Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Razumijem da neko mora tokom voznje na telefon, mozda je nesto bitno.. Razumijem one koji gledaju nesta na mobu ali stalno glavu dizu da vide ispred sebe ali najgori su mi oni levati sto zabiju glave u mobitel i ne vide gdje voze niti nista.. Em sto uspore kao da voze Bakira po Sarajevu, em sto moze sudar napraviti.
Semafor kod kina radnik, ljudi obavezno na kvacilu smo krecu bez trunke gasa, ja ne znam kako im se da. Uvijek guzva sto prodje 5 auta moze 10 hladno
+ trola koja ide lijevom trakom umjwsto desnom i onda u pola raskrsnice se prestrojava u desnu u pravi dodatnu guzvu
vernes81 wrote: ↑15/12/2023 15:41
Tamic je svetinja treba da svi spuste oruzje kad naidje
Tamicu i Golfu bi ja spomenik napravio sto smo mnogi ostali zivi i sto imamo kao neku drzavu.....
Nekad 1996 na, cini mi se bi ZDF, isla reklama za golfa 4.
Scena 1 - ide S paker kroz neke pejzaze...
Scena 2 - ide G2 kroz rusevine, sav izresetan, folije, dimi iz njega...
Scena 3 - ide G3 po nekakvim magistralama...
Scena 4 - Ide G4 po autoputu, muzika, klima...
Scena 5 - ide title: Golf, auto koji je prezivio Sarajevo.
vernes81 wrote: ↑15/12/2023 15:41
Tamic je svetinja treba da svi spuste oruzje kad naidje
Tamicu i Golfu bi ja spomenik napravio sto smo mnogi ostali zivi i sto imamo kao neku drzavu.....
aj seres... golf 4 izaso 98 majku mu ja ga vidio 98e prvi put
zigson wrote: ↑15/12/2023 18:39
Semafor kod kina radnik, ljudi obavezno na kvacilu smo krecu bez trunke gasa, ja ne znam kako im se da. Uvijek guzva sto prodje 5 auta moze 10 hladno
+ trola koja ide lijevom trakom umjwsto desnom i onda u pola raskrsnice se prestrojava u desnu u pravi dodatnu guzvu
Ma debili a kad im trubis nesto se buni(e), boli njega kutac on ce proci prvi dtugi treci a ovi sto su mogli proci a nisu ko i jeve neka cekaju zalosno zalosno
Trebalo bi propisati da se u auto školama tokom obuke i polaganja vozačkog ispita iskjuči sva elektronika, odnosno svaka vrsta asistencije pri vožnji pa ako ne doda dovoljno gasa da mu se auto ugasi. Ovo kreće bez gasa pa se jadan ECU muči da motor održi u radu.
Laplace wrote: ↑16/12/2023 08:51
Trebalo bi propisati da se u auto školama tokom obuke i polaganja vozačkog ispita iskjuči sva elektronika, odnosno svaka vrsta asistencije pri vožnji pa ako ne doda dovoljno gasa da mu se auto ugasi. Ovo kreće bez gasa pa se jadan ECU muči da motor održi u radu.
trebalo bi propisat u auto skoli rigorozne i detaljne psihotestove i testove opsteg znanja i inteligencije.
tek onda pocet sa obukom ako zadovoljis gore navedeno....
aj seres... golf 4 izaso 98 majku mu ja ga vidio 98e prvi put
Ma mozda sam.fulio godinu ba, mozda je bila i 97. Irelevantno. A G4 je izasao 97, ne 98.
Jucer oko 16h sudar na raskrsnici na Socijalnom. Zabio se lik koji je isao iz pravca Ilidze u lika koji je skretao lijevo prema Z. stadionu, posred sredine ga pogodio, izmedju desnih vrata.
Da sve bude tragicnije, vozilom koje se zabilo u drugo su upravljala dva vozaca jer je to bilo vozilo L, auto skola
Ucenik/kandidat sav pokunjen, sta ce jadnicak, a instruktor nakav mrljo, ja mu ne bih dao ni biciklo da vozi.....
A za ovo bih mu hladno oduzeo licencu.
Last edited by Dozer on 16/12/2023 10:07, edited 2 times in total.
