Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
evo šteta naručio 10 dodatnih komada, pa ima li kraja zlu ovog čovjeka? Trojka će nas odvesti u propast, za tih 10 tramvaja su mogli 42 km metroa napraviti
Ovi novi su bolji nego što ce ih Zagreb dobiti. Za njih opet pravi Končar a vec imaju 16 godina stare njihove u lošijem stanju nego duplo stariji sto su dovukli iz Njemačke . Končar je postao ublehaška firma.
Bobi wrote: ↑15/12/2023 19:31
Ovi novi su bolji nego što ce ih Zagreb dobiti. Za njih opet pravi Končar a vec imaju 16 godina stare njihove u lošijem stanju nego duplo stariji sto su dovukli iz Njemačke . Končar je postao ublehaška firma.
Zagreb dobija 30 polovnih, ali se zaboravlja nastavak koji glasi "kao pr(ij)elazno rješenje dok stignu novi koji su naručeni".
Zagreb dobija 30 polovnih, ali se zaboravlja nastavak koji glasi "kao pr(ij)elazno rješenje dok stignu novi koji su naručeni".
Čovjek i govori o tim novim, ovi Stadlerovi su bolji od tih novih Končarovih, koji se raspadaju nakon 15 godina korištenja (što je ništa za tramvaje)
Naglasak je bio na te nove Končar sumnjivog kvaliteta.
U ZG je veci javašluk, za te stare ugovorili servis preko Konačara koji umjesto da neki dio zamijene remontuju, kao stari ležaj skinu rastave poodmazu i vrate , mislim ovo ono korupcija na trecu . Nadam se da u Sa nece pravit te gluposti.
kio01 wrote: ↑15/12/2023 19:37
al hocu da vidim face stadlerovih ljudi kad su vidjeli remizu
Sad nakon rekonstrukcije sljedeće godine objekata i uz ovu kupovinu vozila stiže i ova oprema od Stadlera
mašina za obradu točkova na tramvaju, laserski mjerač oblika točka, 12 komplet dizalica za podizanje tramvaja, rotaciona skretnica za obrtna postolja, priručni alati za skidanje opreme sa krova tramvaja, uređaj za pročišćavanje i punjenje ulja u hidrauličnim kočnicama, uređaj za punjenje klima uređaja, uređaj za punjenje i kontrolu akumulatorskih baterija te uređaj za punjenje masti točka.
Bobi wrote: ↑15/12/2023 19:41
U ZG je veci javašluk, za te stare ugovorili servis preko Konačara koji umjesto da neki dio zamijene remontuju, kao stari ležaj skinu rastave poodmazu i vrate , mislim ovo ono korupcija na trecu . Nadam se da u Sa nece pravit te gluposti.
Naravno da nece Stadler je u pitanju a ne Končar, stadler je srbijance nadgledao i vozila su slala sve podatke iz kabine vozova u švicarsku da znaju sta ovi rade na vozovima.
Nece ljudi da kvare svoju reputaciju uz siemens i alstom su treci najveci proizvođač sinskih i tramvajskih vozila u evropi, i da svoj ugled pokvare na Sarajevu nisu budale
Ljudi drže 70% trzista tramvaja u njemačkoj, a prosle godine su potpisali sa sest njemackih gradova najvecu narudžbu tramvaja ikad 504 jedinice
hoće se sve, hoće se odmah. a moralo se dvije godine izgubiti samo na rekonstrukciju pruge da bi došli novi tramvaji. ili da budemo do kraja pošteni - na IZGRADNJU nove pruge.
možda nekome nije ni puno, ali svi uvijek kažemo daj nek nešto konkretno ostane.
pa evo ostaće. koliko je vlada protutnjalo da se nije ama baš ništa uradilo konkretno?
ja se svaki dan vozim trolom. čitam ovdje, uništene, išarane, grozne. a ono se likovi raskukali što je zaljepljena reklama. ok, poštujem mišljenje, ali to nije čin vandalizma.
nisu uništene, nisu išarane. veći problem zaista može biti katastrofalno neznanje GRASa i bolikurac, gdje su ko međedi zaštićeni šta god radili sa trolama. oni im mogu dohakati, a ne građani.
zato mi ovaj aranžman sa stadlerom ulijeva povjerenje.
NediM17 wrote: ↑15/12/2023 20:01
Klijentela su, uglavnom, skolarci, penzioneri, migranti i pokoji radni covjek.
Komšija mi vozi dugo godina tramvaj al zbog djeteta nije išo na obuku--prico mi je utiske kolega koji su bili na obuci. U dahu sam ga slušo Ne mogu da vjerujem da ce to savršenstvo od tehnologije kod nas izdržat pola godine da ga ne sjebu