RUSIJA
- Sanjarko
#14976 Re: RUSIJA
Kako ko vjeruje od Muslimana u Mehdija, za imama Mehdija, Sije kazu skriven da je, neki Suniti slicno vjeruju, vecina vjeruje da ce doci iz naroda, nesto kao Tito, po mnogo cemu osobe kao Tito su bili Mehdiji, po osobinama mislim.
A da ce se zvati Muhamed, ne vjerujem bas da ide to tako, niti da je imam, nego osoba i borac protiv nepravde i zla na Zemlji koja dolazi iz naroda.
On topik, gubi u buducnosti Rusija oko 20 miliona stanovnika tj imati ce pad toliki. Mislim da dugorocno se ide na mir s njom od strane tzv Zapada. Rat u Ukrajini je u pat poziciji, remi. Ne znam koliko svijet globalno ovo sve moze da podnese.
Kina u krizi, Njemacka u krizi, EU bit ce i ona u krizi jer demografija joj ne ide bas na ruku, jedino ako Amerika to sve kompenzira jer njoj jedinoj treba da raste oko 100 miliona populacija.
Britaniji i ostalim tzv Anglo drzavama isto nesto ce da raste populacija.
A da ce se zvati Muhamed, ne vjerujem bas da ide to tako, niti da je imam, nego osoba i borac protiv nepravde i zla na Zemlji koja dolazi iz naroda.
On topik, gubi u buducnosti Rusija oko 20 miliona stanovnika tj imati ce pad toliki. Mislim da dugorocno se ide na mir s njom od strane tzv Zapada. Rat u Ukrajini je u pat poziciji, remi. Ne znam koliko svijet globalno ovo sve moze da podnese.
Kina u krizi, Njemacka u krizi, EU bit ce i ona u krizi jer demografija joj ne ide bas na ruku, jedino ako Amerika to sve kompenzira jer njoj jedinoj treba da raste oko 100 miliona populacija.
- Rockefeller
#14977 Re: RUSIJA
Logy da ce biti musliman, da nece mozda jevrej bit.Sanjarko wrote: ↑16/12/2023 10:58 Kako ko vjeruje od Muslimana u Mehdija, za imama Mehdija, Sije kazu skriven da je, neki Suniti slicno vjeruju, vecina vjeruje da ce doci iz naroda, nesto kao Tito, po mnogo cemu osobe kao Tito su bili Mehdiji, po osobinama mislim.
- Sanjarko
#14978 Re: RUSIJA
Mozda bude i Jevrej, ko zna. Jer su tekstovi o tome nejasni tj ne slazu se oko toga vjernici, Muslimani najvise. Mehdi vam je nesto slicno kao Mesija u Krscana i Jevreja.Rockefeller wrote: ↑16/12/2023 10:59Logy da ce biti musliman, da nece mozda jevrej bit.Sanjarko wrote: ↑16/12/2023 10:58 Kako ko vjeruje od Muslimana u Mehdija, za imama Mehdija, Sije kazu skriven da je, neki Suniti slicno vjeruju, vecina vjeruje da ce doci iz naroda, nesto kao Tito, po mnogo cemu osobe kao Tito su bili Mehdiji, po osobinama mislim.
Ali taj film mislim da necemo gledati. Tu i takvu osobu bi brzo uklonili.
Ne bi duzio i vazio o tome. Rusija i svijet je tema.
Mislim da ce Amerika da kompenzira pad kod EU koji ce se desiti, a i Afrika i Srednji Istok mozda pad kod drugih drzava sta ce se desiti, Kine narocito.
- Point.
#14979 Re: RUSIJA
Arapski svijet nije u stanju iznjedriti nekog Mehdija.
-
El_comadante
#14980 Re: RUSIJA
Mehdi je Muhamed iz Medine. Čovjek iz naroda. Ali nije tema nego Rusija.Sanjarko wrote: ↑16/12/2023 11:07Mozda bude i Jevrej, ko zna. Jer su tekstovi o tome nejasni tj ne slazu se oko toga vjernici, Muslimani najvise. Mehdi vam je nesto slicno kao Mesija u Krscana i Jevreja.Rockefeller wrote: ↑16/12/2023 10:59Logy da ce biti musliman, da nece mozda jevrej bit.Sanjarko wrote: ↑16/12/2023 10:58 Kako ko vjeruje od Muslimana u Mehdija, za imama Mehdija, Sije kazu skriven da je, neki Suniti slicno vjeruju, vecina vjeruje da ce doci iz naroda, nesto kao Tito, po mnogo cemu osobe kao Tito su bili Mehdiji, po osobinama mislim.
Ali taj film mislim da necemo gledati. Tu i takvu osobu bi brzo uklonili.
Ne bi duzio i vazio o tome. Rusija i svijet je tema.