Ma kakvi. Trazio je i ja godinama, ali bezuspjesno. Cak se ne sjecam da sam je ikad vise i vidio osim taj 1 put. Mozda su je bili povukli, ko zna....vrijedjanje osjecanja, blabla....
Dozer wrote: ↑16/12/2023 09:54
Jucer oko 16h sudar na raskrsnici na Socijalnom. Zabio se lik koji je isao iz pravca Ilidze u lika koji je skretao lijevo prema Z. stadionu, posred sredine ga pogodio, izmedju desnih vrata.
Da sve bude tragicnije, vozilom koje se zabilo u drugo su upravljala dva vozaca jer je to bilo vozilo L, auto skola
Ucenik/kandidat sav pokunjen, sta ce jadnicak, a instruktor nakav mrljo, ja mu ne bih dao ni biciklo da vozi.....
A za ovo bih mu hladno oduzeo licencu.
Biće da je instruktor kucao poruke na mobitelu dok je kandidat vozio.
Ili u 16h. Jos gora guzva. Klocevi zatvore raskrsnice (jer izgleda da niko ne gleda saobracaj naprijed dalje od auta ispred sebe, a ako i gleda, onda ne konta da ce zatvoriti raskrsnicu, sto je = kloc), i onda se svi negdje nesto provlace, kasne pa ostanu u raskrsnici, itd.
I povrh svega, tu je L koji nema pojma sta ce i kako ce.....
Ma sta je god razlog - idiotluk je.
Em dodatno usporava ionako usporen saobracaj, em stresira kandidata bez ikakve potrebe, em ga pravi budalom, em maltretira ostale na cesti koji zure ili na posao ili idu umorni s posla.
Ja bih zakonom zabranio voznju auto skola od 7.30-9.30, i od 15.30-17.30.
Dozer wrote: ↑16/12/2023 11:00
Ili u 16h. Jos gora guzva. Klocevi zatvore raskrsnice (jer izgleda da niko ne gleda saobracaj naprijed dalje od auta ispred sebe, a ako i gleda, onda ne konta da ce zatvoriti raskrsnicu, sto je = kloc), i onda se svi negdje nesto provlace, kasne pa ostanu u raskrsnici, itd.
I povrh svega, tu je L koji nema pojma sta ce i kako ce.....
Jucer autobus autoskola i skretanje lijevo. Ono ispod fahdove dzamije kad ides sa dobrinje, ona raskrsnica gdje stalno udesa bude. Samo cekam kad ce me mozdani zdrmati pizdeci za volanom.
Ja ne znam.ko pise i smislja te zakone i razna pravila, i odlucuje gdje da se postavlja koji znak, ali definitivno gomila stvari nema ni smisla ni logike.
Npr., zatvaranje prolaza izmedju 2 parkinga u naselju Porodice ribar. Time je kompletno naselje bukvalno prisiljeno da kruzi oko cijelog Trga heroja da bi izasli na glavnu dzadu. To je nekih 500m ako sijeku kroz Trg heroja, ili oko 1 km ako odu oko naselja. A imali izlaz izmedju zgrada na 50m od parkinga..... Ovako - povecaj zagadjenje, buku, guzvu, nervozu zbog svega toga, a sve bukvalno bez ikakvog logicnog razloga i potrebe...
Ili, Trg heroja, izlaz iz naselja desno pored Masline, kroz uski prolaz izmedju nebodera i autodijelova. Neko je ili odlucio da ukloni minus iz suprotnog smjera ili ga je neki debil skinuo. U oba slucaja - kretenluk, jer se tu ne mogu mimoici 2 auta, identicno kako je i na drugoj strani pored Happyja, gdje je ulaz u naselje, ali stoji minus iz smjera naselja.
Rezultat nedostatka tog znaka zabrane + klocovsko-seoski mentalni sklop koji radi na principu "mogu kuda i kako hocu" = svako par dana lupe se na cosku pored Masline.
O onim nafuranim u kojekakvim meckama, audijima i bmw-ima koji se pred Maslinu parkiraju u voznu traku, ne treba trositi rijeci. Murija bi svaki dan trebala redovno prolaziti tuda i uredno pisati kazne. Minimalno 10 komada bi napisali svaki dan. Potpuno opravdano.