Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
ReymondReddington

#13601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ReymondReddington »

Ozimician wrote: 15/12/2023 11:36 Ovdje se relativno pismen svijet jos uvijek raspravlja sta BiH ovakva treba da uradi da udje u EU. :-D

U najboljem slucaju se moze dobiti kiparski scenario, ako neko misli da je to dobra opcija, bujrum.
Muslimanski kipar nije u EU kolko ja znam. Ne znam kako si zamislio da u nasem slucaju to bude uradjeno? RS udje u EU?
sajber87

#13602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

ReymondReddington wrote: 15/12/2023 12:24
Ozimician wrote: 15/12/2023 11:36 Ovdje se relativno pismen svijet jos uvijek raspravlja sta BiH ovakva treba da uradi da udje u EU. :-D

U najboljem slucaju se moze dobiti kiparski scenario, ako neko misli da je to dobra opcija, bujrum.
Muslimanski kipar nije u EU kolko ja znam. Ne znam kako si zamislio da u nasem slucaju to bude uradjeno? RS udje u EU?
Dobar primjer koji pokazuje koliko je mantra da eu kao nece muslimane u nasem slucaju podla pokvarena zlobna i svjesno ubacena. Eu nece islamiste pravoslavne talibane, katolibane, pro putinovce itd, u prevodu ekstreme koji svoju ogromnu glad za pljackom, diktaturom, antidemokratijom, zivotom na visokoj nozi dok raju indoktrinisu i truju mrznjom, sakrivaju iza najcesce religije nacije itd.
Point.

#13603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 15/12/2023 10:08
axe22 wrote: 15/12/2023 10:02
vjeshalica wrote: 14/12/2023 23:15 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... ijece.html

Presudu Kovacevic preispituje Veliko vijece!
Jel im se Dritan zahvalio na tome?
Država BiH stiti svoje interese, ne znam sta ima cudno u tom
HDZ štiti svoje interese, stoga dva suprotna stava Krišto i Heleza. Simpatično da ti viriš ispod njene suknje
kakabanja213

#13604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

sajber87 wrote: 15/12/2023 12:32

Dobar primjer koji pokazuje koliko je mantra da eu kao nece muslimane u nasem slucaju podla pokvarena zlobna i svjesno ubacena. Eu nece islamiste pravoslavne talibane, katolibane, pro putinovce itd, u prevodu ekstreme koji svoju ogromnu glad za pljackom, diktaturom, antidemokratijom, zivotom na visokoj nozi dok raju indoktrinisu i truju mrznjom, sakrivaju iza najcesce religije nacije itd.
Da je to bas tako Hrvatska nikada ne bi usla u EU. Znaci cisti katolibani plus sve to sto si nabrojao na desetu.
sajber87

#13605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

kakabanja213 wrote: 15/12/2023 13:40
sajber87 wrote: 15/12/2023 12:32

Da je to bas tako Hrvatska nikada ne bi usla u EU. Znaci cisti katolibani plus sve to sto si nabrojao na desetu.
Pandan katolibana za hrvatsku je onaj domovinski pokret recimo pa onaj keleminec drazen ili tako neki ultra anti eu desnicari, hdz hrvatske je kamilica po tom pitanju, njima je vazno samo dobro opuhati lovu kontrolosati javne finansije za licnu korist itd, naravno da je hdz katastrofa za hrvatsku ali to je vec problem hrvatske. Plenkovic je pobjedio katolibansku struju u hdz u. Primjer katolibana u eu je naprimjer onaj kacinski sto je izgubio izbore u poljskoj, orban i slicni ultradesnicari
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#13606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

moze li mi neko reci zasto sam ja nenormalan i ne vidim apsolutno nista lose da se uradi revizija presude? Ukoliko je sve u skladu sa pravnim nacelima i da kazem temeljima qrve europe, presuda ce se potvrditi. Ko normalan ima bilo sta da se uradi revizija i dobije da kazem, drugostepeno misljenje i potvrda?

Ako se odluka ospori, onda je jasno kakav je kurvaluk u pitanju.

Pa zato da upitma, zasto neko ima nesto protiv revizije ukoliko je siguran u istu? ZASTO? Zar ne bi bilo bolje nalijepiti svima posred face prvu potvrdu i onda drugu finalnu i tako ukloniti sve spekulacije i politicka izivljavnaja?

