: 16/12/2023 21:25 Od marionete Kremlja Orbana zatraženo je da ostavi prostora kako bi se dopustilo glasanje Ukrajine za pristupanje EU-u.

Lesia Dubenko je politologinja i alumna Sveučilišta u Lundu, s magisterijem iz europskih poslova. Ima osam godina iskustva u političkom i društvenom novinarstvu i objavljivana je u Financial Timesu, Politico Europe, New Eastern Europe, Atlantic Council, KP.

U augustu 2018. ušla je u ukrajinski nevladin sektor i sarađivala je s različitim ukrajinskim nevladinim organizacijama, uključujući "Europu bez barijera", "Internews Ukrajina", "Europsku pravdu" i druge.

Ode Ukrajina u EU a ti se Muzafere kupaj. Fakat bi trebalo poceti razgovore sa Putinom ili Iranom da bi se EU digao k….c za BiH.
melac

#190534 Re: Ukrajina

Post by melac »

sumirprimus wrote: 16/12/2023 18:12 Narwvmo da je interes u pitamju, interes zapada da"ućeraju"rujama do dijafrsgme. I bogme uceruju im i jedu kokice kod kuce bez da su aktivirali radioaktivne komarce i kiborge iz tajnih biolaboratorija :lol:
Jedino ih jebe 14 blokiranih podmornica u uscu Dnjepra. Sve na atomski pogon, a rutalji jednom kramom zvanom Moskva ih sjebali ko od sale....
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#190535 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ukrajina je zasluzila i uci ce u eu i nato
zato jer biju ruse i udaraju zestoko
ruski medvjed je polomio zube i sape na ukrajini

koga mi bijemo pa da nas postuju i pomognu
nase bitke nece drugi voditi
japin_mutapi

#190536 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ovo je strasno za gledati
teror dronova
Spoiler
Show
swanfilter

#190537 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

japin_mutapi wrote: 17/12/2023 00:00 ukrajina je zasluzila i uci ce u eu i nato

Ma, Brisel im treba dati.

To valjda treba ratom doci do EU?

Bili smo se mi ovdje, pa sve sto dobismo je RS. Nagrada za logore, etnicko ciscenje i genocid

I sutra da se bijemo za goli zivot, nagradili bi nas Gazom, a Mongolija clanstvo u EU.
AliceInChains

#190538 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Šta vam je. Prije nego što Ukrajina uđe u EU, će se
EU raspasti ili vjerovatnije nova i poštena Jugoslavija nastati, bez RS :mrgreen:

Nego ih valja tiješiti / navući da i dalje drze linije, a da pogotovo ruski uticaj među Ukrajinskim stanovništvom slučajno ne ojača opet, ili defetizam….uz istovremeno zavrtavanje financijske pipe.

Dobili su nadu za bolju budućnost, a ne datum ulaska. Samo da se konflikt zaustavi, pa ćemo viditi dalje.

Baš me zanima ishod fenomenalne strategije, pogotovo ako Ukrajina ned’o Bog izgubi osjetljivo više teritorije.
Romanija

#190539 Re: Ukrajina

Post by Romanija »

karanana wrote: 16/12/2023 17:51 sta se ovo desava, je li i kod vas svaki snimak na temi sa twittera je unavailable?
Odvik'o ti se racunar od zapadnih medija nakon godine i po dana pracenja pro-ruskih telegram kanala.
jednonogi_Jack

#190540 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Romanija wrote: 17/12/2023 10:40
karanana wrote: 16/12/2023 17:51 sta se ovo desava, je li i kod vas svaki snimak na temi sa twittera je unavailable?
Odvik'o ti se racunar od zapadnih medija nakon godine i po dana pracenja pro-ruskih telegram kanala.
I njima je na foe. :lol:
apsidejzi