Mislim da ce Amerika da kompenzira pad kod EU koji ce se desiti, a i Afrika i Srednji Istok mozda pad kod drugih drzava sta ce se desiti, Kine narocito.
Putin opet kandidat za predsjednika i bit će dugovječni vladar od Staljina. Već je na 2. mjestu.
- jednonogi_Jack
#14981 Re: RUSIJA
E sad su Finci najebali...Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da bi Finska mogla imati poteškoća nakon ulaska u NATO. U intervjuu za TV kanal Rossiya 1, izvatke iz kojih citira, istaknuo je da zbog akcija Helsinkija Moskva stvara Lenjingradsku vojnu oblast.
“Nije bilo nikakvih problema. Sada hoće. Zato što ćemo sada stvoriti Lenjingradsku vojnu oblast i tamo koncentrirati određene vojne jedinice. Zašto im to treba, to su obične gluposti", dodao je Putin.
-
mishic
#14982 Re: RUSIJA
"Rusija zaprijetila Finskoj: Dođe li do sukoba, prvi ste na redu"
Samo još jedna u nizu potvrda da se ovo zlo zvano Rusija mora definitivno sahraniti...
Samo još jedna u nizu potvrda da se ovo zlo zvano Rusija mora definitivno sahraniti...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14983 Re: RUSIJA
hoce li se vise raspast ko država
jebli mamamru svi su krivi saće izbori pa ćemo vidjeti da će ih 85% za isto glasovati
jebli mamamru svi su krivi saće izbori pa ćemo vidjeti da će ih 85% za isto glasovati
-
zilog
#14984 Re: RUSIJA
A kao do sada su se sukobljavali samo sa NATO clanicama...
Kakvi su to imbecili i debili, to je za ne povjerovati?! Zar idioti misle da im prica nije odavno provaljena, pa da ovakvim prijetnjama misle nekoga zastrasiti?
- Point.
#14985 Re: RUSIJA
Finska bi im jebala majku i bez NATO.
-
Avetinho
#14986 Re: RUSIJA
-
mishic
#14987 Re: RUSIJA
"Lavrov: Zapad ne želi prihvatiti činjenicu da većina Srba želi Vučića, uvijek smo spremni pomoći"
Onaj kome ste vi pomagali kleo je mater što ga je rodila.
A "istina" uz koju ste vi od uvijek je upitna jer lažete i kada treba i kada ne treba. A i ti Lavoru osobno. Spadaš među najveće lažove u povijesti.
Onaj kome ste vi pomagali kleo je mater što ga je rodila.
A "istina" uz koju ste vi od uvijek je upitna jer lažete i kada treba i kada ne treba. A i ti Lavoru osobno. Spadaš među najveće lažove u povijesti.
- Point.
#14988 Re: RUSIJA
Trebalo bi ovu temu lažne države, lažovčina na kvadrat staviti na smetljište istorije.
- jednonogi_Jack
#14989 Re: RUSIJA
Ponovo počinje proizvodnja Volge 
Pardon, Elon.
Tesla na haparatima.U Rusiji će se proizvodnja Volge nastaviti sredinom 2024. u modernom izgledu, ali s istim logom jelena. Potpredsjednik vlade i šef Ministarstva industrije i trgovine Denis Manturov izjavio je to u intervjuu za TASS.
Dizajnerski će nove Volge, prema Manturovu, imati “apsolutno moderan izgled”, dok će “svjetski poznati” logo s jelenom ostati.
Pardon, Elon.
Last edited by jednonogi_Jack on 05/01/2024 18:56, edited 1 time in total.
- jednonogi_Jack
#14990 Re: RUSIJA
Svi su se smijali kada se govorilo da će se ljudi smrzavati u Europi. I na kraju bi tako.
Stanovnici #Moskovske regije zimi su se našli bez grijanja i tople vode. Temperatura u njihovim stanovima svakodnevno pada, a dežurne ekipe ne mogu popraviti baterije. Mraz u Podolsku, Khimkiju, Balashikhi i Lyubertsyju pogodio je radijatore u ulazima; nisu mogle izdržati promjene temperature i pukle su. U Klimovsku (podolsk mikrodistrikt) gotovo 20.000 ljudi ostalo je bez grijanja: sada je temperatura u njihovim stanovima samo 8 do 19 stupnjeva Celzijusa. Ljudi se, kažu, smrzavaju jer gradska uprava ne odgovara na zahtjeve. Ista je situacija u Khimkiju: dio ljudi preživljava bez grijanja od kraja prosinca. Prema riječima stanara kuće na Lenjinskom prospektu, vodoinstalater je samo izmjerio temperaturu njihovih radijatora i otišao, dok ih je Mosenergo zamolio da pričekaju i objavio da tim ima previše zahtjeva. Nema ni tople vode ni grijanja u kućama na ulicama Stroiteley, Chkalova, Yubileiny Prospekt i Babakina Street. Prema riječima unesrećenih, temperatura je u nekim stanovima pala ispod deset stupnjeva. Ali prema njihovim riječima, stanovnici vojnog grada Solnečnogorska smrzavaju se u svojim domovima od kasne jeseni. Uprava je objasnila da je problem zbog zahrđalih cijevi i zamolila ih da "nekako prežive zimu". Nakon smrzavanja, grijanje je potpuno nestalo.