Ko ovdje nije normalan?
sajber87

#13607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

laserShow wrote: 15/12/2023 14:00 moze li mi neko reci zasto sam ja nenormalan i ne vidim apsolutno nista lose da se uradi revizija presude? Ukoliko je sve u skladu sa pravnim nacelima i da kazem temeljima qrve europe, presuda ce se potvrditi. Ko normalan ima bilo sta da se uradi revizija i dobije da kazem, drugostepeno misljenje i potvrda?

Pa zato da upitma, zasto neko ima nesto protiv revizije ukoliko je siguran u istu? ZASTO? Zar ne bi bilo bolje nalijepiti svima posred face prvu potvrdu i onda drugu finalnu i tako ukloniti sve spekulacije i politicka izivljavnaja?

Ko ovdje nije normalan?
Kakva god bude odluka o reviziji moramo prihvatiti odluku evropskog suda, ne smijemo biti licemjeri pa prihvatati odluke suda samo kada se nama svidjaju jer onda nema razlike izmedju nas dodika sda milanovica hdz a sds a itd. Evropski sud i strane sudije u ustavnom sudu bosne su jedan od bedema odbrane drzave, a isti taj evropski sud je do sada svaki put sudio pravedno jer sudi po zakonu i faktima. Kakva god bude odluka mora se prihvatiti
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#13608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

Aposlutno se slazem da se odluka mora prihvatiti. No ako bude negativna, odnosno drugacija od ove, jasno je kakav je qrvaluk u EU. Toj EU ja ne bih isao, vise bih balansirao izmedju zapada i istoka. Da me ne shvatite pogresno, na istok mi se dosta vise povraca nego na zapad, ali ako je eu kurva, mozemo se i mi malo qrvati.

Prema tome, ne znam sta je lose u reviziji presude? Mozda ja nesto ne mogu da dokucim, ali meni je to odlicna stvar.
DonieBrasco

#13609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Zar neko sumnja da nas nasi prijatelji sa zapda nece naguziti i udovoljiti prije svega Covicu - Zagreb a onda i Dodiku po pitanju SVEGA ?
Pennywho

#13610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Pennywho »

laserShow wrote: 15/12/2023 14:09 Aposlutno se slazem da se odluka mora prihvatiti. No ako bude negativna, odnosno drugacija od ove, jasno je kakav je qrvaluk u EU. Toj EU ja ne bih isao, vise bih balansirao izmedju zapada i istoka. Da me ne shvatite pogresno, na istok mi se dosta vise povraca nego na zapad, ali ako je eu kurva, mozemo se i mi malo qrvati.

Prema tome, ne znam sta je lose u reviziji presude? Mozda ja nesto ne mogu da dokucim, ali meni je to odlicna stvar.
Ja znaci nisam bas politicki aktivan na nivou kao ostala raja sto vidim u ovom postu ali reci cu ti nesto veoma bitno o nasa 3 naroda ovdje, i Bosnjake i Hrvate i Srbe... Svaka strana vuce svoj bias do extrema. Znaci po tome, ako bilo ko od ova 3 naroda hoce da uradi reviziju neke sudske odluke EU suda, oni bi taj svoj bias gurali i gurali dok ne bi dobili rezultate koje oni zele da dobiju. Zato se raja protive, barem po mom misljenju, reviziji jer ako das bilo kome od ta 3 da tu reviziju pravi, mozes tu odluku komotno u smece baciti.
Pennywho

#13611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Pennywho »

DonieBrasco wrote: 15/12/2023 14:17 Zar neko sumnja da nas nasi prijatelji sa zapda nece naguziti i udovoljiti prije svega Covicu - Zagreb a onda i Dodiku po pitanju SVEGA ?
Covicu, mozda. Dodiku? Nema sanse.
Novak20

#13612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

DonieBrasco wrote: 15/12/2023 14:17 Zar neko sumnja da nas nasi prijatelji sa zapda nece naguziti i udovoljiti prije svega Covicu - Zagreb a onda i Dodiku po pitanju SVEGA ?
Misliš samo na Bošnjake ?

Kad uzmem u obzir da su sva tri naroda i Ostale prvo na.uzile vlastite političke i religijske elite još 1990. možda će Zapad biti barem nježniji. :D

I ovako mladost ode u zagrljaj mrskog Zapada, a mi možemo u dogledno vrijeme mahati ušima i prodavati obiteljsko naslijeđe ali ni to nije vječno.
Nisamsdaali

#13613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Nisamsdaali »

laserShow wrote: 15/12/2023 14:09 Aposlutno se slazem da se odluka mora prihvatiti. No ako bude negativna, odnosno drugacija od ove, jasno je kakav je qrvaluk u EU. Toj EU ja ne bih isao, vise bih balansirao izmedju zapada i istoka. Da me ne shvatite pogresno, na istok mi se dosta vise povraca nego na zapad, ali ako je eu kurva, mozemo se i mi malo qrvati.