#190541 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Hame_ wrote: 16/12/2023 19:28 Fantastične vijesti za Ukrajinu, ali...
  • Europska unija izglasala je početak pristupnih pregovora s Ukrajinom i s vremenom im omogućiti ulazak u EU.
  • Putin je održao svoju maratonsku medijsku konferenciju za kraj godine na kojoj je jasno dao do znanja da namjerava rat voditi što je dulje moguće dok ne zauzme značajno više Ukrajinskog teritorija.
  • Republikanci u Kongresu su beskorisni i nakon što ništa nisu postigli da pomognu Ukrajini ovaj mjesec, odlučili su si otići na tri hefte odmora i neće se vratiti u Washington DC do januara. (rekli su da se neće pojaviti prekosutra)
Ja nesto mislim da je ova prva stavka pocetak kraja rata u Ukrajini. Nemam insajderske informacije, ali pratim vijesti, izjave i pokusavam povezati tacke jedne sa drugima kako bih napravio vecu sliku. Ono sto ja vidim je slijedece: rusi su zaglavili u Ukrajini i ne znaju kako izaci. Ukri su zaglavili u Ukrajini i ne mogu je osloboditi. Zapad je zaglavio u Ukrajini i ovaj parti pocinje biti pravo skup. Svima postaje u interesu da zaustave ovo govno. Pogotovo sto se sranja sire izvan Ukrajine. Umjesto da koriste nuklearno oruzje, rusi su iskoristili svoje proksije. Pokrenuli su rat u Palestini, imali su nekih pokusaja na Kosovu a zvecka se i u BiH. Ni Venecuela nije iskljucena. To su sve signali zapadu da spuste loptu i prestanu pomagati Ukrajini.

I ja mislim da je zapad razumio tu poruku. Sta ce se sada desiti? RUsi su skontali da ne mogu uzeti Ukrajinu, baltik i balkan kako su orginalno zelili. Da stvari budu jos gore, izgubili su Finsku jer sad imaju sranje tu. Amerikanci su upravo potpisali sporazum za Svedskom da prave baze u istoj. Cini mi se da ce biti 26 americkih baza u Svedskoj i jos toliko u FInskoj. RUsi vide da su se debelo zajebali. Zato su poceli koristiti svoje proksije. Zapad je prihvatio signal i sada pocinje druga faza ovog rata: deeskalacija i ubjedjivanje Ukrajine. Sta ovo znaci?

RUsi ce zaustaviti rat ako im Ukrajina halali 4 oblasti. Ukrajina ce uci u EU ako prihvati halal. Svedska ce uci u nato ako se ovo sve dogovori. Rat u Palestini ce stati tada, rat u Gvineji nece ni poceti. Sve se sada radi o te 4 oblasti. RUsi su spremni potpisati ugovor,Njemacka i gotovo cijela EU takodjer. Ostaju Britanija, Skandinavija i Amerika koje jos uvijek aktivno podrzavaju Ukrajinu. Britanci su se usutili sto znaci da i oni precutno pristaju. Biden je promijenio vokabular i umjesto odlucnog "Mi pomazemo Ukrajini do kraja" sada govori "Mi pomazemo Ukrajini dokle mozemo". Skandinavija je u strahu jer se boje iste sudbine kao Ukrajina koja nije bila u NATO-u. Sad je Finska usla ali Svedska nije i svedi buklvalno proizvode mnogo oruzja i sve salju u Ukrajinu. Samo da rat tamo ne dodje. No Svedi ce takodjer pristati na ugovor ako ih Turska pusti u NATO (a to ovisi o Rusiji jbg sve je povezano).

Zato ja mislim da se sada pravi teren da se ukrajincima zavrne ruka i kaze: Il predajte te 4 oblasti + krim rusima ili cemo vam mi prestati davati pomoc. Zauzvrat, mozete uci u EU, ali ne i u NATO. RUsji nije drago sto ce morati pustiti Ukrajinu u EU ali posto im ne ide dobro na terenu morace pristati na to. I rusija je spremna: Nema NATO i daj nam 4 oblasti + Krim i dogovor je napravljen. Eto vam Finska i Svedska. Halal olsum.