Stanovnici #Moskovske regije zimi su se našli bez grijanja i tople vode. Temperatura u njihovim stanovima svakodnevno pada, a dežurne ekipe ne mogu popraviti baterije. Mraz u Podolsku, Khimkiju, Balashikhi i Lyubertsyju pogodio je radijatore u ulazima; nisu mogle izdržati promjene temperature i pukle su. U Klimovsku (podolsk mikrodistrikt) gotovo 20.000 ljudi ostalo je bez grijanja: sada je temperatura u njihovim stanovima samo 8 do 19 stupnjeva Celzijusa. Ljudi se, kažu, smrzavaju jer gradska uprava ne odgovara na zahtjeve. Ista je situacija u Khimkiju: dio ljudi preživljava bez grijanja od kraja prosinca. Prema riječima stanara kuće na Lenjinskom prospektu, vodoinstalater je samo izmjerio temperaturu njihovih radijatora i otišao, dok ih je Mosenergo zamolio da pričekaju i objavio da tim ima previše zahtjeva. Nema ni tople vode ni grijanja u kućama na ulicama Stroiteley, Chkalova, Yubileiny Prospekt i Babakina Street. Prema riječima unesrećenih, temperatura je u nekim stanovima pala ispod deset stupnjeva. Ali prema njihovim riječima, stanovnici vojnog grada Solnečnogorska smrzavaju se u svojim domovima od kasne jeseni. Uprava je objasnila da je problem zbog zahrđalih cijevi i zamolila ih da "nekako prežive zimu". Nakon smrzavanja, grijanje je potpuno nestalo.
-
swanfilter
#14991 Re: RUSIJA
8-19 stepeni u stanu. Za Rusiju havajske temperature ...
- istra_hr
#14992 Re: RUSIJA
apsolutno - i previsoka temp. za Ruske stanove
-
sumirprimus
#14993 Re: RUSIJA
">
kad ti volođa veliki geopoloticki mag sah kralj idol vodi drzavu 20 i kusur godina i siri imperiju
kad ti volođa veliki geopoloticki mag sah kralj idol vodi drzavu 20 i kusur godina i siri imperiju
-
sumirprimus
#14994 Re: RUSIJA
">
Kaze sjecate li se prosle zime hehe sve se vraca sve se placa jarane...
- istra_hr
#14995 Re: RUSIJA
sumirprimus wrote: ↑11/01/2024 10:31
Da, bilo je (jako)puno "zabrinutih" i ovdje ...
A, ovi Rusi imaju sustave centralnog grijanja nikad održavane, a napravljene još u doba Staljina, Hruščova; ko ima grijanje iz doba Brežnjeva - taj ima "modernu novotariju".
-
sumirprimus
#14996 Re: RUSIJA
tacno tako i izgleda, ko iz filmova ono dok je jos carls bronson rovario po sssruistra_hr wrote: ↑11/01/2024 13:12sumirprimus wrote: ↑11/01/2024 10:31
Kaze sjecate li se prosle zime hehe sve se vraca sve se placa jarane...![]()
Da, bilo je (jako)puno "zabrinutih" i ovdje ...
A, ovi Rusi imaju sustave centralnog grijanja nikad održavane, a napravljene još u doba Staljina, Hruščova; ko ima grijanje iz doba Brežnjeva - taj ima "modernu novotariju".![]()
-
elk
#14997 Re: RUSIJA
E da je kod nas bilo 19 u stanu 93
ma 15, sta znam.
Nismo tada imali termometar. A i bolje da me znamo koliko je bilo hladno. Mater im cetnicku vazda.
Nismo tada imali termometar. A i bolje da me znamo koliko je bilo hladno. Mater im cetnicku vazda.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#14998 Re: RUSIJA
Meni pojedini dijelovi Rusije izgledaju kao da su ostali u 19 vijeku 
Cekam da iskoči dr. Živago.
Cekam da iskoči dr. Živago.
-
sumirprimus
#14999 Re: RUSIJA
treci rim i veliki vizard, mag, sah padisah, kralj, viizonar
-
sumirprimus
#15000 Re: RUSIJA
sto bi rekli oni iz ajrona mother russia how are you sleeping? middle winter cold winds blow