Slažem se da je evropa stara kurava koja se za šaku plina prodaje Putinu, zato prije svega okrenuti se USA i Britancima. Naravno, ovim ne isključujem jasnu namjeru uključivanja EU jer Evropa ima itekako napredna civilizacijska načela ali za razliku od 2 gore nabrojane zemlje često ih žrtvuje da bi “balansirali sa istokom” i dobili energente. Zato je američka poslovica jasna i tačna u političkom svijetu “Il si s nama il protiv nas”
kakabanja213

#13614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

sajber87 wrote: 15/12/2023 14:07
laserShow wrote: 15/12/2023 14:00 moze li mi neko reci zasto sam ja nenormalan i ne vidim apsolutno nista lose da se uradi revizija presude? Ukoliko je sve u skladu sa pravnim nacelima i da kazem temeljima qrve europe, presuda ce se potvrditi. Ko normalan ima bilo sta da se uradi revizija i dobije da kazem, drugostepeno misljenje i potvrda?

Ko ovdje nije normalan?
Kakva god bude odluka o reviziji moramo prihvatiti odluku evropskog suda, ne smijemo biti licemjeri pa prihvatati odluke suda samo kada se nama svidjaju jer onda nema razlike izmedju nas dodika sda milanovica hdz a sds a itd. Evropski sud i strane sudije u ustavnom sudu bosne su jedan od bedema odbrane drzave, a isti taj evropski sud je do sada svaki put sudio pravedno jer sudi po zakonu i faktima. Kakva god bude odluka mora se prihvatiti
Za razliku od istakih ja sam samo posjecivao koncentracioni logor u organiziji kamilicnig HDZ. Za logore u organizaciji Orbana, tog Poljaka i ostalih po tebi katolibana nisam cuo.
Jordan1961

#13615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Haris.ba wrote: 15/12/2023 01:13
Jordan1961 wrote: 14/12/2023 23:59
512MB wrote: 14/12/2023 23:16
Nema u EU sa Dodikom i njegovom rajom, slabo Kifla izlobiro
Nije to do njega samog nego do svih nas. I da smo sta drugaciji i sposobniji od Dodika i njegove bande, bila bi FBiH za dva koplja ispred PC. Nije da nije u boljoj poziciji (taj dio BiH sa Tuzlom, Sarajevom i Mostarom je i prije rata bio razvijeniji od onoga sto je sada PC) ali da je vlast u FBiH puno bolja od one u PC vec bi se to za ovih 30 godina pokazalo.
Izasao tekst kako u Tuzli nisu sposobni trotoar brzo napraviti. Izvlace se na procedure, administraciju. Znaci, Dodika je nula uticaj.
Jednostavno, nismo sposobni.
Rece Lagumdzija jednom napravicemo od FBiH Zapadnu Njemacku. Kako radimo, prije cemo napraviti Zapadnu Obalu.
sajber87

#13616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Ne trazi totalnu pravdu jer je nigdje neces naci, gledaj samo interes drzave i naroda. Interes bosne i bosnjaka je potpuno okretanje zapadu alternativa je nestanak i pretvaranje bosnjaka za srpsku nacionalisticku politiku onoga sto je npr kadirov za putina. To da mi nesto cinculiramo izmedju istoka i zapada je kao da se mrav kurci izmedju krda slonova (zapad) i podivljalog mladunceta (rusija i saveznici). Politicke emocije ostavi po strani jer ti dobro nece donijetu u ovom vremenu.
Bosna na zapadu
sajber87

#13617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

kakabanja213 wrote: 15/12/2023 14:58
sajber87 wrote: 15/12/2023 14:07

Ko ovdje nije normalan?
Za razliku od istakih ja sam samo posjecivao koncentracioni logor u organiziji kamilicnig HDZ. Za logore u organizaciji Orbana, tog Poljaka i ostalih po tebi katolibana nisam cuo.
To ne znaci da orban kacinski i slicni nisu katolibani, naprotiv
Haris.ba

#13618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Jordan1961 wrote: 15/12/2023 15:06
Rece Lagumdzija jednom napravicemo od FBiH Zapadnu Njemacku. Kako radimo, prije cemo napraviti Zapadnu Obalu.
Nazalost.
dr_Evil