Ostaje da se vidi koliko ce ukrajinci biti voljni na sve ovo, ali mrka kapa. RUsija je nazalost prekomponovala svoju armiju i vise je nego ocito da se dobro brane. Trpe velike gubitke ali preveliki su da bi ih se uzelo zdravo za gotovo. Ako Ukrajinci budu glupi kao Palestinci i nastave se boriti i ne prihvate krnju drzavu, gubice podrsku zapada i malo po malo ce svakako gubiti teritoriju. Bas kao i Palestina. Ovo je surova realnost, i nije rusko spinovanje. Zato je sada EU dala jasan signal Ukrajini, pozivom u EU. RUsi su to samo precutno odobrili. Krivo im je, ali i oni sada zele izvuci sto mogu. Niko nije zadovoljan ali su svi nesto dobili: EU dobila zavrsetak sukoba sto ce stabilizirati ekonomiju plus uvuci Ukrajinu u EU je veliko zbog hrane i energije. RUsija dobila teritoriju, vecu sigurnost i pokazala da se s njima ne moze zajebavat. Skandinavija dobila NATO, AMeri i britanci sjebali pola ruske armije bez ispaljenog metka. Ali su svi i gubitnici.

Nemoj da vas iznenadi sada nagli okret u politici zapada kada pocnu ukrajincima zatezati ruke. Il uzmi EU al halali teritoriju, il izgubi nasu pomoc i nastavi se sam borit.
istra_hr

#190542 Re: Ukrajina

Post by istra_hr »

AliceInChains wrote: 17/12/2023 08:32 Šta vam je. Prije nego što Ukrajina uđe u EU, će se
EU raspasti ili vjerovatnije nova i poštena Jugoslavija nastati ...
:lol:
Da, da Biserko... EU će se raspast, a nastati će "nova i poštena YU"

Ajde, skini i promijeni te slinave, vlažne gaće ... zaudaraju; osjeti se čak i prek Interneta... :roll:
Crvene_brigade

#190543 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Gore orci, fašistički agresori...

AliceInChains

#190544 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

istra_hr wrote: 17/12/2023 11:19
AliceInChains wrote: 17/12/2023 08:32 Šta vam je. Prije nego što Ukrajina uđe u EU, će se
EU raspasti ili vjerovatnije nova i poštena Jugoslavija nastati ...
:lol:
Da, da Biserko... EU će se raspast, a nastati će "nova i poštena YU"

Ajde, skini i promijeni te slinave, vlažne gaće ... zaudaraju; osjeti se čak i prek Interneta... :roll:
Šta si se uznervozio k’o da ti je prekipio tampon :mrgreen: Ništa ne brini, osim :bih: nema druge.

Staviše, dragi mi je sto ste vi i Slovenci samovoljno odbacili vaše privilegije :mrgreen:

Upoređenje cilja na vjerovatnocu ulaska Ukrajine u EU u skorije vrijeme. Prije će se preporoditi Sovjetski Savez, Osmansko carstvo, ili Velika Hrvatska / Srbija sa cvijećem, Itd. …..koje god ti upoređenje paše
Last edited by AliceInChains on 17/12/2023 12:01, edited 2 times in total.
japin_mutapi

#190545 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

nema ukrajinske predaje i mira sa rusijom

kada stignu avioni i dalekometne rakete krece ofanziva
AliceInChains

#190546 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Evo samo sto nije sve stiglo. U međuvremenu će Rusi ispijati kafu.

Ozbiljno sad, jedina nada je ako neke države pošalju svoj kadar, ili ti koalicija voljnih, po mom mišljenju, uključujući tehnike, naravno.
Grean

#190547 Re: Ukrajina

Post by Grean »

swanfilter wrote: 17/12/2023 01:23

Bili smo se mi ovdje, pa sve sto dobismo je RS. Nagrada za logore, etnicko ciscenje i genocid

I sutra da se bijemo za goli zivot, nagradili bi nas Gazom, a Mongolija clanstvo u EU.
Stvarno, eto ko Ukrajina se bije a mi nismo. Ko' da je kakav britanski lord pisao, ili Carl Bild.
Distortion

#190548 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

Napad dronom na rusku avio bazu Morozovsk u oblasti Rostova koja je bila zasticena anti dron mrezama. Vjetovatno ostecen jedan Su34.
Cherry-Cherry

#190550 Re: Ukrajina

Post by Cherry-Cherry »

Grean wrote: 17/12/2023 12:34
swanfilter wrote: 17/12/2023 01:23

Stvarno, eto ko Ukrajina se bije a mi nismo. Ko' da je kakav britanski lord pisao, ili Carl Bild.
To su sve kršćanske/ hrišćanske države.
Post Reply