Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑16/12/2023 02:05
Premotavanje na Eon boxu uzasno veceras, i neki dan takodje.
Signal zamuckuje i gubi se, na kraju izadje error.
Pozdrav @dječak sa šibicama,
Trenutno nisu zabilježene poteškoće u radu EON TV usluge. Zamolit ćemo Vas da restartujete Vaš EON box uređaj i provjerite rad TV usluge. Čekamo na Vaše povratne informacije.
made_in_sarajevo wrote: ↑16/12/2023 09:44
Lampica LOS na huawei modemu svjetli crveno i EON box izbacuje network gresku. Sta mu je sad?
Pozdrav @made_in_sarajevo,
Zamolit ćemo Vas da pozovete našu tehničku podršku na besplatan broj telefona 0800 31111 kako bi kolege izvršile detaljne provjere, s obzirom da na ovaj način nemamo mogućnost pristupa i podrške za Fiber Home Gateway uređaje.
oXavier wrote: ↑14/12/2023 22:21
Pozdrav, unazad otprilke mjesec dana na dodatnom recieveru PDS2100 koji je povezan mreznim kablom na 4 port routera nemam više opcije vraćanja unazad. U podešavanjima piše da je mrežni kabal povezan, međutim nema IP adrese. Pokušao sam reset i routera i recievera, ali nema uticaja. Zna li iko šta bi moglo biti u pitanju?
Pozdrav @oXavier,
Ukoliko je Vaš D3 resiver spojen LAN kablom sa modemom u port 4, te ste izvršili restart modema, sačekali da se isti vrati u online stanje, a zatim izvršili restart D3 resivera, dostavljamo Vam upute za podešavanje opcije TV Unazad: Potrebno je da pritisnete tipku Menu, zatim se pomjerite tri puta strelicom prema gore na opciju Podešavanja, a zatim da se pomjerite strelicom desno na opciju Tehnička Podešavanja i potvrdite sa tipkom OK. Nakon toga potrebno je da se pomjerite strelicom desno na opciju Sistem Info i potvrdite sa tipkom OK. Pod opcijom TV Vodič, da bi usluga uredno radila potrebno je da strelicom prema desno promijenite na opciju detaljne informacije sa slikama i potvrdite sa tipkom OK, te restartujete Vaš D3 resiver. Ukoliko i nakon izvršenih podešavanja usluga ne bude radila, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bismo izvršili detaljne provjere.
Pokušao sam sve navedeno, bez uspjeha. Možete vidjeti na slici kakvo je stanje. Provjerio sam i LAN kabal, on je ispravan. Šaljem korisničke podatke u pp.
oXavier wrote: ↑16/12/2023 11:01
Pokušao sam sve navedeno, bez uspjeha. Možete vidjeti na slici kakvo je stanje. Provjerio sam i LAN kabal, on je ispravan. Šaljem korisničke podatke u pp.
Pozdrav @oXavier,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere. Čekamo na Vaše povratne informacije.
oXavier wrote: ↑16/12/2023 11:01
Pozdrav @oXavier,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere. Čekamo na Vaše povratne informacije.
oXavier wrote: ↑16/12/2023 11:59
Hvala, kolege su popravile problem
Pozdrav @oXavier,
Nema na čemu. Drago nam je da Vaše usluge sada uredno rade. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Reglan wrote: ↑16/12/2023 12:19
Telemach sta nudite da ne raskinem ugovor?
Pozdrav @Reglan,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
Gizmo967 wrote: ↑16/12/2023 00:58
Premotavanje sadržaja na EON app zapinje večeras, imate li zabilježene poteškoće?
Na dva TV, oba spojena LAN, isti problem.
Live kanali idu bez smetnji preko IP, samo premotavanje zapinje.
Obadva TV-a na podržanoj listi, obadva rade godinama bez problema.
Pozdrav @Gizmo967,
Trenutno nisu zabilježene poteškoće u radu EON TV usluge. Zamolit ćemo Vas da obrišete cache memoriju EON Smart TV aplikacije, izađete iz iste i ponovo uđete, te provjerite rad TV usluge. Čekamo na Vaše povratne informacije.
Nije pomoglo čišćenje. Primjetio sam da je problem na nekim dijelovima, na nekim nije.
Konkretno recimo RTL HR u petak navečer RTL Direkt, NOVA BH Supertalent od petka navečer.
Gizmo967 wrote: ↑16/12/2023 13:30
Nije pomoglo čišćenje. Primjetio sam da je problem na nekim dijelovima, na nekim nije.
Konkretno recimo RTL HR u petak navečer RTL Direkt, NOVA BH Supertalent od petka navečer.
Neke stvari prije i poslije ne zapinju.
Pojavi se i error #115000 ako pomaže.
Pozdrav @Gizmo967,
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Od kolega smo dobili informacije da su postojale određene poteškoće u radu TV kanala putem EON TV usluge, te da su iste uspješno otklonjene, međutim sadržaj koji se emitovao u vrijeme poteškoća u radu EON TV usluge je ostao snimljen na serverima sa navedenim poteškoćama. Molimo za razumijevanje.
Skontao sam zašto mi stoji crni ekran na eon tv app, kad sam nakacen na telemach internet bude mi crn ekran a kad pustim hotspot s mobitela radi normalno, zasto je tako?
HardCore wrote: ↑16/12/2023 17:17
Skontao sam zašto mi stoji crni ekran na eon tv app, kad sam nakacen na telemach internet bude mi crn ekran a kad pustim hotspot s mobitela radi normalno, zasto je tako?
Pozdrav @HardCore,
Ukoliko se Vaš uređaj nalazi na listi preporučenih uređaja, isti je spojen mrežnim kablom sa modemom i podešeno ABR enkodiranje u postavkama EON Smart TV aplikacije, a poteškoća je i dalje prisutna, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere.
Gizmo967 wrote: ↑16/12/2023 13:30
Neke stvari prije i poslije ne zapinju.
Pojavi se i error #115000 ako pomaže.
Pozdrav @Gizmo967,
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Od kolega smo dobili informacije da su postojale određene poteškoće u radu TV kanala putem EON TV usluge, te da su iste uspješno otklonjene, međutim sadržaj koji se emitovao u vrijeme poteškoća u radu EON TV usluge je ostao snimljen na serverima sa navedenim poteškoćama. Molimo za razumijevanje.
Hvala. Bitno je da su upoznati s problemom
Moram Vas pohvaliti, i drugi ugovor sam uspješno obnovio nakon dužih pregovora
I jedno pitanje, kako da “rasparim” daljinski od EON box od TV-a? Da mi ne gasi tv kada gasim box. Hvala unaprijed.
Gizmo967 wrote: ↑16/12/2023 18:44
Hvala. Bitno je da su upoznati s problemom
Moram Vas pohvaliti, i drugi ugovor sam uspješno obnovio nakon dužih pregovora
I jedno pitanje, kako da “rasparim” daljinski od EON box od TV-a? Da mi ne gasi tv kada gasim box. Hvala unaprijed.
Pozdrav @Gizmo967,
Nema na čemu. Drago nam je da ste zadovoljni ponudom koju su Vam kolege prezentovale. Kako se TV uređaj ne bi palio i gasio uz EON box, potrebno je da podesite opciju HDMI-CEC u postavkama Vašeg EON box uređaja na sljedeći način: Podešavanja -> Podešavanja uređaja -> Ekran -> HDMI kontrola (ovu opciju je potrebno ugasiti). Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.