#13619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 15/12/2023 15:07
Ne trazi totalnu pravdu jer je nigdje neces naci, gledaj samo interes drzave i naroda. Interes bosne i bosnjaka je potpuno okretanje zapadu alternativa je nestanak i pretvaranje bosnjaka za srpsku nacionalisticku politiku onoga sto je npr kadirov za putina. To da mi nesto cinculiramo izmedju istoka i zapada je kao da se mrav kurci izmedju krda slonova (zapad) i podivljalog mladunceta (rusija i saveznici). Politicke emocije ostavi po strani jer ti dobro nece donijetu u ovom vremenu.
Bosna na zapadu
Slazem se, ali istovremeno ne smijemo ni da sutimo, jer ako budemo sutili danas su palestinci, a sutra mi opet. Jesmo partneri, jesmo jedan tim, ali ako jedan brat u kuci je genocidas mora da mu se kaze, a ne partner.

Mi sa istokom nemamo nista, ni sa Turskom ni sa Rusijom, i samo teleca glava ko Zaha moze trazit partnera tamo.

Samo je drug Tile mogao da hoda po zici, mada je vecinom bio zapadno od zice.
Jordan1961

#13620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

zigson wrote: 14/12/2023 19:12
Jordan1961 wrote: 14/12/2023 18:38
Truba wrote: 14/12/2023 14:46 https://avaz.ba/vijesti/bih/873633/podi ... -u-bugojnu

podignuta optužnica protiv bugojanske trojke sotonjara

mlaćo... rijetko gadan lik
selmo crnogorac i neki levat koga ne znam
Ako su sotonjare ovi koji su tek optuzeni (a ne pravomocno presudjeni), sta je sa onima koji su pravosudno osudjeni pogotovo na najvisim medjunarodnim sudskim instancama?
Oni su uznici, polusveci (Kordic) itd.? Njih se svecano docekuje itd.
Trebali bi po nekoj analogiji biti jos gori od "sotonjara".
Nemoj njiha, to su veliki katolici
Zamuknu Truba, ni pisak da pusti.
howdy

#13621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by howdy »

Prpa.ba wrote: 15/12/2023 11:25 Bakir se relaksirao kako je medicinska sestra prestala biti direktorica KCUS-a.

Raskovao Marfijev intervju, dugmici se ne vide.

Jos samo da objasni otkud u koaliciji sa Marfijevskim udruzenim poduhvatom u USK. :mrgreen:
To je drugo
sajber87

#13622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 15/12/2023 15:10
Bosna na zapadu
Slazem se, ali istovremeno ne smijemo ni da sutimo, jer ako budemo sutili danas su palestinci, a sutra mi opet. Jesmo partneri, jesmo jedan tim, ali ako jedan brat u kuci je genocidas mora da mu se kaze, a ne partner.

Mi sa istokom nemamo nista, ni sa Turskom ni sa Rusijom, i samo teleca glava ko Zaha moze trazit partnera tamo.

Podrediti sve konacnom cilju a to je demokratska multieticna evropska drzava, a ne dejtonski frankenstajn. Javna sutnja nekad nije sutnja jer javnost ne zna sta se i kome prica iza kulisa sa ljudima koji donose odluke, a sto je u konacnici jedino vazno.
dr_Evil

#13623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 15/12/2023 15:18
Bosna na zapadu

Podrediti sve konacnom cilju a to je demokratska multieticna evropska drzava, a ne dejtonski frankenstajn. Javna sutnja nekad nije sutnja jer javnost ne zna sta se i kome prica iza kulisa sa ljudima koji donose odluke, a sto je u konacnici jedino vazno.
Nisi me skuzio, a nema veze, na isto dodjemo :)
zigson

#13624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

Jordan1961 wrote: 15/12/2023 15:12
zigson wrote: 14/12/2023 19:12
Jordan1961 wrote: 14/12/2023 18:38
Ako su sotonjare ovi koji su tek optuzeni (a ne pravomocno presudjeni), sta je sa onima koji su pravosudno osudjeni pogotovo na najvisim medjunarodnim sudskim instancama?
Oni su uznici, polusveci (Kordic) itd.? Njih se svecano docekuje itd.
Trebali bi po nekoj analogiji biti jos gori od "sotonjara".
Nemoj njiha, to su veliki katolici
Zamuknu Truba, ni pisak da pusti.
Ma ono njegovo
sajber87

#13625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 15/12/2023 15:21
sajber87 wrote: 15/12/2023 15:18

Nisi me skuzio, a nema veze, na isto dodjemo :)
:thumbup:
Locked